Izland
Lappföld
Jordánia
Korzika
Csehország
Provence
Ajánlataink

„Szerettem Kubát! Színes volt, változatos. Gazdag és szegény, romos és képrázatos. Kuba élt, nevetett, dalolt és táncolt. Szerettem a színét, a szagát, az ízét, mert emberi volt – olyan, amire gyermekkorom óta sehol sem leltem rá.” (Kuba)

„La Rochelle-ben ettem életemben először két emeletes tengeri herkentyűkből álló tálat. Szürke penészes sajtot pedig Bretagne-ban. Gasztronómia volt a javából! Ha csak ezt nézem, már megérte, és akkor még nem soroltam a túrát kitöltő programok színességét. Franciaországi hangulat Baraka módra. Köszönöm!” (Franciaország)

„Varázslatos és elbűvölő. Öntörvényűsége magával ragadó. Függőleges birodalom, ahol nem kell a Tao Te Kinget olvasni, hogy rájöjj: az út Te magad vagy!” (Ladakh)

„Régi vágyunk volt Marokkó körbejárása, és nagyon jól döntöttünk, amikor eljöttünk erre a Baraka túrára. A csapat is felülmúlta minden várakozásunkat. Örülünk, hogy együtt lehettünk, ehettünk, ihattunk, túrázhattunk, buszozhattunk, kashbákat nézegethettünk, sátrazhattunk, csillagokkal takarózhattunk.” (Marokkó)

„Eltelt az életemből lassan 50 év. Már azt hittem, velem nem történhetnek csodák. Eszembe jutottak fiatalkori álmaim, Norvégia. Annyira titokzatos és elérhetetlen volt számomra mindig. Úgy gondoltam az 50 év egy szép kerek évforduló, ezt illik méltón megünnepelni. Akkor jött képbe a Baraka, amivel elindult a lavina, és elindultam én is. Életem legcsodálatosabb utazásán vehettem részt! Azt kívánom, hogy mások is részesülhessenek hasonló élményekben.” (Norvégia)

„Az ember izzadtan és tátott szájjal nézi, amint valamelyik kürtő hirtelen vörösen izzó lávadarabot, salakot, port lő ki magából, jó magasra, hangos robbanások közepette. Aztán ez az izzó matéria csíkot húzva maga után visszahullik. Isteni színjáték.” (Dél-olasz vulkántúra)

„Nepálba nem vissza-, hanem hazatértem. Az a csodálatos lelki béke, amit a hegyek között éreztem, máshol nem adatik meg. Olyan, mint egy jó értelemben vett 'szer'. Könnyű rászokni, de 'lejönni' nem lehet róla. Azt hiszem, ezt az egész csoport megélte, átélte. Jó volt itt, és úgy érzem jó lesz itt újra.” (Nepál)

„Emler csúcs, 3726 m. Megküzdöttem vele, megküzdöttem magammal. Egy barátom szerint a hegy kihozza belőlünk az igazi énünket. A csúcs előtt 50 méterrel már káromkodtam. Két lépésenként megálltam, mert nem bírtam. Voltak akik fel akarták adni, bennem ez a nehézségek ellenére sem fordult meg. Aztán léptem még kettőt és fent voltam. Körbenéztem és elkezdtem nevetni. Nevettem, mint egy fakutya, s közben majdnem sírtam is a gyönyörűségtől. Eufória ezerrel. A fáradtság elmúlt, a fájdalom semmivé lett. Boldogan jöttem le, s picit más emberként. Megérte. Köszönöm.” (Törökország)

„Először utaztam egyedül és először utaztam veletek. Arra sajnos nem gondoltam, hogy ennyire fájni fog, mikor vége lesz a programnak. Hihetetlen békés, zöld tájakat és nagyszerű embereket ismertem meg e két hét alatt. Számomra a csúcsot a felföldi gyalogtúrák jelentették. Erre a vidékre vissza kell térnem. Külön köszönet a túravezetőknek, úgy érzem, nem csak 'ügyfelek' voltunk, hanem kicsit barátok is lettünk.” (Skócia)

„Keveset tudtam Nepálról, de talán azt legkevésbé sem gondoltam, hogy ez az ország lehet a lelki békém megteremtője.” (Nepál)

„Állni a hegy tetején és tudni, hogy megint meghódítottál valamit, megint legyőzted önmagad: a legextrább érzés. Parádés élmény volt, sokat gazdagodtam itt belül.” (Norvégia)

„Szépség minden kanyarban, kanyar pedig sok van... Korzika mintha a természet bőségének kivonata lenne.” (Korzika)

„Manapság már sokfelé lehet utazni, sok mindent meg lehet ismerni. De ez egy különleges utazás volt! Valószínűleg egyszeri egy életben. A lélegzetelállító völgyek, a véget érni nem akaró kövek, a fent és a lent, az egyedül és az együtt, a küzdés és a siker – mind-mind benne volt. (Ladakh)

„Ha nem utazol, olyan, mintha egy könyvnek mindig ugyanazon oldalát olvasgatnád újra és újra. Köszönöm, hogy egy új lapra segítettetek lapozni, azt hiszem, ez egy új fejezet első oldala volt.” (Salzkammergut)

„Norvégiában vannak dolgok, amiket biztosra vehetsz. Ha elhagytál egy tavat, nem baj: rögtön jön egy másik. Ha elmentél egy vízesés mellett, nem baj: pár kanyar után úgyis jön egy újabb, talán még dübörgőbb, még fátyolosabb. Ha láttál egy havas hegytetőt, nézz körül: a másik még havasabb.” (Norvégia)
 
HÍRLEVÉL
Hírek, utazások, hasznos tippek
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe