Már csak...
66
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Cap Corse félsziget
 • Cargése: a nyugati part egyik
  legszebb települése
 • Medertúra a Spelunca-szurdokban
 • Túra a Nino-tóhoz és a
  Capo d’Orto csúcsra
 • Hajózás: Les Calanches
  sziklák, Girolata-öböl
Korzika kalandnyaralás

Korzika kalandnyaralás 

A legvadregényesebb
mediterrán sziget
Tíznapos autóbuszos utazás a Franciaországhoz tartozó Korzikán, amely egyszerre egy 2700 méter fölé nyúló, káprázatos magashegység, és egy csodálatos mediterrán sziget. A szállásunk állandó helyen lesz, a sziget nyugati partján, ahol a legszebb strandok és partszakaszok fekszenek. Innen kirándulunk nap mint nap Korzika bámulatos látnivalóihoz.
Könnyű-közepes gyalogtúrák, hajós kirándulás, városnézések, hegyi falvak és vadregényes szurdokvölgyek alkotják a változatos programot, amiben marad hely bőven a pihenésnek és strandolásnak is.
Időpontok:
2017. június 30 - július 09. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
99.900 Ft + a szállás ára
A program ára: 99.900 Ft / fő
Szállás ára 2 fős apartmanban:
79.900 Ft / fő / 7 éjszaka
Szállás ára 4 fős apartmanban: 69.900 Ft / fő / 7 éjszaka
 
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • Az utazást komppal Olaszország és Korzika között.
 • 7 éjszaka szállást tengerparthoz közeli apartmanokban, Cargése mellett.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az étkezést.
 • A belépőket és a fakultatív programok árát.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 99.900 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: a szállás ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 30-45 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 6 nap.
Túravezetők:
Attila tapasztalt sziklamászó, aki tanfolyamokon oktatja a lelkes mászó ifjúságot. Szinte minden hétvégéjét az ausztriai sziklafalakon tölti. A Baraka utasai főleg via ferrátákon, hótalpas túrákon illetve Korzika vad hegyein találkozhatnak vele, ahol nagy biztonsággal vezeti útjainkat.
Főállású túravezető; mondhatnánk rá, hogy senior, ha nem néznénk az életkorát. Rengeteg európai túraútvonal és alpesi hegy van a kisujjában, de imád mesélni kulturális látnivalókról is. Manapság Európa felfedezetlen szigetein és magashegyei között keresi a kihívásokat.
1. nap
Budapest – Genova – utazás Korzika felé (éjszaka a hajón)
 • Utazás: reggel 05:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről. Az egész napunk utazással telik, és csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak pihenőhelyein. Átutazunk Szlovénián, majd kora este érkezünk az észak-olaszországi Genova kikötőjébe.
 • Hajózás: késő este indulunk egy többemeletes komphajóval Genovából Korzika felé. Az éjszakát a hajó pihenő helyiségeiben, a bárban vagy a fedélzeten töltjük. Célszerű magunkkal vinni egy hálózsákot, hogy elnyújtózhassunk.
 
2. nap
Bastia – Cap Corse – Erbalunga – Moulin Mattei – Nonza – Cargése (szállás: apartmanok)
 • Bastia: a reggeli órákban érkezünk a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetére. Bastia kikötőjében kötünk ki és rögtön a sziget megismerésére indulunk.
 • Cap Corse: a régi közmondás szerint „nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on“. Ezért először ezt a mintegy 40 km hosszú és 10 km széles félszigetet járjuk be, amely Korzika egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Az autóbuszos körutazásunk alatt sok látnivaló esik utunkba.
 • Erbalunga: az első állomásunk egy autentikus halászfalu, amely apró házaival közvetlenül a Tirrén-tenger partján fekszik. Szűk utcákon keresztül jutunk le a kis kikötőbe, ahol megnézhetjük a tengerpartra épített romos genovai őrtornyot.
 • Moulin Mattei: a korzikai utazásunk legészakibb pontján áll ez a régi szélmalom, ahonnan csodás panoráma nyílik a környező hegyekre és a tengerpartra.
 • Nonza: kora délután a sziklaszirtre épült Nonza kisvárosában sétálhatunk egyet. Megnézhetjük a város büszkeségét, egy genovai őrtornyot és egy kuriózumnak számító természeti látnivalót, egy szakadék fölött álló lukas sziklát. Szép fotókat készíthetünk Nonza házairól és elfogyaszthatjuk utazásunk első fagylaltját.
 • Cargése: a Cap Corse félszigeten tett körutazás után a Korzika nyugati partján fekvő Cargése kisvárosába utazunk, ahol a szállásunk található. Választástól függően 2 vagy 4 fős apartmanokban töltjük itt utazásunk összes, azaz mind a 7 éjszakáját. A szállásaink elfoglalása után a nap hátralévő részét pihenéssel tölthetjük. Az apartmanházunktól 300 méterre találjuk a strandot, 800 méterre pedig Cargése központját. 
 
Szállásunk Cargése-ben:

3. nap
Cargése – Évisa – Spelunca-szurdok – Cargése (szállás: apartmanok)
 • Nyaralás: a napunk első részét az apartmanházunk közelében fekvő homokos partszakaszon töltjük. Mindössze 300 métert kell sétálnunk a strandig, ahol néhány vendéglátóhely is üzemel. Úszhatunk, napozhatunk és kedvünkre élvezhetjük a mediterrán nyarat.
 • Évisa: dél körül buszra szállunk és a közeli Évisa kisvárosába utazunk. Körbenézünk a központban, majd beülhetünk egy kávézóba.
 • Spelunca-szurdokvölgy: délután egy fél napos gyalogtúrára indulunk a káprázatos Spelunca-szurdokvölgy legszebb részében. Az egyes helyeken több száz méteres mélységet is elérő szurdok drámai hatású, vörös színű gránitfalai között túrázunk. A völgy alján a Porto folyó zubog, a környező hegyvidék patakjainak vizét összegyűjtve. Egy keskeny öszvérúton, gesztenyefák és tölgyek között gyaloglunk, miközben a Spelunca-szurdokvölgy káprázatos látványa kíséri utunkat. A túra közben találunk arra is alkalmat, hogy megfürödjünk a kristálytiszta patakban, úgyhogy a fürdőruhánkat ne felejtsük a szálláson! Amikor kiérünk a szurdokból, a túra utolsó, rövid szakaszát aszfaltúton tesszük meg a buszunkig. Táv: 7 km, szint: fel 100 m, le 600 m. (**) A túra után visszautazunk a szállásunkra.
4. nap
Cargése – Piana – Capo d’Orto (1294 m) – Piana – Cargése (szállás: apartmanok)
 • Capo d’Orto: autóbusszal utazunk az egész napos gyalogtúránk kiindulópontjába, a 450 méteres magasságban épült Piana falu közelébe. Innen gyalog folytatjuk utunkat egy erdei ösvényen felfelé. Ahol az erdő ritkulni kezd, rózsaszín és bíbor színű gránitsziklák tűnnek fel az útvonalunk mentén. Az előttünk álló út utolsó harmadán meredek kaptatók következnek, a terep pedig sziklássá válik, sőt olykor még a kezünket is használnunk kell az előrejutáshoz. Előttünk magasodik az 1294 m magas, sziklás Capo d’Orto csúcs, aminek tetejéről káprázatos panoráma tárul elénk. Nyugat-Korzika legszebb panorámája fogad minket; előttünk a valószínűtlenül kék Ligur-tenger és Korzika vízbe merülő sziklagerincei látszanak. Megpihenünk a csúcson, majd a már ismert útvonalon visszatúrázunk a buszunkhoz. Táv: 12 km, szint: fel 850 m, le 850 m. (∗∗∗) A délutáni órákban ér véget a túránk, utána pedig visszautazunk a szállásunkra.
5. nap
Cargése – Porto – Les Calanches – Capo Rosso – Cargése (szállás: apartmanok)
 • Porto: délelőtt a gyönyörű fekvésű Porto városába utazunk, amely névadója az UNESCO Világörökségek között szereplő Portói-öbölnek. Nem véletlen a világszervezet kitüntető címe, hiszen az öböl valóban Korzika egyik legszebb tengerparti vidéke. Az itt eltöltött szabadidő során tehetünk egy sétát Porto központjában, a kikötőben, és a kilátás kedvéért felsétálhatunk a genovai őrtoronyba, amely egy kiugró sziklagerincen áll. Fürödhetünk a tengerben, majd halat ebédelhetünk Porto számos éttermének egyikében.
 • Les Calanches: délután a Les Calanches sziklákhoz kirándulunk, amik szintén szerepelnek az UNESCO Világörökségek között. Ez a terület Korzika egyik legkáprázatosabb vidéke, amely stílusában és hangulatában a legjellemzőbb a szigetre. Hatalmas méretű, vörös színű sziklák magasodnak ezerféle alakban, ameddig a szemünk ellát. Ebben a sziklalabirintusban indulunk egy rövid túrára. Táv: 3 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (∗)
 • Capo Rosso: késő délután egy újabb, rövid kirándulás következik, amelynek kiindulópontjába szintén busszal utazunk. A gyalogtúránk célja a tenger fölé magasodó, 331 méteres sziklaszirt, a zord szépségű Capo Rosso, amelynek csúcsára egyetlen ösvény kígyózik fel. A néhol kissé meredek ösvényt leküzdve tárul elénk a jutalom, a kilátás, amit Korzika legszebb fekvésű korabeli őrtornyának tetejéről élvezhetünk. A meglepően jó állapotban fennmaradt torony belső lépcsőin jutunk fel a tetejére, ahol egészen naplementéig maradunk. Szürkületben indulunk vissza a buszunkhoz, ezért fejlámpákra mindenképp szükségünk lesz. Táv: 9 km, szint: fel 600 m, le 600 m. (∗∗) Sötétben érkezünk a buszunkhoz, majd visszautazunk a szállásunkra.
6. nap
Cargése – Ligur-tenger – Scandola Természetvédelmi Terület – Girolata-öböl – Cargése (szállás: apartmanok)
 • Nyaralás, Cargése: a délelőttöt szintén szabadprogram keretében, a homokos tengerparton tölthetjük vagy megismerkedhetünk a görög kereskedők alapította Cargése kisvárosával.
 • Hajókirándulás: délutáni programként egy fakultatív hajókirándulást ajánlunk, amelynek során bérelt hajóval vágunk neki a tengernek. Cargése kikötőjéből indulunk az estébe hajló kirándulásra, amelynek során alaposan megismerkedünk Korzika nyugati partvonalával. Elhaladunk egy félszigeten álló, régi, genovai őrtorony mellett, majd a Plage d’Arone fehér homokos öble következik. Láthatjuk – ezúttal a tenger felől – a Les Calanches sziklavidéket, és a parthoz közel hajózva beleshetünk több tengeri barlangba és természetes sziklaalagútba is. Átszeljük a Portói-öblöt, majd a Girolata-öbölbe hajózunk, amely a Scandola Természetvédelmi Terület része. Az UNESCO által is szigorúan védett terület egyik részét a vulkanikus partvidék, a másik részét a tengeri területek teszik ki. Elképesztő alakú sziklaformációk, tornyok, barlangok és csaknem függőleges partfalak jellemzik ezt a vidéket. Kikötünk egy rövid időre a kicsiny Girolata faluban, amit vízi úton vagy több órás gyalogtúrával lehet csak megközelíteni. Beülhetünk a part egyik kávézójába vagy úszhatunk egyet a tengerben. A Girolata-öbölből már hazafelé indulunk, de a nap legszebb időszakában, napnyugtakor, így a Les Calanches vöröslő sziklavilágát a legszebb fények közepette csodálhatjuk meg ismét. Naplemente után érkezünk vissza Cargése kikötőjébe.
  Figyelem: a hajós programon való részvételt kérjük jelentkezéskor előre jelezni. A program árát (45 €) a részvételi költséggel együtt kell befizetni forintban.
7. nap
Cargése – Vergio-hágó – Lac de Nino – Cargése (szállás: apartmanok)
 • Lac de Nino: ezen a napon ismét gyalogtúra következik a programunkban. A szállásunkról egy festői szépségű útvonalon utazunk az 1477 m magas Vergio-hágóba, amely Korzika belső hegyvidékén fekszik. A hágóból gyalog folytatjuk utunkat; a célunk a hegyek között fekvő Nino-tó, ahová egy körülbelül 3-3,5 órás gyalogtúra során jutunk el. A Korzikát átszelő, híres GR-20 túraútvonalon haladunk, amely a sziget legszebb természeti látnivalóit fűzi fel. Először fenyő- és bükkerdőkben gyaloglunk, majd körülbelül másfél óra múlva érkezünk meg a Col de St-Pierre hágóba (1452 m). Megpihenünk itt és élvezzük a csodás kilátást. Ezután kövekkel kirakott és öszvérek által évszázadokon át használt gyalogúton túrázunk mai kirándulásunk legmagasabb pontjába, a Col de Reta hágóba (1883 m). Innen ereszkedünk le a Nino-tóhoz, amely 1743 méteres magasságban fekszik. A kicsiny tengerszem Korzika szívében található és a sziget káprázatos hegyei övezik. A hely ideális a pihenésre, így mi sem csinálunk mást, mint kifekszünk a tóparti zöld tisztásra és piknikezünk egyet. Miután megebédeltünk, egy másik útvonalon folytatjuk túránkat. Végig lefelé túrázunk, de a terep technikás, a szikláról sziklára való lépkedés miatt odafigyelést kíván. Egyes helyeken törmelékes és meredek ösvényre kell számítanunk. Ezen a vidéken kis szerencsével szabadon élő vadmalacokkal is találkozhatunk. Szép fenyőerdőben túrázva érünk el egy parkolót (1061 m), ahol az autóbuszunk várakozik ránk. Táv: 14 km, szint: fel 700 m, le 1000 m. (∗∗∗) A túrát követően visszautazunk a szállásunkra.
8. nap
Cargése – Ajaccio – Parata-fok – Cargése (szállás: apartmanok)
 • Ajaccio: délelőtt Korzika egyik legnagyobb városába, Ajaccióba látogatunk, ahol ezen a napon tartják a heti piacot. Kedvünkre válogathatunk a helyi termelők portékáiból, finomabbnál finomabb zöldségekből, gyümölcsökből, olívabogyókból, sajtokból, pástétomokból, borokból, mézekből, lekvárokból és még ezernyi más termékből. Miután végigjártuk és végigkóstoltuk a piacot, szabadprogram keretében felkereshetjük Napóleon szülőházát, ahol 1769-ben látta meg a napvilágot a francia császár. Sétálgathatunk Ajaccio kanyargós utcáin, és beülhetünk a város számos éttermének egyikébe, ahol bizonyosan ízletes tengeri ételeket szolgálnak fel. Lesz arra is időnk, hogy a város strandján eltöltsünk egy kis időt, így célszerű ha magunknál tartjuk a fürdőruhánkat.
 • Parata-fok: a városnézés után a közeli Pointe de la Parata tengeri fokhoz kirándulunk, amely hosszan nyúlik be a Földközi-tenger vizébe. Egy rövid kirándulás keretében, a félsziget sziklás oldalában vezető ösvényen megkerüljük a fokot és felkapaszkodunk a félsziget tetején épült régi őrtoronyba. Teljes körpanorámában élvezhetjük innen az azúrkék tenger és Korzika sziklás partvonalának látványát. Táv: 3 km, szint: fel 50 m, le 50 m. (∗) Késő délután utazunk vissza a szállásunkra. 
9. nap
Cargése – Restonica-völgy – Corte – Bastia – utazás Olaszország felé
(éjszaka a hajón)
 • Restonica-szurdokvölgy: kora reggel elhagyjuk a szállásunkat valamint Cargése kisvárosát. A Korzikát átszelő főutakon a Restonica folyó szurdokvölgyébe utazunk, ahol egy izgalmas medertúrára indulunk. Hol kőről kőre ugrálva, hol a vízben gázolva jutunk előre, ahol pedig a folyó elég mély, ott megmártózhatunk a hűsítő patakvízben.
 • Corte: a vizes kalandok után szabadprogram keretében fedezhetjük fel Korzika régi fővárosát. A hegyekkel körbezárt városka ma diákváros; az itteni egyetemet közel kétezer hallgató látogatja. Az óváros igazán festői látványt nyújt, különös tekintettel a meredek sziklaszirtre épült Citadellára, ahová macskaköves utcákon kapaszkodhatunk fel.
 • Bastia: délután Bastiába utazunk, ahol a komp indulása előtt lesz még néhány óránk arra, hogy alaposan megismerjük a várost. Szabadprogram keretében járhatjuk be az itteni Citadellát és az óváros utcáit.
 • Hajózás: az esti órákban indulunk útnak hajóval az olasz szárazföldre. Az éjszakát a hajó pihenő helyiségeiben, a bárban vagy a fedélzeten töltjük.
10. nap
Genova – Budapest
 • Utazás: kora reggel érkezünk az olaszországi Genova kikötőjébe, ahonnan már autóbusszal folytatjuk az utazást Magyarország felé. Az egész napunk utazással telik. Késő este érkezünk Budapestre, a Műcsarnok melletti parkolóba.
 
Fotók: Szatmári Zoltán, Serfőző Zoltán
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • A korzikai túráink átlagosan sportos erőnléttel végigjárhatóak. A túrák nehézségét elsősorban nem az útvonalak hossza vagy szintemelkedése jelenti, hanem egyes helyeken az ösvények meredeksége, valamint a köves, sziklás terep. A gyalogtúrák jelzett turistaösvényeken vezetnek, ennek ellenére alkalmanként nagyobb sziklákon kell lépdelnünk, sőt néha a biztonság kedvéért kézzel is meg kell támaszkodnunk. Természetesen semmiféle különleges felszerelés nem szükséges a túrák teljesítéséhez, de elengedhetetlen a magabiztos mozgáskoordináció valamint a szédüléstől és tériszonytól való mentesség.
 • Ha valaki rendszeresen szokott túrázni és/vagy sportolni, akkor nem érheti semmilyen meglepetés a korzikai túrák nehézségét illetően.
 • A túrákat és a kirándulásokat természetesen ki is lehet hagyni, ilyenkor a szállásunkon vagy a strandon maradhatunk.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe