Már csak...
6
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • 78 kilométeres kerékpártúra
  Ausztriában és Szlovákiában
 • Bécs, Prater
 • A Duna látképe
 • Duna-menti kerékpárút
 • A Duna ártéri erdei
 • Donau Auen Nemzeti Park
 • Hainburg kisvárosa
 • Óvárosi séta Pozsonyban
 
Bécs-Pozsony egynapos #kerékpártúra

Bécs-Pozsony egynapos #kerékpártúra 

Egynapos kerékpártúrára indulunk, hogy a Duna-menti kerékpárúton letekerjük a Bécs és Pozsony közti 78 kilométeres távot. Korán indulunk autóbusszal Budapestről, hogy minél hamarabb nekivághassunk bringáinkkal a két fővárost összekötő remek útvonalnak. Ártéri erdőkben, a Duna töltésén haladunk és természetesen többször is megállunk pihenni és megnézni az utunkba eső látnivalókat. Az ebédszünetünket a folyóparton tartjuk, a kerékpártúra után pedig egy pozsonyi sétára is lesz időnk.
A túrához szükséges kerékpárokat irodánk biztosítja.
Időpontok:
2017. május 06. Várólistára jelentkezhetsz. Jelentkezem!
2017. június 11. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
17.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját, vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az étkezést.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-40 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
Saját kerékpár: ha ragaszkodsz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra. A kerékpárodat az autóbusz utánfutójában tudjuk szállítani. Célszerű valamilyen hordtáskáról gondoskodni a kerékpár biztonságos szállításához.
Fel- és leszállási lehetőségek: Budapesten kívül a Tata melletti Remeteségi pihenőnél, illetve a Győr melletti Arrabona pihenőnél is felszállhatsz a buszunkra. A felszállási opciókat a jelentkezési lapon választhatod ki, a pontos indulási időt pedig az irodánkkal tudod megbeszélni.
Túravezetők:
Péterrel ritkán lehet a kerékpárja nélkül találkozni. De ha mégsem lenne a keze ügyében valamelyik bringája, akkor egy kajakot keressünk valahol. Peti triatlonozik, Ironman versenyeken indul, és hosszú külföldi tartózkodása után most a Barakánál kerékpár- és kajaktúrákat vezet.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
1. nap
Budapest – Bécs – Pozsony – Budapest
 • Utazás: reggel 06:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Célszerű körülbelül negyed órával indulás előtt a buszhoz érkezni, hogy pontosan kezdhessük az utazást. Körülbelül három órás utazás után érkezünk Bécsbe, a Prater közelébe, amely az osztrák főváros legnagyobb összefüggő zöld területe.
 • Bécs: a bécsi kiindulópontunkban kiosztjuk a kerékpárokat, amik személyre szabott beállításában a túravezetőink minden résztvevőnek segítenek. Az első köröket a Prater hatalmas parkjában tehetjük meg, majd nekivágunk a Bécset és Pozsonyt összekötő 78 kilométeres kerékpárútnak.
 • Duna-menti kerékpárút: kiváló minőségű, gondosan kiépített kerékpárutakon tekerünk először a Duna jobb, majd bal partján. A fél Európát átszelő folyam öreg ártéri erdeiben bringázunk, részben az 1996-ban alapított Donau Auen Nemzeti Park területén. A park igazi vadon, áradások esetén nem ritka a nyolc méteres vízszintkülönbség sem. A kora délutáni órákban érkezünk a Duna egy kiépített partszakaszára, ahol megebédelünk. Elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat, de egy gyors ebédre beülhetünk egy étterembe is. A pihenő után folytatjuk kerékpártúránkat, miközben a Duna látképe mellett gyönyörködhetünk a túlparton álló dévényi vár panorámájában is. Innen már csupán egy óranyira fekszik Pozsony belvárosa, ahol letesszük a bringáinkat. Táv: 78 km, szint: fel 20 m, le 25 m. (***)
 • Pozsony: késő délután szabadprogram keretében, gyalogosan fedezhetjük fel az Óvárost, valamint a város jelképének számító várat. Érdemes felkeresni a Koronázási templomot, a Szent Márton dómot, a Mihály kaput, az Óvárosházát, az Országgyűlés épületét, de még hosszasan sorolhatnánk Pozsony számos látnivalóját. Ajánljuk a sétát a belváros sétálóutcáin és terein, de maradhat időnk arra is, hogy gyorsan megvacsorázzunk vagy megkóstoljuk a szlovák söröket.
 • Utazás: a városnézés után beszállunk a buszunkba és hazautazunk. Az esti órákban érkezünk a Műcsarnok melletti parkolóba.
A kerékpártúra nehézsége
 • A kerékpártúránk nehézsége közepes. Szintemelkedés lényegében nincs az útvonalban, a teljesen kezdő kerékpárosok számára azonban a távolság nagy lehet. Ha valaki szokott kerékpározni és/vagy más sportot űzni, akkor nem jelenthet számára problémát a túra teljesítése.
 • A csoport átlagsebessége 15-20 km/óra között változik, ami azt jelenti, hogy ezt a kényelmes tempót hosszú időn keresztül mindenki tudja tartani. Ráadásul a teljes túrát többször is megszakítjuk pihenőkkel illetve különböző látnivalók felkeresésével.
 • A kerékpártúránk végig kiépített kerékpárutakon vezet, távol az autóforgalomtól. Csupán egy-egy rövid szakaszon haladunk közúton. A kerékpárutak burkolata aszfalt, murvás útra nem kell számítanunk.
 • A túra teljesítéséhez lényeges a kerékpáros tapasztalat, és fontos, hogy a résztvevők egyben teljesíteni tudjanak 30-35 kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe