Már csak...
47
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Teljes körtúra (210 km)
  a Balaton mentén
 • Balatonfüred, Tagore-sétány
 • Tihanyi-félsziget, Tihany
 • Révfülöp
 • Borozás Badacsonyban
 • Szigligeti vár
 • Balaton-felvidéki Nemzeti Park
 • Siófok
Kerékpártúra a Balaton körül

Kerékpártúra a Balaton körül 

210 kilométert teszünk meg három nap alatt a Balatont körülölelő kerépáros útvonalon. Látványos kilátópontok, strandok és kisvárosok esnek utunkba. Hosszabban időzünk Balatonfüreden, Tihanyban, a Badacsony oldalában és a Szigligeti várnál, de felkeresünk néhány remek kerékpáros pihenőhelyet is. Balatonvilágosról indulunk, először az északi parton tekerünk végig, majd a déli partvidék következik. A szállásaink Révfülöpön és Balatonvilágoson lesznek. A csomagszállítást és a kerékpárokat természetesen irodánk biztosítja, de ha ragaszkodsz a saját kétkerekűdhöz, hozhatod azt is.
Időpontok:
2017. június 16 - 18. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
37.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • 1 éjszaka szállást ifjúsági szállóban, Révfülöpön.
 • 1 éjszaka szállást üdülőben, Balatonfenyvesen.
 • 1 vacsorát Balatonfenyvesen a második napon.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját.
 • A csomagszállítást és az autós kíséretet.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az utazást a kerékpártúra helyszínére.
 • A további étkezést.
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-40 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 1 nap.
Saját kerékpár: ha ragaszkodaz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra.
SZÉP Kártya: ezt az utazást – részben vagy egészben – kifizetheted SZÉP Kártyával is, a "Szálláshely" zseb terhére. Irodánk mindhárom kibocsájtó bank (K&H, OTP, MKB) SZÉP Kártyáját elfogadja. Amennyiben ezen a módon szeretnél fizetni, kérjük a Jelentkezési lap „Egyéb üzenet az irodának” rovatában jelezd ezt irodánk felé. Ezt követően munkatársaink felveszik Veled a kapcsolatot.
Túravezetők:
Bogi főleg a kerékpáros és kajakos túráink bájos segítője, aki részt vesz az útvonalak tervezésében éppúgy, mint a kísérőautónk vezetésében. Bringázik, hegyi terepeken fut és méhészkedik. Túrát vezet a Dolomitokban, Franciaországban, és egy új helyszínen: Új-Zélandon.
Balázs a kerékpáros, evezős és hótalpas túráink tapasztalt vezetője. Az utazások között edzéseket tart, miközben ő maga is profi triatlonos – komoly eredményekkel. Kitűnően ért ahhoz, hogyan lehet pár jó szóval átsegíteni az utasainkat a túrák nehezebb szakaszain.
1. nap
Balatonvilágos – Balatonfüred – Tihany – Révfülöp (szállás: ifjúsági szálló)
 • Találkozás: reggel 08:00 órakor találkozunk Balatonvilágoson, a Dobó István és az Iskola utcák sarkán található parkolóban. A regisztráció és rövid ismerkedés után minden résztvevő elhelyezi a csomagját a kísérőautóban, amely a kerékpártúra egész ideje alatt velünk lesz. Ezután kiosztjuk a kerékpárokat és segítünk mindenkinek a bringák személyre szabott beállításában. Ismertetjük a mai túra útvonalát, majd neki is vágunk az első szakasznak.  
 • Körbe a Balatonon: a három napos kerékpártúránkat az északi parton kezdjük, majd a déli parton fejezzük be. Elsősorban kiépített kerékpárutakon, kisebb részben alacsony forgalmú közutakon tekerünk végig a kijelölt kerékpártúra jelzései mentén.
 • Balatonvilágostól Balatonfüredig: az északi partvidék felé haladva először Balatonakarattya magaspartján haladunk, ahol a Balaton víztükrére nyíló pazar panoráma kíséri utunkat. Ezután következik Balatonkenese és Balatonfűzfő, és ezzel meg is érkeztünk a Balaton északi partjára. A csopaki borvidék mentén tekerünk tovább Balatonfüredig, ahol a kellemes hangulatú Tagore-sétányon tartjuk az ebédszünetünket.
 • Tihany: a pihenő után egy 10 kilométeres szakasz következik, a végén rövid emelkedővel. Jutalmul Tihany központjába érkezünk, ahol ismét egy rövid pihenőt tartunk. Érdemes sétára indulni a kilátóteraszok és a Bencés Apátság temploma környékén vagy beülni az egyik kávézóba. Ajánljuk továbbá a nemrégiben megnyílt Levendula Ház felkeresését is.
 • Tihanytól Révfülöpig: a délután hátralévő része nagyrészt kerékpározással telik. Sorra hagyjuk magunk mögött Balatonudvarit, Balatonakalit, Zánkát és Balatonszepezdet. Késő délután érkezünk Révfülpre, ahol a parthoz közel, egy hangulatos ifjúsági szállóban foglaljuk el a szobáinkat. Táv: 70 km. (***) Az estét a Balaton-part valamelyik vendéglőjében tölthetjük.
2. nap
Révfülöp – Badacsony – Szigligeti vár – Kis-Balaton – Balatonfenyves (szállás: üdülő, étkezés: vacsora)
 • Révfülöptől a Badacsonyig: reggel elhagyjuk a révfülöpi szállásunkat és a Balaton északnyugati, nyugati partvidékének bejárására indulunk. Ábrahámhegy érintésével érkezünk a csodálatos Badacsony lábához, ahol feltekerünk a hegy oldalában vezető panorámaútra, a régi Római útra és megállunk egy szimpatikus borozónál. Megkóstolhatjuk a helyben készült bort vagy ihatunk egy fröccsöt, miközben Magyarország egyik legszebb panorámáját élvezhetjük.
 • Szigligeti vár: a rövid pihenő után a közeli Szigligeti várhoz bringázunk. A középkori vár alatt hagyjuk a kerékpárokat és gyalogosan kapaszkodunk fel az impozáns erődbe.
 • Szigligettől Balatonfenyvesig: kora délután nagyon szép természeti környezetben, a Balaton-kör egyik legjobb minőségű kerékpárútján folytatjuk túránkat. Nemsokára Keszthelyre érkezünk, ahol az ebédszünetünket a móló mellett tartjuk. A pihenő után érintjük a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képező, legendás Kis-Balaton mocsárvilágát, majd alig 20 kilométer megtétele után meg is érkezünk a mai szálláshelyünkre, a déli parton fekvő Balatonfenyves egyik üdülőjébe, ami éppen szemben fekszik a Badacsonnyal. Táv: 79 km. (***)
 • Balatonfenyves: a délután hátralévő része a pihenésé. Jó idő esetén fürödhetünk egyet a Balatonban vagy sétálhatunk a partján. Ezen az estén mi magunk készítjük el a bográcsos vacsoránkat a résztvevők aktív közreműködésével.
3. nap
Balatonfenyves – Balatonföldvár – Siófok – Balatonvilágos
 • Balatonfenyvestől Balatonföldvárig: a Balaton-kerülésünk utolsó szakasza vár ma ránk, amely érezhetően rövidebb lesz, mint az előző napok távjai. Reggel újult erővel szállunk nyeregbe és vágunk neki a Balaton déli partjának. A kerékpáros útvonal változatos helyeken halad: megfelelően kiépített kerékpárutakon és üdülőfalvak kisforgalmú közútjain. Fonyód után az itt termelt borairól híres Balatonbogláron át érkezünk Balatonlellére, majd Balatonszemesre. Az ebédszünetünket Balatonföldvár színvonalas kikötőjében tartjuk, ahol több étterem és büfé is a rendelkezésünkre áll. Ebéd után lesz arra is időnk, hogy pihenjünk egyet a Balaton partján.
 • Balatonföldvártól Balatonvilágosig: az ebédszünet után folytatjuk a bringatúránkat, de nemsokára újra pihenő következik a kedvenc fagylaltozónknál. Ezután a Balaton legkeskenyebb részéhez, a Tihanyi-szoroshoz tekerünk, majd áthaladunk Siófok központján, ahonnan már nagyon közeli túránk végpontja, Balatonvilágos. Táv: 60 km. (***) Miután megérkeztünk, elkészítjük a szokásos csoportfotónkat, miközben valóban büszkék lehetünk magunkra, hiszen körbebicikliztük a Balatont! Az érkezés után leadjuk a kerékpárokat és a hozzá tartozó felszereléseket és ezzel véget ér programunk. A késő délutáni órákban indulhat haza minden résztvevő egyénileg.
 
 
 
A kerékpártúrák nehézsége
 • Az egyes napok túrái átlagos nehézségűek, ám a sorozatterhelés miatt a második és harmadik napot már nehezebbnek érezhetjük. Átlagosan sportos erőnlét elegendő a túra sikeres teljesítéséhez, de lényeges a kerékpáros tapasztalat. Olyanok jelentkezését várjuk, akik meg tudnak tenni egyben 20-30 kilométert, pihenőkkel együtt pedig 70-80 kilométer megtételére is képesek.
 • Az útvonal legnagyobb része kiépített kerékpárutakon halad, kisebb részben közutakon, végig a jelzett kerékpáros útvonalon. Komolyabb emelkedők sehol nem nehezítik a túrát.
 • A kerékpártúrákat többször megszakítjuk pihenőkkel, ebédszünettel és különböző látnivalók felkeresésével. Emiatt még a legnagyobb távolságot sem érezhetjük hosszúnak, hiszen közben sok idő jut pihenésre.
 • Az útvonalunk körtúra jellege miatt nincs lehetőség egy-egy napi szakasz kihagyására, illetve visszafordulásra.
 • A kerékpártúrán való részvétel feltétele, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe