Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Mexikóváros
 • Maja városok: Teotihuacán,
  Palenque, Uxmal, Chichen Itzá
 • Laguna de Catemaco
 • Sumidero Canyon
 • Öko- és dzsungeltúrák
 • Yucatán-félsziget
 • Karib-tenger, Playa del Carmen
 
Mexikó

Mexikó 

Mexikó! Mexikó! Sokak régi vágya és sok ott járt utazó örökös és első számú kedvence. Utazásunk során Mexikóvárosból egészen a Yucatán-félszigetig utazunk, miközben nem csak rengeteg számú, hanem rengeteg féle látnivalót érintünk. Tűzhányók, hatalmas kanyonok, őserdők, ökotúrák, paradicsomi lagúnák és tengerpartok, ősi maja piramisok, spanyol, gyarmati városok, fürdésre csábító karsztbarlangok és vízesések... És ami a programok leírásából hiányzik: az a forró latin-amerikai hangulat, ami igazán varázslatossá teszi a Mexikóban töltött napokat.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
569.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást különjáratú autóbusszal, hajóval és motorcsónakokkal.
 • 12 éjszaka szállást kényelmes szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 2 éjszaka szállást két hangulatos öko lodge-ban.
  14 reggelit, 5 ebédet és 12 vacsorát.
 • A programban felsorolt látnivalók belépőit.
 • A helyi sofőrök és idegenvezetők díjait.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezést.
 • A fakultatív programokat.
 • A borravalókat.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 200.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 369.900 Ft + a repülőjegyek és repülőtéri illetékek ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Választható egyágyas felár: 165.000 Ft.
 
Repülőjegy és repülőtéri illeték:
 • Budapest-Mexikóváros; Cancún-Budapest repülőjegy: 229.500 Ft-tól.
 • Repülőtéri illeték: 110.000 Ft.
A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 15-25 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 10 nap.
Repülési útvonal: Budapest-Párizs-Mexikóváros és Cancun-Párizs-Budapest (Air France).
Az utazás szervezéséről:
Olvasd el, hogyan szervezzük ezt az utazást, hogyan foglaljuk le a szállásokat és mit kell tudni a közlekedési eszközök, a programok és az étkezések szervezéséről. Tovább...
Túravezető:
Matyi az egyik legrégebbi túravezetőnk, tapasztalt utazó, aki ha nem valamelyik Baraka túrát vezeti, akkor hegyi kerékpározással vagy szörfözéssel tölti szabadidejét. A mediterrán helyek a kedvencei, így nem véletlen, hogy a Garda-tó, Korzika, Mexikó, Jordánia, Portugália és Madeira a legfontosabb útjai.
1. nap
Budapest – Párizs – Mexikóváros
(szállás: szálloda, étkezés: a repülőn szokásos és vacsora)
 • Repülés: kora reggel Budapestről Párizsba repülünk, majd átszállást követően Mexikó felé folytatjuk utazásunkat. Az időeltolódásnak köszönhetően még a délután folyamán meg is érkezünk a 2250 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Mexikóvárosba.
 • Mexikóváros: a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba, amely végig velünk lesz az egész utazás alatt. A szállásunkra utazunk, amely közel fekszik Mexikóváros központjához. Egy hotelben foglaljuk el a szobáinkat, majd megvacsorázunk a szálloda éttermében. Ezen a szállásunkon egymás után két éjszakát töltünk.
2. nap
Mexikóváros (szállás: szálloda, étkezés: reggeli és vacsora)
 • Mexikóváros: egész napos városnézésre indulunk Mexikóváros húszmilliós metropoliszában, amely rendkívül gazdag történelemmel bír. Helyén állt valaha az azték birodalom fővárosa, majd itt jött létre az Újvilág egyik első városa. Az UNESCO Világörökségek között is megtalálható történelmi központon elsősorban a kolonális, gyarmati stílusú építészet hagyott nyomot, de ma már sok modern, sőt merész épület is látható.
 • Koloniális óváros: a szállodánkból gyalog indulunk a Zócalo főtérre, de már útközben is több érdekes látnivaló esik utunkba. Ilyen a 180 m magas, 43 emeletes Latin-Amerika Torony, a Művészeti Múzeum, az Opera és a Posta épülete. Hamarosan a Nemzeti Palotához érkezünk, ahol a legérdekesebb látnivalót Diego Rivera falfestményei jelentik. Ezután gyönyörű koloniális épületek között sétálunk tovább az Azték főtemplom maradványaihoz. A romterület után az Azték Múzeum tárlatait nézzük meg. A következő látnivalónk Mexikóváros monumentális Katedrálisa, amelyet csaknem 250 éven keresztül építettek. Miután végigjártuk a lenyűgöző épületet, szabadprogram keretében ismerkedhetünk tovább a belvárossal.
 • Antropológiai Múzeum: nagyszerű délutáni program az Antropológiai Múzeum felkeresése, amely a leglátványosabb múzeum Mexikóban. A spanyol hódítás előtti időkből származó, főleg maja és azték tárgyi emlékekből láthatunk itt lenyűgöző kiállítást. A városnézés után visszatérünk a szállodánkba, ahol megvacsorázunk.
3. nap
Mexikóváros – Teotihuacán – Puebla
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli és vacsora)
 • Teotihuacán: kora reggel elhagyjuk Mexikóvárost és az ország egyik legjelentősebb romvárosába, Teotihuacánba utazunk. A hatalmas városállam, amelynek egykor 125 ezer lakója volt és 500 éven át uralta a régiót, Közép-Amerika legjelentősebb települése volt Kolombusz előtt. Teotihuacán ma elsősorban a Hold- és Nap-piramisról nevezetes; az utóbbi a világ egyik legnagyobb piramisa. Először felkeressük a Tollas Kígyó Templomát, majd a központi Halottak útjára lépünk, amely összeköti az egyes látnivalókat: a további piramisokat, az ősi templomokat és a korabeli lakóépületeket. Számos épületben gyönyörű falfestményeket is láthatunk. A Nap-piramis tetejére fel is kapaszkodhatunk, hogy a magasból tekintsük át Teotihuacán látnivalóit. (*)
 • Puebla: délután a másfélmilliós Pueblába utazunk, amely egyike azon mexikói településeknek, ahol a spanyol építészet a legjobban fennmaradt. Közel hetven templom és több ezer koloniális épület ékesíti a történelmi óvárost, amely szerepel az UNESCO Világörökségek listáján is. Az esti órákban érkezünk egy belvárosi szállodába, ahonnan szabadprogram keretében tehetünk egy sétát a városközpontban. Pueblában egy éjszakát töltünk.
4. nap
Puebla – Cantona – Catemaco (szállás: szálloda, étkezés: reggeli és vacsora)
 • Puebla: délelőtt városnéző sétára indulunk a történelmi óvárosban, amely a rengeteg gyönyörű épület mellett az azokat díszítő festett, kerámia csempékről is nevezetes. Közösen felkeressük többek között a Katedrálist és a Szent Domonkos templomot.
 • Cantona: Pueblából a szépen felújított Cantona romterületére utazunk, ahol megismerhetjük a 700-950 között virágzó város építészeti emlékeit. Az egykori település dimbes-dombos területen, egy régi lávamező mellett épült. A helyi múzeumon kívül szépen megőrzött piramisokat láthatunk valamint labdajáték tereket, amikből már eddig is 26-ot tártak fel a régészek, pedig jelentős területek várnak még felfedezésre. Egy kilátópontból remek panoráma nyílik a lávamezőre és a távolabbi, magas vulkánokra.
 • Catemaco: mai szállásunk helyszíne, a festői Laguna de Catemaco krátertó mentén épült város. A Sierra de Los Tuxtlas hegyei között, lenyűgöző természeti környezetben fekvő tó számos aktív programnak biztosít elsőrangú helyszínt. Egy tóparti hotelben lesz a szállásunk a következő két éjszakára.
5. nap
Catemaco – Laguna de Catemaco – Catemaco
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli és vacsora)
 • Laguna de Catemaco: az egész napunkat a Catemaco krátertó környezetében töltjük, amely egy kialudt vulkánban alakult ki. Az itteni párás, meleg klíma ideális élőhelyet jelent a papagájoknak és tukánoknak, Tanaxpillo szigetén pedig népes makákó-kolónia él. Kétféle hajókirándulás közül is választhatunk; az érdekesebbik a Nanciyaga ökológiai parkot is érinti. De bérelhetünk kajakokat is, amikkel egyénileg fedezhetjük fel a tó megannyi szépségét.
6. nap
Catemaco – Kolem Jaa (szállás: öko-lodge, étkezés: reggeli és vacsora)
 • Tabasco állam: a reggeli után elhagyjuk a Laguna de Catameco környezetét, hogy egyre délebbre, Tabasco államba vagy ahogy sokan nevezik: „Kakaóföldre” utazzunk. A napunk legnagyobb része utazással telik.
 • Kolem Jaa: a mai szállásunk helyszíne egy öko-lodge, Kolem Jaa hangulatos bungalói, amik csodálatos természeti környezetben, sűrű dzsungellel körülvéve, folyók, vízesések és források mellett épültek. Hangulatos szobákban foglaljuk el a szállásainkat, amikben egymás után két éjszakát töltünk.
7. nap
Kolem Jaa (szállás: öko-lodge, étkezés: reggeli, ebéd és vacsora)
 • Kolem Jaa ökopark: az egész napunkat Kolem Jaa ökoparkjában töltjük, ahol több fakultatív programon is részt vehetünk. Először egy kisebb túrára indulunk a környező dzsungelben, majd felkeresünk egy szép vízesést, amin canyoningos technikával, kötéllel ereszkedünk le. Részt vehetünk egy izgalmas canopy túrán is, amely egy fák között, 30 m magasan kiépített kötélpályát jelent. Latin-Amerika leghosszabb canopy útvonala tíz állomásból áll, a kötélpályák hossza összesen 480 méter. Beülőben, sisakkal a fejünkön suhanunk hosszasan a dzsungel lombkoronaszintjében, miközben páratlan betekintést kapunk az erdő életébe. (***) A kalandos programokon túl érdemes megismerkednünk a Kolem Jaa ökopark további részeivel is, hiszen kellemes sétaösvények vezetnek keresztül-kasul a területen. Ezt az éjszakát is a park bungalóiban töltjük.
8. nap
Kolem Jaa – Sumidero-kanyon – San Cristóbal de las Casas
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli és vacsora)
 • Sumidero-kanyon: korai indulás után körülbelül 6 órás utazás vár ránk az elképesztő méretekkel rendelkező Sumidero-kanyonhoz, ahol a Grijalva folyó vizét duzzasztották fel. Az így keletkezett 25 km hosszú víztározó oldalfalai csaknem 1000 m magasak. Már az odavezető úton is lenyűgöző panorámát nyújt a hatalmas kanyon, de az igazi szépsége a víz felől tárul fel előttünk. Ezért motorcsónakba szállunk és egy másfél órás kirándulást teszünk a Sumidero-kanyonban. Közben láthatunk krokodilokat, keselyűket, majmokat, továbbá jónéhány barlangot, vízesést és különleges sziklákat is.
 • San Cristóbal de Las Casas: késő délután San Cristóbal de Las Casas városába utazunk, a maja közösség kulturális központjába, amely az utóbbi években a Mexikóban utazgató fiatalok egyik legkedveltebb városává vált. A szállásunk elfoglalása és a vacsora után érdemes sétálnunk egyet a bohém hangulatú belvárosban. Az itteni színvonalas szállodában egymás után két éjszakát töltünk.
9. nap
San Cristóbal de las Casas – San Juan Chamula –
San Cristóbal de las Casas (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • San Juan Chamula: San Cristóbal de Las Casas környezetében sok szép indián falu található; ezek közül a legérdekesebb San Juan Chamula. Az itteni kultúra izgalmas keveredése a maja és a chamula indián hagyományoknak. Felkeressük a piacot, ahol az emberek többsége még a tradicionális öltözetet viseli, valamint a keresztény templomot, ahol a maja közösség a saját vallása szerint tartja a szertartásokat.
 • San Cristóbal de Las Casas: a délutánunkat a Chiapasi-felföldön, 2200 m magasan épült városban töltjük. A rendkívül kellemes hangulatú városközpont sok szép látnivalót tartogat számunkra. Szabadprogram keretében érdemes felfedezni a főtéren álló városházát, a székesegyházat, a Santo Domingo templomot és természetesen a piacot, ahová a környező hegyekben élő indiánok jönnek áruikat eladni. Este a macskaköves utcákon számos zenés bár és hangulatos étterem tárja ki kapuit a vendégek előtt. Az éjszakát a városban töltjük.
10. nap
San Cristóbal de las Casas – Agua Azul Nemzeti Park – Palenque
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli és vacsora)
 • Chiapas-felföld: a reggeli után elhagyjuk San Cristóbal de Las Casas városát és a buszunkkal fokozatosan leereszkedünk a kétezer méter feletti Chiapas-felföldről a környező alacsonyabb völgyekbe. Ezen a vidéken az eddigi növényzet helyét fokozatosan a trópusi esőerdő veszi át.
 • Agua Azul Nemzeti Park: Mexikó egyik leghíresebb természeti látnivalója a Tulijá folyó által táplált lenyűgöző vízesések. Több mint 500 kisebb-nagyobb zuhatag található itt a pár méteresektől kezdve a 30 méter magas vízesésekig. Kisebb túrát tehetünk a vízesések között, amik a dzsungelben igazi paradicsomi vidéket alkotnak. (*)
 • Palenque: a nap végén Palenque városába utazunk, ahol egy kis tavacska és egy vízesés mellett fekvő hotelben foglaljuk el a szállásunkat.
11. nap
Palenque – Yucatán-félsziget – Campeche
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)
 • Palenque: kora reggel Mexikó leggyönyörűbb maja romvárosát, a dzsungel mélyén található Palenque-t keressük fel. A maják először i.e 100-ban telepedtek itt le, majd a város i.e. 600-800 között vált a régió központjává. Néhány száz évvel később azonban lakói máig ismeretlen okokból elhagyták, a dzsungel pedig benőtte az épületeket. Felkeressük a leghíresebb épületeket, a Nap templomát, a Feliratok templomát, a Palotát és élvezzük a semmihez sem fogható kilátást. Érdemes bejárnunk a Palenque Múzeum kiállítását is.
 • Campeche: a palenque-i látogatást követően útnak indulunk a Yucatán-félsziget felé. Kora délután a Mexikói-öböl partján állunk meg egy pihenőre, ahol meg is ebédelünk. Délután érkezünk a Yucatán nyugati részén fekvő, tengerparti Campeche városába, ahol egy szállodában egy éjszakát töltünk. A vacsora után érdemes tennünk egy sétát a kellemes hangulatú városközpontban.
12. nap
Campeche – Uxmal – Merida (szállás: szálloda, étkezés: reggeli, ebéd)
 • Campeche: a reggeli után közös sétára indulunk Campeche utcáin, amiket színesre festett, gyarmati stílusú épületek szegélyeznek. Többek között láthatjuk a régi erőd falait és a város védelmére emelt tornyokat is.
 • Uxmal: a reggeli városnézést követően elhagyjuk a várost és az úgynevezett Puuc útvonalon, azaz az alacsony Puuc-hegyvonulat mentén utazunk, ami üdítő látványt nyújt a Yucatán-félsziget síkságához képest. Hamarosan Uxmal maja romvárosába érkezünk, ahol több díszes épületet is láthatunk. A legszebb a 38 m magas Varázsló piramisa, amelyet hatszáz éven keresztül építettek és bővítettek. Bejárjuk az egykori várost, megnézzük a többi piramist és palotát, majd megebédelünk. Az étteremben egy tradicionális módon elkészített, maja ételt kóstolhatunk meg, a cochinita pibilt.
 • Merida: délután Merida városába utazunk, amit egy régi maja település helyén a spanyolok alapítottak. Elfoglaljuk a szállásunkat egy hotelben, majd szabadprogram keretében fedezhetjük fel a gyarmati építészetű, nagyon szép óvárost. Ezen a szállásunkon is egy éjszakát töltünk.
13. nap
Merida – Chitzén Itzá – Ikkil-víznyelő – Playa del Carmen
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli és a tengerparti szállodában all inclusive)
 • Chitzén Itza: délelőtt átszeljük a Yucatán-félsziget északi részét, útközben azonban megállunk, hogy felkeressük a terület legjobban fennmaradt maja romvárosát, Chitzén Itzát. Hiába láthatjuk szinte tökéletes állapotban a díszes épületeket, a régészeknek ma is komoly fejtörést okoz Chitzén Itza igazi funkciója. A látogatás során megcsodálhatjuk a Csillagvizsgálót, az Apácazárdát, a Ladbajáték teret, a Harcosok templomát és a hatalmas El Castillo piramist. Miközben bejárjuk az egykori várost, rengeteg érdekességet tudhatunk meg a helyi idegenvezetőnktől.
 • Ikkil-víznyelő: a következő látnivaló az Ikkil-víznyelő, amely legalább 60 méter átmérőjű és benne egy természetes medence található. Egy lépcsőn ereszkedhetünk le a vízfelszínhez, amire a köralakú víznyelő pereméről sok kis vízesés érkezik. Mondanunk sem kell, kiváló fürdési lehetőség adódik ezen a paradicsomi helyen, így jó ha van nálunk fürdőruha!
 • Playa del Carmen: délután érkezünk a Karib-tenger partjára, a Maja Riviérára. Playa del Carmen városában, Mexikó egyik leghangulatosabb üdülőhelyén, egy all inclusive hotelben fogunk eltölteni egymás után két éjszakát.
14. nap
Playa del Carmen (szállás: szálloda, étkezés: all inclusive)
 • Karib-tenger: az egész napunkat Playa del Carmen üdülővárosában, a Karib-tenger fehér homokos, pálmafás strandján töltjük pihenéssel, strandolással, napozással és úszással. Körülbelül 20-25 perc alatt a strandon keresztül vagy egy sétányon besétálhatunk a belvárosba is, ahol rengeteg érdekes üzlet és bár között válogathatunk.
 • Sznorkeltúra katamaránnal: ezen a napon részt vehetünk egy egész napos fakultatív sznorkeltúrán. Ennek során reggel autóbusszal Cancún kikötőjébe utazunk, ahonnan egy katamarán fedélzetén hajózunk ki a Karib-tengerre. Többször is megállunk a Mujares-sziget környéki korallzátonyok felett, hogy búvárszemüveg és légzőpipa segítségével fedezhessük fel a Karib-tenger fantasztikus elővilágát. Ebédidőben kikötünk a Mujares-sziget egyik strandján, ahol megebédelünk. Lesz arra is időnk, hogy ússzunk a tengerben, napozzunk vagy pihenjünk a beach club bárjában. Délután Cancún kikötőjébe hajózunk, ahonnan autóbusz visz minket vissza a szállodánkba.
15. nap
Playa del Carmen – Cancún – utazás Európa felé
(éjszaka a repülőn, étkezés: all inclusive a szállodában, és a repülőn szokásos)
 • Karib-tenger: a napunk nagyobbik részét még Playa del Carmen strandján és az all inclusive szolgáltatást nyújtó szállodánkban töltjük, mivel a szobáinkat elegendő délután elhagyni.
 • Repülés: a délutáni órákban buszra szállunk és a közeli Cancún repülőterére utazunk. Megkezdjük a hazafelé tartó utazásunkat; az éjszakát a repülőn töltjük.
16. nap
Párizs – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: délelőtt érkezünk Párizs repülőterére, ahonnan átszállást követően repülünk tovább Budapestre. Délután érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.
 
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • A programunkban csupán kisebb kirándulások szerepelnek, amiket a túrázásban kevésbé járatosak is tudnak teljesíteni.
 • A Kolem Jaa ökoparkban két kalandos programot szervezünk (vízesésen való leereszkedés és kötélpálya), amelyek megfelelően biztonságosak és képzett vezetők irányítják. Semmilyen előképzettség nem szükséges a részvételhez, de kizáró ok a tériszony.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 

Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe