Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Auckland, Sky Tower
 • Hobbitfalva
 • Wai-o-Tapu Termálmező
 • Gyalogtúra a Tongariro
  Nemzeti Parkban
 • Huka-vízesés
 • Wellington, Új-Zéland
  fővárosa
Új-Zéland Északi-sziget

Új-Zéland Északi-sziget 

A Déli-sziget program hosszabbítása
Fantasztikus kiegészítés a Déli-sziget utazáshoz, hogy valóban teljes képet kapj Új-Zélandról. Öt éjszakát töltünk a szigeten, vagy ha úgy tetszik Középföldén, A Gyűrűk ura helyszínén. Felfedezzük a modern Auckland központját, Hobbitfalva forgatási helyszínét, a vulkanikus eredetű természeti látnivalókat és a nagy attrakciót: a Tongariro Nemzeti Parkot. Az itteni gyalogtúrát sokan a világ legszebb túrái között tartják számon.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
249.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást különjáratú autóbusszal.
 • 5 éjszaka szállást szállodákban és motelben, kétágyas szobákban.
 • 4 reggelit.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezés.
 • A belépőket és a fakultatív programokat.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 100.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 149.900 Ft, valamint a repülőjegyek és a repülőtéri illetékek ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Repülőjegy:
 • Wellington-Christchurch repülőjegy illetékkel együtt: 60.000 Ft-tól.
A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 12-22 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 5 nap.
Repülési útvonal: Wellington-Christchurch (Air New Zealand).
Csatlakozás: ez az utazásunk az Új-Zéland Déli-sziget program hosszabbítása.
Túravezetők:
Bogi főleg a kerékpáros és kajakos túráink bájos segítője, aki részt vesz az útvonalak tervezésében éppúgy, mint a kísérőautónk vezetésében. Bringázik, hegyi terepeken fut és méhészkedik. Túrát vezet a Dolomitokban, Franciaországban, és egy új helyszínen: Új-Zélandon.
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
1. nap
Budapest – Dubai (szállás: szálloda; étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: a kora délutáni órákban indulunk Budapestről az Emirates menetrendszerinti járatával Dubaiba, ahová késő este érkezünk. Dubai: a repülőtérről egy közeli szállodába utazunk, ahol az éjszakát töltjük.
2. nap
Dubai – repülés Új-Zéland felé
(éjszaka a repülőn; étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: a délelőtti órákban folytatjuk a repülésünket Dubaiból Új-Zéland irányába. A napunk legnagyobb része utazással telik, miközben sorra haladunk át az időzónákon. Az éjszakát is a repülőn töltjük.
3. nap
Auckland (szállás: motel; étkezés: a repülőn szokásos)
 • Auckland: a jelentős időeltolódás miatt helyi idő szerint délelőtt szállunk le Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandban. A repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a szállásunkra utazunk. Rövid pihenés után a város felfedezésére indulunk, ahol Új-Zéland lakosságának 30 százaléka, közel 1,4 millió ember él. Az első látnivalónk nem is lehetne más, mint Auckland jelképe, a déli félteke legmagasabb épülete, a 328 m magas Sky Tower. Megcsodáljuk a toronyból látható panorámát, majd a kikőtői negyedet vesszük célba, amely Auckland leghangulatosabb része, a szórakozás központja. A szabadprogram során érdemes megvacsoráznunk egy itteni étteremben.
4. nap
Auckland – Matamata – Rotorua (szállás: szálloda)
 • Utazás: reggel elhagyjuk Auckland városát, és a buszunkkal elindulunk az Északi-sziget bejárására.
 • Matamata, Hobbitfalva: nem kell sokat utaznunk és máris megérkeztünk Középföldére, a Tolkein által elképzelt ősi földre, ahol A Gyűrűk ura és a A hobbit című filmek jelentős része játszódik. Matamata városában fakultatív programként megnézhetjük az egyik forgatási helyszínt, Hobbitfalvát, majd a közel 2 órás program után folytatjuk az utazásunkat.
 • Rotorua: kora délután érkezünk a maori kultúrájáról és a vulkáni utóműködésekről híres Rotorua városába, ahol először elfoglaljuk a szállásunkat, majd a látnivalók felfedezésére indulunk. Lesétálunk a Rotorua-tó partjára, amely egy egykori vulkáni kalderában fekszik. Láthatunk itt hőforrásokat, termálmedencéket és gőzölgő, bugyogó iszapfortyogókat. Ezután felkeressük Rotorua legrégebbi maori épületegyüttesét; este pedig választhatunk a hangulatos éttermek közül, és felkereshetjük a világ tíz legszebb termálfürdője között számon tartott Polinéz Spa medencéit. Rotorua egyik szállodájában egy éjszakát töltünk.
5. nap
Rotorua – Tongariro Nemzeti park (szállás: szálloda; étkezés: reggeli)
 • Utazás: a reggeli után folytatjuk tovább az utazásunkat déli irányba. A mai célunk az UNESCO Világörökségek között is megtalálható Tongariro Nemzeti Park.
 • Wai-o-Tapu Termálmező: nem kell sokat utaznunk az első állomásunkig, a Wai-o-Tapu Termálmezőig, ahol a vulkanikus utóműködések számtalan megnyilvánulását láthatjuk. A legfontosabb a Lady Knox gejzír, amely (némi segítséggel) minden nap pontosan 10:15 órakor tör ki és működik hosszú ideig. A gejzíren kívül láthatunk színpompás termálmedencéket, iszapfortyogókat, gőzölgő krátereket és ásványoktól színes teraszokat. Körülbelül 2-3 órát töltünk a Termálmező területén (*), majd folytatjuk az utazásunkat.
 • Taupo, Huka-vízesés: a következő állomásunk a tóparti Taupo üdülővárosa, amelynek fő nevezetessége a Huka-vízesés. Új-Zéland leghosszabb folyója, a Waikato vize zúdul alá a 10 méteres zuhatagban egy medencébe.
 • Tongariro Nemzeti Park: a Taupo-tó mellett utazva, a kora esti órákban érkezünk a Tongariro Nemzeti Parkba, Új-Zéland legrégebbi, 1887-ben létrehozott nemzeti parkjába. A terület jellegét három működő tűzhányó, a Tongarino, a Ngauruhoe és a Ruapehu határozza meg. Az utóbbi a legmagasabb, mintegy 2797 méteres. A nemzeti parkban található a világ legmagasabb lávafennsíkja is. Egy szállodában foglaljuk el a szobáinkat, ahol egymás után két éjszakát töltünk.
6. nap
Tongariro Nemzeti Park (szállás: szálloda; étkezés: reggeli)
 • Gyalogtúra: egész napos gyalogtúrára indulunk Új-Zéland leglátványosabb túraútvonalán, amit sokan a világ legszebb egynapos túrái között tartanak számon. A Tongariro Alpine Crossing útvonala átszeli a nemzeti park jelentős részét, és érinti azokat a tavakat, krátereket és kilátópontokat, amik miatt világhíressé vált ez a túra. Az ösvény elején még erdős, bokros vidéken haladunk, de ahogy fokozatosan emelkedünk, a táj holdbélivé válik, és mi régi, megkövesedett lávaárak között túrázunk. Hamarosan elérjük a Vörös-krátert, majd a festői szépségű Smaragd és Kék-tavakhoz érkezünk. Megpihenünk itt, majd folytatva túránkat nemsokára érintjük a Déli-krátert. Jól láthatjuk innen az 1967 méter magas Tongariro vulkáni kúpját, míg a másik oldalon a 2287 méteres Ngauruhoe tűzhányó magasodik. Akik figyelmesek, ráismerhetnek A Gyűrűk ura című filmből is ismert, látványos hegyre. A pihenő után folytatjuk a túránkat, miközben teljesen átszeljük a Tongariro Nemzeti Parkot. Délután érkezünk a buszunkhoz, amely a park másik oldalán vár minket. Táv: 19 km, szint: fel 850 m, le 1200 m, menetidő: 8-9 óra. (***) A túra után visszautazunk a szállodánkba, ahol az éjszakát töltjük.
7. nap
Tongariro Nemzeti Park – Wellington (szállás: szálloda; étkezés: reggeli)
 • Utazás: reggel elhagyjuk a Tongariro Nemzeti Parkot és útnak indulunk Új-Zéland fővárosa, Wellington felé.
 • Wellington: kora délután érkezünk Wellingtonba, amely az Észak-sziget déli csücskében, a Cook-szoros mentén fekszik. Először elfoglaljuk a szállásunkat, majd a belváros felfedezésére indulunk. Wellington első számú látnivalója a Te Papa Múzeum, amit magyarra kincsesládaként fordíthatnánk. Betekintést nyerhetünk itt a maori kultúrába, Új-Zéland történelmébe, művészetébe és földrajzába. Ezután érdemes egy fogaskerekű kisvasúttal felkapaszkodni egy kilátópontba, amelynek közelében a Wellington Botanikus Kertet találjuk. Az estét a belvárosban és a kikötői negyedben érdemes eltöltenünk.
8. nap
Wellington – Christchurch (étkezés: reggeli)
 • Repülés: a reggeli órákban Wellington repülőterére utazunk, ahonnan egy belföldi járattal a Déli-szigetre, Christchurch városába repülünk.
 
Fotók: Nagy Boglárka, Baraka archívum
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • Az utazás programjában egy nagyobb túra és több kisebb séta szerepel. A Tongariro Alpine Crossing túraútvonal teljesítéséhez lényeges az átlagosan sportos erőnlét, a túrázási tapasztalat és a megfelelő felszerelés. Az útvonal köves, sziklás, poros. Az ösvények alapvetően jól járhatóak, de a távolság és a szintemelkedés az átlagostól kissé nagyobb. Rendszeres túrázók számára azonban nem okozhat nehézséget a túra teljesítése. Lényeges információ, hogy az útvonal körtúra, tehát útközben nincs visszafordulási lehetőség.  
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe