Már csak...
38
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Pieninek Nemzeti Park
 • Túra a Korona csúcsra
 • Tutajozás a Dunajecen
 • Zakopane
 • Gyalogtúra az 1986 m
  magas Kasprówy csúcsra.
 • Túra a Felső erdei úton, 
  a Lengyel-Tátrában
Pieninek, Dunajec #és a Lengyel-Tátra

Pieninek, Dunajec #és a Lengyel-Tátra 

Gyalogtúrák a Pieninekben‚
és a Lengyel-Tátrában.
Tutajozás a Dunajecen
4 nap, 2 ország, 4 túra, 2 hegycsúcs. Az úti célunk Szlovákia és Lengyelország határvidéke, ahol a Kárpátok legmagasabb csúcsai emelkednek, ahol a folyók hegyeket szelnek át, és ahol a gorál vendégszeretet nem ismer határokat. 
A Pieninek-hegység és a Lengyel-Tátra kínál 2-2 túrát. Mindkét hegységben felkapaszkodunk 1-1 hegycsúcsra, tutajozunk a Dunajecen, és némi kultúrát és városnézést is belecsempészünk a programba. Igazi őszi kikapcsolódás, feltöltődés és rácsodálkozás.
Időpontok:
2017. június 02 - 05. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
79.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 3 éjszaka szállást kényelmes szállodában illetve panzióban, kétágyas szobákban.
 • 3 reggelit.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezéseket.
 • A belépőket, a tutajozás és a felvonó árát.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 30.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 49.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 25-40 fő.
Ajánlott korhatár: 10-55 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 1 nap.
Túravezetők:
Szívügyének tekinti a sport és a mozgás megszerettetését másokkal. Keresve sem találna erre jobb terepet, mint Skandinávia, az Alpok vagy a Kárpátok magashegyeit. Mókamester, civilben edző, aktív sziklamászó, és amit senki nem gondolna róla: jogi diplomája is van. Főleg túrás utakon találkozhatunk vele.
Sokoldalú egyéniség, tapasztalt utazó, aki a magashegyi túrákért, Franciaországért és a keleti kultúrákért egyaránt rajong. Hátizsákkal a fél világot bejárta, közben outdoor tréner, sziklamászó, búvár, pilóta, rendezvényszervező és a legkomolyabb barlangász a csapatunkban.
1. nap
Budapest – Pieninek Nemzeti Park – Szczawnica (szállás: szálloda)
 • Utazás: reggel 07:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. A délelőttünk utazással telik, amelynek során átutazunk Magyarországon és Szlovákia jelentős részén.
 • Pieninek Nemzeti Park: kora délután érkezünk a Pieninek-hegység lábához, amely Szlovákia és Lengyelország határvidékén, a szlovák oldalon terül el. A hegység legmagasabb pontja 1050 m, és híres arról, hogy egy látványos kanyonnal a Dunajec folyó teljesen kettészeli.
 • Gyalogtúra a Korona csúcsra: Sromowce-Nyzne faluban parkolunk le a buszunkkal, majd egy látványos gyalogtúrára indulunk. A Pieninek leghíresebb túráját készülünk végigjárni, amely a 982 méteres Korona csúcsra (Trzy Korony) vezet. Egy keskeny, szurdok-szerű völgyben indulunk útnak, majd egyre magasabbra emelkedünk. Útközben több falépcsőn is áthaladunk, a csúcs előtti szakasz pedig kiépített fémhidakon és lépcsőkön át vezet fel a hegytetőre. A csúcson egy kilátóterasz fogad minket, ahonnan teljes körpanoráma nyílik a Pieninek csúcsaira. Tiszta időben a Magas-Tátra vonulatát is megpillanthatjuk. Megpihenünk itt, majd a már megismert útvonalon visszatúrázunk a buszunkhoz. Táv: 6 km, szint: fel 520 m, le 520 m. (**)
 • Szczawnica: a túra után a szállásunkra utazunk, amely Szczawnica falu mellett, a Dunajec mentén, egy szállodában lesz. A vacsoránkat a hotel éttermében fogyaszthatjuk el.
2. nap
Szczawnica – Dunajec-áttörés – Pieninek Nemzeti Park – Zakopane
(szállás: panzió, étkezés: reggeli)
 • Tutajozás a Dunajecen: reggel elhagyjuk a szállodánkat, majd rövid utazás után a Dunajec egyik kis kikötőjében tutajokra szállunk. Ezeket a fából készült tutajokat egy hagyományos népviseletbe öltözött gorál vezető egy hosszú bottal irányítja. A Dunajec szurdokában, magas sziklafalak és sűrű erdőségek között haladunk a tutajokkal, miközben átengedjük magunkat a vadregényes táj csodájának. A vízitúra Lesnica faluhoz közel ér véget.
 • Gyalogtúra a Pieninek Nemzeti Parkban: miután kikötöttünk a tutajokkal, egy rövid gyalogtúra vár ránk. A célunk, hogy egy szép erdei ösvényen átkeljünk a Pieninek-hegységen egészen a Vörös Kolostorig. Az utunk először meredeken emelkedik, majd fennsík jellegű vidéken túrázunk, végül egy keskeny ösvényen ereszkedünk le a kolostorhoz. Táv: 8 km, szint: fel 230 m, le 230 m. (**)
 • Vörös Kolostor: a túra után felkeressük az 1300-as évekből származó Vörös Kolostort és a benne működő múzeumot. A kolostor nevét az építéshez használt vörös kövekről kapta.
 • Utazás: a délután folyamán Szlovákiából Lengyelországba, egészen Zakopane városáig utazunk. Közben elhaladunk a Czorsztyni-tó és az impozáns látványt nyújtó Nedec vára mellett.
 • Zakopane: délután érkezünk Zakopanéba, a Lengyel-Tátra hangulatos fővárosába, ahol először a szállásunkat foglaljuk el egy panzióban. Rövid pihenés után felkeressük a városközpontot, majd a nap hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük. Az autómentes sétálóutcán egymást érik az éttermek és üzletek; az utcai árusoknál megkóstolhatjuk a helyben készült sajtokat, de érdemes megcsodálni a gorál stílusban épült régi házakat is. Zakopanéban két éjszakát töltünk.
3. nap
Zakopane – Lengyel-Tátra: Murowaniec turistaház – Kasprówy csúcs –
Zakopane (szállás: panzió, étkezés: reggeli)
 • Kuznice: egész napos gyalogtúrára indulunk a Magas-Tátrába. A reggeli után átutazunk Zakopanén, majd gyalog közelítjük meg Kuznice települését, ahonnan a túraösvényünk indul. Közben belépünk a Magas-Tátra Nemzeti Park területére.
 • Lengyel-Tátra: a Magas-Tátra kisebbik része emelkedik Lengyelország területén, ám a Tátra lengyel oldala vadregényesebb és monumentálisabb a szlovák oldalhoz képest. A mesebeli fenyőerdők és a magashegyi sziklavidék között hangulatos menedékházak várják a túrázókat, a hegyek pedig vad csúcsokban érnek véget.
 • Gyalogtúra a Murowaniec turistaházhoz: Kuznice után erdei ösvényeken folytatjuk a túránkat; az első célunk az 1500 m magasan épült Murowaniec turistaház. Köves, sziklás úton haladunk egyre feljebb, miközben több helyről is remek panoráma nyílik. Megpihenünk a Kopami-hágón, majd folytatjuk utunkat a ház felé. A Murowaniec közel száz fős férőhelyével a Lengyel-Tátra legfontosabb pihenőhelye. A turistaház éttermében megebédelhetünk, majd folytatjuk túránkat.
 • Gyalogtúra a Kasprówy csúcsra: a pihenő után megcélozzuk a Magas-Tátra főgerincén található, 1986 méteres Kasprówy csúcsot. Az odáig vezető út lankásabb és meredekebb szakaszokból áll, és szinte végig remek panoráma nyílik róla. A néhány száz méteres szintkülönbség leküzdése után már a hegygerincen állhatunk, amelyen a lengyel-szlovák államhatár is halad. A csúcson Lengyelország legmagasabban épült meteorológiai állomása áll. A Kasprówy tetejéről beláthatjuk a Magas-Tátra jelentős részét; amerre nézünk, mindenfelé sziklás csúcsok törnek az ég felé. A csúcsra felvonó is vezet, amelyet mi lefelé veszünk igénybe. A kabinok egészen Kuznice településéig visznek minket, ahonnan visszasétálunk Zakopane városába. Táv: 12 km, szint: fel 1150 m, le 50 m. (***)
 • Zakopane: az estét a belvárosban érdemes tölteni, ahol számtalan lehetőségünk nyílik egy kellemes vacsorára.
4. nap
Zakopane – Lengyel-Tátra: Felső erdei út – Budapest (étkezés: reggeli)
 • Gyalogtúra a Lengyel-Tátrában: reggel elhagyjuk a szállásunkat Zakopanéban, majd egy félnapos túrára indulunk a Lengyel-Tátrában. Ismét Kuznice a kiindulópontunk, amit busszal és gyalogosan közelítünk meg. A Felső erdei úton haladunk, amely a főgerinccel párhuzamosan halad, és a Lengyel-Tátra legszebb völgyeit köti össze. Először egy széles erdei úton gyaloglunk, majd egy ritkán járt, vadregényes ösvényre térünk rá. Csodaszép fenyvesben vezet az útvonalunk, miközben több kisebb völgyet is keresztezünk. Teszünk egy kitérőt és felkapaszkodunk az 1376 méteres Sarnia Skala sziklás csúcsra. Megpihenünk itt, majd folytatjuk a túránkat nagyrészt már végig lefelé. Útba esik még a rendkívül hangulatos Strazyska menedékház, ahová betérünk egy italra. Innen már gyorsan elérjük Zakopane szélét, ahol egy parkolóban várakozik ránk a buszunk. Táv: 10 km, szint: fel 420 m, le 480 m. (***)
 • Utazás: a túra után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Kora este érkezünk a Műcsarnok melletti parkolóba. 
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • Ezt az utazásunkat a rendszeresen túrázók számára ajánljuk. Az utazás mind a négy napjának programjában szerepel gyalogtúra, amik között van könnyebb és nehezebb; ezen kívül az egymás utáni terhelést is figyelembe kell vennünk.
 • A Pieninek-hegység két túrája és a Tátrában vezető Felső erdei út bejárása a gyakorlott túrázók számára alapvetően nem nehéz. A távolságok és a szintemelkedések nem kimagaslóak. A legnehezebb túra a Kasprówy csúcs elérése, amelyhez megfelelő erőnlét, túrázási tapasztalat és megfelelő felszerelés szükséges.
 • A hegyi ösvények sziklásak, kövesek, egyes helyeken meredekek és csúszósak lehetnek. Mindenképpen megfelelő túrabakancs ajánlott a túrákhoz.
 • A négyből három túra esetén a kiindulási pont nem egyezik meg az érkezési ponttal. A három körtúra esetén nincs lehetőség a visszafordulásra.
 • A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne egynapos túrafelszereléssel (esőkabát, esőnadrág, meleg ruha, élelem, ivóvíz, stb.).
 • A túrát olyan résztvevőknek ajánljuk, akik egészséges és aktív életvitelt követnek, rendszeresen túráznak és/vagy sportolnak, nem ijednek meg az olykor nehezebb tereptől és rendelkeznek a túrához szükséges túrafelszereléssel.
 • A túrákon való részvételhez elengedhetetlen a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztonság, valamint a szédüléstől és tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe