Már csak...
17
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Kis-Fátra: Szlovákia
  kedvenc kirándulóhelye
 • Stefanová régi házai
 • Túra a Nagy Rozsutec
  csúcsra (1609 m)
 • Diery-szurdokvölg
 • Túra a Kis Rozsutec
  csúcsra (1343 m)
Kis-Fátra

Kis-Fátra 

Hétvégi túra a Kis-Fátra
sziklás csúcsaira
Két izgalmas gyalogtúra fér bele a péntek délutántól vasárnap estig tartó hétvégébe. A Kis-Fátra – Szlovákia egyik legkedveltebb kirándulóhelye – gyönyörű túraútvonalakat, magashegyi panorámát és sok-sok kalandot rejteget.
Megmásszuk a két legvagányabb hegycsúcsot, a Kis- és a Nagy-Rozsutec sziklás tömbjét, bejárjuk a Diery-sziklaszurdokot és több láncos szakaszt is érintünk.
Időpontok:
2017. május 12 - 14. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
44.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 2 éjszaka szállást háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
 • 2 reggelit.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezéseket.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 15.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 29.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 25-40 fő.
Ajánlott korhatár: 10-55 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
Túravezetők:
Levente túravezetőként és az útifilmjeink készítőjeként vesz részt a Baraka életében. Megjárta Provence-t, a Dolomitokat, evezett Montenegróban és bringázott az Isztrián. Ritkán látható kamera nélkül, így egyre több filmje enged betekintést a túráinkba. Ahol Levente megjelenik, a hangulattal nem lesz gond.
Attila tapasztalt sziklamászó, aki tanfolyamokon oktatja a lelkes mászó ifjúságot. Szinte minden hétvégéjét az ausztriai sziklafalakon tölti. A Baraka utasai főleg via ferrátákon, hótalpas túrákon illetve Korzika vad hegyein találkozhatnak vele, ahol nagy biztonsággal vezeti útjainkat.
1. nap
Budapest – Belá (szállás: szálloda)
 • Utazás: péntek délután 16:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Körülbelül 5 órás utazás után érkezünk a Kis-Fátra lábához, Belá településére, ahol a szállásunk található.
 • Kis-Fátra: a Kárpátok északi vonulatához tartozó Kis-Fátra Szlovákia egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Az 1988-ban nemzeti parkká nyilvánított hegység számos túralehetőséget kínál a rövid, néhány órás túráktól kezdve a több napos gerinctúrákig. A Kis-Fátra legmagasabb pontja az erdőhatár fölé nyúló, 1709 méteres Nagy-Kriván.
 • Belá: miután megérkeztünk a hotelbe, elfoglaljuk a szobáinkat, majd megvacsorázhatunk a szálloda éttermében.
2. nap
Belá – Stefanová (625 m) – Nagy Rozsutec (1609 m) – Lucivná (500 m)
Belá (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Gyalogtúra a Nagy Rozsutec csúcsára: a reggeli után buszra szállunk és a mai túránk kiindulópontjába, Stefanová faluba utazunk. A parkolóból gyalog indulunk útnak és hamar el is hagyjuk a hagyományos építészetéről nevezetes települést. Az utolsó házak rögtön az erdőnek adják át a helyet, amelyben az ösvényünk kitartóan emelkedik. Nemsokára elhagyjuk az erdőhatárt, és megérkezünk az 1185 méteres Medziholje-hágóba. Megpihenünk, megcsodáljuk a kilátást, majd erőt gyűjtve megcélozzuk az előttünk magasodó Nagy Rozsutec 1609 méteres csúcsát. Magashegyi réteken, törpefenyők között túrázunk egyre feljebb, miközben egyre lenyűgözőbb a kilátás. Az emelkedő végén a sziklás hegycsúcs tetejéről látható panoráma a jutalmunk. Négy égtáj felé csak hegyeket látunk, sőt tiszta idő esetén megpillanthatjuk a távoli Magas-Tátra csúcsait is. Megpihenünk a csúcson, majd leereszkedünk a Medziholje-hágóba. Ezután kelet felé, az 1362 méteres Osnica csúcs irányába túrázunk tovább. A túránk hátralévő részében szinte végig lefelé túrázunk. Az utolsó métereket aszfaltúton tesszük meg a Lucivná sípálya parkolójába, ahol az autóbuszunk várakozik ránk. Táv: 18 km, szint: fel 1100 m, le 1225 m, menetidő: 7-8 óra. (***)
 • Belá: a túra után visszautazunk a szállodába, ahol a nap hátralévő részét pihenéssel tölthetjük.
3. nap
Belá – Diery-szurdok – Kis Rozsutec (1343 m) – Belá
Budapest (étkezés: reggeli)
 • Gyalogtúra a Kis Rozsutec csúcsára: reggel elhagyjuk a szállodánkat, majd egy rövid utazás után meg is érkezünk utazásunk második túrájának helyszínére. A parkolóban magunkhoz vesszük a hátizsákjainkat és a Kis-Fátra egyik legkedveltebb helyszíne, a Diery-szurdok felé indulunk. Nem kell sokat túráznunk és máris függőleges sziklafalak között találjuk magunkat. A túraösvény több helyen pallókon, hidakon és keskeny átjárókon vezet keresztül, ami meglehetősen izgalmassá teszi a túrát. A sziklaszurdokból kiérve erdős-ligetes tájakon túrázunk, miközben egyre emelkedünk. Hamarosan az 1200 méteres Medzirozsutce-hágóba, majd az 1225 méteres Zákres-hágóba érkezünk, ahonnan először pillanthatjuk meg a Kis Rozsutec fantasztikus alakú, sziklás hegycsúcsát. Nem lehet más a célunk, mint a csúcs megmászása, ahová egy meredek és sziklás ösvényen jutunk fel. Útközben láncok segítik az előrejutásunkat, mígnem a kapaszkodás végén hamarosan a Kis Rozsutec csúcsán állhatunk. A hegytető azonban olyannyira kicsi, hogy a csapatunk egyszerre el sem fér rajta. Megpihenünk, majd visszatérünk a Zákres-hágóba, ahonnan egy kanyargós, néhol lankás, néhol meredekebb ösvényen gyaloglunk lefelé. A túránk Belá faluban ér véget, ahol az autóbuszunk már vár ránk. Táv: 14 km, szint: fel 1000 m, le 950 m, menetidő: 6-7 óra. (***)
 • Utazás: a túra után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Az esti órákban érkezünk a Műcsarnok melletti parkolóba.
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • Ezt az utazásunkat a rendszeresen túrázók és kirándulók számára ajánljuk. A gyalogtúrák hossza és szintemelkedése nem kiemelkedő, az útvonalak azonban egyes helyeken technikásak. Rövid szakaszokon a sziklához erősített láncok, pallók és létrák segítik az előrejutást. Az útvonalak ezen részein aktív kézhasználat szükséges.
 • A túrát olyan résztvevőknek ajánljuk, akik egészséges és aktív életvitelt folytatnak, rendszeresen túráznak és/vagy sportolnak, nem ijednek meg az olykor nehezebb tereptől és rendelkeznek a túrához szükséges túrafelszereléssel.
 • A túrákon való részvételhez elengedhetetlen a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztonság, valamint a szédüléstől és tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
 
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe