Izland
Lappföld
Jordánia
Korzika
Csehország
Provence
Ajánlataink
Az utazásaink program-központúak, ami azt jelenti, hogy minden esetben az igényes és valóban tartalmas programokra helyezzük a hangsúlyt.

Döntően aktív és természetközeli programokat szervezünk, amik gerincét elsősorban olyan gyalog-, kerékpár- és vízitúrák adják, amiket a legtöbb átlagosan sportos erőnléttel rendelkező résztvevő teljesíteni tud. Azonban az utazások nem csak túrákat tartalmaznak, elegendő időt szánunk városok és más kulturális látnivalók felkeresésére valamint pihenésre is. Természetesen ezek aránya az egyes utazásokon eltér egymástól.

Útjaink két fontos tulajdonsága a jó társaság és a jó szervezettség.

Csoportjaink tagjai kivétel nélkül fiatalosak, akik aktív módon szeretik megismerni a természetet, egy-egy tájegységet vagy országot. A hasonló gondolkodású emberek pedig nagyon hamar megtalálják a közös hangot.

A magas fokú szervezettség minden utazásunkra jellemző. Célunk, hogy a rendelkezésre álló időt minél jobban kihasználjuk, minél gazdagabb, változatosabb és igényesebb programokat kínáljunk. Az utazásaink egytől-egyig nagyon sok munkaóra, évek tapasztalatai és fáradtságos terepbejárások eredményei. Közös bennük, hogy sok olyan látnivalót és szolgáltatást tartalmaznak, amiket egyénileg szinte lehetetlen vagy nagyon nehéz megszervezni, különösen annyi idő alatt, amennyi egy-egy utazáson rendelkezésre áll. Az utak hosszadalmas előkészítése, a sokszor már egy-másfél évvel korábban elkezdett szervezése mind azt biztosítják, hogy az utazásaink minél sikeresebbek legyenek.

És végül, de nem utolsó sorban a túravezetőinknek is hatalmas szerepe van az utazások sikerességében.
Tudásuk egy-egy országról, tapasztalatuk és segítőkészségük nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minden utasunk elégedetten térjen haza egy-egy utazás után.
Utazásaink 10 típusa
Hosszú hétvégék
Négy- vagy ötnapos utazásaink remek kikapcsolódást jelentenek a hétköznapokból. Főleg ünnepekhez kapcsolódnak, melyek során közeli országokba látogatunk, de létezik a kínálatunkban távoli repülős hétvége is. Hiába a rövid idő, a tartalmas és változatos programoknak köszönhetően valódi élményekkel gazdagodhatunk.

Országjárások
A legtöbb és legváltozatosabb utazásainkat az országjárások jelentik. A közelebbi helyszíneket autóbusszal, míg a távolabbi országokat repülővel közelítjük meg. Túrázunk a hegyekben, városokat látogatunk meg, strandolunk a tengerpartokon, de a program olykor tartalmaz evezős vagy kerékpáros kirándulásokat is. Célunk, hogy egy-egy országot vagy országrészt minél alaposabban és változatosabban ismerhessünk meg.

Overland utazások
Az overland utak főszereplője a truck, azaz expedíciós teherautó, amely minden szükséges felszereléssel rendelkezik ahhoz, hogy több hétig utazzunk vele Afrikában vagy Dél-Amerikában. Ivóvizet viszünk magunkkal, élelmet, felszerelt konyhát és sok esetben sátrakat is. Így utazunk hegyláncokon és sivatagokon keresztül, több országot is érintve, a legszebb látnivalók nyomában.

Kalandnyaralások
Közös ezekben az utazásokban egy hangulatos szálláshely, amely már önmagában is lehetőséget biztosít a pihenésre és kikapcsolódásra. Ehhez társul az a páratlan környezet, amely kalandnyaralásaink helyszíne. Csillagtúrák keretében járjuk be Európa legendás helyszíneit, ahol a nevezetes látnivalókra éppúgy koncentrálunk, mint az aktív kirándulásokra vagy a kulináris élvezetekre.

Gyalogtúrák
A gyakorlott túrázóknak szervezett gyalogtúráinkon egy-egy hegység egy bizonyos útvonala kerül a középpontba, amik csak több nap alatt végigjárhatóak. A világ legszebb túraútvonalai ezek, ahol éjszakára menedékházakban vagy sátrakban szállunk meg. A Himalájában és az Andokban teherhordók vannak a segítségünkre, az étkezésünkről pedig külön szakács gondoskodik. Az elsődleges célunk nem nevezetes csúcsok elérése, sokkal inkább egy-egy legendás útvonal végigjárása.

Kerékpártúrák
Egyre több utazásunk során az irodánk által biztosított kerékpárokon tekerve ismerhetünk meg országokat, kerülhetünk körbe tavakat, bringázhatunk csodaszép folyóvölgyekben vagy borvidékeken. Annak sincs akadálya, ha valaki a saját kerékpárjával indulna; a csomagszállítást és az esetleges szervízelést természetesen számára is vállaljuk. A napi távolságok nem túlságosan nagyok, az egyes túrákat pedig sokszor megszakítjuk pihenéssel és egy-egy látnivaló felkeresésével.

Vízitúrák
Számos egyedülálló helyszín létezik Európában, amiket csak a víz felől, evezve ismerhetünk meg. Jónéhány utazásunk programjában szerepel egy-egy napi evezős kirándulás, de szervezünk több napos vízitúrákat is. Irodánk professzionális tengeri kajakjaival egyszerre 26 fő tud evezni külföldön és Magyarországon egyaránt.

Ökotúrák
Bár az ökotúrák nem alkotnak külön kategóriát az utazásaink között, a programok legtöbbje tartalmaz ilyen jellegű kirándulásokat. Természetvédelmi területeken és nemzeti parkokban szakemberektől kapunk alapos ismereteket a védett területek növény- és állatvilágáról, miközben sokat tanulhatunk a természet védelméről és a fenntartható turizmusról.

Via ferrata / klettersteig túrák
Ezek a túrák olyan sziklafalakon vezető utakat jelölnek, ahol mesterséges fogások, létrák és pallók segítik az előrejutást. Kiépített sziklamászó utak, amik nem sziklamászóknak készültek. Irodánk a legjobb ferrata-felszerelést biztosítja minden résztvevőnek, amik segítségével a sziklafalakon vezető drótkötélhez biztosítják magukat. A túrák teljesítéséhez semmilyen sziklamászó tapasztalat nem szükséges, de lényeges a hegyi jártasság és bizonyos erőnlét.

Hótalpas túrák
A hótalp a mély hóban való túrázás első számú eszköze. Segítségével olyan helyekre juthatunk el, ahová az akár több méteres hótakaró miatt nem tudnánk. A legtöbb hótalpas túránk egynapos, amelyek során Ausztria és Szlovákia hozzánk legközelebb eső magashegyei között túrázhatunk. A hótalpakat és a hozzájuk szükséges túrabotokat természetesen irodánk biztosítja.
 
HÍRLEVÉL
Hírek, utazások, hasznos tippek
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe