Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Hanoi, Vietnam fővárosa
 • Kétnapos túra a Sapa régió
  hegyi törzsei között
 • A legjobb tradicionális piacok
 • Másfél napos hajókirándulás
  a Halong-öbölben
 • Kerékpártúra rizsföldek között
 • Tengeri kajakozás a Halong-
  öbölben
Észak-Vietnam

Észak-Vietnam 

Gyalogtúrák, tengeri kajakozás
és bringatúra Vietnamban
Délkelet-Ázsia egyik legtöbb természeti szépséggel büszkélkedő országába látogatunk, ahol nem spóroltunk az aktív és mozgalmas programokkal. Hanoi nyüzsgő metropolisza után a nyugodt vidékre utazunk, ahol bringázás, csónakkirándulás és gyalogtúra vár ránk. Ellátogatunk a híres Sapa régióba, a hegyi törzsek falvaiba, amiket zöldellő hegyek és rizsteraszok vesznek körbe.
Az utazás végén a legendás Halong-öböl következik, ahol másfél napig hajózunk a gyönyörű sziklaszirtek között.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
269.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást bérelt, különjáratú autóbusszal, vonattal, hajóval és csónakokkal.
 • 3 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 1 éjszaka szállást vendégházban, sokágyas szobákban.
 • 2 éjszaka szállást vonaton, hálókocsiban, 4 fős kabinokban.
 • 1 éjszaka szállást a Halong-öbölben, hajón, 2 fős kabinokban.
 • 7 reggelit, 6 ebédet és 4 vacsorát.
 • A programban szereplő nevezetességek belépőit.
 • A kerékpárok és tengeri kajakok bérleti díját.
 • A vízi bábszínház előadás költségét.
 • A helyi idegenvezetést.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezéseket, valamint az italokat az étkezések során.
 • Az Oryx váró költségét Doha repülőterén.
 • A borravalókat.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 150.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 119.900 Ft valamint a repülőjegy és a repülőtéri illeték költsége, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Választható egyágyas felár: 39.500 Ft.
 
Repülőjegyek és repülőtéri illetékek:
 • Budapest-Hanoi oda-vissza repülőjegy: 180.000 Ft.
 • Repülőtéri illeték: 95.000 Ft.
A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 10-25 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 4 nap.
Repülési útvonal: Budapest-Doha-Hanoi és vissza (Qatar Airways).
Túravezető:
Kornél távoli és hosszú utak profi túravezetője. Otthon van Vietnamban, Kambodzsában, Madeirán, de Európa több vidéke sem ismeretlen számára. Provence-ban, Madeirán, Mallorcán és Olaszországban is találkozhatnak vele az utasaink. Rendszeresen bringázik, szörfözik és jógázik.
1. nap
Budapest – Doha – utazás Vietnam felé
(éjszaka a repülőn; étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: kora délután indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről a Qatar Airways járatával Dohába, majd onnan átszállás után Vietnam fővárosa, Hanoi felé. Az éjszakát a repülőn utazással töltjük.
2. nap
Hanoi (szállás: szálloda; étkezés: vacsora)
 • Hanoi: délután érkezünk Hanoiba, ahol a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a szállásunkra utazunk. Egy rövid pihenést követően az Óvárosba indulunk, amely a hárommilliós metropolisz legizgalmasabb része. Délkelet-Ázsia egyik legelragadóbb helyszínén járunk, ahol a modern fejlődés és az ősi hagyományok egyaránt tetten érhetőek. Az Óvárost a régi párizsi építészet és a modern ázsiai élet sajátos keveréke jellemzi. Együtt elsétálunk egy különleges vízi bábszínház előadás helyszínére, ami igazi vietnami specialitás. Ezután visszatérünk a szállodánkba, ahol egy éjszakát töltünk.
3. nap
Hanoi – Hoa Lu – Tam Coc – Ngo Dong folyó – Hanoi – utazás Lao Cai felé
(éjszaka vonaton, hálókocsikban; étkezés: reggeli és ebéd)
 • Hoa Lu: egész napos körutazásra indulunk Hanoi környékén, amelynek első állomása Hoa Lu, Vietnam régi fővárosa, amely két alkalommal is az ország közigazgatási központja volt. A gyönyörű természeti környezetben, kúp alakú hegyek között megbúvó egykori fővárosból ma már csak gyönyörű templomok maradtak fenn, ezek viszont kihagyhatatlan látnivalói az országnak. Felkeressük Hoa Lu két legfontosabb nevezetességét, Dinh Király és Le Király templomait, amelyek a 10. században élt uralkodók heroikus háborús tetteinek állítanak emléket.
 • Tam Coc: a környékbeli hegyekből érkező Ngo Dong folyó Tam Coc városánál tavat alkotva veszi körbe a települést, és ezzel az egyik legszebb fekvésű vietnami kisvárossá varázsolja. Evezős csónakokba szállunk, hogy a víz felől láthassuk Tam Coc városát és a mögötte emelkedő, dzsungellel borított, meredek hegyeket.
 • Kerékpártúra: egy vietnami utazás sem lenne teljes kerékpározás nélkül, mivel így láthatjuk a legtöbbet a vidék életéből. Körülbelül 10 kilométeres bringatúrára indulunk, amelynek célja Tam Coc kisvárosa. A völgyben vezető út rizsföldek és meredek hegyek között kanyarog. Táv: 10 km. (**) A kerékpártúrát követően visszautazunk Hanoiba.
 • Utazás: Hanoi egyik vasútállomásán éjszakai vonatra szállunk és Lao Cai városa felé indulunk. Az éjszakát négyszemélyes kabinokkal rendelkező hálókocsiban töltjük.
4. nap
Lao Cai – Sapa – Tavan (szállás: vendégház; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora)
 • Sapa régió, Lao Cai: kora reggel érkezünk Lao Cai vasútállomására, amely Vietnam északi határán, a Sapa régióban fekszik. A terület a Hoang Lien-hegységben található, ahol a legmagasabb, kopár hegycsúcsok 2-3000 méter magasak, míg alacsonyabban teraszos rizsföldek borítanak minden megművelhető területet. A természeti környezetnél is változatosabb a Sapa régió etnikai összetétele, hiszen szinte minden völgyben más és más népcsoport él. A vasútállomáson beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és Sapa városába utazunk. Először megreggelizünk egy étteremben, majd lezuhanyozhatunk egy hotelszobában.
 • Gyalogtúra: Sapa városából egy kétnapos, könnyű, ám annál látványosabb gyalogtúrára indulunk. A hátizsákunkban váltás ruhát, tisztálkodószereket és ivóvizet kell magunkkal vinnünk. A Hoang Lien Nemzeti Park területén túrázunk, egészen apró, csak gyalogosan megközelíthető falvak és zöldellő rizsföldek között, a Muong Hoa folyó mentén. Útközben érintjük Lao Chai falut, ahol a hmong és a dao törzs tagjai élnek, majd egészen Tavan településéig gyaloglunk, ami elsősorban a day etnikai csoport otthona. Táv: 9 km, szint: fel 260 m, le 70 m. (**)
 • Tavan: a túra után megebédelünk, majd a délutánt szabadprogram keretében a településen töltjük. Tehetünk egy nagy sétát a környező rizsföldek között, ismerkedhetünk az itt élőkkel vagy csak egyszerűen élvezhetjük a páratlan kilátást. Tavan egyik egyszerűen berendezett vendégházában egy éjszakát töltünk.
5. nap
Tavan – Giang Ta Chai – Sapa (szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd)
 • Gyalogtúra: a reggelit követően folytatjuk kétnapos gyalogos kirándulásunkat a Hoang Lien Nemzeti Park falvai között. Elhagyjuk Tavan vendégházát és ismét páratlanul szép vidéken, csupán néhány házból álló települések, rizsföldek és bambuszerdők között túrázunk egészen Giang Ta Chai faluba, a zdao törzs otthonába. Táv: 7 km, szint: fel 120 m, le 190 m. (**) Ebéd után felkeresük egy rendkívül látványos vízesést.
 • Sapa-völgy: a gyalogtúra után visszautazunk Sapa kisvárosába, útközben azonban többször is megállunk gyönyörködni és fotózni a mesebeli Sapa-völgyben. Tiszta időben, amerre nézünk, magas hegyvonulatokat, zuhatagokat és frissen zöldellő rizsföldeket láthatunk.
 • Sapa: délután érkezünk Sapa kisvárosába, ahol a nap hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük. Az 1650 m magasan épült Sapa egy francia helyőrségből fejlődött Észak-Vietnam egyik kedvelt turisztikai központjává. Mindez a környező természetnek és az itt élő törzseknek köszönhető. A mai éjszakát egy belvárosi szállodában töltjük.
6. nap
Sapa – Törzsi piac – Coc Ly – Chay folyó – Lao Cai – utazás Hanoi felé
(éjszaka vonaton, hálókocsikban; étkezés: reggeli és vacsora)
 • Törzsi piac: reggel elhagyjuk Sapa kisvárosát és egy tradicionális piacra látogatunk, amit minden nap más-más faluban rendeznek meg. Ezek a piacok kiváló találkozóhelyet jelentenek a Sapa régióban élő hegyi törzsek képviselőinek. A főszereplők a hagyományos, színes ruháikat viselő nők, akik zöldségeket, gyümölcsöket, szőtteseket és más kézművestermékeket árulnak. Hosszasan sétálhatunk a piaci nyüzsgésben, ahol szép emléktárgyakkal és remek fotókkal gazdagodhatunk.
 • Hajókirándulás: délután Coc Ly faluból egyórás hajókirándulásra indulunk a Chay folyón, amely magas hegyek között kanyarog. Útközben megállunk egy rövid sétára a tay törzs lakta Trung Do falunál.
 • Utazás: a hajókirándulás után Lao Cai városába utazunk, ahol éjszakai vonatra szállunk és Hanoi felé indulunk. Az éjszakát hálókocsiban töltjük.
7. nap
Hanoi – Halong-öböl (szállás: hajón; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)
 • Hanoi: az éjszakai vonatozás után kora reggel érkezünk Hanoi vasútállomására, ahonnan autóbusszal egy szállodába utazunk. Lezuhanyozunk és megreggelizünk, majd felfrissülve újra buszra szállunk, hogy utazásunk talán leglátványosabb helyszínére utazzunk.
 • Halong-öböl: dél körül érkezünk az öbölhöz, amely nem csak Vietnam, hanem egész Délkelet-Ázsia egyik legnagyszerűbb természeti látványossága. Több, mint kétezer meredek falú mészkőhegy emelkedik ki a tengervízből és alkot fantasztikus, már-már szürreális látványt. A kisebb-nagyobb szigetek közül sok szinte függőleges, amiket sűrű növényzet borít és sötét barlangok nyílnak bennük. Mivel a Halong-öböl szépségeit leginkább a víz felől csodálhatjuk meg, ezért egy másfél napos hajókirándulásra indulunk. Az ebédünket a hajó fedélzetén fogyasztjuk el, miközben a szigetek között lassan szeljük a hullámokat. Kora délután a Luon-barlang közelében kötünk ki, ahol tengeri kajakozásra indulunk. Kétfős kajakokban evezve, testközelből ismerhetjük meg a Halong-öböl szigetvilágának egy kis részletét. Az evezés után visszatérünk a hajónkra, amtivel a Soi Sim szigethez indulunk. Itt lesz alkalmunk, hogy ússzunk egyet a tengerben, strandoljunk vagy a kilátás kedvéért felkapaszkodjunk a sziget tetejére. Naplemente idején már ismét a hajón vagyunk, hogy gyönyörű fotókat készíthessünk a Halong-öböl aranyló színű panorámájáról. A vacsoránkat is a hajón fogyasztjuk el, sőt az éjszakát is itt töltjük, kétfős, kényelmes kabinokban.
8. nap
Halong-öböl – Hanoi (szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd)
 • Halong-öböl: korán kezdjük a napot, hiszen a napfelkelte az egyik legfantasztikusabb időszak a Halong-öbölben. A fotózás mellett vagy helyett a hajón kipróbálhatjuk az ősi kínai mozgásmeditációt, a tai chit. Megreggelizünk, majd a Sung Sot barlanghoz hajózunk, amit gyalogosan fedezünk fel. A következő állomásunk Ba Hang halászfalu, majd a Halong-öböl ezernyi szigete között hajózva végül visszaérkezünk a kikötőbe, ahonnan az előző nap indultunk. Elhagyjuk a hajót és elbúcsúzunk az UNESCO Világörökségek között is megtalálható öböltől.
 • Hanoi: autóbusszal utazunk Hanoiba, ahová délután érkezünk. A napunk hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük. A szállásunk hotelben lesz, ahol egy éjszakát töltünk.
9. nap
Hanoi – Doha (éjszaka a repülőtéren; étkezés: reggeli és ebéd)
 • Hanoi: félnapos városnézésre indulunk Hanoi központjában, amelynek során a város legérdekesebb helyszíneit keressük fel. Megnézzük Ho Chi Minh mauzóleumát és egykori lakóházát. Felkeressük az Elnöki Palotát, az Egy Oszlop Pagodát, majd a Tran Quoc Pagodát. Meglátogatjuk a Néprajzi Múzeumot és az Irodalom Múzeumát, amely Hanoi egyik legszebb épülete. Kipróbáljuk a biciklis riksázást a Hoan Kiem tó körül, közben felkeressük a tó szigetén álló Ngoc Son templomot. A városnézés közben megebédelünk, majd délután Hanoi repülőterére utazunk.
 • Repülés: a délutáni órákban indul a Dohába tartó járatunk, amivel éjfél előtt érkezünk Qatar fővárosába.
 • Doha: a repülőtéren az Oryx várót ajánljuk, ahol belépődíj ellenében és a szabad helyek függvényében kulturált körülmények között pihenhetünk. Kényelmes fotelágyak, étel és ital szolgálja itt a vendégek kényelmét.
10. nap
Doha – Budapest (étkezés: a repülőn szokásos)
 • Repülés: kora reggel indul a Budapestre tartó repülőjáratunk, amivel még a délelőtt megérkezünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre.
 
 
A túrák nehézsége
 • Az utazásunk tartalmaz egy kétnapos gyalogtúrát, amely a viszonylag csekély távolság és szintemelkedés miatt könnyűnek számít. A terep egyes helyeken meredek, de mindenhol jár járható. A túrára egy hátizsákban váltás ruhát, tisztálkodószereket, ivóvizet és a személyes dolgainkat kell magunkkal vinnünk. A túra átlagosan sportos erőnléttel könnyedén végigjárható, de túrázási tapasztalat szükséges hozzá.
 • A program tartalmaz egy kerékpártúrát is, amelynek a nehézsége könnyű. Azonban csak azok számára ajánljuk, akik tisztában vannak a közlekedési szabályokkal, a kerékpár használatával, magabiztosan tudnak kerékpározni és nem jelentenek veszélyt saját magukra, a csoport többi tagjára, valamint az utakon közlekedőkre.
 • A Halong-öbölben egy tengeri kajak túrán is részt veszünk, amin a részvétel feltétele a biztos úszni tudás.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe