Izland
Lappföld
Jordánia
Korzika
Csehország
Provence
Ajánlataink
A Baraka különlegességét mindig is elsősorban a túrák és az aktív programok jelentették, amik csak pont annyira nehezek, hogy minden egészséges, átlagosan sportos erőnlétű résztvevő teljesíteni tudja. Nem állítjuk, hogy a túráinkon nem lehet elfáradni, de nem jutnánk el a világ leggyönyörűbb helyszíneire, nem járhatnánk végig a leglátványosabb útvonalakat, ha sosem hagynánk el a kiépített utakat. Túrabakancsot húzva, kerékpárokra vagy tengeri kajakokba ülve fedezhetjük fel a világot úgy, ahogyan a legtöbb ember sohasem láthatja.

A túráinkat nem élsportolóknak vagy különösen gyakorlott túrázóknak szervezzük, hanem átlagembereknek, akik egészségesek, szeretik a mozgást, az aktív életvitelt és a természetben végezhető sportokat. Természetesen az utasaink erőnléte eltér egymástól. Azért szervezünk nagyon könnyű és nehezebb túrákat, hogy mindenki megtalálja a saját felkészültsége és tapasztalata szerint a legmegfelelőbbeket. Vannak olyan utazások, amik csak kisebb kirándulásokat tartalmaznak, és vannak olyanok, amik komolyabb edzettséget igényelnek.

A túraútvonalak kiválasztására mindig óriási hangsúlyt fektetünk. Lényeges számunkra, hogy a csoport minden résztvevője teljesíteni tudja, amellett, hogy az ország vagy országrész legszebb helyeire jussunk el.

Hogy mindenki fel tudja mérni a túráink nehézségét, egy ötös skálán mindegyiket csillagokkal pontozzuk. Az osztályozások a napi programban láthatóak, a skálák magyarázatát pedig külön adjuk meg a gyalogtúrák, kerékpártúrák, evezős túrák és a via ferrata utak esetében. Sőt, ha valaki a saját maga erőnlétét is fel szeretné mérni, akkor a közismert Cooper-tesztet ajánljuk, amelynek az értékelését összhangba hoztuk a saját túráink nehézségével.

A legtöbb utazásunk túráira jellemző, hogy szükség esetén kihagyhatóak. Ilyen esetben általában a szállásunkon maradhatunk és ott várhatjuk meg a csapatot. Persze ahány túra, annyi megoldás létezik arra, hogy ha valaki túlságosan elfáradt, az ő számára is tartalmassá tegyük a napot. A túravezetőink a helyszínen ehhez minden segítséget megadnak.

Egyik túránk sem teljesítménytúra. Nem sportból gyaloglunk, bringázunk vagy kajakozunk a természetben, nem azért, hogy minél gyorsabban odaérjünk valahová. Nincs értelme rohanni, mert így pont azok mellett a szépségek mellett robogunk el, amik miatt odautaztunk. Mindig van idő megpihenni, fényképezni és rácsodálkozni a tájra.
Gyalogtúrák
Az utazásaink legtöbb aktív programja közepes nehézségű egynapos gyalogtúra. Szervezünk több napos magashegyi túrákat is, amik 4000-5000 méteres magasságokba vezetnek és ahol az akklimatizációra is kellő hangsúlyt fektetünk.

A teljes felszerelésünket néhány kivételtől eltekintve sohasem visszük magunkkal; azt mindig a szállásainkon vagy az autóbuszban hagyjuk. Szinte mindig elegendő egy kisméretű hátizsákkal útra kelnünk, amiben főleg az esőkabátnak, tartalék meleg ruhának, némi elemózsiának és ivóvíznek kell lennie.

A gyalogtúrák speciális változatai a hótalpas illetve a via ferrata túrák. Az előbbin való részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, míg az utóbbiakhoz fontos az előzetes túrázási tapasztalat.
Kerékpártúrák
Irodánk 26 kerékpárral rendelkezik, amik mind újak és kialakításuknak köszönhetően tökéletesen alkalmasak a kerékpártúrázásra. Természetesen bárki hozhatja a saját bringáját is, a szállítást és az esetleges szervízelést az ő számára is vállaljuk.

A legnehezebb kerékpártúránk is csak közepes nehézségű; sehol sem kell megküzdeni igazán komoly emelkedőkkel és túlságosan nagy távolságokkal. Hiába tekerünk egy-egy nap 50 vagy akár 80 kilométert is, mindezt lassan tesszük (körülbelül 15 km/órás sebességgel), továbbá a túrák közben sokszor megállunk hosszabb-rövidebb pihenőkre és az utunkba eső látnivalók felkeresésére. Az útvonalak elsősorban kiépített kerékpárutakon, kisebb részben alacsony forgalmú közutakon vezetnek.

Több napra való felszerelést sosem viszünk magunkkal a kerékpárokon. A csomagjaink szállítását mindig irodánk végzi egy mikrobusszal vagy pedig minden felszerelésünk a szállásunkon marad. A kísérőautóba olykor beszállhat az a résztvevő is, aki a túra közben esetleg túlságosan elfáradt volna.
Evezős túrák
Az irodánk tengeri kajakjaival egyszerre 26 főnek tudjuk biztosítani a vízitúrázás élményét. A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, csak az úszni tudás szükséges. A kajakok használata nagyon hamar elsajátítható, így egy többnapos kajaktúra már a legelején mindenki számára élvezhető.
Egynapos belföldi túrák
Rendszeresen szervezünk évente több alkalommal hazai ingyenes kirándulásokat, amik elsősorban gyalogtúrák, kisebb részben kerékpározások. Ezek egyik célja, hogy bárki egyszerűen megismerkedhessen a Barakával, a túravezetőinkkel, az utasainkkal, továbbá hogy felmérhesse saját erőnlétét. A legegyszerűbben és leggyorsabban úgy szerezhetsz tudomást az egynapos kirándulásainkról, ha felíratkozol a hírlevelünkre.
 
HÍRLEVÉL
Hírek, utazások, hasznos tippek
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe