Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Arusha kisvárosa
 • Ol Doinyo Lengai vulkán
 • Állatvándorlás a Serenegti
  Nemzeti Parkban
 • Vadles a Ngorongoro
  kreáterben
 • Látogatás egy maszáj faluban
 • Csatlakozás: Mount Meru,
  Kilimandzsáró, Zanzibár
 
A nagy afrikai állatvándorlás

A nagy afrikai állatvándorlás 

A afrikai vadvilág legnagyobb eseményének lehetünk tanúi, amint a Serengeti Nemzeti Parkban élő milliónyi gnú és zebra útra kel, hogy jobb legelőket találjon. A növényevők tömegeit persze ragadozók követik, miközben mi élőben csodálhatjuk az afrikai szavannák szinte teljes állatvilágát.
A szafarink másik fénypontja a Ngorongoro kréter, ahol a legjobbak az esélyeink, hogy ne állatkertekben, hanem a természetes élőhelyükön pillanthassuk meg Afrika nagyvadjait.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
349.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást bérelt kisbusszal és szafari terepjárókkal.
 • 2 éjszaka szállást Arushában, szállodában, kétágyas szobákban.
 • 3 éjszaka szállást kempingekben, kétszemélyes bérelt sátrakban a szafari során.
 • 5 reggelit, 4 ebédet és 3 vacsorát.
 • A kempingfelszerelés bérleti díját.
 • A nemzeti parkok belépőit.
 • A helyi sofőrök és vezetők díjait.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezést, valamint az italokat.
 • A csoporttól külön utazók számára a repülőtéri transzfereket.
 • A tanzániai vízum árát.
 • A borravalókat és személyes kiadásokat.
 • A helyszínen fizetendő repülőtéri illetéket és biztonsági díjat.
 • A fakultatív maszáj falu látogatást.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 150.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék:
199.900 Ft, valamint a repülőjegy és a repülőtéri illeték ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Repülőjegy és repülőtéri illeték:
 • Budapest-Amszterdam-Kilimanjaro oda-vissza repülőjegy illetékkel: 379.000 Ft-tól.
A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 10-25 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 5 nap.
Repülési útvonal: Budapest-Amszterdam-Arusha és vissza (KLM).
Csatlakozás: a program előtt részt vehetsz a Mount Meru gyalogtúrán, utána a Klilimandzsáró túrán, majd a Zanzibár kalandnyaraláson.
Az utazás szervezéséről:
Olvasd el, hogyan szervezzük ezt az utazást, hogyan foglaljuk le a szállásokat és mit kell tudni a közlekedési eszközök, a programok és az étkezések szervezéséről. Tovább...
Túravezető:
Laci az egyik legtapasztaltabb magashegyi túravezetőnk, aki nagyon sok alpesi csúcson megfordult már az Andoktól a Himalájáig. A másik szakterületét Afrika, a Kilimandzsáró és a via ferrata utak jelentik, de besegít néhány európai gyalogtúra során is.
1. nap
Arusha (szállás: szálloda)
 • Érkezés Arushába: ezen a napon érkezünk Arushába vagy repülővel Magyarországról vagy a Mount Meru gyalogtúráról. A csoporttal együtt érkezőkkel autóbusszal a szállodába utazunk; akik külön repülnek, taxival juthatnak el az arushai szállásunkra.
 • Arusha: Tanzánia egyik legfontosabb idegenforgalmi központja, mivel a város közel fekszik a híres nemzeti parkokhoz és a Kilimandzsáróhoz. Emiatt Arusha a szafarik és a gyalogtúrák első számú kiindulópontja Tanzániában. A turisták számára keveset nyújt, mégis érdemes tenni egy sétát a központban, amely egy tipikus afrikai város képét nyújtja. Az éjszakát Arusha egyik szállodájában töltjük.
2. nap
Arusha – Ol Doinyo Lengai
(szállás: kemping, étkezés: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)
 • Utazás: a reggeli után elhagyjuk Arushát és speciális szafari terepjárókkal indulunk a legizgalmasabb tanzániai nemzeti parkok felé. A sofőreink a vadont jól ismerő helybeliek, akik jól tudják, hogy mikor és hol láthatjuk a legtöbb vadon élő állatot. A napunk első része utazással telik, amelynek célja az Ol Doinyo Lengai vulkán.
 • Ol Doinyo Lengai: a 2878 m magas vulkán az itt élő maszájok szent hegye és az Afrikát átszelő Nagy Hasadék-völgy hatalmas tűzhányóinak egyike. Az Ol Doinyo Lengai Afrika egyik leglenyűgözőbb vulkánja; ma is aktív, viszonylag rendszeresen produkál lávakitöréseket. Délután kisebb túrára indulunk egy káprázatos vízeséshez, amely egy keskeny szurdokban található. A vízbe gázolva, szandálban haladunk a patakban, amelynek vize egy hőforrásokból ered. Megpihenünk a vízesésnél, majd visszatúrázunk a terepjárókhoz. (*) A mai szállásunk egy közeli kempingben, kétszemélyes sátrakban lesz.
3. nap
Ol Doinyo Lengai – Nátron-tó – Serengeti Nemzeti Park
(szállás: kemping, étkezés: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)
 • Nátron-tó: reggel elhagyjuk a kempinget és a kenyai-tanzániai határvidéken 60 kilométer hosszan elnyúló Nátron-tóhoz utazunk. A tó vízszintje és sótartalma az évszakok szerint erősen változik. A nagy sókoncentráció miatt megjelenő baktériumok az itt élő flamingók kedvelt tápláléka, így nem véletlen, hogy itt él Kelet-Afrika egyik legnagyobb flamingó populációja. Megkapó látványt nyújt a színes flamingók hatalmas tömege, amint táplálék után kutatnak a tóban, vagy ahogyan szinte egyszerre röppennek fel.
 • Utazás: a tóparti séta után a Serengeti felé indulunk. Utazás közben megállunk egy faluban, ahol elfogyasztjuk a csomagolt ebédünket.
 • Serengeti Nemzeti Park: délután a nagy állatvándorlás után eredünk a Serengeti területén. Az évnek ebben az időszakában zajlik a Kelet-afrikai vadvilág egyik legjelentősebb eseménye; milliónyi gnú és zebra vándorol ilyenkor körforgás-szerűen a Serengeti déli részéből észak felé, a kenyai Masai Mara Nemzeti Parkba, majd onnan két hónap pihenést követően vissza a Serengetibe. A növényevők tömegeit persze ragadozók követik, így némi szerencsével láthatunk oroszlánokat, leopárdot és gepárdot is. Természetesen az időjárás, valamint a víz- és táplálékviszonyok jelentősen befolyásolhatják a vándorlás idejét és helyét, de igen jók az esélyeink, hogy személyesen is átélhetjük az afrikai nagy állatvándorlást. A Serengeti Nemzeti Parkban tett szafarink után a szállásunkra utazunk, egy kempingbe, ahol sátrakban, egymás után két éjszakát töltünk.
4. nap
Serengeti Nemzeti Park
(szállás: kemping, étkezés: reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)
 • Szafari a Serengeti Nemzeti Parkban: az egész napunkat vadlessel töltjük a Serengeti Nemzeti Parkban, és követjük a vándorló állatcsordák tömegeit. A Serengeti a világ egyik legnagyobb és leggazdagabb természetvédelmi területe, ahogy a maszáj nyelv is mondja: végtelen föld. A nemzeti park az UNESCO Világörökség része és bioszféra rezervátum. Egyaránt jellemző rá a füves szavanna és dimbes-dombos, ligetes tájak. A nagy állatvándorlás már több millió éve meghatározza az itt élő állatok életét; ennek lehetünk tanúi ezen a napon is. Lassan haladunk a szafari terepjárókkal, és amint a vezetőnk megpillant valamilyen állatot, odahajt, hogy jobban szemügyre vehessük. Az állatok többsége nem fél az autóktól, mert tudja, hogy nem jelentenek rá veszélyt. Mi viszont csak bizonyos helyeken hagyhatjuk el a terepjárók védelmét, hiszen bárhol, bármikor felbukkanhat egy ránk nézve is veszélyes ragadozó. Délben egy pihenőhelyen megebédelünk, majd délután is folytatjuk a szafarinkat. Estére érkezünk vissza a kempingünkbe, ahol az éjszakát töltjük.
5. nap
Serengeti Nemzeti Park – Ngorongoro-kráter – Arusha
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli, csomagolt ebéd)
 • Maszáj falu: reggel egy maszáj faluba látogatunk, ahol megnézzük, hogyan él Kelet-Afrika egyik legősibb népcsoportja. Benézhetünk egy-két bomába, a maszájok jellegeztes kunyhóiba, megkóstolhatjuk a banánsört és vásárolhatunk a maszájok készítette kézműves termékekből.
 • Ngorongoro: a falulátogatás után a Ngorongoro Természetvédelmi Területre, a világ talán legjobb vad-megfigyelő helyszínére utazunk. Nagy számban élnek a területen ugyanis olyan állatok, amik megpillantásához máshol jókora szerencse kell. A 20 kilométer átmérőjű kráter egy óriási tűzhányó beszakadásával érte el mai nagyságát; jelenleg ez a világ legnagyobb kalderája, azaz beszakadt krátere. Nagyon sok állatot láthatunk a szafarink során: többek között elefántokat, bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat, megannyi növényevő állatot és jó eséllyel oroszlánokat is. A kráter aljában a Magadi-tó fekszik, amelynek sós vizében népes flamingó kolónia él. Lassan haladunk a járművekkel, majd amikor érdekesebb állatokhoz érkezünk, kellő időt szánunk rá, hogy alaposan megfigyelhessük és lefotózhassuk őket.
 • A Ngorongoro oroszlánjai: a terület elsősorban az oroszlánokról híres, amik megpillantásához egész Kelet-Afrikában itt a legjobbak az esélyek. Az itt élő nagymacskákat a kutatók már szinte személyesen ismerik, így minden egyes egyed életét végig tudják követni.
 • Arusha: késő délután elhagyjuk a Ngorongoro-krátert és visszautazunk Arushába. Egy egyszerű hotelben foglaljuk el a szállásunkat, majd felkeressük a kedvenc éttermünket.
6. nap
Arusha (étkezés: reggeli)
 • Indulás Arushából: ezen a napon a Kilimandzsáró túrával folytatjuk az utazást.
 
Fotók: Nádai László, Baraka archívum
 
 
A gyalogtúra nehézsége
 • Komoly gyalogtúrák nem szerepelnek a programban, csupán kisebb-nagyobb séták, amiken szinte bárki részt vehet.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe