Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Velencei-tó
 • Szúnyog-sziget
 • Vízimadarak a Velencei-tó
  nádasában
 • Játékos evezős
  tájékozódási verseny
 • Szúnyog-szigeti Halászcsárda
Vízitúra a Velencei-tavon

Vízitúra a Velencei-tavon 

Remek alkalom, hogy kipróbáld a kajakozást
Egynapos evezős túránk során mindenki hű képet kaphat a vízitúrázás csodálatos világáról. Profi tengeri kajakokkal vágunk neki a Velencei-tó nádasának, ahol valóságos útvesztőket alkotnak a zegzugos csatornák és vízi átjárók. Délben megpihenünk egy kikötőben és elfogyasztjuk a magunkkal hozott elemózsiát, majd egy játékos vízi tájékozódási verseny veszi kezdetét, amelynek végén jutalmat is adunk a nyerteseknek.
A program végeztével a Szúnyog-szigeti Halászcsárdában pihenhetjük ki magunkat és beszélhetjük meg a nap eseményeit.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
9.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • A tengeri kajakok és az evezéshez szükséges eszközök bérleti díját.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az utazást.
 • Az étkezést.
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 14-30 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
SZÉP Kártya: ezt az utazást – részben vagy egészben – kifizetheted SZÉP Kártyával is. Irodánk mindhárom kibocsájtó bank (K&H, OTP, MKB) SZÉP Kártyáját elfogadja. Amennyiben ezen a módon szeretnél fizetni, kérjük a Jelentkezési lap „Egyéb üzenet az irodának” rovatában jelezd ezt irodánk felé. Ezt követően munkatársaink felveszik Veled a kapcsolatot.
Túravezetők:
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
1. nap
Szúnyog-sziget – Velencei-tó – Szúnyog-sziget
 • Találkozás: délelőtt 09:00 órakor találkozunk a Velencei-tó északi partján található Szúnyog-szigeten, a Halászcsárda parkolójában. Miután mindenki megérkezett, kiosztjuk a vízitúrához szükséges felszerelést, majd egy rövid ismertetőt tartunk a tengeri kajakok használatáról és a mai túránk programjáról.
 • Velencei-tó: a 26 négyzetkilométeres Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb tava. A mélysége átlagosan alig 1,5 méter, emiatt Európa egyik legmelegebb állóvizének számít. A Velencei-tó különlegessége, hogy csaknem a harmadát sűrű nádas borítja. A labirintus-szerű, csatornákkal, átjárókkal, szigetekkel és öblökkel tarkított nádas ideális élőhelyet biztosít a vízimadaraknak és kalandos terepet a vízitúrázóknak.
 • Evezés a Velencei-tavon: a napunk első felét a Velencei-tó nyugati részét borító nádas bebarangolásával töltjük. Valóságos útvesztőben, a nádas alkotta labirintusban kajakozhatunk. Ha elég csendben evezünk, megpillanthatjuk akár az itt élő vízimadarakat is. Háborítatlan környezetben, első látásra szinte kiismerhetetlen, zegzugos csatornák rendszerében, kicsiny szigetek közt kajakozunk egészen a Velencei-tó déli partján található kikötőig. Itt megpihenünk és elfogyasztjuk a magunkkal hozott elemózsiáinkat.
 • Kalandprogram a tavon: a délután újabb izgalmakat tartogat, mivel a résztvevők számára egy játékos, vízi tájékozódási versenyt szervezünk. Miután összeálltak a csapatok, elmondjuk a szabályokat és már kezdődhet is a vízi kaland! Minden csapatnak öt-öt meghatározott színű jelzést kell összegyűjtenie, amiket előzőleg gondosan elrejtettünk. A csapatok egyetlen segítsége egy térkép lesz, amin megjelöltük az elrejtett pontokat. A feladatra meghatározott idő áll rendelkezésre. Minden egyes csapatot külön túravezető kísér a teljes eltévedés elkerülése érdekében, de tőle segítséget ne várjunk. Miután minden csapat beérkezett a célba, értékeljük a versenyt és kihirdetjük a nyerteseket, akik természetesen jutalomban részesülnek. 
 • Szúnyog-sziget: az egész napos evezést a Szúnyog-szigeti Halászcsárdában pihenhetjük ki. A programunk várhatóan a késő délutáni órákban ér véget.
 
 
 
A vízitúrák nehézsége
 • A vízitúrán való részvételhez átlagosan sportos erőnlét elegendő.
 • Nincs szükség evezős tapasztalatra, de természetesen előnyt jelent. A teljesen kezdők számára a túravezetőink gyorsan elmagyarázzák a kajakozással kapcsolatos alapvető tudnivalókat, amik igen könnyen elsajátíthatóak. A vízitúránk egyik célja, hogy az evezésben járatlanokkal is megszerettessük a kajakozást.
 • A túrán való részvétel alapvető feltétele a biztos úszni tudás.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.

   
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe