Jelentkezés egy utazásra


Mikor jelentkezz?
 
Az utazásoknak nincs jelentkezési határideje. Egészen addig lehet jelentkezni, amíg van szabad hely az utazáson, illetve tudunk a jelentkező számára repülőjegyet foglalni.
 
Tipp: jelentkezz időben az utazásra – akár több hónappal az indulás előtt. Ez minden utazásra érvényes, de különösen a repülős utakra, amelyeknél a késői jelentkezés általában egyre drágább repülőjegyet jelent.
 
Jó tudni: a jelentkezéssel egy időben az utazás előlegét – kis összegű utak esetén a teljes árat – ki kell fizetned. A foglalás akkor válik véglegessé, amikor az összeg megérkezik hozzánk. 
 
Várólista: amikor betelt egy utazás, várólistára jelentkezhetsz. Az utazások szervezésekor majdnem mindig történnek lemondások. Ha már nincs hely a kiszemelt úton, keresd irodánkat és iratkozz fel a várólistára. Sajnos azt nem tudjuk garantálni, hogy a várólistáról minden esetben be lehet kerülni a biztosan utazók közé, de egy bizonyos időt mindenképp célszerű várni. Aki várólistára jelentkezik, annak természetesen nem kell előleget fizetnie.  
 
 

4 lépés az utazáshoz

 

 1. ​Válaszd ki a Neked tetsző utazást, majd olvasd végig a programot és a fontos tudnivalókat.
 2. Kattints az utazás oldalán a Jelentkezem gombra, majd lépésről lépésre töltsd ki a Jelentkezési lapot. Az adataid megadásakor egyben regisztrálsz is a honlapunkra, így később már nem kell újra beírnod a személyes adataidat.
 3. A Jelentkezési lap utolsó részében válaszd ki a fizetési módot. A leggyorsabb a bankkártyás fizetés, de át is utalhatod az utazás előlegét vagy a teljes összeget irodánknak. 
 4. A jelentkezés elküldése után kapsz tőlünk egy automatikus e-mailt. Ha ezt mégsem kaptad volna meg, akkor mi sem kaptuk meg a jelentkezésed. Ilyen esetben kezdd elölről a jelentkezés folyamatát vagy vedd fel velünk a kapcsolatot.
Jó tudni: nem csak a saját, hanem az útitársad nevében is jelentkezhetsz. Ehhez nem kell mást tenned, mint megadni a nevét, az e-mail címét és a telefonszámát.
 
Jó tudni: a Baraka miskolci cég, az utasaink 95 százaléka azonban Budapesten, más nagyobb városokban, illetve külföldön élnek. Nagyon szívesen látunk személyesen is az irodánkban, de minden utazással kapcsolatos teendőt el tudsz intézni a honlapunkon, e-mailen vagy telefonon keresztül is.
 
Jó tudni: a csoportjaink mindig Budapestről indulnak, de ha külföldön élsz, az utazás helyszínén is csatlakozhatsz hozzánk.
 
Tipp: ha ajándékba adod az utazást, az ajándékozott e-mail címe és telefonszáma helyett a sajátod add meg!
 
Fontos: ellenőrizd le az útiokmányod (útlevél vagy személyi igazolvány) érvényességét! Általános szabály, hogy ha a hazaérkezést követő 6 hónapon belül lejár, inkább időben csináltass újat. Különösen fontos az útlevél érvényessége, ha vízumköteles országba utazol.Fizetés

Az utazás előlegét a jelentkezéssel egy időben kell fizetni. Kisebb összegű utak esetén azonban rögtön az utazás teljes ára fizetendő. Fizethetsz bankkártyával vagy a jelentkezést követő 1 munkanapon belül átutalással. Az átutaláshoz szükséges adatokat a jelentkezés után automatikusan e-mailben küldjük. Késve fizetés esetén a foglalást töröljük.
 
A bankkártyás fizetést a CIB Bank biztosítja számunkra. A bank tájékoztatóját ezen az oldalon olvashatod el. 
 
Az utazás hátralékát indulás előtt 35 nappal kell kifizetni. A határidőt és a pontos összeget bármikor láthatod, ha az e-mail címed és a jelszavad segítségével belépsz a honlapunkon a profiloldaladra. Emellett a rendszerünk indulás előtt automatikus e-mailt küld számodra a fizetendő összegről és a határidőről.
 
Jó tudni: ha a jelentkezés az induláshoz képest 30 napon belül történik, akkor rögtön az utazás teljes részvételi költsége fizetendő.
 
 
 
A repülőjegyekről
 
A legtöbb repülős utazásunkhoz csoportos repülőjegyet foglalunk. Ennek az az előnye, hogy a repülőjegy árát a létszám beteltéig garantálni tudjuk, a hátránya pedig, hogy az egyéni igények szerint körülményes a módosítása. Ha elfogytak a csoportos repülőjegyek, egyéni repülőjegyet tudunk foglalni – ennek ára viszont biztosan el fog térni a csoportos jegy árától.
 
Ha saját magad szeretnéd foglalni a nemzetközi repülőjegyet, a menetrendet előzetesen mindig egyeztesd le az irodánkkal! Egyéni repülések esetén nem tudunk transzfereket szervezni a csoporttal való találkozási pontokra vagy a szállásokra.
 
Jó tudni: abban a formában add meg a neved a Jelentezési lapon, ahogyan az útlevélben szerepel. Ez a név kerül ugyanis rá a repülőjegyre. Ha az útlevélben és a repülőjegyen szereplő név eltér egymástól, a légitársaságok gyakran nem engedik felszállni az utast. 
 
 
 
Biztosítások
 
Tudj meg többet a biztosításokról! 
 
Tipp: a legelőnyösebb konstrukció a kombinált útlemondási, valamint betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás.
 
Jó tudni: a különböző biztosításhoz semmi mást nem kell tenned, mint bejelölnöd a megfelelő konstrukciót a Jelentkezési lapon. A biztosításokat az utazás árával – az előleggel vagy a hátralékkal együtt – tudod kifizetni bankkártyával vagy átutalással. 
 
 
 
Számla
 
Irodánk a beérkezett előleg és a hátralék összegéről elektronikus számlát küld a Jelentkezési lapon megjelölt e-mail címre. A számla kérhető jogi személy (cég) nevére is. Amennyiben a befizetett biztosítás összegéről is kérsz számlát, kérjük jelezd előre.
 
Jó tudni: a számlát utólag nem tudjuk módosítani; azon az utazás neve, pozíciószáma és dátuma, valamint az utas neve fog szerepelni.
 
Elektronikus számla: a számlákat e-mailben küldjük pdf fájl formájában. Az így kiállított számlához elektronikusan hitelesített aláírás, valamint időbélyegző tartozik, amik megfelelően igazolják a számla hitelességét. Az elektronikus számlákat nem nyomtatjuk ki és nem postázzuk el. Ezzel is védjük a természetet és gyorsítjuk az ügyintézést.
 
 
 
Kedvezmény
 
Törzsutas kedvezmény: ha már négy Baraka utazáson részt vettél (kivéve az ingyenes túrákat), az ötödik és minden további utazás alkalmával a törzsutas árat veheted igénybe. Természetesen ez csak azokra az utakra érvényes, ahol fel van tüntetve törzsutas ár.
 
Törzsutas státusz: regisztrálj a honlapunkon vagy jelentkezz egy utazásra! Add meg a korábbi utazásaidat az évszámmal együtt, amit összevetünk a saját adatbázisunkkal. Az ellenőrzés után adjuk meg a törzsutas státuszt, amit Te is láthatsz a profil oldaladon.

Jó tudni: a törzsutas státusz nem évül el! 
 
Ifjúsági kedvezmény: minden 18. életévét be nem töltött utasunk a törzsutas árakon vehet részt az utazásokon.
 
Jó tudni: a törzsutas státusz azok számára is jár, akik korábban partner utazási irodán keresztül jelentkeztek négy Baraka utazásra. Az ötödik utazástól járó törzsutas árat azonban csak azok számára tudjuk biztosítani, akik közvetlenül a Barakánál, tehát nem partner utazási irodánál jelentkeznek.
 
Fontos: a törzsutasokra és a kedvezményekre vonatkozó új szabályaink 2017. május 10-től lépnek életbe. Ha törzsutasunk vagy és már korábban bejelentkeztél egy utazásra, akkor a számodra nagyobb kedvezményt biztosítjuk.  
 
 
 
SZÉP kártya

Irodánk elfogadja a K&H, az OTP, illetve az MKB által kibocsájtott Széchenyi Pihenőkártyákat, azaz SZÉP Kártyákat. Lényeges, hogy a SZÉP Kártya külföldi utazásokra nem váltható be, csak belföldi programokra, és a „Szálláshely” zseb terhére. 
 
SZÉP Kártyával belföldi kajaktúrák és belföldi kerékpártúrák árát fizetheted ki.
 
Amennyiben SZÉP Kártyával szeretnéd – részben vagy egészben – kifizetni egy utazás árát, a Jelentkezési lap megjegyzés rovatába kérjük írd, hogy SZÉP Kártyával fizetnél. Ezután felvesszük Veled a kapcsolatot.

 
 
Útlemondás vagy módosítás
 
Az induláshoz képest 60 napon kívüli lemondás, vagy másik utazásra való átjelentkezés esetén – az egynapos utazásokat kivéve – az irodánk minden esetben levon 5000 Ft költségátalányt. A lemondási és átjelentkezési feltételek általános esetekben a következőképpen alakulnak:
 
Repülős utazások esetén:
 • 60-46. napok közt: a részvételi díj 10 százaléka és a repülőjegy előlege kerül levonásra.
 • 45-26. napok közt: a részvételi díj 50 százaléka és a repülőjegy előlege kerül levonásra.
 • 25-16. napok közt: a részvételi díj 75 százaléka és a repülőjegy előlege/teljes díja kerül levonásra.
 • 15 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén: a részvételi díj 100 százaléka és a repülőjegy előlege/teljes díja kerül levonásra.
Autóbuszos, vonatos, illetve egyéni utazások esetén:
 • 60-46. napok közt: a részvételi díj 10 százaléka kerül levonásra.
 • 45-21. napok közt: a részvételi díj 40 százaléka kerül levonásra.
 • 20-11. napok közt: a részvételi díj 75 százaléka kerül levonásra.
 • 10 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.

Egynapos utazások esetén:

 • 60-36. napok közt: a részvételi díj 10 százaléka kerül levonásra.
 • 35-21. napok közt: a részvételi díj 40 százaléka kerül levonásra.
 • 20-11. napok közt: a részvételi díj 75 százaléka kerül levonásra.
 • 10 napon belül, illetve az utazáson meg nem jelenés esetén: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.
Abban az esetben, ha partnerünk (külföldi utazásszervező, légitársaság) lemondás esetén ennél nagyobb összegű kártérítést kér, úgy irodánk kénytelen ezt az utasra hárítani.
 
Az útlemondást vagy átjelentkezést minden esetben írásban, e-mailben jelezd! A levonások százalékos értékét az írásos lemondás irodánkba való beérkezésének napjától számoljuk.