Bankkártyás tájékoztató

 

 

A CIB Bank üdvözöl a Baraka biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő webáruházában!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogyan intézheted biztonságos módon a Baraka utazásainak foglalását.

Mire figyelj a foglaláskor?

 

A biztonságról
Az SSL a Secure Sockets Layer titkosítási eljárás rövidítése. A bankunk egy 128 bites titkosító kulccsal rendelkezik, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank számára a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. Az általad által használt böngésző az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

 

Elfogadott kártyák
A CIB Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard és a VISA termékcsaládokba tartozó VISA és VISA Electron bankkártyák használatát, valamint az internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé. A Visa Electron kártya csak abban az esetben használható, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi.

 

A fizetés lépései

  1. Válaszd ki a Baraka honlapján az utazást, amelynek árát bankkártyás fizetéssel szeretnéd kifizetni.
  2. Ezután átkerülsz a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez szükséges kártyaadatokat kell megadni.
  3. A kártyaadatok megadása után a Fizetés gombra kattintva indíthatod el a tranzakciót.
  4. A fizetést követően visszatérsz a Baraka honlapjára, ahol visszaigazolást kapsz a tranzakció eredményéről.
  5. A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését a szolgáltatás ellenértékével.

Amennyiben nem kerülsz visszairányításra a fizetőoldalról (CIB Bank) a webáruház (Baraka) oldalára, a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattintasz, illetve bezárod a böngésző ablakát mielőtt visszairányításra kerülnél a Baraka olalára, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén az okáról és részleteiről bővebben kívánsz tájékozódni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot a számlavezető bankoddal.