Már csak...
4
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Sóller, a Tramuntana-
  hegység fővárosa
 • Magashegyi gyalogtúrák
 • Villák és botanikus kertek
 • Középkori kisvárosok
  a hegyek között
 • Lluc kolostor
 • Formentor-félsziget
 • Hajókirándulás
Mallorca titkos ösvényein

Mallorca titkos ösvényein 

A sziget, amit mindenki ismer, de valójában csak kevesen. Mindegy, hogy nyaraltál-e már a szigeten, vagy nem, ha velünk tartasz, Mallorca olyan arcát ismerheted meg, ami minden képzeletet felülmúl.
Elkerüljük a zsúfolt partokat, helyette a Tramuntana-hegység ösvényeit járjuk, középkori falvakban sétálunk, kilátópontokból csodáljuk meg a sziklás partvidéket. Botanikus kertekben barangolunk, hegycsúcsokra kapaszkodunk fel és megismerjük a legszebb kisvárosokat.
Időpontok:
2017. április 29 - május 07. Várólistára jelentkezhetsz. Jelentkezem!
2017. szeptember 23 - október 01. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
199.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal.
 • 8 éjszaka szállást kényelmes, tengerparti szállodában, kétágyas szobákban.
 • 8 reggelit.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezést.
 • Az utazást villamossal Port de Sóller és Sóller között.
 • A belépők és fakultatív programok árát.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 100.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 99.900 Ft, valamint a repülőjegy és a repülőtéri illeték ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Választható egyágyas felár: 58.000 Ft.

Repülőjegy és repülőtéri illeték:
 • Budapest-Palma de Mallorca oda-vissza repülőjegy: 89.500 Ft-tól.
 • Repülőtéri illeték: 49.500 Ft.
A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 15-30 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 4 nap.
Repülési útvonal: Budapest-München-Palma de Mallorca oda-vissza (Lufthansa).
Túravezetők:
Levente túravezetőként és az útifilmjeink készítőjeként vesz részt a Baraka életében. Megjárta Provence-t, a Dolomitokat, evezett Montenegróban és bringázott az Isztrián. Ritkán látható kamera nélkül, így egyre több filmje enged betekintést a túráinkba. Ahol Levente megjelenik, a hangulattal nem lesz gond.
Kornél távoli és hosszú utak profi túravezetője. Otthon van Vietnamban, Kambodzsában, Madeirán, de Európa több vidéke sem ismeretlen számára. Provence-ban, Madeirán, Mallorcán és Olaszországban is találkozhatnak vele az utasaink. Rendszeresen bringázik, szörfözik és jógázik.
1. nap
Budapest – München – Palma de Mallorca – Port de Sóller
(szállás: szálloda, étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: a kora reggeli órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Münchenbe, majd átszállás után Mallorca felé folytatjuk a repülésünket. Délben szállunk le Palma de Mallorca repülőterén, ahol már vár ránk a helyszínen bérelt autóbuszunk.
 • Mallorca: Spanyolország legnagyobb szigete a Földközi-tengerben található, és az egyik legkedveltebb úti cél Európa mediterrán vidékén. A népszerű strandokra valóban rengeteg nyaraló érkezik, kevesen tudják azonban, hogy a szigeten 90 kilométer hosszan végighúzódó Tramuntana-hegység mennyi természeti látnivalót, kőből épült kisvárost, kilátópontot, túraösvényt és megannyi más szépséget kínál. Az utazásunk során Mallorca hegyvidéke teljesen más arcát mutatja a sokak számára csupán üdülőhelyként ismert szigetnek. Az UNESCO Világörökségek között is szereplő Tramuntana-hegység egész évben a túrázók és kerékpárosok kedvence, az aktív pihenést keresők ideális helyszíne, és azok számára is tökéletes, akik kerülik a túlzsúfolt partokat és üdülőhelyeket.
 • Port de Sóller: a repülőtérről Mallorca nyugati partvidéke felé indulunk és egy alagúton átszeljük a Tramuntana-hegységet. A tengerparton fekvő, hegyekkel körbevett Port de Sóller kisvárosába utazunk, amely a legszebb és legigényesebb üdülőváros Mallorcán. A szállásunk egy tengerparti hotelben lesz, ahol az utazásunk összes éjszakáját töltjük.
 • Túra a Torre Picada kilátópontba: miután elfoglaltuk a szobáinkat, egy könnyű túrára indulunk az öböl mentén. Végigsétálunk a kikötőn, majd egy meredek ösvényen, körülbelül fél óra alatt felkapaszkodunk a Picada toronyhoz. Az egykori őrtorony ugyan nem látogatható, de a kilátás fantasztikus. Táv: 6 km, szint: fel 200 m, le 200 m. (**) Az estét Port de Sóller tengerparti sétányán érdemes eltölteni, ahol remek éttermek, bárok és kávézók váltják egymást.
2. nap
Port de Sóller – Cúber-víztározó – l’Ofre csúcs (1093 m) – Sóller –
Port de Sóller
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Cúber-víztározó: Mallorca egyik leglátványosabb gyalogtúrájára indulunk ezen a reggelen. A buszunkkal a Tramuntana-hegység szívébe, a Cúber-víztározóhoz utazunk, amit a sziget legmagasabb csúcsai vesznek körbe. Jól láthatjuk innen az 1436 méteres Puig Major meredek sziklacsúcsát.
 • Gyalogtúra a l’Ofre csúcsra: a túránk a tópartról indul, majd megkerülve a Cúber-víztározót egy enyhén emelkedő úton a 875 méteres Coll de l’Ofre hágóba vezet. Már innen is lenyűgöző látvány tárul a szemünk elé, pedig még nem értük el a túránk legmagasabb pontját. Megpihenünk, majd erdős vidéken túrázunk tovább. Egy törmelékes emelkedőn kapaszkodunk fel a l’Ofre csúcsra, 1093 m magasra, ahonnan tiszta időben egészen fantasztikus panoráma vár ránk. Elláthatunk a tengerig, láthatjuk a Tramuntana-hegység majd’ minden fontos csúcsát, a Cúber-víztározót, az 1436 méteres Puig Major sziklaszirtjét és mai túránk célját, Sóller városát is. A csúcsfotók elkészítése után leereszkedünk a l’Ofre hegyről és rátérünk a Sóllerbe vezető gyalogútra. Ez a sziklákkal kirakott út a mallorcai túraútvonalak győztese; kezdetben egy szűk sziklaszoroson vezet át, majd olajfaligetek és mohás kőfalak között halad. A meredek hegyeket magunk mögött hagyva hamarosan Biniaraix kisvárosába érkezünk, ahol betérünk az egyetlen vendéglőbe. Majd végigsétálunk a macskaköves utcákon és nemsokára elérjük Sóller városát. A gyalogtúránk a főtéren ér véget. Táv: 15 km, táv: fel 400 m, le 1100 m, menetidő: kb. 6-7 óra. (***)
 • Sóller: a Tramuntana-hegység legnagyobb és legszebb városa a spanyol kisvárosok toplistáján is megállja a helyét. A település fekvése páratlan; kelet felől amfiteátrum-szerűen veszik körbe a hegyek, nyugati irányban viszont könnyen elérhető a tenger. Sóller szíve és lelke a Constitucio tér, amit a monumentális Sant Bartomeu templom és egy díszes banképület ékesít. A teret körben hangulatos kávézók és éttermek szegélyezik. A főtérről több keskeny, autómentes utca is indul, amik további érdekes épületekhez és terekhez vezetnek. Érdemes cél nélkül barangolni Sóller macskaköves óvárosában, majd visszatérni a főtérre, amin rendszeresen átcsattog az 1913-ból származó villamos.
 • Villamossal Port de Sóllerbe: a városban töltött szabadprogram után egyénileg térhet vissza mindenki villamossal Port de Sóllerbe, a szállásunkra. A nyitott kocsikban utazni nagyszerű szórakozást ígér. Akár estig is maradhatunk a városban, mivel a rendszeresen közlekedő villamos késő estig jár.
3. nap
Port de Sóller – Lluc kolostor – Ca’n Vidalet borászat – Alcúdia –
Formentor-félsziget – Port de Sóller
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Lluc kolostor: egész napos körutazásra indulunk Mallorca északi vidékére, amelynek első állomása a sziget egyik legszebb építészeti és kulturális nevezetessége, a Lluc kolostor. A Tramuntana-hegység szívében, a legmagasabb hegyek között épült kolostor sok látnivalót kínál. Közösen megnézzük a gazdag múzeumot, a templomot, a kertet, majd egy kálvárián keresztül felsétálunk egy kilátópontba.
 • Ca’n Vidalet borászat: a Lluc kolostorban tett látogatás után a Ca’n Vidalet borászathoz utazunk, ahol évről évre díjnyertes borok készülnek. Megnézzük a birtokot, majd megkóstoljuk az itt készült borokat.
 • Alcúdia: délután Alcúdiában indulunk városnézésre, ebben a tengerparthoz közeli városkában, amely meglepően szép központtal büszkélkedhet. A várfallal  körbevett óvárosba szűk városkapukon léphetünk be, belül pedig egy „ékszerdoboz-városkát” találunk. Felkapaszkodunk a középkori városfalra, majd kedvünkre barangolhatunk az autómentes utcákon és tereken.
 • Formentor-félsziget: Mallorca legnépszerűbb természeti látnivalója nem véletlenül vált világhíressé. A tengerből meredeken kiemelkedő mészkősziklák monumentális látványt ígérnek. Mindezt egy remek kilátópontból vehetjük alaposan szemügyre, ahonnan a panoráma a kora esti sárgás-narancsos fényekben igazán lenyűgöző. Ezen a napon késő este érkezünk vissza a szállásunkra.
4. nap
Port de Sóller – Son Morroig ház – Deia – Port de Sóller
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Son Morroig villa: délelőtt a Tramuntana-hegység egyik legérdekesebb történelmi nevezetességéhez utazunk. A Son Morroig villa Habsburg Ludwig Salvator osztrák főherceg, világutazó kalandor és természetbúvár otthona volt, aki Mallorca élővilágát és a Földközi-tenger néprajzát kutatta. Verne Gyula róla mintázta Sándor Mátyás alakját. A saját tervezésű villája ma múzeum, ahol a főherceg és a birtok életét ismerhetjük meg alaposan. A pazar berendezésű épület teraszáról festői panoráma nyílik Mallorca nyugati, sziklás partvidékére.
 • Deia: a következő látnivalónk a közeli Deia, Mallorca egyik legszebb hegyvidéki kisvárosa. A parányi óváros meredek utcácskákból áll, amiket kőből épült, régi házak szegélyeznek. Szabadprogram keretében érdemes bebarangolni az ódon hangulatú, macskaköves utcákat.
 • Gyalogtúra Port de Sóllerbe: délután egy látványos gyalogtúrára indulunk Deia kisvárosából, amelynek során a Tramuntana-hegységet átszelő GR-221 túraútvonalat követjük. Sziklás terepen, üde zöld vidéken gyaloglunk, miközben kiterjedt farmok és birtokok kőfalai mellett, olajfaligetek között és erdős vidékeken haladunk. Az útvonal számtalan pontjáról lenyűgöző kilátás nyílik Mallorca központi hegyvidékére és tengerpartjára. A buja növényzet, az öreg fák, a virágok özöne és a köves út igazán romantikus hangulatot kölcsönöz a túránknak. A célunk Port de Sóller kisvárosa, amit először a magasból pillanthatunk meg. A kora esti fényekben innen nyílik a legszebb panoráma a gyönyörű öbölre. A túránk a szállodánknál ér véget. Táv: 10 km, táv: fel 300 m, le 400 m, menetidő: kb. 4 óra. (***)
5. nap
Port de Sóller – Palma – Port de Sóller (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Utazás: ezen a napon Mallorca és a Baleár-szigetek központját, Palma de Mallorca városát ismerhetjük meg alaposan. A szállásunkról indulva körülbelül egy óra alatt érjük el a nagyszerű várost.
 • Palma de Mallorca: miután megérkeztünk Palmába, az óváros keskeny utcáin keresztül közösen elsétálunk a Katedrálishoz. A város legfőbb nevezetessége évszázadokon keresztül épült, de kisebb átalakításokat még Gaudí is végzett rajta. Palma nevezetességeit szabadprogram keretében a legcélszerűbb felfedezni. A Katedrális mellett található a Palau de l’Almudaina, azaz a királyi palota, amely kívülről és belülről is impozáns látványt nyújt. Érdemes megpihenni a Tengeri park kávézójában, ahonnan remek kilátás nyílik a Katedrálisra. Innen nem messze találjuk Palma egyik kevéssé ismert, de érdekes látnivalóját, az Arab Fürdőket, ami a legfontosabb muszlim emlék a városban. Keressük fel Palma főterét, a Placa Majort, amelynek árkádjai alól több sétálóutca is indul. Sétáljunk végig a platánfákkal övezett Ramblán, amely a barcelonai Rambla, a katalán főváros híres sétálóutcájának kistestvére. A nyüzsgő Placa de Cort egyik épülete a díszes Városháza, amit a legjobban szintén egy kávézó asztala mellől érdemes megcsodálni. A híres látnivalók felkeresése mellett azonban legalább akkora élményt jelent szinte cél nélkül barangolni a középkori hangulatú óváros keskeny utcáin, és megcsodálni a legszebb gótikus, barokk vagy arab stílusban épült palotákat és szerényebb épületeket.
 • Port de Sóller: a városnézés után, a késő délutáni órákban utazunk vissza a hegyekkel övezett, gyönyörű fekvésű Port de Sóller városába.
6. nap
Port de Sóller – Sa Calobra – Port de Sóller
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Port de Sóller: a délelőttöt szabadprogram keretében töltjük. A szállodánktól néhány perces sétával elérhetjük Port de Sóller homokos strandját, a kikötőt, és benézhetünk a partot övező hosszú sétány érdekes üzleteibe is.
 • Hajókirándulás: a déli órákban egy látványos fakultatív programon vehetünk részt. Bérelt hajóra szállunk és Mallorca sziklás partjai mentén észak felé indulunk. Útközben láthatunk egy tengeri barlangot, egy sziklaszurdokot és egy régi erőművet is. Nemsokára a Sa Calobra öböl melletti kikötőbe érkezünk, ahonnan egy tengerparti sétányon és egy keskeny alagúton keresztül érjük el Mallorca egyik leghíresebb természeti látnivalóját, a Sa Calobra, azaz a Kígyó-öblöt. Az öböl egy keskeny sziklaszorossal kapcsolódik a szárazföldhöz, mögötte pedig a hegyek felől a Torrent de Pareis kanyon érkezik a tengerhez. Eltöltünk némi időt ezen a páratlanul szép helyszínen, majd megebédelünk egy közeli étteremben. Ezután ismét tengerre szállunk és visszahajózunk Port de Sóller kikötőjébe. A programunk késő délután ér véget.
7. nap
Port de Sóller – Valdemossa – Puig Gros csúcs (938 m)
Talaia Vella csúcs
(856 m) – Valdemossa – Port de Sóller
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Utazás Valdemossába: reggel a Tramuntana-hegység kanyargós útjain Valdemossa kisvárosába, a mai gyalogtúránk kiindulópontjába utazunk.
 • Gyalogtúra a Puig Gros és a Talaia Vella csúcsokra: Habsburg Ludwig Salvator főhercegnek sokat köszönhetnek a Mallorcán túrázók, ugyanis sok túraútvonalat ő létesített a szigeten. Ilyen a mai túránk útvonala is, amely a Son Moragues Természetvédelmi Területen vezet, és célja a Puig Gros (938 m) és a Talaia Vella (856 m) csúcsok. A túránk Valdemossa kisvárosából indul és kezdetben a szigetet átszelő GR-221 ösvényen vezet. Az Avall-patak völgyében indulunk felfelé, miközben hátratekintve egyre szebb kilátásunk nyílik Valdemossa házaira. A kővel kirakott út olívaligetek között, bükk- és fenyőerdőkön keresztül vezet egyre feljebb. Amint elérjük az erdőhatárt, az ösvényünk meredekebbé válik, majd a szerpentin tetején a Cairats házhoz (718 m) érkezünk. Innen egy sziklás fennsíkon túrázunk tovább és hamarosan elérjük a 938 méteres Puig Gros csúcsot, a mai túránk legmagasabb pontját. A kilátás önmagáért beszél: Mallorca északkeleti partvidékét és a Tramuntana-hegység jelentős részét láthatjuk innen. Enyhén hullámzó terepen gyaloglunk tovább, miközben újból feltűnik Valdemossa, mi azonban a 856 méteres Talaia Vella csúcsot célozzuk meg. Több kilátópont is útba esik, ahonnan Mallorca egyik legszebb kilátását élvezhetjük. A túránk utolsó szakasza meredeken vezet le Valdemossa kisvárosába. Táv: 14 km, szint: fel 880 m, le 880 m, menetidő: 7-8 óra. (***)
 • Valdemossa: a nap hátralévő részét Valdemossában töltjük. A kőházakból és régi villákból álló óváros Mallorca csodája. Érdemes az összes utcácskát bejárni, mert szinte minden ház, sarok és beugró újabb és újabb érdekességeket rejt. Valdemossa legfőbb látnivalója a Real Cartuja kolostor és királyi palota. Egy ideig Chopin és George Sand is itt élt. A kolostor egybeépült egy díszes templommal, és tartozik hozzá egy gyönyörű kert is.
 • Utazás: az esti órákban utazunk vissza Port de Sóller kisvárosába.
8. nap
Port de Sóller – Sóller – Fornalutx – Alfábia Kertje – Port de Sóller
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Szombati piac Sóllerben: a reggeli után a Port de Sóller központjából induló villamossal egyénileg utazunk Sóllerbe, ahol ezen a napon tartják a heti piacot. Árusok és vásárlók özönlik el ilyenkor a főteret és a környékbeli utcákat. Mediterrán gyümölcsök és zöldségek, pástétomok és olívabogyók, sajtok és borok, édességek és péksütemények, magvak és aszaltgyümölcsök, kolbászok és sonkák, cserépedények és szalmakalapok, virágok és dísztárgyak cserélnek itt gazdát nagy számban.
 • Sóller: akiket a vásár helyett inkább a kultúra érdekel, azok számára a Can Prunera házban működő Modernizmus Múzeumot ajánljuk. A tárlat az utóbbi években a legjelentősebb múzemmá vált Mallorcán. Többek között Miró, Picasso, Gaugin, Klimt, Klee és Cezanne rajzait láthatjuk itt. Miró és Picasso műveinek egy külön kiállítást is rendeztek a sólleri vasútállomás épületében.
 • Gyalogtúra Fornalutx kisvárosába: akit érdekel egy kétórás gyalogtúra és Mallorca egyik elbűvölő, csendes kisvárosa, velünk tarthat a szomszédos Fornalutx-ba. Sóller központját félreeső utcákon hagyjuk el és hamarosan rátérünk egy köves ösvényre. Kertek mögött, elhagyatott kőházak között gyaloglunk egyre feljebb, mígnem hamarosan meg is érkezünk Fornalutx főterére. A település csupán néhány utcából áll, ezeket azonban érdemes alaposan végignéznünk. Némi pihenés után a már ismert úton visszatérünk Sóller központjába. Táv: 6 km, szint: fel 100 m, le 100 m, menetidő: 2 óra. (*)
 • Alfábia Kertje: délután Mallorca egyik legszebb botanikus kertjét keressük fel. A Serra d’Alfabia hegy lábánál meghúzódó birtokon egy gyönyörű barokk villa fogad, amiben egy kiállítást nézhetünk meg. A kertben citrus ligetek, pálmák, valamint a Baleár-szigetekről származó virágok és más dísznövények között sétálhatunk, majd megnézhetünk egy korabeli olajprés műhelyt is.
 • Port de Sóller: késő délután utazunk vissza Port de Sóllerbe.
9. nap
Port de Sóller – Sóller – Palma de Mallorca – München – Budapest
(étkezés: reggeli és a repülőn szokásos)
 • Port de Sóller: délelőtt lesz még némi szabadidőnk Port de Sóllerben, majd elhagyjuk a szállodánkat és a buszunkkal átutazunk Sóllerbe.
 • Sóller, olívaüzem: a hazautazás előtti időt Sóllerben töltjük, ahol fakultatív programként egy olívaüzem meglátogatását ajánljuk. Alaposan megismerhetjük az olívaolaj készítését és egy kóstolón is részt veszünk.
 • Utazás: délután elhagyjuk Palma de Mallorca repülőterére utazunk.
 • Repülés: késő délután Münchenbe repülünk, majd onnan átszállás után Budapest felé folytatjuk a repülésünket. Késő este érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • Az utazás három közepes nehézségű és egy könnyű túrát tartalmaz. A mallorcai túraösvények sziklásak és kövesek, egyes helyeken meredekek. A túrák távolsága és szintemelkedése közepesnek mondható, ezért a sikeres teljesítéshez fontos az átlagosan sportos erőnlét, valamint a túrázásban való jártasság.
 • A túraútvonalak olykor kitett helyeken vezetnek, ezért bizonyos túrákat tériszonyosoknak nem ajánlunk. A túrákon való részvételhez elengedhetetlen a szédüléstől való mentesség, a magabiztos mozgáskoordináció és lépésbiztonság. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
 
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe