Izland
Lappföld
Jordánia
Korzika
Csehország
Provence
Ajánlataink
*
Nagyon könnyű kerékpártúra, amely nem tart tovább 1-2 óránál. Szintemelkedés minimális, vagy egyáltalán nincs az útvonalon, esetleg csak lefelé gurulunk.
• Ezeket a túrákat mindenki könnyedén teljesítheti. Az egycsillagos túrák leginkább egy vasárnap délutáni „fagyizós” bringázáshoz hasonlíthatóak.
**
Könnyű kerékpártúra, amelynek az időtartama 2-3 óra. Szinte bárki teljesíthet egy kétcsillagos túrát, ami általában kellemes fáradtságérzetet okoz.
• A távolságok és a szintemelkedések nem jelentősek, így az ilyen nehézségű kerekezéseket a kevésbé gyakorlott utasaink, idősebbek és gyerekek is élvezhetik.
• Az útvonalak zömmel kis forgalmú, vagy az autóktól teljesen elzárt aszfaltozott utakon illetve kerékpárutakon vezetnek.
***
Közepes nehézségű kerékpártúra, amelynek az időtartama 3-5 óra. Minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet fáradni. Az útvonal általában aszfalton fut, de előfordulnak rövid murvás, vagy földutas szakaszok is. A távolságok és a szintemelkedések könnyen leküzdhetőek, mivel sok pihenővel és/vagy lefelé gurulással tarkított az útvonal.
• Ha valaki szokott időnként kerékpározni és aktív életmódot követ, akkor könnyedén teljesíthet egy háromcsillagos túrát. Ha valaki már régen ült nyeregben és a kondíciója sem az igazi, akkor is végig tud tekerni egy ilyen nehézségű túrát, de el fog fáradni.
• A legnépszerűbbek a háromcsillagos kerékpártúráink, melyek mind gyönyörű helyekre vezetnek, és amiket az egészséges, alapvetően sportos, de nem kiemelkedő kondícióval rendelkező túrázók némi kitartással ugyan, de teljesíteni tudnak.
****
Közepesen nehéz kerékpártúra, amelynek az időtartama 5-7 óra lehet, a szintemelkedés és/vagy a távolság már jelentősebb. Előírás a magabiztos kerékpáros tudás, a túrázási tapasztalat, az egészséges szervezet és a sportos erőnlét. Egy négycsillagos túrát kellő kitartással átlagos teljesítőképességű emberek is végig tudnak tekerni, de a végére el fognak fáradni.
• Ezen túrákra is jellemző, hogy a teljes távot nem egyben tesszük meg, hosszabb-rövidebb pihenők szakítják meg azt.
• A túraútvonalak zömmel aszfalton vezetnek, de nem ritka a földút vagy a murvás kocsiút sem, sőt előfordulhat, hogy rövid szakaszokat ösvényen tesz meg a csapat. Az emelkedők hossza és meredeksége ezeken a túrákon nagyobb kitartást és jó fizikai állapotot követel meg a résztvevőktől.
*****
Nehéz kerékpártúra, ami csak jó fizikai és szellemi állapotú, gyakorlott bringásoknak ajánlható. A túrák távolsága, az emelkedők meredeksége és hossza, esetleg tengerszint feletti magassága, vagy a túraútvonal, ösvény minősége teszi próbára a kerékpározókat.
• Elengedhetetlen a nagy magasságú hegyekről való leereszkedéshez szükséges magabiztos technikai tudás és kellő kerékpártúrázási tapasztalat. Ezekhez a túrákhoz sportos életmód, kellő kitartás és rutinos kerékpárkezelés szükséges. 
HÍRLEVÉL
Hírek, utazások, hasznos tippek
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe