Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Hajózás a Galápagos-szigetek
  között
 • Oroszlánfókák, pingvinek
  leguánok, flamingók, teknősök
 • Óriásteknős-menhely
 • Orcilla kilátópont
 • Tintoreras-sziget
 • Túra a Sierra Negra vulkánon
 • Darwin Központ

 

Ökotúra az evolúció
boszorkánykonyhájában
Izgalmas utazás azok számára, akik kíváncsiak Földünk egyik legérdekesebb és legkülönlegesebb helyszínére. Ecuadoron keresztül közelítjük meg a Dél-Amerika partjaitól mintegy ezer kilométerre fekvő szigetcsoportot. A szállásaink a szigeteken lesznek, amik között hajóval közlekedünk.
Az evolúció fejlődésébe nyerhetünk bepillantást; számos olyan állatfajt láthatunk ugyanis, amik csak ebben a gyönyörű környezetben élnek. Óriásteknősökkel és oroszlánfókákkal úszhatunk, pingvinek közt sétálhatunk és egy vulkánt is megmászunk.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
299.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbuszokkal és hajókkal.
 • 8 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 8 reggelit a szállodákban.
 • A helyi idegenvezető költségét.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezéseket.
 • Egyes kikötői és repülőtéri illetékek árát.
 • A belépők és fakultatív programok árát.
 • A borravalókat.
 • A poggyász-és balesetbiztosítást.
Előleg: 200.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 99.900 Ft + a repülőjegyek és repülőtéri illetékek ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Repülőjegyek és repülőtéri illetékek:
 • Budapest-Quito oda-vissza repülőjegy illetékkel: 398.000 Ft-tól.
 • Quito-Baltra oda-vissza repülőjegy illetékkel: 180.000 Ft-tól.
A repülőjegyek árai a jelentkezés idejétől függnek.
A repülőtéri illetékek összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 8-20 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 6 nap.
Repülési útvonal: Budapest-Amszterdam-Quito-Baltra és vissza (KLM és Lan Ecuador).
Túravezető:
Kornél távoli és hosszú utak profi túravezetője. Otthon van Vietnamban, Kambodzsában, Madeirán, de Európa több vidéke sem ismeretlen számára. Provence-ban, Madeirán, Mallorcán és Olaszországban is találkozhatnak vele az utasaink. Rendszeresen bringázik, szörfözik és jógázik.
1. nap
Budapest – Amszterdam – Quito (szállás: szálloda)
 • Repülés: a kora reggeli órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Amszterdamba. Rövid várakozás után Ecuador felé folytatjuk a repülésünket. Az időeltolódásnak köszönhetően még ezen a napon, a délutáni órákban meg is érkezünk az ország fővárosába, Quitóba.
 • Quito: az Egyenlítőtől csupán 22 kilométerre fekvő város 2850 méter magasan, a Chillos folyó völgyében épült, amely egészen az Amazonas-medencéig húzódik. Quito hiába fekszik közel az Egyenlítőhöz és az Amazonas dzsungeléhez, a nagy tengerszint feletti magassága miatt jellegzetes hegyvidéki város. A repülőtérről a szállodánkba utazunk, amely Quito egyik új városrészében található. A szobáink elfoglalása után a nap hátralévő részét pihenéssel tölthetjük.
2. nap
Quito – Baltra-sziget – Santa Cruz-sziget – Isabela-sziget –
Puerto Villamil (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Repülés: reggel elhagyjuk a szállásunkat és Quito repülőterére utazunk. Egy délelőtt induló járattal hagyjuk el a szárazföldet és indulunk a Dél-Amerika partjaitól mintegy ezer kilométerre fekvő Galápagos-szigetek felé.
 • Galápagos-szigetek: a több kisebb-nagyobb tagból álló szigetcsoport Charles Darwinnak köszönhetően vált világhíressé. A természettudós ugyanis a Galápagos-szigetek változatos élővilágának kutatása közben alkotta meg evolúciós elméletét. A tektonikus és vulkanikus erők által létrehozott, és mind a mai napig a Föld belső erői által alakított szigetek élővilága hihetetlenül változatos. Számos különleges faj csak itt él, ráadásul az egyes szigeteken egymástól eltérő változatban. A Galápagos-szigetek a természetbúvárok paradicsoma, hiszen azon kevés helyek egyike bolygónkon, ahol az emberi tevékenység minimális, és ahol minden a természetvédelmet szolgálja. A különleges állatok és növények ma is háborítatlanul élnek itt, ahogy már többmillió éve. A vulkanikus szigeteken barangolva az evolúció boszorkánykonyhájába pillanhatunk be, saját szemünkkel láthatjuk az élővilág fejlődését és testközelből találkozhatunk néhány különleges példányával.
 • Utazás: a déli órákban szállunk le a kicsiny Baltra-szigeten, ahonnan hajóval utazunk tovább a Galápagos-szigetek központi tagjára, Santa Cruzra. Itt éppen csak annyi időnk lesz, hogy körbesétáljunk Puerto Ayora kikötőjében, majd rögtön folytatjuk hajóutunkat az Isabela-szigetre.
 • Isabela-sziget, Puerto Villamil: a Galápagos-szigetek egyik legszebb szigete, amit hat vulkán működése hozott létre. A sziget központja a hangulatos Puerto Villamil, ahol egy hotelben lesz a szállásunk három éjszakára. Elfoglaljuk a szobáinkat, majd megkezdjük az ismerkedésünket a szigettel. Elsőként egy óriásteknős-menhelyre látogatunk, amelynek fő feladata a Galápagos-szigeteken élő óriásteknősök számának gyarapítása. 1990-ben hozták létre a központot, ahol azóta több mint 700 teknőst neveltek fel. Mindent megtudhatunk itt az óriásteknősökről, és rengeteg fényképet készíthetünk róluk. Ezt követően elsétálunk a Puerto Villamil határában fekvő tóhoz, ahol több, mint húsz madárfaj él, köztük flamingók is. A nap hátralévő részét szabadprogram keretében a homokos tengerparton, a kristálytiszta vízű Csendes-óceán mentén tölthetjük, ahol nem ritka, hogy jókora leguánok pihennek a megkövesedett lávafolyamon.
3. nap
Isabela-sziget: Puerto Villamil – Orcilla kilátópont – Concha-öböl –
Puerto Villamil
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Kerékpáros kirándulás: a reggeli után egy könnyű, félnapos kirándulásra indulunk az Isabela-sziget páratlan látnivalói között. Kerékpárokkal közelítjük meg az egymáshoz közel fekvő látnivalókat, amikhez a homokos óceánpart mentén vezet az út. A sziklákon napozó leguánok mellett tekerünk az első látnivalónkhoz, egy lávabarlanghoz. Felkeresünk több tavat is, amik sok különleges madárfajnak adnak otthont. A következő állomásunk egy történelmi emlékhely. A Galápagos-szigeteken 1946-1959 között börtönök működtek, amiknek a rabok által épített Könnyek fala állít emléket. A bringatúra utolsó állomása az Orcilla kilátópont, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Isabella-szigetre és az óceánra. Ezután visszatekerünk Puerto Villamil kisvárosába. Táv: 14 km. (**)
 • Concha-öböl: délután egy mangrove erdőn keresztül a Concha-öbölhöz sétálunk, amelynek nyugodt vize ideális helyszín a vízi élővilág felfedezésére. Úszva és sznorkelezve nyerhetünk bepillantást a Csendes-óceán különleges állatvilágába. Láthatunk rengeteg trópusi halat, rájákat, sőt kis szerencsével oroszlánfókákat és pingvineket is. Sznorkelfelszerelést – szemüveget és légzőcsövet – a helyszínen bérelhetünk.
 • Puerto Villamil: késő délután visszatérünk Puerto Villamil kisvárosába, ahol az éjszakát töltjük.
4. nap
Isabela-sziget: Sierra Negra vulkán – Tintoreras-sziget – Isabela-sziget –
Puerto Villamil (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Sierra Negra vulkán: délelőtt az 1124 méter magas Sierra Negra pajzsvulkánhoz látogatunk, amely a Galápagos-szigetek legaktívabb tűzhányóinak egyike. Az utolsó kitörése 2005. októberében volt. A vulkán csúcsát gyakran fedi felhő; a felső része kietlen lávamező, az alsó régióban azonban hihetetlenül gazdag a vegetáció.Ezen a különleges és változatos tájon indulunk túrázni egészen a kráter pereméig. Útközben helyi vezetők ismertetnek meg minket a gazdag növényvilággal. Táv: 6 km, szint: fel 500 m, le 500 m. (**)
 • Tintoreras-sziget: délután az Isabella-szigetről áthajózunk a lakatlan Tintoreras-szigetre, amely igazi paradicsoma az állatvilágnak. Teszünk egy sétát a szigeten, aminek során testközelből láthatunk sziklákon napozó iguánákat, az öblök vizében úszkáló oroszlánfókákat és óriásteknősöket. Mi is úszhatunk egyet az óceán vizében, hogy még közelebb kerülhessünk az oroszlánfókákhoz és óriásteknősökhöz. Ezt követően visszahajózunk az Isabella-szigetre.
 • Isabella-sziget: késő délután felkeressük az Isabella-sziget legnagyobb lávabarlangját, majd a Campo Duro farmra látogatunk. Az itt élő óriásteknősök mellett megnézzük a farm trópusi gyümölcsöskertjét, ahol megkóstoljuk a helyben termesztett banánt, ananászt és citrusféléket. A nap végén visszatérünk Puerto Villamil kisvárosába.
5. nap
Isabela-sziget – Santa Cruz-sziget – Puerto Ayora – Academic-öböl – Puerto Ayora (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Utazás: reggel elhagyjuk Puerto Villamil kisvárosát és egyben az Isabela-szigetet. Hajóra szállunk és Santa Cruz szigetére utazunk.
 • Santa Cruz, Puerto Ayora: a tengeri utazás után Puerto Ayora kikötőjébe érkezünk, a Galápagos-szigetek központjába. Egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat, ahol egymás után két éjszakát töltünk. A Santa Cruz szigetével való ismerkedésünket a Darwin Tudományos Központban kezdjük, majd az Academic-öbölbe látogatunk. Itt a vízbe csobbanva, búvárszemüvegen keresztül fedezhetjük fel a Csendes-óceán páratlan élővilágát. Ezt követően ellátogatunk a sólepárló tavakhoz, majd hajóval térünk vissza Puerto Ayora kisvárosába. Késő délután lesz időnk a városközpont megismerésére is.
6. nap
Santa Cruz-sziget (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Santa Cruz-sziget: az egész napunk szabadprogram keretében telik. Felkereshetjük a Santa Cruz-sziget további látnivalóit, de fakultatív program keretében hajós sznorkeltúrán vagy palackos merülésen is részt vehetünk. Az éjszakát Puerto Ayora kisvárosában töltjük.
7. nap
Santa Cruz-sziget – Baltra-sziget – Quito (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Santa Cruz-sziget: reggel elhagyjuk a szállásunkat, de néhány látnivalót felkeresünk még Santa Cruz szigetén. Felkeresünk egy lávabarlangot, majd egy farmot, ahol organikus kávét termesztenek. Óriásteknősöket fotózhatunk, majd egy rövid utazás során a Santa Cruz-sziget magasföldjén található Los Gamelos iker kalderákhoz látogatunk.
 • Repülés: Santa Cruzról áthajózunk Baltra szigetére, ahol a Galápagos-szigetek repülőtere található. Innen Quitóba repülünk, ahová kora este érkezünk.
 • Quito: a repülőtérről az új városrészben található szállodánkba utazunk. Elfoglaljuk a szobáinkat, majd az estét szabadprogram keretében tölthetjük.
8. nap
Quito (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Quito: a napunk legnagyobb részét az UNESCO Világörökségek között is megtalálható óvárosban töltjük. Quito Dél-Amerika egyik legnagyszerűbb koloniális városa, ahol temérdek a látnivaló. Az óváros központjában található a Függetlenség tér, ahol az Elnöki Palota, a város legnagyobb katedrálisa valamint a híres La Compania templom áll. Az óváros utcái hullámvasút-szerűen követik a domborzatot, és két oldalt nagyszerűen megőrzött, sárgára, kékre vagy épp rózsaszínűre festett épületek sorakoznak. A közös városnézés után szabadprogram keretében ismerkedhetünk tovább Quito látnivalóival. Érdemes tennünk egy nagy sétát a Avenida Amazonason, ahol remek kávézók és éttermek közül válogathatunk.
9. nap
Quito – utazás Amszterdam felé (éjszaka a repülőn, étkezés: reggeli)
 • Quito: a nap első felét még Quitóban töltjük, majd a repülőtérre utazunk.
 • Repülés: a délutáni órákban szállunk fel az Amszterdamba tartó járattal. A nap hátralévő részét és az éjszakát a repülőn töltjük.
10. nap
Amszterdam – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: amszterdami átszállás után a délutáni órákban érkezünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre.
 
A gyalogtúra nehézsége
 • A Galápagos-szigeteki utazásunk csupán egy gyalogtúrát tartalmaz, amely nem túlságosan megerőltető. A távolság csekély, a szintemelkedés közepes, ám a terep sziklás és törmelékes.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.

 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe