Már csak...
74
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Ceské Budejovice kisvárosa
 • Látogatás a Budweiser
  sörgyárban
 • Cesky Krumlov barokk
  óvárosa és vára
 • Három napos kajakozás
  a Moldván
 • Hangulatos frissítőállomások
 • Rozmberk vára
Vízitúra a Moldván

Vízitúra a Moldván 

Négynapos tengeri kajakozás
Dél-Csehországban
Négynapos hosszú hétvége a csehországi Moldva folyón és az azt szegélyező festői kisvárosokban. Cesky Krumlovban lesz a székhelyünk, innen indulunk egynapos kajaktúráinkra. A Moldva vadregényes természeti környezetben kanyarog, várak és középkori települések között, ráadásul viszonylag nagy a folyási sebessége, ezért ha egy rövid időre pihenésképp abbahagyjuk az evezést, akkor is egészen jól haladunk.
A kajaktúra szervezése során természetesen irodánk biztosítja a tengeri kajakokat és a szükséges eszközöket, továbbá irodánk szállítja a résztvevőket a vízitúrák kezdetéhez.
Időpontok:
2017. július 13 - 16. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
89.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 3 éjszaka szállást panzióban, kétágyas szobákban.
 • 3 reggelit a szálláson.
 • A tengeri kajakok és a hozzájuk kapcsolódó egyéb felszerelések (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák, stb.) bérleti díját.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezést.
 • A belépőket.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 35.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 54.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 18-30 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 2 nap.
Túravezetők:
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
1. nap
Budapest – Ceské Budejovice – Cesky Krumlov (szállás: panzió)
 • Utazás: reggel 07:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Kora délután érkezünk Csehország déli részére, a Moldva partján fekvő Ceské Budejovice kisvárosába.
 • Ceské Budejovice: az utazás után jól fog esni a séta a hangulatos óváros barokk főterén és az azt körülvevő utcákon. Érdemes felkapaszkodni a központban álló toronyba, ahonnan remek panoráma nyílik a belvárosra. Ceské Budejovice nem csak a kitűnő állapotban fennmaradt központjáról, hanem az itt készülő Budweiser sörről is nevezetes. Természetesen nem mulasztjuk el, hogy látogatást ne tegyünk a legendás sörgyárban, ahol megismerkedünk a világ egyik legfinomabb sörének gyártási folyamatával, majd meg is kóstoljuk azt.
 • Cesky Krumlov: a gyárlátogatás után a közeli Cesky Krumlovba utazunk, amely Csehország talán legszebb kisvárosa. A reneszánsz és barokk stílusban épült, festői történelmi negyedet az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította. Cesky Krumlov vára a második legnagyobb Csehországban a prágai Hradzsin után. Bőven van tehát látnivaló ebben a városkában, és lesz is elegendő időnk mindenre, hiszen a szállásunk Cesky Krumlov belvárosában található. A csoport létszámától függően egy vagy két panzióban lesz a szállásunk, ahol az utazásunk mind a három éjszakáját töltjük.
2. nap
Cesky Krumlov – Vyssi Brod – Branná – Cesky Krumlov
(szállás: panzió, étkezés: reggeli)
 • Vyssi Brod: reggel Cesky Krumlovból átutazunk a közeli Vyssi Brod kisváros kikötőjébe. Egy rövid elméleti oktatást tartunk itt a kajakozásról és a felszerelés biztonságos használatáról, majd vízre szállunk.
 • Kajaktúra a Moldván: egy rövid ideig még gyakoroljuk a kajakok irányítását, majd nekivágunk az utazásunk első kajaktúrájának. A Moldván (Vltava) vezet Bohémia legkedveltebb vízitúrás útvonala, amely vadregényes tájakon vezet keresztül. A Moldva különösen jótékony az evezősökkel, mivel 5-7 km/óra a folyási sebessége, ami azt jelenti, hogy ha evezés közben kicsit pihenni szeretnénk, akkor is egészen jó sebességgel haladunk. A Moldva partján lépten-nyomon érdekes vendéglátóhelyeket, frissítőállomásokat találunk, amik közül többet is régi cirkuszi lakókocsikban vagy vízparti kunyhókban alakítottak ki. Ezeken a helyeken egyszerű ételeket és természetesen kiváló cseh söröket rendelhetünk. Az evezést olykor kisebb-nagyobb zúgók tarkítják, ahol át kell emelnünk a kajakokat, de a bátrabbak az erre a célra kialakított vízi csúszdákon is lecsúszhatnak, természetesen a túravezetőink aktív közreműködésével. Mindez teljesen biztonságos, mindamellett nagy kaland is! Evezés közben megcsodáljuk a Moldva festői kanyarulatában a folyó fölé magasodó Rozmberk várát valamint a köré települt apró városkát. Itt természetesen tartunk egy rövid pihenőt is. A mai evezésünk Branná falucskában ér véget. Táv: 21 km. (***)
 • Cesky Krumlov: a vízitúra végén autóbusszal utazunk vissza Cesky Krumlovba, a szállásunkra. A nap hátralévő részét pihenéssel és az óváros felfedezésével tölthetjük.
3. nap
Cesky Krumlov – Branná – Zlata Koruna – Cesky Krumlov
(szállás: panzió, étkezés: reggeli)
 • Branná: ezúttal is autóbusszal utazunk a vízitúránk kiindulópontjába, oda, ahol az előző nap befejeztük az evezést. Branná folyópartján már rutinosan szállunk be a kajakokba, így rögtön meg is kezdjük a mai túránkat.
 • Kajaktúra a Moldván: a kanyargó Moldva gyönyörű hegyvidéki tájakon, nagyszerű fenyveseken és illatos kaszálókon vezet minket keresztül. Természetesen ezen a napon is találkozunk kisebb zúgókkal és az ezekhez tartozó csúszdákkal, amiken már kellő tapasztalattal jutunk át. Már a napi túratáv felénél járunk, amikor megérkezünk Cesky Krumlov ékszerdoboz-szerű kisvárosába, ahol a szállásaink is találhatóak. A Moldva itt egy látványos S-kanyarral fonja körbe az ódon belvárost és a sziklaszirtre épült középkori várkastélyt. Az éttermek és a sörözők szinte csak egy karnyújtásnyira épültek a folyótól, amik tökéletes pihenőhelyek a vízitúrázók számára. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a sok kenu és gumicsónak, amikkel egy-egy hangulatosabb vendéglő előtt kötöttek ki a vendégek. Természetesen mi is itt töltjük az ebédszünetünket, ami alatt felfrissíthetjük magunkat és élvezhetjük a sok túrázó és a városka nyújtotta különleges hangulatot. Ám a napunk még nem ér véget, hiszen vár még ránk néhány kalandos folyókanyarulat. Néhány kilométer megtétele után, a délutáni órákban érkezünk Zlata Koruna településére, amely a Moldva által teljesen körbeölelt kolostoráról nevezetes. Táv: 27 km. (***)
 • Cesky Krumlov: az evezés végén autóbusszal utazunk vissza Cesky Krumlovba, ahol a nap hátralévő részét szabadprogram keretében tölthetjük.
4. nap
Cesky Krumlov – Zlata Koruna – Maringotky – Borsov – Budapest
(étkezés: reggeli)
 • Zlata Koruna: a reggeli után elhagyjuk a szállásunkat és autóbusszal Zlata Koruna településére utazunk.
  Kajaktúra a Moldván: az utazásunk utolsó napján vár ránk talán a legizgalmasabb evezés. Zlata Koruna után ugyanis a Moldva folyása felgyorsul és sok kisebb zúgót alkot. A kajakjainkat ezen a szakaszon is használhatjuk, mivel teljes biztonsággal kelhetünk át velük a zúgókon. A Moldva igazán kalandos, kanyargós arcát mutatja ezen a napon; szinte meg sem akarunk állni pihenni egyet a Maringotky frissítőállomásnál. Ezután egy látványos, íves kanyarulat után újabb kiskocsma várja a vízitúrázókat, majd izgalmas zúgók sorozata következik hosszú kilométereken keresztül. A mai túránk Borsov falucskában ér véget, Ceské Budejovice közelében, ahol autóbuszunk már vár ránk. Táv: 20 km. (***)
  Utazás: az evezés után nincs más hátra, mint a hazautazás. A kora esti órákban érkezünk Budapestre, a Műcsarnok melletti parkolóba.
 
 
A vízitúrák nehézsége
 • A túrákon való részvételnek nem feltétele a kajakozásban való jártasság vagy a korábbi evezési tapasztalat, de természetesen előnyt jelent. A szükséges ismereteket a túravezetőink a helyszínen egy rövid elméleti és gyakorlati oktatás keretében elmagyarázzák. A szakképzett túravezetőink segítik a kezdőket és az evezés során végig a csoport mellett maradnak; tőlük bármikor segítség vagy tanács kérhető.
 • Az evezések könnyűek, köszönhetően a Moldva viszonylag gyors folyásának, ami azt jelenti, hogy ha éppen nem evezünk, akkor is viszonylag jó sebességgel sodorja magával kajakunkat a folyó. Ezért egész nyugodtan kezdő evezősök is vállalkozhatnak a túrára. Tovább könnyítik vízitúráinkat az útba eső büfék, ahol bőven lesz lehetőségünk pihenésre.
 • A Moldva kisebb zúgóin, valamint a nagyobb zúgók mellett épült csúszdákon való átkelés kissé technikás ugyan, de hamar elsajátítható. Ezek az evezések legizgalmasabb részei.
 • Az utazáson való részvétel alapvető feltétele a biztos úszni tudás.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.

 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe