Izland
Lappföld
Jordánia
Korzika
Csehország
Provence
Ajánlataink
 • Minden utasunknak – aki külföldre utazik – kötelezően rendelkeznie kell balesetbiztosítással, amely nem csupán az egészségügyi ellátást foglalja magába, hanem az esetleges baleseti mentés költségét is.
   
 • Célszerű a Baraka által javasolt Európai Utazási Biztosító poggyász- és balesetbiztosítását választani, mivel ez tartalmazza a magashegyi és/vagy különleges helyszínekről történő mentés költségét is (pl: helikopteres mentés), a túrák útvonalának teljes tengerszint feletti magasságában; továbbá a Baraka ebben az esetben vállalja a baleseti mentés szervezését és a biztosítóval való kapcsolattartást is.
   
 • Amennyiben az Európai Utazási Biztosító poggyász- és balesetbiztosítását választod, nincs más dolgod, mint az utazás jelentkezési lapján bejelölni a megfelelő opciót, majd befizetni a biztosítás árát az utazás hátralékával együtt indulás előtt 35 nappal. A biztosítási kötvényt a túravezetőnk fogja átadni az utazás elején.
   
 • Az egyes utazásokhoz tartozó poggyász- és balesetbiztosítás árakat a „Fontos tudnivalók” rész tartalmazza.
   
 • Amennyiben más biztosítótársaság balesetbiztosítását veszed igénybe, célszerű meggyőződni arról, hogy az tartalmazza-e a szükséges magashegyi és/vagy különleges helyszínekről történő helikopteres mentés költségét is. Ennek felelőssége Téged terhel. Külön felhívjuk a figyelmed a különböző bankok bankkártyái mellé ingyenesen kínált balesetbiztosításokra. Ezek csak alapszolgáltatásokat nyújtanak és az esetek döntő többségében nem felelnek meg a Baraka utazások feltételeinek.
   
 • Minden résztvevő saját felelőssége a megfelelő balestebiztosítás megkötése. Ha egy résztvevő balesetet szenved és nem rendelkezik megfelelő balestbiztosítással, a Baraka segítségnyújtása csak addig terjed, ami az adott helyzetben emberileg elvárható. Anyagi segítséget semmilyen esetben sem tudunk nyújtani.
Miért lényeges a speciális mentés?
 • Minden utunk programja tartalmaz magashegységi gyalogtúrákat és/vagy különleges, civilizációtól távoli helyszíneket. Az itt elszenvedett balesetek mentési költségét a balesetbiztosítások normál alapdíja nem tartalmazza. Azért ajánljuk az Európai Utazási Biztosító balesetbiztosításait, mert minden egyes típusa tartalmazza a speciális mentést, szükség esetén a helikopteres mentést is.  
   
 • Vegyünk egy példát! Egy magashegységben vagy egy szűk szurdokvölgyben elszenvedett bokatörés egy nagyon jól szervezett mentőakciót tesz szükségessé, amely speciális mentőcsoport és/vagy mentőhelikopter bevonását teszi szükségessé. Ennek költsége – amely akár több millió forint is lehet –, a balesetet szenvedett személyt terheli. Ez alól mentesül az, aki az Európai Utazási Biztosító balesetbiztosításával rendelkezik.
   
 • A legtöbb biztosítás nem tartalmazza ezt a gyalogtúrázók számára rendkívül fontos szolgáltatást. Ezért ha nem az irodánk által javasolt biztosítással indulsz útnak, akkor az út előtt mindenképpen győződj meg arról, hogy a biztosításod érvényes-e speciális mentésre!
   
 
EUB TOP UTASBIZTOSÍTÁS
A biztosítás díja:
1035 Ft/nap
A biztosító szolgáltatásai:
 
Orvosi és mentési költségek:
65.000.000 Ft
Külön helikopteres mentés:
10.000.000 Ft
Hazaszállítás:
korlátlan
Poggyászbiztosítás:
300.000 Ft
   
EUB AIR & CRUISE TOP UTASBIZTOSÍTÁS
A biztosítás európai díja:  1185 Ft/nap
A biztosítás Európán kívüli díja: 1580-1740 Ft/nap
A biztosító szolgáltatásai:  
Orvosi és mentési költségek: 65.000.000 Ft
Külön helikopteres mentés:   10.000.000 Ft
Hazaszállítás: korlátlan
Poggyászbiztosítás:   350.000 Ft
Járatkésés (12 órát meghaladóan): 20.000 Ft
   
EUB TOP SPECIÁLIS UTASBIZTOSÍTÁS  
A biztosítás díja:  990 Ft/nap
A biztosító szolgáltatásai:  
Orvosi és mentési költségek:  50.000.000 Ft
Külön helikopteres mentés: 5.000.000 Ft
Hazaszállítás:   korlátlan
Poggyászbiztosítás: 280.000 Ft
 
 
Európai Utazási Biztosító Zrt.
 
1132 Budapest, Váci út 36-38.
(bejárat a Csanády u. felől)
Tel.: 452-35-80
Fax: 452-33-12
E-mail: info@eub.hu
E-mail: karrendezes@eub.hu
Honlap: eub.hu
Online biztosításkötés: EUB Zrt. utasbiztosítás
 
24 órás segélyvonal: +36 1 465-3666

Az Európai Utazási Biztosító részletes szabályzata innen tölthető le.

 
HÍRLEVÉL
Hírek, utazások, hasznos tippek
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe