Izland
Lappföld
Jordánia
Korzika
Csehország
Provence
Ajánlataink
Kik vagyunk és mit csinálunk?
Mi a Barakánál kaland- és ökotúrákat, természeti látnivalókat érintő körutazásokat, gyalog-, kerékpár- és vízitúrákat, kalandnyaralásokat, továbbá overland utakat, via ferrata és hótalpas túrákat szervezünk. Minden utazásunk egyfajta „mix”, ami azt jelenti, hogy az utak során többféle aktív program váltja egymást, de szerepet kapnak kulturális látnivalók és pihenés is.

A múltunk 1996-ig nyúlik vissza, akkor szerveztük első túráinkat Európa legeldugottabb sarkába, Észak-Albánia hegyei közé. Azóta rengeteg más országban, sőt öt kontinensen szerveztünk már utazásokat – ezzel Magyarország legnagyobb kalandtúra-szervező irodájává váltunk.

A Baraka egy családias manufaktúra, ahol tökéletességre törekvő igényességgel foglalkozunk az útjaink szervezésével. Mindent magunk csinálunk: az utazások megtervezését, előkészítését, megszervezését, értékesítését és lebonyolítását. Az, hogy egy kézben tartjuk az utazásokhoz szükséges összes folyamatot, biztosítja a programjainkra jellemző minőséget.

A hagyományosnak mondható utazásaink mellett foglalkozunk cégek megrendelései alapján incentive utazások szervezésével is, továbbá beutaztatással a közép- és kelet-európai régióba.
Céljaink
Célunk, hogy mindig különleges utazásokat szervezzünk, olyanokat, amikkel előttünk senki nem foglalkozott még Magyarországon. Minél több emberrel szeretnénk megismertetni a túrázást és a természetben zajló aktív programok okozta örömöt.

Célunk, hogy elérhető árakon minőségi és tartalmas programokat kínáljunk. Célunk, hogy kiszámítható és egyenletes színvonalú utazásokat szervezzünk, amiken nem a gyenge szállások, a zsúfolt közlekedési eszközök vagy a rejtett költségek jelentik a meglepetést. Célunk, hogy a jelentkezéstől kezdve a hazaérkezés pillanatáig végig egyenletes és minőségi szolgáltatást nyújtsunk.

Az utazásokon minél hatékonyabban igyekszünk kihasználni az utasaink idejét, hogy a rendelkezésre álló idő alatt minél több kaland és pozitív élmény érjen Benneteket. Tudjuk, hogy a túrákon el lehet fáradni, de célunk, hogy minden utasunkat átsegítsük az esetleges nehézségeken, és ezáltal olyan élményekkel gazdagodjatok, amiket egy hagyományos utazástól nem kapnátok meg.
Mit jelent az, hogy Baraka?
 
A baraka szó szufi eredetű, de egymástól függetlenül előfordul számtalan nép nyelvében. Arabul bölcsességet, lélegzetet, az élet értelmét, minden dolog legbelsőbb lényegét jelenti, egyfajta spirituális energiát, amely az egész világot áthatja. Az indonézek egyenesen isten ajándékát hívják barakának. Szuahéli nyelven áldást jelent a baraka, míg szerbül és bolgárul menedéket. Ez a globális szó egyfajta életfilozófiát takar, mely minden dolog legbelső lényegét kutatja. A baraka – nyugodtan mondhatjuk – maga az Élet...
Miért válassz minket?
 
  • Mert másfél évtizedes tapasztalatunk van kalandtúrák szervezésében.
  • Mert nem kell foglalkoznod a szervezés nehézségeivel.
  • Mert velünk ugyanannyi idő alatt sokkal több helyre eljuthatsz, mint ha Te magad szerveznéd az utazást.
  • Mert segítségünkkel olyan helyekre is elutazhatsz, ahová egyedül sosem jutnál el, és olyan útvonalakat is bejárhatsz, amiknek egyedül talán sosem mernél nekivágni.
  • Mert közel száz túra közül választhatsz, amik több mint ötven különböző országba indulnak.
  • Mert túravezetőink mindegyike otthon van a természetben, ezért nyugodtan rájuk bízhatod magad.
  • Mert velünk átélheted az aktív életmód és mozgás örömét.
  • Mert évente több ezren választanak minket.
  • Mert az útjainkon mindig nagyon jó a társaság, és remek embereket ismerhetsz meg.
  • Mert velünk egyedül sem kellemetlen utazni.
Milyenek a Baraka túrák?
 
Először is nagyon jó hangulatúak, hiszen izgalmasak a programok, gyönyörű helyekre vezetnek és a társaság is mindig nagyon jó. A utazások és a túrák jellege természetesen eltér egymástól, de közös mindegyikben, hogy a hangsúly a valóban tartalmas programokon van. Eltérő arányban ugyan, de mindegyik utazásunk elsősorban a természeti látnivalók köré épül, amiket a legtöbb esetben valamilyen aktív tevékenység – főleg gyalogtúra, kerékpározás és evezés – során ismerhetünk meg. A túrák nehézsége természetesen eltér egymástól, de kevés kivételtől eltekintve nem nehezek, így szinte bárki jelentkezhet rájuk.
Kik utaznak velünk?
 
Utasaink átlagemberek, nem hegymászók vagy élsportolók, hanem lelkes turisták, akik aktív életmódot követnek. Az átlagéletkor 20-50 év között van, de néha fiatalabbak és idősebbek is utaznak velünk. Nagyon sok utasunk életében mi vagyunk az első utazási iroda és örömmel tölt el bennünket, hogy a legtöbben később sem utaznak más irodával.
Dolgoznál nálunk?
 
A Barakánál alapvetően négyféle munka lehetséges: irodai munka, túravezetés, tolmácsolás és fotózás. Ha bővebben olvasnál a lehetőségekről, kattints ide!
A Baraka és követői
A Baraka őse a Világjáró Klub 1996-ban szervezte első túráit. Az akkori csapat nagy része ma is megtalálható a Baraka munkatársai között. 2001-ben felvettük a Baraka nevet, miközben jelentősen kibővült kínálatunk. Elmondhatjuk, hogy a Baraka Magyarország első és máig piacvezető kalandtúra szervező irodája.

Természetes folyamat, hogy ma már több cég és nem hivatalos szervezet is foglalkozik a Baraka utazásaihoz hasonló túrák szervezésével. Büszkék vagyunk arra, hogy valamilyen módon minden követőnk nálunk tanulta a szakmát vagy mi szolgáltattunk követendő példát számukra. A Baraka ma is megkerülhetetlen tényező a magyarországi kalandtúrák szegmensében, és nincs még egy cég, amelyik olyan jelentős múlttal, tapasztalattal, aprólékos munkamódszerrel út- és utas-számmal rendelkezne, mint a Baraka.

Minden területen igaz, így a profi utazásszervezés esetén is, hogy keresd az eredetit!
 
HÍRLEVÉL
Hírek, utazások, hasznos tippek
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe