Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • 78 kilométeres kerékpártúra
  Ausztriában és Szlovákiában
 • Bécs, Prater
 • A Duna látképe
 • Duna-menti kerékpárút
 • A Duna ártéri erdei
 • Donau Auen Nemzeti Park
 • Hainburg kisvárosa
 • Óvárosi séta Pozsonyban
 
Bécs-Pozsony egynapos #kerékpártúra Egyetlen nap alatt két főváros a Duna-menti kerékpárutakon
Egynapos kerékpártúrára indulunk, hogy a Duna-menti kerékpárúton letekerjük a Bécs és Pozsony közti 78 kilométeres távot. Korán indulunk autóbusszal Budapestről, hogy minél hamarabb nekivághassunk bringáinkkal a két fővárost összekötő remek útvonalnak. Ártéri erdőkben, a Duna töltésén haladunk és természetesen többször is megállunk pihenni és megnézni az utunkba eső látnivalókat. Az ebédszünetünket a folyóparton tartjuk, a kerékpártúra után pedig egy pozsonyi sétára is lesz időnk.
A túrához szükséges kerékpárokat irodánk biztosítja.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
16.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját, vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az étkezést.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-40 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
Saját kerékpár: ha valaki ragaszkodik a saját kerékpárjához, természetesen elindulhat a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számára. A saját kerékpárokat szétszerelve az autóbusz csomagtartójában tudjuk szállítani. A saját kerékpárok leadása a budapesti indulással egyidőben történik.
Túravezetők:
Zoli vérbeli kajakos, tekintettel a több, mint egy évtizedes versenyszerű kajakos és vitorlás tapasztalatára. De az evezős túráinkon kívül a kerékpáros és hótalpas túrákon is az egyik fő túravezető. Fáradhatatlanul segíti utasainkat, amellett, hogy ahol megjelenik, a jó hangulat is biztosított.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
1. nap
Budapest – Bécs – Pozsony – Budapest
Egynapos kerékpártúrára indulunk Ausztriába és Szlovákiába; a célunk, hogy egyetlen nap alatt letekerjük a két szomszédos ország fővárosát összekötő 78 kilométeres kerékpárutat. Budapestről indulva körülbelül három órás utazás után érkezünk meg Bécsbe, a Prater közelébe, amely az osztrák főváros legnagyobb összefüggő zöld területe. Miután leparkoltunk buszunkkal, kiosztjuk a kerékpárokat, amik személyre szabott beállításában a túravezetőink természetesen minden résztvevőnek segítenek. Az első köröket a Prater hatalmas parkjában tesszük meg, majd hamarosan rátérünk a híres Duna-menti kerékpárútra. Kiváló minőségű, gondosan kiépített kerékpárutakon tekerünk először a Duna jobb, majd bal partján. A fél Európát átszelő folyam öreg ártéri erdeiben bringázunk, részben az 1996-ban alapított Donau Auen Nemzeti Park területén. A park igazi vadon, áradások esetén nem ritka a nyolc méteres vízszintkülönbség sem. A kora délutáni órákban érkezünk a Duna egy kiépített partszakaszára, ahol megebédelünk. Elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat, de egy gyors ebédre beülhetünk egy étterembe is. A pihenő után folytatjuk kerékpártúránkat, miközben a Duna látképe mellett gyönyörködhetünk a túlparton álló dévényi vár panorámájában is. Innen már csupán egy óra van hátra, hogy megérkezzünk Pozsony belvárosába, ahol letesszük bringáinkat. Táv: 78 km, szint: fel 20 m, le 25 m. (***) Gyalogosan indulunk el, hogy szabadprogram keretében felfedezzük az Óvárost, valamint a város jelképének számító várat. Érdemes felkeresni a Koronázási templomot, a Szent Márton dómot, a Mihály kaput, az Óvárosházát, az Országgyűlés épületét, de még hosszasan sorolhatnánk Pozsony számos látnivalóját. Ajánljuk a sétát a belváros sétálóutcáin és terein, de maradhat időnk arra is, hogy gyorsan megvacsorázzunk vagy megkóstoljuk a szlovák söröket. A városnézés után beszállunk buszunkba és hazautazunk. Az esti órákban érkezünk meg Budapestre.
 
A kerékpártúra nehézsége
 • A kerékpártúránk nehézsége közepes. Szintemelkedés lényegében nincs az útvonalban, a teljesen kezdő kerékpárosok számára azonban a távolság nagy lehet. Ám ha valaki szokott kerékpározni és/vagy más sportot űzni, akkor nem jelenthet számára problémát a túra teljesítése.
 • Az átlagsebességünk 15-20 km/óra között változik, ami azt jelenti, hogy ezt a kényelmes tempót hosszú időn keresztül lehet tartani. Ráadásul a teljes túrát többször is megszakítjuk pihenőkkel illetve különböző látnivalók felkeresésével.
 • A kerékpártúránk végig kiépített kerékpárutakon vezet, távol az autóforgalomtól. Csupán egy-egy rövid szakaszon haladunk közúton. A kerékpárutak burkolata aszfalt, murvás útra nem kell számítanunk.
 • A túra teljesítéséhez lényeges a kerékpáros tapasztalat, és fontos, hogy a résztvevők egyben teljesíteni tudjanak 30-35 kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe  | Mormota