Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Edam és Volendam
 • Amszterdam
 • Leiden egyetemi városa
 • Keukenhof park
 • Virágárverés
 • Delft kisvárosa
 • Hága
 • Alkmaari sajtpiac
 • Zaanse Schans skanzene
Kerékpártúra a tulipánok földjén

Kerékpártúra a tulipánok földjén 

A legszebb időszakban, a tavaszi tulipánvirágzás idején látogatunk Hollandiába, ahol kényelmes tempóban járjuk végig az ország legszebb kerékpárútjait. A gyönyörű tájakat átszelő útvonalak szintemelkedés nélküliek. A túrákat többször megszakítjuk, hol egy sajtkóstolás, hol egy hangulatos kisváros, hol egy tulipánmező kedvéért.
Hollandiában óriási kultúrája van a bringázásnak, ezt az életérzést tesszük egy hétre magunkévá.
A túrák helyszínére autóbusszal utazunk, a szállásunk végig azonos helyen lesz.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
174.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 6 éjszaka szállást kétfős bungalókban.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját, vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az étkezést.
 • A belépőket.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 60.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 114.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 25-40 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 5 nap.
Saját kerékpár: ha ragaszkodsz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra. A kerékpárodat az autóbusz utánfutójában tudjuk szállítani. Célszerű valamilyen hordtáskáról gondoskodni a kerékpár biztonságos szállításához.
Repülős csatlakozási lehetőség: az utazásunk helyszíne repülővel is elérhető. A szállásunk 23 kilométerre fekszik az amszterdami Schiphol repülőtértől, ahonnan taxival, illetve tömegközlekedéssel (reptéri vonattal és villamossal) is eljuthatsz a szállásunkra. Irodánk segít a repülőjegy lefoglalásában, illetve pontosítjuk a szállásunk megközelítését. Az utazás ára nem csökkenhet repülős csatlakozás esetén, a buszunkkal azonban szívesen vállaljuk a csomagszállítást Budapesttől Budapestig.
Túravezetők:
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
0. nap
Budapest – utazás Hollandia felé
 • Utazás: április 16-án este 22 órakor indulunk Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Az éjszakát a buszon utazással töltjük.
1. nap
Amszterdam (szállás: kétfős bungalók)
 • Utazás: a napunk legnagyobb része utazással telik és csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak parkolóiban. Átutazunk Ausztrián, majd Németországon és a késő délutáni órákban érkezünk Amszterdam egyik külső kerületébe, a szállásunkra.
 • Amszterdam: a Rijnkanaal csatorna mellett épült kemping színes, vízparti, kétfős faházaiban egymás után hat éjszakát fogunk eltölteni. A szállásaink elfoglalása után a nap hátralévő része a pihenésé.
2. nap
Amszterdam – Edam – Volendam – Monnickendam – Marken – Amszterdam (szállás: kétfős bungalók)
 • Edam: autóbusszal utazunk az első kerékpártúránk kiindulópontjába Edam hamisítatlan holland kisvárosába, amit a világ főleg a kerek, piros viaszba bújtatott edami sajtokról ismer. Érdemes megnézni a helyi sajtüzletet, de nem pusztán ezért indul innen a kerékpártúránk. Edam bővelkedik a csatornák partján álló 17. századi épületekben, kedves kis hidakban és terekben. A település szélén átvesszük a kerékpárokat, majd néhány perc alatt a központba tekerünk, hogy innen induljunk gyalogosan a belváros felfedezésére.
 • Volendam: Edam után kiváló minőségű kerékpárutakon negyedóra alatt érjük el az Ijssel-tó partján fekvő Volendam halászfalut. A töltés mentén épült település világhíres a kiváló állapotban fennmaradt színes házairól, valamint a hagyományos öltözékben mutatkozó falusiakról. Tartunk itt egy rövid pihenőt, hogy magunkba szívhassuk egy igazi északi halászfalu atmoszféráját. A kikötőben sokféle hal kapható, amiket meg is kóstolhatunk a főutca egyik halsütödéjében.
 • Monnickendam: a kerékpárút átvezet a szerzetesek által alapított település utcáin, amit 16-17. századi épületek szegélyeznek.
 • Marken: a következő megállónk egy szigeten fekvő falu, Marken, ahol az itt lakók nyolc évszázadon keresztül halászattal foglalkoztak. A szigetet 1957-ben egy töltéssel összekötötték a szárazfölddel, amin mi is megközelítjük ezt az évszázadok alatt alig változott települést. Marken különös hangulatát a dombokra és cölöpökre épült házai és keskeny utcái adják. Egy rövid kitérővel megnézzük a sziget híres világítótornyát, a Het Paardot. A délután hátralévő részében nincs más hátra, mint hogy hazakerekezzünk egészen a szállásunkig. Táv: 58 km. (***)
3. nap
Amszterdam (szállás: kétfős bungalók)
 • Amszterdam: ezen a napon Hollandia fővárosával, Amszterdammal ismerkedünk meg. Reggel alig több mint egy óra biciklizést követően érkezünk a város központjába, a Dam térre, a Királyi Palota elé, ahol letesszük a kerékpárjainkat. Amszterdamot leginkább gyalogosan ismerhetjük meg, amire az egész nap rendelkezésre áll. Választhatunk, hogy szabadprogram keretében barangoljuk be a belvárost, vagy az egyik túravezetőnkkel tartunk, aki egy rövid séta keretében bemutat néhány nevezetességet.
 • Városnézés: először Amszterdam világhíres múzeumához, a Rijksmuseum épületéhez sétálunk, amely méltó párja a párizsi Louvre-nak vagy a londoni British Múzeumnak. A Rijksmuseum elsősorban a holland festészetet mutatja be és itt található a világ legnagyobb Rembrandt-gyűjteménye. Az épület szomszédságában áll a Van Gogh Múzeum, amit szintén érdemes felkeresnünk. Ezt követően Amszterdam csatornái mentén sétálunk, amik teljesen átszövik a várost. Nem kevésbé szépek és érdekesek a csatornák fölött átívelő hidak sem. Érdekes és tanulságos látvány az utcákon közlekedő biciklisek tömege; jóval több embert láthatunk két keréken közlekedni, mint autóval. Amszterdam a kerekezőkön kívül a kávéházak és vendéglők városa is, körülbelül ezerötszáz található belőlük. Úton-útfélen rengeteg lehetőség adódik, hogy leüljünk egy kávéra. A kultúránál maradva további érdekesség a Rembrandt Ház, ami a mester lakóhelye és alkotóműhelye volt húsz esztendőn keresztül. A nap végén – telítődve a sok-sok látnivalóval –, visszabiciklizünk a szállásunkra. Táv: 20 km. (**)
4. nap
Amszterdam – Leiden – Keukenhof – Zandvoort – Haarlem – Amszterdam (szállás: kétfős bungalók)
 • Leiden: reggel egy körülbelül félórás buszos utazással jutunk el Leiden városába. Egy külső parkolóban szállunk nyeregbe, majd az egyetemi város központjába bringázunk. Leparkoljuk a kerékpárokat és gyalogosan fedezzük fel a diákoktól nyüzsgő festői utcákat és a csatornák menti házsorokat. Leidenben található Hollandia legrégebbi, 1575-ben alapított egyeteme, valamint az óváros központjában áll egy szép, 15. századi gótikus templom.
 • Tulipánvidék: Leident elhagyva érkezünk a világhíres holland tulipánföldek vidékére, ahol amerre a szem ellát, mindenfelé színes tulipánok virítanak. Az ország elsődleges virágtermesztő vidéke, a Bollenstreek 30 kilométer hosszan húzódik Leiden és Haarlem között.
 • Keukenhof: az utazásunk egyik csúcspontja a világ egyik leggyönyörűbb parkja, a Keukenhof. A harminckét hektáron elterülő parkot 1949-ben alapították a virágzó hagymás növények bemutatóhelyeként. Mára mintegy hatmillió növény él itt a kertészet fellegvárában. A park március végétől május végéig tündököl a káprázatos nárciszoktól, jácintoktól és a különleges tulipánoktól.
 • Az Északi-tenger mentén: a Keukenhofban tett sétánk után az Északi-tenger mellett folytatjuk a kerékpártúránkat. A part hatalmas homokdűnéivel és a szilaj hullámok által ostromolt végeláthatatlan fövenyével igazán festői látványt nyújt. Teszünk egy rövid sétát a parton, majd a dűnék között kanyargó kerékpárúton tekerünk Zandvoort népszerű tengerparti üdülővárosáig, ahol szintén tartunk egy pihenőt.
 • Haarlem: Észak-Hollandia tartományi központja, ahol az óváros közepén található Grote Marktig, a főtérig bringázunk. Gyalogosan, szabadprogram keretében  fedezhetjük fel a bűbájos sétálóutcákkal teli városközpontot. A közeli utcákban rengeteg bárt, éttermet, patináns antikváriumokat, régiségkereskedőket és hagyományos élelmiszerüzleteket találunk. A városnézés után ismét kerékpárokra szállunk és a Haarlem szélén várakozó buszunkhoz tekerünk. Táv: 48 km. (***) A nap végén autóbusszal utazunk vissza a szállásunkra.
5. nap
Amszterdam – Alkmaar – Nyugat-Frízföld – Zaanse-schans – Amszterdam (szállás: kétfős bungalók)
 • Alkmaar: ezen a reggelen Alkmaarba utazunk, Hollandia híres „sajtvárosába”, ahol áprilistól szeptemberig rendezik minden péntek délelőtt a legendás sajtpiacot. Ez a holland sajt igazi ünnepe, ahol színes kalapot viselő hordárok viszik a sajtokat mérésre a mázsaházhoz, és számtalan termelő kínálja megvételre a finomabbnál finomabb sajtjait. A buszunkkal Alkmaar szélén parkolunk le, ahonnan kerékpárokkal közelítjük meg a látványos vásárt. A piaci forgatagon kívül a városka is figyelemreméltó, hiszen az elmúlt évszázadok alatt alig változott. Az óvárosban legalább négyszáz műemlék épület található.
 • Nyugat-Frízföld: a sajtünnep után az asztal-simaságú Nyugat-frízföldi tájon kerékpározunk, amit évszázadok kemény munkájával hódítottak el az itt élők a tengertől. Ahol régen a tenger hullámzott, ma szarvasmarhák és birkák legelésznek. Ezen az idillikus tájon, falvak és szélmalmok között kerékpározunk.
 • Zaanse Schans: délután érkezünk a Zaanse Schans skanzen-faluba, amely hűen mutatja be a holland táj jellegzetes házait és szélmalmait. Láthatunk továbbá pékmúzeumot, sajtüzemet és a Zaan folyón horgonyzó hagyományos szállítóhajókat is. Táv: 35 km. (***) A látnivalókban gazdag nap után beszállunk a ránk várakozó buszunkba és visszautazunk a szállásunkra.
6. nap
Amszterdam – Aalsmeer – Delft – Hága – Amszterdam (szállás: kétfős bungalók)
 • Aalsmeer: korán kezdjük a mai napunkat, mivel reggel 7 órakor már Aalsmeerben, a holland virágkertészet központjában van fontos elfoglaltságunk. Itt rendezik ugyanis a világ legnagyobb virágárveréseit, amit a látogatók egy speciális emelvényről követhetnek nyomon. Az elképesztő méretű csarnokba minden egyes hétköznap irdatlan mennyiségű virág érkezik repülőgépekkel a világ minden részéből. Néhány óra leforgása alatt 48 millió szál virág cserél itt gazdát 16 millió euró értékben. Mindezt a csarnok felett futó folyosóról követhetjük nyomon, sőt akár az árverési termekbe is betekinthetünk. Szemkápráztató látványt nyújt a hatalmas virágözön, amelyet kisméretű járművek tartanak állandó mozgásban. Az egymásba kapcsolt kocsik virágokkal megrakva óriási láncokként futnak a teremben a rendeltetési helyükre.
 • Delft: a virágárverés után Delft városába utazunk, ahol egy külső parkolóban kerékpárokra pattanunk és az óváros festői főterére tekerünk. Gyalogosan, szabadprogram keretében járhatjuk be a városközpontot, amelyet számtalan gótikus és reneszánsz épület díszít. A városnézés után közösen felkeresünk egy hagyományos kerámia manufaktúrát, ahol betekintést nyerünk a kerámiakészítés titkaiba.
 • Hága: Delfttől közel 10 kilométeres tekerés következik Hága városáig, amely Hollandia közigazgatási központja. Megállunk a Binnenhofnál, amely korábban Hollandia grófjainak vadászkastélya volt, ma a kormány irodáinak és a parlamentnek ad otthont. A városban tett sétánk során nem hagyhatjuk ki a Békepalota (Vredespaleis) épületét, amelyben az ENSZ Nemzetközi Bírósága ülésezik, valamint a Paleis Noordendie klasszikus stílusú palotáját sem, amelyben Beatrix királynő intézi hivatalos ügyeit. Miután kerékpárral bejártuk Hágát, a város szélén található Madurodamot keressük fel, ahol 1:25 arányú miniatűr makettekkel jelenítik meg Hollandiát. Táv: 20 km. (**) Itt várakozik ránk az autóbuszunk, amivel Amszterdamba utazunk.
 • Amszterdam: a napunk még nem ért véget a mai kerékpártúrával, mert útban hazafelé megállunk, hogy felfedezzük Amszterdam legendás éjszakai életét. Eltöltünk néhány órát a városban, majd késő este visszautazunk a szállásunkra.
7. nap
Amszterdam – utazás Magyarország felé (éjszaka a buszon)
 • Farmlátogatás: reggel elhagyjuk a szállásunkat és útnak indulunk Magyarország felé. Útközben azonban felkeresünk egy farmot, ahol megismerkedhetünk a hagyományos faklumpa faragás és a sajtkészítés rejtelmeivel. A farm üzletében kitűnő lehetőség kínálkozik a sajtvásárlásra is, majd a vendéglátóink egy ízletes ebéddel kedveskednek nekünk.
 • Utazás: a nap hátralévő része utazással telik, amit csak rövid pihenők szakítanak meg. Az éjszakát is a buszon utazással töltjük.
 
8. nap
Budapest
 • Utazás: a délelőtti órákban érkezünk Budapestre, a Műcsarnok melletti parkolóba.
 
 
 
A kerékpártúrák nehézsége
 • A hollandiai utazásunk kerékpártúrái könnyűek. Egyrészt viszonylag kis távolságokat kell megtennünk egy nap, másrészt ezeket többször is megszakítjuk egy-egy városnézéssel vagy egy útba eső látnivaló felkeresésével. Szintemelkedés sem nehezíti a kerékpártúrákat, hiszen Hollandia szinte teljesen sík.
 • A kerékpártúrák szinte végig kiváló minőségű kerékpárutakon vezetnek, csak néhány alkalommal fogunk tekerni közutakon. Azonban ez sem veszélyes, hiszen a holland autósok hallatlanul toleránsak a biciklisekkel szemben és Hollandia Magyarországhoz képest sokkal-sokkal fejlettebb kerékpáros kultúrával rendelkezik.
 • A túrák teljesítéséhez természetesen fontos a kerékpáros tapasztalat, valamint az hogy a résztvevők egyben le tudjanak tekerni 20-30 kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe