Tippek és tudnivalók a jelentkezéshez

A Baraka miskolci cég, az utasaink 95 százaléka azonban Budapesten, más nagyobb városokban, illetve külföldön élnek. Nagyon szívesen látunk személyesen is az irodánkban, de minden utazással kapcsolatos teendőt el tudsz intézni a honlapunkon, e-mailen keresztül is.


Mikor jelentkezz?
 
Repülős utazásokra a legcélszerűbb 3-8 hónappal, buszos utakra pedig 2-4 hónappal az indulás előtt jelentkezni, hogy biztosan legyen helyed. 
Az utazásoknak konkrét jelentkezési határideje nincs, egészen addig tudsz foglalni, amíg van szabad hely vagy elérhető árú repülőjegy. 
 
Fontos: ellenőrizd le az útiokmányod (útlevél vagy személyi igazolvány) érvényességét! Általános szabály, hogy ha a hazaérkezést követő 6 hónapon belül lejár, inkább időben csináltass újat. Különösen fontos az útlevél érvényessége, ha vízumköteles országba utazol.
 
Jó tudni: a jelentkezéssel egy időben az utazás előlegét – kis összegű utak esetén a teljes árat – ki kell fizetned. A foglalás akkor válik véglegessé, amikor az összeg megérkezik hozzánk. 
 
Várólista: amikor betelt egy utazás, várólistára jelentkezhetsz. 
Azt nem tudjuk garantálni, hogy minden esetben be lehet kerülni a biztosan utazók közé, de gyakran előfordulnak lemondások, így mindenképpen érdemes megpróbálnod. 
Amíg nincs biztos helyed, természetesen előleget sem kell fizetned, így nem jár kötelezettséggel. 

 

Kedvezmény
 
Törzsutas kedvezmény: ha már négy Baraka utazáson részt vettél (kivéve az ingyenes túrákat), az ötödik és minden további utazás alkalmával a törzsutas árat veheted igénybe. Természetesen ez csak azokra az utakra érvényes, ahol fel van tüntetve törzsutas ár.
 
Törzsutas státusz: A regisztrációkor add meg a korábbi utazásaidat az évszámmal együtt. Amint jogosult vagy a kedvezményre, beállítjuk a törzsutas státuszod, amit Te is láthatsz a profil oldaladon.

Jó tudni: a törzsutas státusz nem évül el és azok számára is jár, akik korábban partner utazási irodán keresztül jelentkeztek négy Baraka utazásra. Az ötödik utazástól járó törzsutas árat azonban csak azok számára tudjuk biztosítani, akik közvetlenül a Barakánál, tehát nem partner utazási irodánál jelentkeznek.
 
Ifjúsági kedvezmény: minden 18. életévét be nem töltött utasunk a törzsutas árakon vehet részt az utazásokon.
 
A kedvezményekre vonatkozó jelenlegi szabályaink 2017. május 10-től érvényesek. 


Repülőjegyek
 
A legtöbb repülős utazásunkhoz csoportos repülőjegyet foglalunk. Ennek az az előnye, hogy a repülőjegy árát a létszám beteltéig garantálni tudjuk, a hátránya pedig, hogy az egyéni igények szerint körülményes a módosítása. Ha elfogytak a csoportos repülőjegyek, egyéni repülőjegyet tudunk foglalni – ennek ára viszont biztosan el fog térni a csoportos jegy árától.
 
Ha saját magad szeretnéd foglalni a nemzetközi repülőjegyet, a menetrendet előzetesen mindig egyeztesd le az irodánkkal! Egyéni repülések esetén nem tudunk transzfereket szervezni a csoporttal való találkozási pontokra vagy a szállásokra.
 
Fontos: abban a formában add meg a neved a Jelentezési lapon, ahogyan az útlevélben szerepel. Ez a név kerül ugyanis rá a repülőjegyre. Ha az útlevélben és a repülőjegyen szereplő név eltér egymástól, a légitársaságok gyakran nem engedik felszállni az utast. 


Fizetés

Az utazás előlegét a jelentkezéssel egy időben kell fizetni. Kisebb összegű utak esetén azonban rögtön az utazás teljes ára fizetendő. Fizethetsz bankkártyával vagy a jelentkezést követő 1 munkanapon belül átutalással. Az átutaláshoz szükséges adatokat a jelentkezés után automatikusan e-mailben küldjük. Késve fizetés esetén a foglalást töröljük.
 
A bankkártyás fizetést az OTP Simple Pay biztosítja számunkra. 
 
Az utazás hátralékát indulás előtt 35 nappal kell kifizetni. A határidőt és a pontos összeget bármikor láthatod, ha az e-mail címed és a jelszavad segítségével belépsz a honlapunkon a fiókodba. Emellett a rendszerünk indulás előtt automatikus e-mailt küld számodra a fizetendő összegről és a határidőről.
 
Jó tudni: ha a jelentkezés az induláshoz képest 30 napon belül történik, akkor rögtön az utazás teljes részvételi költsége fizetendő.
 

SZÉP-kártya: Irodánk elfogadja a K&H, az OTP, illetve az MKB által kibocsájtott Széchenyi Pihenőkártyákat, azaz SZÉP-kártyákat. Lényeges, hogy a SZÉP-kártya külföldi utazásokra nem váltható be, csak belföldi programokra.
 
Amennyiben SZÉP-kártyával szeretnéd – részben vagy egészben – kifizetni egy utazás árát, a Jelentkezési lap megjegyzés rovatába kérjük írd, hogy SZÉP-kártyával fizetnél, majd a fizetési módnál válaszd az átutalást. A további részleteket a visszaigazolásban, illetve itt találod

 
Biztosítások
 
Az útlemondási biztosítás, illetve a balesetbiztosítás megkötéséhez semmi mást nem kell tenned, mint bejelölnöd a megfelelő konstrukciót a Jelentkezési lapon. A biztosításokat az utazás árával – a biztosítás típusától függően az előleggel vagy a hátralékkal együtt – tudod kifizetni bankkártyával vagy átutalással. 
A biztosításokról ezen az oldalon olvashatsz bővebben. 


Számla
 
Irodánk a beérkezett összegekről elektronikus számlát küld a Jelentkezési lapon megjelölt e-mail címre. A számla kérhető jogi személy (cég) nevére is. 
A számlákat e-mailben küldjük pdf fájl formájában. Az így kiállított számlához elektronikusan hitelesített aláírás, valamint időbélyegző tartozik, amik megfelelően igazolják a számla hitelességét. Az elektronikus számlákat nem nyomtatjuk ki és nem postázzuk el. Ezzel is védjük a természetet és gyorsítjuk az ügyintézést.

Jó tudni: a számlát utólag nem tudjuk módosítani; azon az utazás neve, pozíciószáma és dátuma, valamint az utas neve fog szerepelni.
 

Útlemondás vagy átjelentkezés másik útra

Az útlemondást vagy átjelentkezést minden esetben írásban (e-mailen)  jelezd!

Egyik útról egy másikra való átjelentkezés lemondásnak minősül.

A lemondási feltételek a lemondás idejétől függenek (ezt az írásbeli lemondás napjától számoljuk). Abban az esetben, ha partnerünk (külföldi utazásszervező, légitársaság) lemondás esetén ennél nagyobb összegű kártérítést kér, úgy irodánk kénytelen ezt az utasra hárítani.
 
Repülős utazások esetén:
- az utazás megkezdését megelőző 60. és 46. napok között a részvételi díj 10%-a, 
- 45. és 26. napok között a részvételi díj 50%-a,
- 25. és 16. napok között a részvételi díj 75%-a, 
- 15 napon belül a részvételi díj 100%-a. 

Autóbuszos, vonatos, illetve egyéni utazások esetén:
- az utazás megkezdését megelőző 60. és 41. napok közt a részvételi díj 10%-a,
- 40. és 21. napok közt a részvételi díj 50%-a,
- 20. és 11. napok között a részvételi díj 75%-a, 
- 10 napon belül a részvételi díj 100%-a.