Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Városnézés Bangkokban
 • Dzsungeltúra, elefánt trekking
  a Khao Sok Nemzeti Parkban
 • Úszóházak a gyönyörű
  Cheow Larn-tó mentén
 • Andamán-tenger, Railay Beach
 • Tengeri kajakozás a Krabin
 • Ko Hong és Ko Phi Phi
Thaiföld kalandosan

Thaiföld kalandosan 

Kalandnyaralás Bangkoktól a dzsungelen át
a fehér homokos tengerpartokig
Az egyik legsikeresebb kalandnyaralásunk Délkelet-Ázsia meseszép országában. Bangkok buddhista templomaival kezdjük a Thaifölddel való ismerkedésünket, majd a Khao Sok Nemzeti Parkba utazunk, ahol izgalmas túrákat szervezünk a dzsungelben. Elefántok hátán járjuk be a sűrű őserdőt és úszóházakban alszunk.
A Krabi régióban a legszebb thai tengerpartokat járjuk végig. Tengeri kajakozunk, úszunk, napozunk, sznorkelezünk és hajókirándulásokon veszünk részt. Nincs is ennél jobb téli időtöltés!
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
269.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást különjáratú autóbuszokkal, motorcsónakokkal és hajóval.
 • 1 éjszakai utazást vonattal, légkondicionált hálókocsikban.
 • 1 éjszaka szállást Bangkokban, belvárosi szállodában, kétágyas szobákban.
 • 1 éjszaka szállást kétfős bungalókban, a Khao Sok Nemzeti Parkban.
 • 1 éjszaka szállást kétfős úszó házakban, a Khao Sok Nemzeti Parkban.
 • 3 éjszaka szállást a Railay Beach öbölben, tengerparti szállodában, kétágyas szobákban.
 • A gyalogtúrákat, az elefánt-trekkinget, a tengeri kajakozást, a kajakok bérleti díját valamint a hajókirándulásokat.
 • 6 reggelit, 5 ebédet és 2 vacsorát.
 • A helyi idegenvezetést és a Baraka túravezetését.
 • A további étkezést és az italokat az étkezések során.
 • A belépőket és a fakultatív programokat.
 • A helyszínen fizetendő repülőtéri illetékeket.
 • A borravalókat.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 150.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék:
119.900 Ft, valamint a repülőjegy és a repülőtéri illeték ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Repülőjegy és repülőtéri illeték:
 • Budapest-Dubai-Bangkok; Krabi-Bangkok-Dubai-Budapest repülőjegy: 209.900 Ft-tól.
 • Repülőtéri illeték: 24.600 Ft.
A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.

Az utazás fontos adatai:
Létszám: 15-30 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 6 nap.
Repülési útvonal: Budapest-Dubai-Bangkok és Krabi-Bangkok-Dubai-Budapest (Emirates és Bangkok Airways).
Az utazás szervezéséről:
Olvasd el, hogyan szervezzük ezt az utazást, hogyan foglaljuk le a szállásokat és mit kell tudni a közlekedési eszközök, a programok és az étkezések szervezéséről. Tovább...
Túravezetők:
Levente túravezetőként és az útifilmjeink készítőjeként vesz részt a Baraka életében. Megjárta Provence-t, a Dolomitokat, evezett Montenegróban és bringázott az Isztrián. Ritkán látható kamera nélkül, így egyre több filmje enged betekintést a túráinkba. Ahol Levente megjelenik, a hangulattal nem lesz gond.
Kornél távoli és hosszú utak profi túravezetője. Otthon van Vietnamban, Kambodzsában, Madeirán, de Európa több vidéke sem ismeretlen számára. Provence-ban, Madeirán, Mallorcán és Olaszországban is találkozhatnak vele az utasaink. Rendszeresen bringázik, szörfözik és jógázik.
1. nap
Budapest – Dubai – utazás Thaiföld felé (éjszaka a repülőn, étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: kora délután indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről az Emirates járatával Dubaiba, majd átszállás után Thaiföld felé folytatjuk az utazásunkat. Az éjszakát a repülőn töltjük.
2. nap
Bangkok (szállás: szálloda, étkezés: a repülőn szokásos)
 • Bangkok: a déli órákban érkezünk Bangkokba, Thaiföld fővárosába, a nemrégiben épült, ultramodern nemzetközi repülőtérre. Beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a szállodánkba utazunk, amely Bangkok központjában, a Khao San Road közelében található. Ezen a szállásunkon egy éjszakát töltünk.
 • Khao San Road: Bangkoknak ez a városrésze különösen a fiatal, hátizsákos utazók körében kedvelt. Keresve sem találnák jobb helyet arra, hogy megszerezzük az első benyomásainkat a város nyüzsgő forgatagáról, ahol rengeteg apró üzlet, bár, kávézó és étterem várja vendégeit. A nap hátralévő részét itt töltjük pihenéssel és a negyed szabadprogram keretében történő felfedezésével. Érdemes beülni egy étterembe és eredeti thai ételeket rendelni, kipróbálni a thai masszázst és benézni a sétálóutca jónéhány érdekes üzletébe.
 • Chao Phraya: az esti órákban részt vehetünk egy fakultatív hajókiránduláson, amelynek során a Chao Phraya folyóról csodálhatjuk meg Bangkok esti látképét, miközben meg is vacsorázhatunk.
3. nap
Bangkok – utazás vonattal Surat Thani városába (éjszaka a vonaton, étkezés: reggeli)
 • Bangkok: a reggelit követően egész napos városnézésre indulunk, amelynek első állomása a Királyi Palota. A szállodánkból gyalogosan jutunk el a palotához, amely nem egyetlen épület, hanem egy valóságos „palotakert“. A száznál is több kisebb-nagyobb építmény – pavilonok, paloták, szentélyek – különböző stílusban épültek. Ezután átsétálunk a What Pho templomhoz, amely Bangkok legnagyobb és legrégebbi buddhista temploma. Itt láthatjuk Thaiföld legnagyobb méretű fekvő Buddha szobrát, aminek a borítása aranyból készült. A Wat Pho templom feladata a hagyományos thai masszázs megőrzése és oktatása; a templom a legnevesebb thai masszázs oktatóközpont a világon.
 • Chao Phraya folyó: délután vízibuszra szállunk, hogy a Bangkok városát kettészelő folyót is megismerjük. Útközben megállunk a 82 m magas Wat Arun buddhista templomnál, majd folytatjuk a körülbelül két órás hajókirándulásunkat. Nem csak a Chao Phraya folyón haladunk, hanem behajózunk több kisebb csatornába és folyóágba is. 
 • Utazás éjszakai vonattal Surat Thani városába: a hajókirándulás után lesz némi szabadidőnk Bangkok központjában, majd a város egyik vasútállomására utazunk. Vonatra szállunk és megkezdjük éjszakai utazásunkat a Thaiföld déli részén található Surat Thani városába. A szállásunk légkondicionált hálókocsiban lesz.
4. nap
Surat Thani – Khao Sok Nemzeti Park (szállás: bungalók, étkezés: ebéd, vacsora)
 • Surat Thani: reggelre érkezik az éjszakai vonatunk a város vasútállomására. Surat Thani a Maláj-félsziget déli részén fekszik, közel a tengerparthoz. Az állomáson beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a Khao Sok Nemzeti Park felé indulunk.
 • Khao Sok Nemzeti Park: körülbelül két órás utazás után érkezünk a nemzeti park központjába. A sűrű dzsungellel borított, csaknem 740 km2 területű Khao Sok  egy 160 millió éves ökológiai rendszert alkot, amely jóval idősebb az amazóniai vagy a közép-afrikai őserdőknél. Először elfoglaljuk a szállásunkat egy rendkívül hangulatos lodge bungalóiban, amik az esőerdő szélén, egy folyó partján épültek, majd egy rövid pihenés után megebédelünk.
 • Elefánt túra: délután egy izgalmas program veszi kezdetét: elefántok hátára szállunk és így indulunk a dzsungel felfedezésére. Matuzsálemi korú fák, hatalmasra nőtt páfrányok, rattanok, bambuszok és liánok között haladunk, miközben a fákon egzotikus madarakat és majmokat pillanthatunk meg. A sűrű erdőben egymást érik a vízesések és a mészkőszirtek, de kis szerencsével rafléziát is találhatunk, amely egyméteres átmérőjével a világ legnagyobb virága.
 • Dzsungeltúra: az „elefánt trekking” után gyalogosan is visszatérünk az őserdőbe, hogy egy rövid túrát tegyünk. A kirándulás során egy helyi vadőrtől sok érdekességet tudhatunk meg a nemzeti park növény- és állatvilágáról. (∗) Estére érünk vissza a szállásunkra, ahol megvacsorázunk.
5. nap
Khao Sok Nemzeti Park (szállás: úszóházak, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)
 • Khao Sok Nemzeti Park, Cheow Larn tó: reggel elhagyjuk a folyóparti szállásunkat, de még ezt a napot is a Khao Sok Nemzeti Parkban töltjük. A terület egyik legcsodálatosabb vidékére utazunk, a Cheow Larn tóhoz, amely nem csak a nemzeti park, hanem egész Thaiföld egyik kihagyhatatlan természeti látnivalója. Motorcsónakokkal utazva ismerhetjük meg a festői tavat, amelyhez a sűrű dzsungel és a meredek mészkőhegyek nyújtják a tökéletes hátteret. A mai szállásaink abszolút különleges helyen, vízre épített bungalókban, úgynevezett úszóházakban lesznek.
 • Nam Talo barlang: ebéd után gyalogosan is teszünk egy kirándulást az őserdőben, amelynek során felkeressük a Nam Talo barlangot. Körülbelül egy órát töltünk a barlangban, amit meglehetősen kalandos módon járunk be. Egy földalatti folyón kell többször is átgázolnunk, sőt az utunk helyenként a folyó egészen kellemes vizében vezet, ami akár mellig is érhet. Fejlámpáinkkal világítva járjuk be a titokzatos barlangot, majd visszatérünk a szállásunkra. Táv: 7 km, szint: fel 120 m, le 120 m. (**)
6. nap
Khao Sok Nemzeti Park – Tharnbok Koranee Tengeri Nemzeti Park – Krabi – Railay Beach
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli, ebéd)
 • Cheow Larn tó: ezen a reggelen elhagyjuk az úszóházakban lévő szállásunkat és a Khao Sok Nemzeti Park területét. Motorcsónakokkal átszeljük a Cheow Larn-tavat, majd a kikötőben buszra szállunk és Krabi tartományba utazunk.
 • Krabi tartomány: Thaiföld és Délkelet-Ázsia egyik legcsodálatosabb vidéke, ahol a hibátlan homokos strandokat függőleges sziklafalak határolják. A tartományhoz tartozik az Andamán-tenger rengeteg kisebb-nagyobb szigete, amiket a világ legszebb szigetei között tartanak számon.
 • Tharnbok Koranee Tengeri Nemzeti Park: a tengerparti Bor Thor faluból egy felejthetetlen élményt ígérő tengeri kajakozásra indulunk. Kétfős kajakokba szállunk és körülbelül kétórás evezésre indulunk a Tharnbok Koranee Tengeri Nemzeti Park területén. Mangrove erdők mentén, csodás környezetben evezünk egészen a Pee Hua Toh cseppkőbarlangig, amit gyalogosan fedezünk fel. A hatalmas sziklaüreget sziklarajzok díszítik, amiket ezer éve festettek az itt élő őslakosok. Ezután átevezünk a Tom Lod Tai mangrove erdőn, ahol a fák különlegessége, hogy a léggyökereik szinte teljesen behálózzák a partot. Evezés közben némi szerencsével a fákon majmokat, a vízben varánuszokat láthatunk. Beevezünk a Lod Nua cseppkőbarlangba, amibe akadálytalanul hatol be a tengervíz, majd egy újabb tengeri barlang következik, a Khao Wong. Elvarázsolt hely, egy idilli lagúna, amely igazi szentélye a természetnek. Csaknem 360 fokban vesznek minket körbe a függőleges sziklafalak. (∗)
 • Railay Beach: az evezést követően Krabi városába utazunk, ahol halászhajókból átalakított helyi vízibuszokba szállunk át. Az Andamán-tengeren, a part mentén utazunk tovább és hamarosan meg is érkezünk a szállásunkra, Railay Beach-re. A káprázatos természeti környezetben épült és saját tengerparttal rendelkező szállodánkban egymás után három éjszakát fogunk eltölteni.
7. nap
Railay Beach – Ko Phi Phi – Railay Beach (szállás: szálloda, étkezés: reggeli, ebéd)
 • Mai Phai: egész napos tengeri kirándulásra indulunk Krabi természeti látnivalói között. Gyorsan száguldó speedboatokkal, azaz nagy teljesítményű tengeri motorcsónakokkal közelítjük meg a programunk helyszíneit. Az első állomásunk Mai Phai szigete, ahol megállunk egy rövid fürdőzésre. A hajón kapunk sznorkel felszerelést, hogy bepillanthassunk a vízalatti élővilágba is.
 • Ko Phi Phi: a kirándulásunk fő célja a két tagból álló Ko Phi Phi szigetcsoport, amik a Hat Noppharat Thara Nemzeti Park részei. Először Ko Phi Phi Don szigetén, egy gyönyörű öbölben kötünk ki. Tehetünk egy sétát a parton, úszhatunk egyet a tengerben, majd megebédelünk. Ezután a motorcsónakokkal körbejárjuk Ko Phi Phi Leh szigetét is, majd felkeressük a Viking-barlangot, amelyben történelem előtti ember- és állatábrázolásokat találtak.
 • Maya-öböl: miután elhagyjuk Ko Phi Phit, a Maya-öbölbe hajózunk, ami A part című amerikai film forgatási helyszíneként vált világhíressé.
 • Railay Beach: a délutáni órákban érkezünk vissza a szállásunkra, ahol a nap hátralévő részét pihenéssel és strandolással tölthetjük.
8. nap
Railay Beach – Ko Hong – Railay Beach (szállás: szálloda, étkezés: reggeli, ebéd)
 • Ko Hong: ezt a napot is a Krabi szigetvilágban töltjük. A szállodánkból elsétálunk a kikötőbe, ahol hajóra szállunk. A célunk a gyönyörű Ko Hong, azaz a Hong-sziget, amit először körbehajózunk, majd két fős tengeri kajakokkal vízitúrára indulunk. Igazi trópusi paradicsomban evezhetünk, ahol az erdővel borított, meredek sziklaszirteket kristálytiszta, sekély tengervíz veszi körbe. Keresve sem találnánk lenyűgözőbb tengerpartokat, ahol fehér homokos strandok váltogatják a függőleges partszakaszokat. Az egyik idilli strandon kikötünk és amíg mi úszunk egyet a tengerben, a segítőink elkészítik az ebédünket. (∗)
 • Railay Beach: az evezés végén visszahajózunk Railay Beach-re, a szállásunkra, ahol a nap hátralévő részét pihenéssel, strandolással tölthetjük.
9. nap
Railay Beach – Tharnbok Koranee Tengeri Nemzeti Park – Krabi – Bangkok
(éjszaka a repülőn, étkezés: reggeli, ebéd)
 • Railay Beach: a napunk legnagyobb részét még Railay Beach-en töltjük pihenéssel és nyaralással. Részt vehetünk azonban több fakultatív programon is: további hajókirándulásokra indulhatunk vagy profi vezetők kíséretében egy via ferrata túra során ismerkedhetünk meg Krabi függőleges, tengerbe szakadó sziklafalaival. Kipróbálhatjuk a thai masszázst, majd megpihenhetünk a part valamelyik hangulatos éttermében.
 • Repülés: késő délután Krabi repülőterére utazunk, ahonnan egy esti repülőjárattal Bangkokba repülünk.
10. nap
Bangkok – Dubai – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: éjfél után indulunk Bangkok repülőteréről Dubaiba, majd onnan tovább Budapestre. Az időeltolódásnak köszönhetően már a délelőtti órákban megérkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.
 
 
 
A gyalog- és vízitúrák nehézsége:
 • Az utazás programjában szereplő gyalogtúrák könnyűek, szinte bárki által teljesíthetőek. Sem a távolságok, sem a szintemelkedések nem jelentősek.
 • A vízitúrák sem nehezek és előzetes kajakozási ismeretek sem szükségesek. A technikát hamar el lehet sajátítani, amiben a helyi vezetők természetesen segítséget nyújtanak. Alapvető feltétel azonban a biztos úszni tudás.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe