Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Kuala Lumpur
 • Batu-barlangok
 • Taman Negara Nemzeti Park:
  hajózás, canopy, túra,
  dzsungelben élő törzsek
 • Cameron-felföld
 • Brinchang, éjszakai piac
 • Városnézés Georgetown-ban
 • Nyaralás Langkawi szigetén
Malajzia

Malajzia 

A modern Kuala Lumpurtól a Taman Negara Nemzeti Park
dzsungelén át Langkawi trópusi tengerpartjáig
Egzotikus kultúra, fejlett infrastruktúra, ember nem járta dzsungelek, paradicsomi tengerpartok – a sokarcú Malajzia folyamatos rácsodálkozásra készteti az utazót.
Az ultramodern Kuala Lumpurból rövid az út a világ legrégebbi trópusi őserdejébe. Ökotúrák, hajókirándulás, canopy túra, majd irány a Cameron-felföld. Ott dzsiptúra és teültetvények szerepelnek a programban, majd jöhet az önfeledt nyaralás Langkawi szigetének meseszép tengerpartján. 
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
299.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást különjáratú autóbuszokkal, motorcsónakokkal és hajókkal.
 • 2 éjszaka szállást Kuala Lumpurban, szállodában, kétágyas szobákban.
 • 2 éjszaka szállást a Taman Negara Nemzeti Parkban, szállodában, kétágyas szobákban.
 • 1 éjszaka szállást a Cameron-felföldön, Tanah Rata faluban, szállodában, kétágyas szobákban.
 • 2 éjszaka szállást Georgetown-ban, szállodában, kétágyas szobákban.
 • 2 éjszaka tengerparti szállást Langkawi szigetén szállodában, kétágyas szobákban.
 • 9 reggelit és 2 vacsorát.
 • A helyi idegenvezetést és a Baraka túravezetését.
 • A további étkezést és az italokat az étkezések során.
 • A belépőket és fakultatív programokat.
 • A borravalókat.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 150.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 149.900 Ft, valamint a repülőjegy és a repülőtéri illeték ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.

Repülőjegy és repülőtéri illeték:
 • Budapest-Kuala Lum. és Langkawi-Kuala Lum.-Budapest repülőjegy: 198.500 Ft-tól.
 • Repülőtéri illeték: 39.400 Ft.
A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 14-24 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 8 nap.
Repülési útvonal: Budapest-Dubai-Kuala Lumpur és Langkawi-Kuala Lumpur-Dubai-Budapest (Emirates és Malaysia Airlines).
Az utazás szervezéséről:
Olvasd el, hogyan szervezzük ezt az utazást, hogyan foglaljuk le a szállásokat és mit kell tudni a közlekedési eszközök, a programok és az étkezések szervezéséről. Tovább...
Túravezetők:
Levente túravezetőként és az útifilmjeink készítőjeként vesz részt a Baraka életében. Megjárta Provence-t, a Dolomitokat, evezett Montenegróban és bringázott az Isztrián. Ritkán látható kamera nélkül, így egyre több filmje enged betekintést a túráinkba. Ahol Levente megjelenik, a hangulattal nem lesz gond.
Kornél távoli és hosszú utak profi túravezetője. Otthon van Vietnamban, Kambodzsában, Madeirán, de Európa több vidéke sem ismeretlen számára. Provence-ban, Madeirán, Mallorcán és Olaszországban is találkozhatnak vele az utasaink. Rendszeresen bringázik, szörfözik és jógázik.
1. nap
Budapest – Dubai – utazás Malajzia felé
(éjszaka a repülőn, étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: kora délután indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről az Emirates járatával Dubaiba, majd átszállás után Malajzia felé folytatjuk az utazásunkat. Az éjszakát a repülőn töltjük.
2. nap
Kuala Lumpur (szállás: szálloda, étkezés: a repülőn szokásos)
 • Kuala Lumpur: a délutáni órákban szállunk le Kuala Lumpurban, Malajzia fővárosában. A repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a belváros felé indulunk. A szállásunk a kínai negyedben lesz, mivel ez Kuala Lumpur leghangulatosabb része és innen a legkönnyebb megközelíteni a város kihagyhatatlan nevezetességeit.
 • Kínai negyed: a mérhetetlenül kontrasztos világváros egyik legérdekesebb része. Az élettől hangos utcákon mindenhol kifőzdék, kínai árusok, élelmiszerpiacok és szűnni nem akaró nyüzsgés. Mindez szöges ellentétben áll az ultramodern üzleti negyeddel, ahol csupaüveg felhőkarcolók, bankok és kereskedőházak magasodnak. A metropolisz etnikai sokszínűsége is a Kínai negyedben a legszembetűnőbb: malájok, indiaiak, kínaiak, európaiak leszármazottai és a hatalmas Malajzia megszámlálhatatlan törzsének képviselői keverednek az utcákon.
 • SkyBar: miután elfoglaltuk a szállásunkat, egy fakultatív program keretében közösen felkeressük a Traders Hotel 33. emeletén található SkyBárt, ami Kuala Lumpur egyik legkülönlegesebb nevezetessége. Egy medence mellől csodálhatjuk a metreopolisz éjszakai látképét, többek között a kivilágított Petronas Tornyokat.
3. nap
Kuala Lumpur (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Petronas Ikertornyok: Kuala Lumpur ikonikus nevezetességét, a modern Malajzia jelképét délelőtt keressük fel. A 452 m magas, 88 emeletes felhőkarcoló 5 éven keresztül, 2003-ig a világ legmagasabb épülete volt. A két tornyot 172 m magasan egy kétszintes híd, a SkyBridge köti össze, ami korlátozott számban látogatható. A belépőjegy előre nem lefoglalható, de ha korán érkezünk, esélyesek lehetünk a bejutásra.
 • Madárpark: a világ legnagyobb madárháza, ahol a madarak nem ketrecekben, hanem egyetlen óriási, a fák koronája fölé kifeszített háló alatt élnek. Mintegy 200, főleg délkelet-ázsiai faj több mint 3000 egyede él ezen a hatalmas helyen. Hidakról és magas kilátópontokról figyelhetjük meg az itt élő madarakat.
 • Kuala Lumpur: napközben érdemes felkeresni a látványos kiállításokat felvonultató Iszlám Művészetek Múzumát és a Nemzeti Mecsetet. Mivel a városi élet főleg délután és este éled fel, ezért a nap második felében indulunk gyalogos városnézésünkre. Kuala Lumpur néhány olyan nevezetességét fogjuk felkeresni, aminek a többsége hiányzik az útikönyvekből. Közben megkóstolunk sok ételkülönlegességet és a helyi vezetőnktől olyan városi történeteket hallhatunk, amiket csak az itt élők ismernek.
4. nap
Kuala Lumpur – Batu-barlangok – Taman Negara Nemzeti Park
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli, vacsora)
 • Batu-barlangok: reggel elhagyjuk Kuala Lumpurt és a városhoz egészen közeli Batu-barlangokhoz utazunk. A hatalmas méretű mészkőbarlang az egyik legfontosabb hindu zarándokhely; itt áll a világ legnagyobb Murugan aranyszobra. A legnagyobb barlangi terembe 272 lépcsőn felkapaszkodva juthatunk be; belül egy díszes hindu templom áll. A barlangnál rendezik minden év elején a Thaipusam fesztivált, amin hindu zarándokok milliói vesznek részt.
 • Taman Negara Nemzeti Park: Malajzia legnagyobb területű nemzeti parkja, a világ legöregebb, csaknem 130 millió éves őserdeje, amely annyira sűrű és áthatolhatatlan, hogy sikeresen átvészelte az ipari forradalmak és a világ nyersanyagszükséglete okozta erdőírtásokat. A Taman Negara 1937 óta áll szigorú védelem alatt; a területén ma is élnek olyan vándorló törzsek, akiket alig érintett meg a civilizáció. Körülbelül négy órát utazunk kisbuszokkal Kuala Tembeling kikötőjébe, ahol 12-14 fős motoros hajókra szállunk át. A Tembeling folyón haladunk felfelé még további három órát egészen Kuala Tahan faluig. Itt lesz a szállásunk egy hangulatos hotelben, az erdő közepén. A szobáink elfoglalása után egy éjszakai sétára indulunk, amely végig kiépített pallókon vezet. Főleg éjszakai rovarokat, gekkókat, sáskákat, pókokat és skorpiókat láthatunk, de kis szerencsével megpillanthatunk szarvasokat és tapírokat is. Táv: 1 km, szint: fel 30 m, le 30 m. (*)
5. nap
Taman Negara Nemzeti Park (szállás: szálloda, étkezés: reggeli, vacsora)
 • Canopy túra: a Taman Negara Nemzeti Park első számú látnivalója a világ leghosszabb canopy túraútvonala. A lombkoronaszintben, 45 m magasan kiépített pallórendszer 510 méter hosszan vezet a sűrű dzsungelben. A legkiválóbb kilátásunk lehet innen az őserdő fantasztikus növény- és állatvilágára.
 • Bukit Teresek csúcs: a canopy túraútvonal bejárása után a 334 m magas Bukit Teresek nevű hegycsúcsot vesszük célba, amire egy izgalmas útvonal vezet. Meredeken kapaszkodunk fel a hegytetőre, sőt néhol a sziklafalhoz erősített kötélbe kell kapaszkodnunk. A kilátás azonban messzemenően kárpótol minket a nehézségekért. Megpihenünk, majd visszatúrázunk a szállásunkra. Táv: 8 km, szint: fel 350 m, le 350 m. (***)
 • Tembeling folyó: délután egy meglehetősen izgalmas hajós kirándulásra indulunk a Tembeling folyón felfelé. Áthaladunk jónéhány zúgón, ahol garantáltan vizesek leszünk, a trópusi melegben azonban ez nem túlzottan zavaró. A kirándulás során felkeressük az Orang Asli névre hallgató törzset, akik még ma is döntően az erdőből élnek és vadászattal, gyűjtögetéssel foglalkoznak. A Pápua felől érkezett törzs tagjai szívesen megmutatják a falujukat, házaikat és vadászó eszközeiket.
6. nap
Taman Negara Nemzeti Park – Cameron-felföld – Tanah Rata
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Cameron-felföld: reggel elhagyjuk a Taman Negara Nemzeti Parkban lévő szállásunkat és előbb motoros hajókkal, majd kisbuszokkal utazunk a Cameron-felföld irányába. Ez a terület 1500 méteres átlagmagasságával kellemesen enyhe klímát biztosít a teacserjék számára. Nem véletlen tehát, hogy a Cameron-felföld hullámzó dombjait szinte mindenhol zöldellő teacserjék borítják. A kora délutáni órákban érkezünk Tanah Rata faluba, ahol a mai szállásunk található.
 • Jasar csúcs: miután elfoglaltuk a szobáinkat, egy rövid gyalogtúrára indulunk. A célunk a Jasar csúcs, ami a legjobb kilátópont a környéken. Kitűnően beláthatjuk innen szinte az egész Cameron-felföldet. Táv: 6 km, szint: fel 400 m, le 400 m. (**)
 • Tanah Rata: a gyalogtúra után visszatérünk a Tanah Rata faluban található szállodánkba.
7. nap
Tanah Rata – Cameron-felföld – Georgetown
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Gunung Brinchang csúcs: a reggeli után egy dzsiptúrára indulunk a Cameron-felföldön. Land Rover terepjárókba szállunk és az autókkal megcélozzuk a 2000 m magas Gunung Brinchang csúcsot. Malajzia legmagasabb aszfaltútján jutunk fel a hegytetőre, ahol egy lenyűgöző mohaerdő fogad. Teszünk itt egy 2 kilométeres kirándulást, amely egy kitűnően kiépített útvonalon vezet minket végig. A fából készült hidak és pallók láncolata remek kilátópontokat köt össze, ahonnan végig a páratlan szépségű mohaerdőt csodálhatjuk. (*)
 • Teaültetvények: a kirándulást követően a Cameron-felföld teaültetvényeihez utazunk, ahol a Boh Teamúzeumban megismerkedünk a teakészítés folyamatával, majd természetesen egy kóstolón is részt veszünk.
 • Penang szigete: délután elhagyjuk a Cameron-felföldet és autóbusszal körülbelül öt óra alatt a Maláj-félsziget északi részén található Penang tartományba utazunk. Délkelet-Ázsia leghosszabb, 13,5 kilométer hosszú hídján átkelünk Penang szigetére, majd a háromszázezer lakosú Goergetown városába utazunk. Az itteni lakosság fele-fele részben maláj és kínai; ennek köszönhető az a varázslatos kulturális keveredés, ami itt fogadja a látogatót. A következő két éjszakát Goergetown egyik szállodájában töltjük.
8. nap
Georgetown (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Georgetown: az egész napunkat Georgetownban töltjük. Délelőtt egy közös városnézés során ismerkedünk meg a legfontosabb látnivalókkal, délután pedig szabadprogram keretében folytathatjuk a városnézést. Georgetown központja Ázsia egyik legkiterjedtebb koloniális építészetével rendelkezik, amivel jól megfér a mindent ellepő street art is. Az évente megrendezésre kerülő, világhírű street art fesztiválra neves művészek érkeznek, hogy falfestményeikkel díszítsék a várost. Georgetown-ban jól megférnek egymás mellett a mecsetek, a buddhista és keresztény templomok, az évszázados múlt és a modern jelen. A kultúra mellett az ételekre is kellő figyelmet érdemes fordítanunk, hiszen a malájok szerint Georgetown-ban a legízletesebbek és a legváltozatosabbak az ételek. A kínai és indiai negyedekben rengeteg étterem és utcai kifőzde várja vendégeit, amit nagy kár lenne kihagynunk.
9. nap
Georgetown – Langkawi (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Utazás: reggel elhagyjuk a szállodánkat és Georgetown kikötőjébe utazunk. Itt gyors hajókra szállunk át, amikkel körülbelül három óra alatt érjük el Langkawi szigetét.
 • Langkawi: a Thaiföld déli partjaihoz közeli Langkawi a „trópusi paradicsom” szinonímája: a fehér homokos part, a türkizkék tenger, a part pálmafái és a háttérben húzódó zöld dzsungel mind a sziget jellemzői. A déli órákban érkezünk Langkawira, majd a kikötőből a szállásunkra utazunk. Két éjszakát töltünk egy hotelben, amely közel fekszik a fiatalok által kedvelt Pantai Chenang strandhoz. A szobáink elfoglalása után a nap hátralévő része a pihenésé és a strandolásé. A part mentén sok érdekes üzletet, bárt és hangulatos éttermet is találunk.
10. nap
Langkawi (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Langkawi: az egész napunkat Langkawin töltjük. Kedvünkre pihenhetünk, nyaralhatunk, strandolhatunk Pantai Chenang strandján. A szabadprogram alatt felkereshetjük az Underwater World Langkawi nevű akváriumot, Malajzia legnagyobb vízi állatkertjét, ahol bepillantást nyerhetünk a környező tengerek élővilágába.
 • Tengeri kajakozás: a nyaralással töltött napon szervezünk egy fakultatív tengeri kajakozást, amelynek során felfedezhetjük Langkawi partvonalát és az azt övező mangrove erdőt. Kétfős kajakokban körülbelül három órát evezünk a nyílt tengeren illetve a mangrove titokzatos csatornáin.
11. nap
Langkawi – Kuala Lumpur
(éjszaka a repülőn, étkezés: reggeli és a repülőn szokásos)
 • Langkawi: a napunk legnagyobb részét még a szigeten töltjük. Egészen estig időzhetünk a strandon és élvezhetjük a nyarat.
 • Repülés: az esti órákban Langkawi repülőterére utazunk, ahonnan Kuala Lumpurba repülünk. 
12. nap
Kuala Lumpur – Dubai – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: éjfél után indul Kuala Lumpur nemzetközi repülőteréről a Dubaiba tartó járatunk. A hajnali órákban érkezünk Dubai repülőterére, ahonnan átszállás után Budapestre repülünk. A déli órákban érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.
 
Fotók: Tóth Zsigmond, Baraka archívum
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • Ez az utazásunk két közepes nehézségű gyalogtúrát tartalmaz. A nehézséget nem elsősorban a távolság vagy a szintemelkedés okozza, hanem sokkal inkább a párás meleg és a canopy túra kitettsége. A canopy ugyanis olyan függőhidak láncolatát jelenti, amiken az áthaladás maximálisan biztonságos, de az imbolygó függőhidak és a lábunk alatt nyíló mélység egyesek számára ijesztő lehet. Tériszonyban szenvedőknek ezt a túrát semmiképpen sem ajánljuk. A canopy túrát követő Bukit Teresek csúcstúra során ráadásul több alkalommal is kötelekbe kapaszkodva juthatunk csak előre. Azonban akik nem vállalkoznak a túrára, ki is hagyhatják.
 • A többi gyalogtúránk mind technikailag, mind fizikálisan könnyűnek számít.
 • Minden túránk átlagosan sportos erőnléttel könnyedén teljesíthető, lényeges azonban, hogy megfelelő túracipőben induljunk útnak.
 • A tengeri kajak túra nehézsége is maximum közepes. Nem szükségesek előzetes kajakozási ismeretek, mivel a technika a helyszínen könnyen elsajátítható. A részvétel feltétele azonban a biztos úszni tudás.
 • A túrákon való részvétel során kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe