Izland
Lappföld
Jordánia
Korzika
Csehország
Provence
Ajánlataink
Egy utazás sem lehet teljes, ha nem ismerkedünk meg a helyi konyha jellegzetességeivel. A magyarországiaktól eltérő alapanyagoknak, fűszereknek, szokásoknak és ízlésnek nemcsak Provence-ban vagy Toszkánában köszönhetünk igazi gasztronómiai élvezeteket, hanem sok olyan országban is, ahol talán elsőre nem is gondolnánk. A spanyol tapas, a dél-olasz pizza, a marokkói tazsin, az erdélyi padlizsánkrém, a dél-amerikai steak vagy az indiai zöldségételek mind olyan élményt jelentenek, amik jelentősen emelik egy utazás értékét.
Amikor egy utazás önellátó
Az utazásaink többsége részben vagy egészben önellátó. Az önállóság szabadságot jelent, mivel szabadon választhatjuk meg, hogy mikor mit van kedvünk enni. Ez a megoldás amellett, hogy rugalmas, a legtöbb esetben gazdaságosabb is, mintha irodánk biztosítana napi háromszori étkezést. Magunk fedezhetjük fel a helyi éttermeket, a legérdekesebb ételeket és a jellegzetes fogásokat.

Kevés kivételtől eltekintve nem érdemes Magyarországról nagyobb mennyiségű élelmiszert vinnünk egy-egy önellátós utazásra, mivel mindig biztosítunk elegendő időt arra, hogy élelmiszerboltokban, piacokon vagy pékségekben vásároljunk, jó éttermekben étkezzünk vagy olykor saját magunk készítsük el vacsoránkat helyi alapanyagokból egy kempingben vagy egy ifjúsági szálló konyháján. A legtöbb országban a hazaiakhoz hasonló árakon vagy olcsóbban étkezhetünk.
Amikor mi biztosítjuk az étkezést
Étkezést elsősorban azokban az országokban és azokon a helyszíneken biztosítunk, ahol ez praktikusabb és kényelmesebb, mint az önellátás. Egy olyan városban, ahol olcsó éttermek széles választéka áll rendelkezésünkre, nincs igazán értelme a központi étkezésnek, de sokszor utazunk és túrázunk olyan helyszíneken – magashegységekben, sivatagokban, civilizációtól távoli helyeken –, ahol sokkal kényelmesebb, ha irodánk szervezi meg az étkezéseket.

Külön kiemeljük néhány olyan magashegyi gyalogtúránkat, ahol külön szakács jön velünk és biztosítja a napi háromszori étkezést, hogy mi valóban csak a túrára koncentrálhassunk.
 
HÍRLEVÉL
Hírek, utazások, hasznos tippek
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe