Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Tiszafüred
 • Füredi-Holt-Tisza
 • Tisza-tavi Madárrezervátum
 • Hortobágyi Nemzeti Park
 • Poroszlói strand
 • Kis-Tisza
 • Tisza-tavi tanösvény
 • Borzanat- és Göbe-tavak
 • Madármegfigyelő tornyok
Vízitúra a Tisza-tavon

Vízitúra a Tisza-tavon 

A Tisza-tó holtágai, nádasokkal elzárt tavai, keskeny és titokzatos csatornái Magyarország legideálisabb helyszínét jelentik a vízitúrázók számára. Meglepően változatos és vadregényes helyek bontakoznak ki előttünk, miközben lassan evezünk a nádasok és ártéri erdők övezte víziutakon. Mind a két napon gyönyörű helyeket ismerhetünk meg, de az evezés mellett felkeressük a leglátványosabb Tisza-tavi tanösvényt is, ahol egy igazi ökotúra részesei lehetünk a Tisza-tó egyik szigetén.
A kajaktúra szervezése során irodánk biztosítja a tengeri kajakokat és egyéb felszereléseket.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
39.900 Ft
Ár tartalmazza:
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • 1 éjszaka szállást szállodában, kétágyas szobákban.
 • 1 reggelit.
 • A tengeri kajakok és a hozzájuk kapcsolódó egyéb felszerelések (evező, mentőmellény, vízhatlan zsák, stb.) bérleti díját.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az utazást.
 • A további étkezést.
 • A Tisza-tavi tanösvény belépődíját.
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 14-30 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
SZÉP Kártya: ezt az utazást – részben vagy egészben – kifizetheted SZÉP Kártyával is, a "Szálláshely" zseb terhére. Irodánk mindhárom kibocsájtó bank (K&H, OTP, MKB) SZÉP Kártyáját elfogadja. Amennyiben ezen a módon szeretnél fizetni, kérjük a Jelentkezési lap „Egyéb üzenet az irodának” rovatában jelezd ezt irodánk felé. Ezt követően munkatársaink felveszik Veled a kapcsolatot.
Túravezetők:
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
1. nap
Tiszafüred – Tisza-tó – Poroszló – Tisza-tó – Tiszafüred (szállás: szálloda)
 • Találkozás: szombat délelőtt 09:00 órára várunk minden résztvevőt Tiszafüreden, a MOL töltőállomás mellett, a Spar áruház parkolójában (Ady Endre út 14.). A regisztráció és rövid ismerkedés után a mai túra kiindulópontjához, a Füredi-Holt-Tisza partjához autózunk. Tartunk itt egy rövid elméleti és gyakorlati oktatást az evezésről, valamint a felszerelés biztonságos használatáról. Ezután beszállunk a kétfős tengeri kajakokba és kipróbáljuk a tanultakat. Miután gyakoroltunk egy keveset, elindulunk, hogy megismerjük a Tisza-tó szemet gyönyörködtető világát.
 • Tisza-tó: a kajaktúránk helyszíne a Tiszavalki-medence, amely a Hortobágyi Nemzeti Park része és nemzetközileg is elismert vízimadár élőhely. UNESCO Világörökség, ahová messzeföldről érkeznek az vízi élőhelyek és természeti látnivalók kedvelői. A Tisza-tavi madárrezervátum szigorúan védett helyszíneit csak csónakokkal, illetve a mi esetünkben tengeri kajakokkal lehet megközelíteni.
 • Vízitúra a Tisza-tavon: Tiszafüredről indulva először keresztezzük a Tiszát, majd kanyargós és szűk csatornákon evezve érjük el a rezervátum területét. Lassan haladunk a keskeny vízi utakon, amik fölött sok helyen teljesen összeborulnak az ártéri erdő fái. Átszeljük a Tiszavalki-medencét, majd ebédidőben kikötünk Poroszló határában. Elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat, de megebédelhetünk egy tóparti étteremben is. Sőt lesz arra is idő, hogy ússzunk egyet a Tisza-tóban. A pihenő után ismét vízre szállunk és megcélozzuk a Poroszlói-medencét, majd a Kis-Tiszán, a Tisza egyik mellékágán folytatjuk az evezést. A keskeny csatornák, folyóágak, a kisebb-nagyobb nyílt vízfelületek és a bedőlt fák festői környezetet biztosítanak a vízitúrázók számára. Délután ismét keresztezzük a Tiszát, majd a Tiszafüredi-medencét átszelve érkezünk vissza a túránk kiindulópontjába. Táv: 18 km (***) A program végén beszállunk az autóinkba és a szállásunkhoz utazunk. Elfoglaljuk a szobáinkat, majd a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. Vacsorázni a szálloda éttermében tudunk.
2. nap
Tiszafüred – Poroszló – Tisza-tó – Tiszavirág tanösvény – Tisza-tó – Poroszló  (étkezés: reggeli)
 • Vízitúra a Tisza-tavon: a reggeli után elhagyjuk a szobáinkat, majd együtt átautózunk Poroszlóra. A falu határában parkolunk le, majd megkezdjük a mai vízitúránkat. Ezúttal a Poroszlói-medence zeg-zugos nádasában, egy valódi labirintusban evezünk. Néhány száz métert a Tiszán is kajakozunk, mígnem kikötünk egy szigeten. Itt található a másfél kilométer hosszú Tiszavirág tanösvény, amelyet gyalogosan járunk be. A tíz állomásból álló tanösvény állomásait végigjárva rengeteg érdekességet tudhatunk meg a tiszavirágokról, azaz a kérészekről, a térségben elterjedt kosár- és gyékényfonásról, a teknővájásról, a hagyományos halászatról, valamint a hajdani ártéri gyümülcsösökről. Felkapaszkodunk két madármegfigyelő toronyba, ahonnan elénk tárulnak a Borzanat- és Göbe-tavak. A tanösvény bejárása után ismét kajakokba szállunk és visszaevezünk Poroszlóra. Táv: 12 km. (**)
 • Poroszló: a kajaktúra után véget ér a programunk. Kora délután megebédelhetünk Poroszlón, majd egyénileg felkereshetjük a Tisza-tó  egyik legérdekesebb látnivalóját, a Tisza-tavi Ökocentrumot.
 
 
 
A vízitúrák nehézsége
 • A vízitúrák közepes nehézségűek. Előképzettség nem szükséges a túrákon való részvételhez, mivel a tengeri kajakok használata könnyen és gyorsan elsajátítható. Akik még egyáltalán nem eveztek, ők is nagyon gyorsan meg tudják tanulni a technikát.
 • A túrák sikeres teljesítéséhez átlagosan sportos erőnlét szükséges. Olyanoknak ajánljuk ezt a túrát, akik aktív életvitelt folytatnak és szoktak sportolni.
 • A vízitúrán való részvétel feltétele a biztos úszni tudás.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe