Már csak...
151
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Kinizsi vár
 • Köveskál, Káli-medence
 • Szentbékkálla, Kőtenger
 • Kapolcs
 • Taliándörögd
 • Salföld és a Pálos kolostor
  romjai
 • Kékkút, Theodóra-forrás
 • Badacsony
Kerékpártúra a Balaton-felvidéken

Kerékpártúra a Balaton-felvidéken 

Kétnapos bringatúra Magyarországnak azon a részén, ami szinte kerékpározásra termett. A Balaton-felvidék apró falvai és rejtett szépségei ugyanis leginkább csak kerékpárok nyergéből fedezhetők fel.
Az első nap Nagyvázsonyról a Badacsonyig bringázunk, majd másnap, egy másik útvonalon vissza Nagyvázsonyig.
A csomagszállítást a túra közben, illetve a kerékpárokat irodánk biztosítja.
Időpontok:
2017. szeptember 23 - 24. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
33.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • 1 éjszaka szállást vendégházban, kétágyas szobákban, Badacsonyban.
 • 1 reggelit a szálláson.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját.
 • A csomagszállítás költségét.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az utazást Nagyvázsonyra.
 • A további étkezést.
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 15-30 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
Saját kerékpár: ha ragaszkodaz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra.
SZÉP Kártya: ezt az utazást – részben vagy egészben – kifizetheted SZÉP Kártyával is, a "Szálláshely" zseb terhére. Irodánk mindhárom kibocsájtó bank (K&H, OTP, MKB) SZÉP Kártyáját elfogadja. Amennyiben ezen a módon szeretnél fizetni, kérjük a Jelentkezési lap „Egyéb üzenet az irodának” rovatában jelezd ezt irodánk felé. Ezt követően munkatársaink felveszik Veled a kapcsolatot.
Túravezetők:
Bogi főleg a kerékpáros és kajakos túráink bájos segítője, aki részt vesz az útvonalak tervezésében éppúgy, mint a kísérőautónk vezetésében. Bringázik, hegyi terepeken fut és méhészkedik. Túrát vezet a Dolomitokban, Franciaországban, és egy új helyszínen: Új-Zélandon.
Pisti 15 éve vezet vízitúrákat elsősorban idehaza. Kiváló ismerője a Dunának, a Tiszának, a Rábának, a Szigetköznek, az Ipolynak és még hosszan sorolhatnánk. A Baraka vízitúrás utasai kiváló túravezetőt ismerhetnek meg személyében. Hamarosan a kerékpártúráink vezetésében is egyre aktívabb szerepet vállal.
1. nap
Nagyvázsony – Köveskál – Káli-medence – Kékkút – Salföld –
Salföldi kolostorrom – Badacsony
(szállás: vendégház)
 • Találkozás: délelőtt 09:00 órakor találkozunk Nagyvázsonyban, a Kinizsi vár parkolójában. A regisztráció után kiosztjuk a kerékpárokat és a sisakokat, majd segítünk mindenkinek a bringák személyre szabott beállításában. A poggyászokat elhelyezzük az irodánk kísérőautójában, majd ismertetjük az előttünk álló két nap programját. Egy-két próbakör után neki is vágunk a bringatúrának.
 • Kerékpártúra Nagyvázsonyból Köveskálra: az útvonal első szakasza rögtön a Balaton-felvidék legszebb tájait hozza elénk. Szőlőültetvényekkel és gyümölcsösökkel szegélyezett, látványosan kanyargó úton tekerünk Barnag, Pécsely és Vászony érintésével Dörgicsére. Innen tovább a picinyke Óbudavár és Szentantalfa az útirány egészen Köveskálig, amely az egyik legszebb falu a Balaton-felvidéken. Az ebédszünetünket az egyik útbaeső pihenőhelyen tartjuk. Vásárolhatunk helyben ebédet vagy elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat. A Káli-medence központjában tartunk egy pihenőt, majd folytatjuk a túránkat.
 • Kerékpártúra Köveskálról Badacsonyba: Köveskál után Kővágóörs felé indulunk. A délutáni szakasz első állomása Kékkút, ahol a Theodóra-forrásnál megtöltjük a kulacsainkat. Ezután áthaladunk Salföld rusztikus házai között, majd egy erdőben tekerünk tovább. Hamarosan egy hajdani pálos kolostor romjaihoz érkezünk, ahol sétálunk egyet az évszázados falak között. Ezután Ábrahámhegynél elérjük a Balaton partját és mintegy 4 kilométert a tóparti kerékpárúton teszünk meg egészen Badacsonytomajig. Utunkat jobbról a Balaton látképe, balról pedig a Badacsony bazalttornyai kísérik. A régi Római úton présházak és szőlőhegyek között tekerünk tovább, majd legurulunk a Balaton partjára. Táv: 65 km. (***)
 • Badacsonylábdihegy: késő délután érkezünk a szállásunkra, ahol a kísérőautó már vár ránk. Átvesszük a csomagjainkat, majd elfoglaljuk a szobáinkat. A nap hátralévő része a pihenésé.
2. nap
Badacsony – Káptalantóti – Szentbékkálla – Kapolcs – Taliándörögd –
Nagyvázsony (étkezés: reggeli)
 • Kerékpártúra Badacsonytól Szentbékkálláig: a reggeli után elhagyjuk a szobáinkat, a csomagjainkat pedig ismét a kísérőautóra bízzuk. Bringára pattanunk és magunk mögött hagyjuk a Balaton partját. A Badacsony, az Antal-hegy és a Szent György-hegy között bringázunk a Balaton-felvidék felé. Nemsokára megérkezünk Káptalantóti messzeföldön híres piacára, ahol a gyomrunk és a szemünk is rengeteg érdekességet talál. A piacon tett séta után a következő állomásunk a Szentbékkálla melletti Kőtenger, ahol a sziklák között megkereshetjük a látványos Sárkányfejet és az Ingókövet.
 • Kerékpártúra Szentbékkállától Nagyvázsonyig: a nap második felében a Hegyesdi-várhegy alatt, Monostorapátin keresztül tekerünk tovább Kapolcsra, amely a Balaton-felvidék és a Bakonyalja találkozásánál fekszik. A „malmok völgyében” fekvő falu a „Művészetek völgyeként” ismert kulturális rendezvény-sorozat egyik központja. Ezután Taliándörögd következik, ahol megnézzük a falu határában álló gótikus templomromot. Az Űrtávközlési Állomás mellett elhaladva egy rövid és lankás kaptatón tekerünk fel és hamarosan már a Dörögdi-medence csodás panorámájában gyönyörködhetünk. A túránk legvégén Öcsön és Pulán keresztül érkezünk Nagyvázsonyba. Táv: 55 km. (***)
 • Nagyvázsony: a Kinizsi vár lábánál ér véget a programunk, ahol leadjuk a kerékpárokat és megkapjuk a csomagjainkat. A nap végén már csak a hazautazás van hátra.
A kerékpártúra nehézsége:
 • A kétnapos kerékpártúra alapvetően nem nehéz, a sikeres teljesítéshez átlagosan sportos erőnlét elegendő. Lényeges azonban a kerékpáros tapasztalat, valamint az, hogy a résztvevők fel tudjanak tekerni néhány kisebb emelkedőn. Aki szokott rendszeresen kerékpározni, és meg tud tenni egyben 30-35 kilométert, bátran nekivághat a túránknak.
 • Az útvonal szinte végig alacsony forgalmú közutakon vezet. A legtöbb út aszfaltborítású, de lesz néhány murvás szakasz is. A túrákat gyakran szakítják meg pihenők, emiatt a nagyobb távokat sem érezzük túl hosszúnak.
 • A túra átlagsebessége körülbelül 18-20 km/óra, ami azt jelenti, hogy ezt a sebességet szinte minden – átlagosan sportos erőnléttel rendelkező – résztvevő hosszú időn keresztül tudja tartani.
 • A kerékpártúrán való részvétel fontos feltétele, hogy a résztvevők urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre.
 • A túrán való részvétel szempontjából kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe