Már csak...
68
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • A Magas-Tátra alpesi
  panorámája
 • 2 ország 3 nap alatt
 • Ótátrafüred, Csorba-tó
 • Liptói Falumúzeum
 • Zakopane nyüzsgő
  forgataga
 • Liptószentmiklós
Kerékpártúra a Magas-Tátra körül

Kerékpártúra a Magas-Tátra körül 

Háromnapos kerékpártúra körbe a Magas-Tátrán! Ótátrafüredről indulunk, majd az óramutató járásával ellentétes irányban, először kelet felől kerüljük meg a Tátra impozáns bérceit. Az első túra után Zakopanéban éjszakázunk, majd másnap visszatérünk a szlovák oldalra, átvágunk a Liptói-havasok fenyvesein egészen Liptószentmiklósig. A harmadik nap szinte már csak egy laza tekerés a Tátra déli oldalán futó panorámaúton.
Időpontok:
2017. július 07 - 09. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
64.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • 2 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 2 reggelit a szállásokon.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját.
 • Az autós csomagszállítást.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az utazást Ótátrafüredre.
 • A további étkezést.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 25.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 39.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-40 fő.
Ajánlott korhatár: 18-55 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 1 nap.
Túravezetők:
Péterrel ritkán lehet a kerékpárja nélkül találkozni. De ha mégsem lenne a keze ügyében valamelyik bringája, akkor egy kajakot keressünk valahol. Peti triatlonozik, Ironman versenyeken indul, és hosszú külföldi tartózkodása után most a Barakánál kerékpár- és kajaktúrákat vezet.
Balázs a kerékpáros, evezős és hótalpas túráink tapasztalt vezetője. Az utazások között edzéseket tart, miközben ő maga is profi triatlonos – komoly eredményekkel. Kitűnően ért ahhoz, hogyan lehet pár jó szóval átsegíteni az utasainkat a túrák nehezebb szakaszain.
1. nap
Ótátrafüred – Zakopane (szállás: szálloda)
 • Találkozás: délelőtt 10:00 órakor találkozunk Ótátrafüreden (Stary Smokovec). A legideálisabb parkolóhely a Grand Hotel mögötti utcán kínálkozik, ahol több napra is otthagyhatjuk az autóinkat. A regisztráció és rövid ismerkedés után elhelyezzük a poggyászunkat a kísérőautóban, és átvesszük a kerékpárokat. A bringák személyre szabott beállításában a túravezetők minden résztvevőnek segítenek.
 • Kerékpártúra Ótátrafüredről Zakopanéba: a három napos kerékpártúrát a Magas-Tátra déli oldalán kezdjük az óramutató járásával ellentétes irányban. Ótátrafüredet (1020 m) gyorsan magunk mögött hagyjuk és rögtön egy hosszú gurulással kezdünk. Átsuhanunk Tátraerdőfalva, azaz Tatranska Lesna házai között és nemsokára Tátralomnicra érkezünk. Folytatjuk az ereszkedést egészen a 66-os számú főútig, amely Szlovákiából Lengyelország felé tart. Ezen a szakaszon már megszűnnek a lejtők és emelkedők következnek. Sűrű erdőségek veszik körbe az alacsony forgalmú utat, amely kelet felől kerüli meg a Bélai-Tátrát. Elhaladunk a gyönyörű fekvésű Zdiar falu mellett, majd egy folyóparti pihenőhelyen tartjuk az ebédszünetünket. Délután folyamatosan emelkedve érjük el Javorina kicsiny települését, ahol szinte minden épület az eredeti tátrai stílusban, farönkökből épült. Innen már nincs messze a határ, amit a Biela voda folyón átkelve lépünk át. A lengyel oldalon további emelkedők következnek, amik viszonylag hosszan tartanak, emiatt viszont nem túlságosan meredekek. A Zakopane felé vezető úton láthatjuk a legszebb és legsűrűbb fenyvest, amit érintünk a kerékpártúránk során. A délutáni órákban érkezünk a Lengyel-Tátra fővárosába, a nyüzsgő és forgalmas Zakopanéba, ahol első utunk a szállodába vezet. Táv: 58 km. (****)
 • Zakopane: elfoglaljuk a szobáinkat, kicsit pihenünk, majd a együtt elsétálunk a Krupówki sétálóutcáig, ahol rengeteg étterem közül választhatunk. Az esti órákban érdemes még sétálni egyet Zakopane hangulatos belvárosában.
2. nap
Zakopane – Oravice – Liptószentmiklós (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Kerékpártúra Zakopanéból Oravicéig: a reggeli után elhagyjuk Zakopanét és nyugati irányba indulva elhaladunk a Magas-Tátra impozáns északi oldala előtt. Feltűnnek a lengyel oldal jellegzetes hegycsúcsai: a Svinica, a Kasprowy és a Giewont. Az utolsó és egyben az egyik legszebb lengyel település, amin áthaladunk Chocholów, ahol az épületek többsége gorál stílusban, fából épült. A faluban Szlovákia felé fordulunk és nemsokára meg is érkezünk a határra. A szélesebb 520-as főútról ismét a hegyek felé fordulunk és feltekerünk az Oravice faluig vezető emelkedőkön. A termálfürdőjéről híres településen tartjuk a mai ebédszünetünket.
 • Kerékpártúra Oravicétől Liptószentmiklósig: a pihenő után folytatjuk a bringatúrát és nyugati felől kerüljük meg a Tátrát. A Liptói-havasok vagy más néven a Nyugati-Tátra erdőségein vágunk keresztül és ereszkedünk folyamatosan a Liptói-medence felé. Hamarosan feltűnik előttünk a Liptói-víztározó, és magunk mögött hagyva az erdőket, egészen Liptószentmiklósig tekerünk. Táv: 80 km. (****) A szállásunk egy egyszerű szállodában lesz.
3. nap
Liptószentmiklós – Pribilina – Csorba-tó – Ótátrafüred (étkezés: reggeli)
 • Kerékpártúra Liptószentmiklósról a Csorba-tóig: amint elhagyjuk Liptószentmiklóst, ismét fel kell kapaszkodnunk a Magas-Tátra déli oldalán körbefutó hegyi aszfaltútig. A hosszú emelkedőn igazi inspirációt nyújt a szemben feltűnő Kriván csúcs, a Tátra egyik legszebb formájú hegyorma. Útközben tartunk egy pihenőt Pribilina településén, ahol az egyik legszebb szlovákiai skanzen, hivatalos nevén a Liptói Falumúzeum található. Érdemes tennünk egy sétát a felvidéki építészetet bemutató épületek között. A pihenő után a háromnapos kerékpártúra utolsó komolyabb emelkedője következik, amely egészen a Csorba-tóig vezet minket. Itt tartjuk az ebédszünetünket.
 • Kerékpártúra a Csorba-tótól Ótátrafüredig: délután már csak egy egészen rövid, ám annál látványosabb szakasz vár ránk. Végigtekerünk a Magas-Tátrát dél felől körbeölelő aszfaltút egyik legszebb szakaszán, miközben egészen közelről gyönyörködhetünk a komor sziklafalak látványában. Kora délután érkezünk meg az Ótátrafüreden parkoló autóinkhoz, ahol véget ér a bringatúránk. Táv: 59 km. (****) A program végén nincs más hátra, mint a hazautazás.
 
A kerékpártúrák nehézsége
 • Ez az utazás az átlagostól nehezebb kerékpártúrákat tartalmaz. A sikeres teljesítéshez azonban sokkal fontosabb a kerékpáros tapasztalat, mint a kimagasló erőnlét. Aki rendszeresen szokott kerékpározni és találkozott már emelkedőkkel, bátran nekivághat a túrának. Az útvonalba eső emelkedők többsége hosszú, ami hátránynak tűnhet, de éppen emiatt nem túlságosan meredekek az emelkedők.Ráadásul a napi távokat többször is megszakítjuk pihenőkkel, amik jelentősen megkönnyítik a távok teljesítését.
 • Az útvonal végig aszfaltutakon, alacsony forgalmú közutakon vezet. Figyelnünk kell az autós forgalomra, de szerencsére a túránk által érintett útszakaszokat elkerüli a sűrű tranzitforgalom.
 • A túrán való részvétel feltétele a kerékpáros tapasztalat és, hogy a résztvevők egyben le tudjanak tekerni 25-30 kilométert. Lényeges, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
 • Mivel a kerékpártúránk körtúra, így nincs lehetőség visszafordulásra vagy egy-egy napi túra kihagyására. Sőt kedvezőtlen időjárás esetén is kerékpároznunk kell, mert a szállások minden nap máshol lesznek.
 • Az egyes kerékpártúrákra csupán egy napi felszereléssel kell elindulnunk, mivel a felszerelésünk többi részét a csomagszállító mikrobusz hozza utánunk.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe