Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Ho Chi Minh Város
 • Cu Chi alag­utak
 • Motorcsónakos kirándulás
  a Mekong-deltában
 • Phnom Penh, Kambodzsa
  fővárosa
 • Angkor ősi templomai
 • Hajózás a Mekongon és a
  kambodzsai Tonle Sap tavon
Dél-Vietnam és Kambodzsa

Dél-Vietnam és Kambodzsa 

Tizenegy napos körutazás Délkelet-Ázsia két meseszép országában. Utazásunk első része Vietnam déli részét érinti, Ho Chi Minh Várost és a varázslatos Mekong-deltát, amelyet motorcsónakokkal járunk be. Keskeny folyóágakon, úszó piacok és idilli rizsföldek között hajózunk ebben a különös világban. 
Ezután hajóra szállunk és a Mekongon utazva érkezünk Kambodzsába, Phnom Penh fővárosába. Az utolsó napokat Angkorban töltjük, ahol alaposan megismerkedünk a régi khmer birodalom központjával és a Phnom Kulen Nemzeti Parkkal.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
369.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást különjáratú autóbuszokkal, menetrendszerinti szárnyashajóval és motorcsónakokkal.
 • 8 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 8 reggelit, 5 ebédet és 2 vacsorát.
 • A programban felsorolt látnivalók belépőit.
 • A helyi idegenvezetést és a Baraka túravezetését.
 • A további étkezést és az italokat az étkezések során.
 • A vízumok árát.
 • A borravalókat.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 150.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 219.900 Ft, valamint a repülőjegy és a repülőtéri illeték ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.

Választható egyágyas felár: 58.000 Ft.
 
Repülőjegy és repülőtéri illeték:
 • Budapest-Ho Chi Minh Város és Siem Reap-Budapest: 230.000 Ft-tól.
 • A fenti repülőjegyhez tartozó repülőtéri illeték: 99.800 Ft.
A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 12-24 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 7 nap.
Repülési útvonal: Budapest-Doha-Ho Chi Minh Város és Siem Reap-Bangkok-Doha-Budapest (Qatar és Bangkok Airways).
Az utazás szervezéséről:
Olvasd el, hogyan szervezzük ezt az utazást, hogyan foglaljuk le a szállásokat és mit kell tudni a közlekedési eszközök, a programok és az étkezések szervezéséről. Tovább...
Túravezető:
Kornél távoli és hosszú utak profi túravezetője. Otthon van Vietnamban, Kambodzsában, Madeirán, de Európa több vidéke sem ismeretlen számára. Provence-ban, Madeirán, Mallorcán és Olaszországban is találkozhatnak vele az utasaink. Rendszeresen bringázik, szörfözik és jógázik.
1. nap
Budapest – Doha (étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: a délelőtti órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről közvetlen járattal Doháha. Késő délután szállunk le Qatar fővárosában, majd néhány órát a repülőtéren töltünk.
2. nap
Doha – Ho Chi Minh Város (szállás: szálloda, étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: éjszaka folytatjuk a repülésünket Dohából Vietnam felé. Kora délután szállunk le Ho Chi Minh Városban, amely Dél-Vietnam központjának számít.
 • Ho Chi Minh Város: a repülőtéren már vár ránk a helyszínen bérelt autóbuszunk, amivel a szállodánkba utazunk. Kétágyas szobákban foglaljuk el a szállásunkat két éjszakára, majd a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. A hotel a Pham Ngu Lao negyedben található, ahol rögtön elkezdhetjük ismerkedésünket a vietnami konyhával. Erre a célra keresve sem találnánk alkalmasabb helyszínt Ho Chi Minh Város street food étkezdéinél.
3. nap
Ho Chi Minh Város – Cu Chi alagutak – Ho Chi Minh Város
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli, ebéd és vacsora)
 • Ho Chi Minh Város: egy helyi idegenvezető kíséretében félnapos városnézésre indulunk Ho Chi Minh Város központjában, a Dong Khoi negyedben. Az építészetre főleg a francia gyarmati múltat idéző koloniális stílus jellemző. Felkeressük többek között a régi Elnöki Palotát, a Notre Dame katedrálist és a Főposta díszes épületét, majd megebédelünk egy étteremben.
 • Cu Chi alagutak: a történelmi emlékhelynek számító föld alatti alagutakban a vietnami háború idején tízezer vietkong harcolt a megszálló amerikai csapatok ellen. A kegyetlen gerillaháború egyik központja a Cu Chi alagútrendszer volt, amely máig a harcok jelképe a vietnamiak szemében. Megismerkedünk a mintegy 270 km hosszú, falvakat összekötő, titkos járatokban harcoló katonák életével, sőt akár mi is leereszkedhetünk az egyik alagútba.
 • Ho Chi Minh Város, Pham Ngu Lao negyed: estére visszatérünk Ho Chi Minh Városba, ahol elfogyasztjuk a szilveszteri vacsoránkat. Ezután pedig bevetjük magunkat a Pham Ngu Lao negyedbe, ahol mindig valami érdekes történik – különösen szilveszter idején. Ez a városrész főleg a hátizsákos fiatalokat vonzó olcsó hosteleiről, hangulatos éttermeiről és érdekes üzleteiről nevezetes.
4. nap
Ho Chi Minh Város – My Tho – Mekong-delta – Vinh Trang Pagoda –
Can Tho
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli és ebéd)
 • My Tho: reggel elhagyjuk Ho Chi Minh Várost és a Vietnam déli részét meghatározó Mekong-deltához utazunk. A delta egyik kapuja My Tho városa, amely főleg úszó piacairól nevezetes.
 • Mekong-delta: több órás, motorcsónakos kirándulásra indulunk a hatalmas kiterjedésű Mekong-delta egyedülálló vízivilágában. A Mekong Ázsia harmadik leghosszabb folyama; Tibet fennsíkján ered, átszeli Dél-Kínát, majd Burma, Thaiföld és Laosz határfolyójaként érkezik Kambodzsába, majd Vietnamba. A Dél-Kínai-tengerbe ömlő Mekong hatalmas deltatorkolatot és számtalan folyóágat alkot, amik több millió embernek biztosítanak megélhetést. My Tho városában motoros csónakokba szállunk és a víz felől, keskeny csatornákon és folyóágakon haladva ismerkedünk a deltával. Termékeny rizsföldek, cölöpökre épült lakóházak és úszó piacok között cikázunk, miközben több érdekes helyen is megszakítjuk a kirándulásunkat. Megtudhatjuk hogyan készül a rizspapír, Európában ismeretlen trópusi gyümölcsöket kóstolhatunk és meghallgathatjuk, milyen az eredeti vietnami zene. Az ebédünket egy apró sziget éttermében fogyasztjuk el, ahol tradicionális módon készítik az elefánt füle halat, a Mekong-delta különlegességét.
 • Vinh Trang Pagoda: a Mekong-deltában tett csónakos kirándulás után busszal utazunk a pazar megjelenésű Vinh Trang Pagodához. A két hektáron elterülő buddhista templom az egyik legdíszesebb és legnagyobb Vietnamban.
 • Can Tho: az egymillió lakosú város a Mekong-delta központja, a mai szállásunk helyszíne. A szobák elfoglalása után az estét szabadprogram keretében töltjük.  Can Tho legjobb éttermeit a Hau folyó mentén illetve a főtéren magasodó gigantikus Ho Si Minh szobor környékén találjuk.
5. nap
Can Tho – Mekong-delta – Cai Rang – Chau Doc
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli és ebéd)
 • Mekong-delta: a napunk legnagyobb részét még a Mekong-delta szerteágazó folyóágain és csatornáin töltjük. Ezek a vízi útvonalak néhol olyan keskenyek, hogy csupán két csónak fér el egymás mellett. A víz fölé pálmaágak borulnak, a folyóágakon rozoga gyaloghidak vezetnek át. Két oldalt cölöpökre épült lakóházakat és kerteket láthatunk, miközben bepillanthatunk az itt élők életébe, amely teljesen összefonódott a Mekonggal. Az egyik csatorna partján kiszállunk a csónakokból és meglátogatunk egy családi ültetvényt. Megkóstolhatunk néhány trópusi gyümölcsöt, majd az ebédünket egy gyümölcsöskertben fogyasztjuk el, miközben a vendéglátóink zenével és dalokkal szórakoztatnak minket.
 • Cai Rang: a Mekong-deltában tett csónak-kirándulásunk során felkeressük a Mekong-delta legnagyobb úszó piacát, ahol az árusok és a vásárlók egyaránt csónakokban ülve közlekednek és adnak-vesznek.
 • Chau Doc: délután Chau Doc városába utazunk, amely a Sam-hegy lábánál, közel a kambodzsai határhoz fekszik. Az éjszakát egy itteni szállodában töltjük.
6. nap
Chau Doc – Phnom Penh (szállás: szálloda, étkezés: reggeli és ebéd)
 • Utazás: kora reggel elhagyjuk a szállásunkat, majd Chau Doc kikötőjében a teljes felszerelésünkkel együtt egy gyors szárnyashajóra szállunk. Hamarosan a kambodzsai határra érkezünk, ahol a vízummal kapcsolatos teendők után újra a Mekongon hajózva folytatjuk utunkat. A célunk Kambodzsa fővárosa, Phnom Penh, amely lenyűgöző látnivalókat tartogat számunkra.
 • Phnom Penh: a város kikötőjébe érkezünk, ahonnan autóbusszal utazunk a szállodánkba. A szobáink gyors elfoglalása és az ebédszünet után a város felfedezésére indulunk. Az első állomásunk a Királyi Palota, ahol egy hatalmas parkban több díszes épület áll. Sorra járjuk végig a kmer stílusban emelt palotákat, amelyek közül a legdíszesebb az Ezüst Pagoda. Számos Buddha szobrot láthatunk itt, amiket gyémántok, drágakövek, arany és ezüst díszít. A következő látnivalónk a Függetlenség Múzeuma, majd a Nemzeti Múzeum, ahol a kiállított tárgyakon kívül az épület maga is egészen különleges látnivaló. Felkeressük a Wat Phnom Daun Penh pagodát, majd teszünk egy sétát a nyüzsgő Toul Tompong piacon. A városnézés után visszatérünk a szállodánkba.
7. nap
Phnom Penh – Siem Reap – Angkor – Siem Reap
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli és ebéd)
 • Utazás: reggel elhagyjuk a szállodánkat és autóbuszra szállunk. Körülbelül 6 órás utazás áll előttünk, amelynek végén Siem Reapbe, az Angkor mellett épült városba érkezünk.
 • Siem Reap: Kambodzsa legdinamikusabban fejlődő városában, a rendkívüli hangulatú Siem Reapben egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat három éjszakára.
 • Angkor: délután megkezdjük az ismerkedésünket az őserdőben található Angkor romvárosával, amely a világ egyik legnagyobb régészeti lelőhelye. Angkor az egykori hatalmas Khmer Birodalom központja volt, amely a 9-14. században élte fénykorát. Akkoriban a mai Vietnam, Laosz és Thaiföld területét uralva, Délkelet-Ázsia kulturális központjának számított. Amit Angkor ránk hagyott, azt ma a világ egyik csodájaként tartják számon és természetesen az UNESCO Világörökség listáján is szerepel.
 • Ta Prohm: az első látnivalónk Angkor egyik leglátványosabb épülete, ami annak köszönhető, hogy a dzsungel növényei teljesen körbenőtték a falakat. A látvány így éppen olyan, mint amit a romokat felfedező első európai utazók láthattak 1860-ban. A egykori építők művészi zsenialitása és a természet ereje ötvöződik ebben az épületben. Tomb Rider templomként is ismert, mivel a hasonló nevű mozifilm egyik remek díszlete volt.
 • Banteay Samre: a lenyűgöző templom Angkor egyik legteljesebben felújított és legjobb állapotban lévő épülete. A központi templomot 6 m magas falak és vizesárok veszi körbe, a homokkő falakat kőfaragások és domborművek díszítik.
 • Siem Reap: estére érkezünk vissza Siem Reap városába, ahol az óváros labirintus-szerű utcáiban számtalan étterem és bár várja vendégeit. Akár késő estig érdemes a központban maradni, hiszen Siem Reap éjszakai élete sem okoz csalódást senkinek.
8. nap
Siem Reap – Angkor – Siem Reap
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli és vacsora)
 • Bayon: ezen a napon is folytatjuk az Angkorral való ismerkedésünket. A Déli Kapun át vezet az út az egyik leglenyűgözőbb angkori épülethez, Bayon templomához. Az épületegyüttes főleg arról az 54 hatalmas oszlopról híres, amiket több mint 200 kőből faragott arc díszít. Láthatunk egy 1,2 km hosszú domborművet is, ami a 12. századi Angkor életébe enged betekintést a mindennapi munkáktól kezdve a harcokig.
 • Baphuon: a következő látnivalónk a 11. századi Baphuon templom, amelyet a hindu Siva istennek szenteltek. A jelenleg is felújítás alatt álló épületet a mítikus Meru-hegy, az univerzum mitológiai tengelye, és a megvilágosodás felé vezető szent út szimbólumaként emeltek.
 • Phimeanakas: az egykori Mennyei Palota több mint ezer éve épült, és a teraszain a király és népes udvartartása időzött. A palotának különösen a hindu szertartások idején volt jelentősége. Felkeressük az Elefántok teraszát és a Leprás Király Teraszát is.
 • Preah Palilay: a dzsungel mélyén áll a kevésbé látogatott Preah Palilay templom, aminek a közelében egy kis buddhista kolostor áll. Az itt lakó szezetesek gyakran látogatják a kicsi, de különleges hangulatú angkori templomot.
 • Angkor Wat: délután érkezünk Angkor leghatalmasabb épületéhez, magához a királyi palotához. Az épületegyüttest övező kiterjedt vizesárkon egy gyaloghíd vezet át, ezen átsétálva jutunk a hatalmas palotába. A termekbe és a medencékkel ékesített belső udvarokba halandó ember nem léphetett, hiszen itt minden II. Suryavarman király kényelmét szolgálta. A lenyűgöző, 65 m magas, három tornyos palota Kambodzsa nemzeti szimbóluma.
 • Phnom Bakheng: a Khmer Birodalom főtemploma, amelynek tornyait a hindu mitológia jelenetei díszítik. Az épület a tájolásának köszönhetően ideális helyszín a naplemente kellemes eltöltésére. Madártávlatból csodálhatjuk a dzsungelből előbukkanó ősi épületeket. (*)
 • Siem Reap: a vacsoránkat közösen, egy kellemes helyi étteremben fogyaszthatjuk el, majd érdemes bevetni magunkat a város éjszakai életébe.
9. nap
Siem Reap – Tonle Sap tó – Siem Reap (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Tonle Sap: délelőtt egy motorcsónakos kirándulásra indulunk a Tonle Sap tavon, amely Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvizi tava. Területe az évszakok szerint változik, de mindenképpen több ezer négyzetkilométer. Az UNESCO bioszféra rezervátumok között is szereplő Tonle Sap szokatlan érdekességgel rendelkezik: a téli száraz időszakban a tó összezsugordik és vize a Mekongba ömlik; az esős évszakban viszont a többszörösére duzzad, a víz folyásiránya megváltozik és a Mekong is táplálja. A kirándulás során motorcsónakokkal fedezzük fel a Tonle Sap tavat; mangrove erdőkben, cölöpökre épült halászfalvak között és lakóhajón élő kolóniák mellett haladunk el.  
 • Kompong Phluk: három vízre épült falu közössége, ahol az ősi khmer nép leszármazottai élnek, csaknem háromezren. A 6-8 méteres cölöpökön nyugvó lakóházak könnyedén lépést tarthatnak a tó szélsőséges szintváltozásaival is. A motorcsónakjainkkal körbejárjuk a falvakat és felkeressük a közeli mangroveerdőt is, ami rengeteg madárnak, halnak és emlősnek ad otthont.
 • Siem Reap: a déli órákban visszatérünk Siem Reap városába. A délutánt szabadprogram keretében töltjük; kerékpárt bérelve akár vissza is térhetünk Angkor ősi épületei közé vagy időzhetünk Siem Reap kellemes központjában.
10. nap
Siem Reap – Bangkok (éjszaka a repülőn, étkezés: reggeli)
 • Siem Reap: a napunk legnagyobb részét még Siem Reap városában töltjük, de tuk-tukkal vagy akár kerékpárt bérelve visszatérhetünk Angkorba is. Késő délután Siem Reap repülőterére utazunk.
 • Repülés: kora este indul a Bangkokba tartó járatunk, amivel alig másfél óra alatt a thai fővárosba repülünk.
11. nap
Bangkok – Doha – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: éjfél után folytatjuk a repülőutunkat, amelynek során először Bangkokból Dohába, majd onnan Budapestre repülünk. Még a délelőtt folyamán megérkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.
 
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • A programunkban egyetlen komolyabb gyalogtúra sem szerepel, így szinte bárkinek ajánlható. Angkor néhány templománál meredek lépcsőkre és kitett útvonalra számíthatunk.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe