Már csak...
93
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • 300 kilométeres
  kerékpározás a Duna mentén
 • Weltenburgi apátság
 • Hajókirándulás
  a Duna-áttörésnél
 • Regensburg
 • Donaustauf, Walhalla templom
 • Staubing középkori óvárosa
 • Passau barokk belvárosa
Donauwörth-Passau kerékpártúra

Donauwörth-Passau kerékpártúra 

Autóbusszal utazunk a németországi Donauwörth kisvárosába, Bajorország egyik legnépszerűbb kirándulóhelyére, hogy a Duna vonalát követve kerékpárokkal vágjunk neki Európa egyik leggyönyörűbb biciklis útvonalának. Utunkat festői tájak és idilli bajor települések szegélyezik, miközben mi rendületlenül haladunk célunk, a német-osztrák határon fekvő Passau felé. Útközben persze rengeteg látnivalót érintünk; barokk óvárosokban, katedrálisok árnyékában és kolostorok udvarán pihenünk meg.
A csomagszállítást és a kerékpárokat irodánk biztosítja.
Időpontok:
2017. augusztus 01 - 06. Már csak néhány helyünk van! Jelentkezem!
Részvételi költség:
129.900 Ft + vonatjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást bérelt autóbusszal Passau és Donauwörth között.
 • 5 éjszaka szállást színvonalas panziókban.
 • 5 reggelit a szállásokon.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját, vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • A dunai hajókirándulás költségét.
 • Az autós csomagszállítást.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezést.
 • A belépőket.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 50.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 79.900 Ft + vonatjegy, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Vonatjegy: Budapest-Passau oda-vissza: 36.000 Ft.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-40 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 4 nap.
Saját kerékpár: ha ragaszkodsz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra. A kerékpárodat a mikrobuszunkban, vagy a hozzá tartozó utánfutóban tudjuk szállítani.
Túravezetők:
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
1. nap
Budapest – Passau – Donauwörth (szállás: panzió)
 • Utazás: a reggeli órákban indulunk a budapesti Keleti pályaudvarról a Railjet nemzetközi gyorsvonattal Ausztria felé. A bécsi átszállást követően már 180-200 kilométeres sebességgel suhanunk Németország irányába. Kora délután érkezünk Passau vasútállomására, ahol egy helyi autóbusz vár ránk. Átszállunk és indulunk tovább Donauwörth kisvárosába.
 • Donauwörth: az esti órákban érkezünk a bajorországi településre, amely a Duna és a Wörnitz folyók összefolyásánál épült. Donauwörth a csodaszép tájnak köszönhetően igen kedvelt kirándulóhely, és ideális kiindulópont a Passauig tartó kerékpártúra számára. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük.
2. nap
Donauwörth – Bertoldsheim – Neuburg – Ingolstadt
(szállás: panzió, étkezés: reggeli)
 • Kerékpártúra Donauwörth-ból Neuburgig: a reggeli után elhelyezzük a poggyászunkat a kísérőautóban, amely a csomagszállítást fogja végezni az utazás alatt. Kiosztjuk a kerékpárokat, amik személyre szabott beállításában segítünk mindenkinek, majd teszünk egy-két próbakört. Ezután neki is vágunk az összesen 300 kilométeres kerékpártúrának, amely végig a Duna mentén, egészen Passauig vezet. Először dombok között tekerünk Marxheim kisvárosáig, ahonnan már közvetlenül a Duna partján fut a kerékpárút. Ezen a szakaszon az itt élő hódok természetalakító munkáját figyelhetjük meg kidöntött és méretre „harapdált” fák formájában. Nemsokára Bertoldsheimbe érkezünk, ahol a település közepén, egy dombtetőre épült barokk kastély mellett rövid pihenőt tartunk. Kedves Duna-völgyi falvakon vezet tovább az utunk. A következő megállónk Neuburg, ahol érdemes szabadprogram keretében megismerkednünk a fallal körülvett, elbűvölő óvárossal.
 • Kerékpártúra Neuburgtól Ingolstadtig: a pihentető városnézést követően egy nyílegyenes, 6 km hosszú kerékpárúton tekerünk tovább a Grünaui vadászkastélyig, ahol rövid fotószünetet tartunk. Mintaszerű parasztházak, gondosan megművelt földek és erdőségek mentén kerekezünk tovább. A mai végállomásunk Ingolstadt városa, az Audi otthona. Táv: 62 km. (***) Egy panzióban foglaljuk el szállásunkat, ahol egy éjszakát töltünk. A nap hátralévő részét a városközpontban tölthetjük.
3. nap
Ingolstadt – Vohburg – Weltenburgi Apátság – Duna-áttörés – Kelheim
(szállás: vendégház, étkezés: reggeli)
 • Kerékpártúra Ingolstadttól a Weltenburgi Apátságig: reggel kipihenten és újult erővel vágunk neki az előttünk álló kilométereknek. Magunk mögött hagyjuk Ingolstadtot, majd a Duna bal partján tekerünk Grossmehring városáig, ahol átkelünk a folyó fölött egy hídon. Ezután közvetlenül a Duna mellett, a töltés tetején vezető kerékpárúton jutunk el Vohburg apró településére, amelynek hangulatos óvárosában rövid pihenőt tartunk. Ezután átkelünk a Duna bal partjára, majd egy órás kerékpározás után visszatérünk a jobb partra. Majd kissé eltávolodunk a folyótól, és komló ültetvények között kerékpározva érkezünk a festői Weltenburgi Apátsághoz. Ez volt az első bajorországi kolostor, amit a vidék leggyönyörűbb helyére, a híres Duna-áttörés kapujába építettek. Az apátság arról is nevezetes, hogy itt működik a világ legrégebbi sörfőzdéje. Megpihenünk itt és természetesen megkóstoljuk az itt főzött sört.
 • Hajókirándulás a Duna-áttörésben: délután hajóra szállunk, hogy a mai túránk utolsó szakaszát hajóval tegyük meg. Tesszük ezt azért, hogy a folyó felől csodálhassunk meg a csaknem 100 méteres, erdővel borított sziklaszirteket. A Duna 6 kilométeren keresztül folyik itt a hatalmas sziklafalak között. A folyó legkeskenyebb része alig 18 méteres. Körülbelül 20-25 perc hajózás után érkezünk Kelheim városába, amelynek már messziről felbukkan a jelképe, a dombtetőre épült Felszabadulási Csarnok.  
 • Kelheim: kikötünk a városban, majd a közeli szállásunkig bringázunk. Táv: 50 km. (**) Elfoglaljuk a szobáinkat, majd  a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. 
4. nap
Kelheim – Regensburg – Donaustauf – Wörth  
(szállás: panzió, étkezés: reggeli)
 • Kerékpártúra Kelheimtől Regensburgig: elhagyjuk Kelheim városkáját és a Duna jobb partján folytatjuk a túránkat. Érintjük Bad Abbach híres fürdővárosát, majd a folyó mentén, a töltésen biciklizve érjük el a déli órákban a Duna legészakibb pontját, Regensburgot. A város neve sokak számára ismerős lehet – ha máshonnan nem, a régi vízállásjelentésekből biztosan. Hosszabb pihenőt tartunk itt az ebédidőre való tekintettel, no és azért, mert bőven akad látnivaló az UNESCO Világörökségek közé tartozó óvárosban. A két legfontosabb látnivaló a főtéren álló Szent Péter katedrális és a Szent Emmerám apátság, de érdemes felkeresni a Kepler emlékházat is. A városnézés után Regensburgot azon a Kőhídon (Steinerne Brücke) hagyjuk el, amelyik a ma létező legrégebbi Duna-híd, és amelyik a híres prágai Károly-híd mintájául szolgált.
 • Kerékpártúra Regesburgtól Wörth-ig: délután kiváló minőségű kerékpárutakon tekerünk tovább egészen Donaustauf településéig, ahol a Walhalla templomnál állunk meg ismét. A skandináv mitológiában szereplő Walhalla eredetileg a harcban elesett hősök csarnoka. A Donaustauf mellett álló épületetben a legnagyobb német történelmi személyiségek szobrait helyezték el. Megcsodáljuk a dombtetőre épített hatalmas csarnok panorámáját, majd folytatjuk a kerékpártúránkat egészen Wörth településéig, ahol a mai éjszakát töltjük. Táv: 65 km. (***)
5. nap
Wörth – Staubing – Deggendorf – Niederalteich
(szállás: panzió, étkezés: reggeli)
 • Kerékpártúra Wörth-től Staubingig: a reggeli után nyeregbe pattanunk és apró falvakon keresztül, idilli tájakon át mintegy másfél órát kerekezünk Staubing városáig. Megállunk itt egy rövid pihenőre, mivel a középkori hangulatú óváros sok szép látnivalót kínál. Szabadprogram keretében ismerkedünk meg a központtal, ahol érdemes megnéznünk a Szent Péter templomot, a Városházát és az óratornyot. További nevezetességek a Duna-parton álló hercegi palota, a Karmelita kolostor, illetve a Szent Jakab bazilika.
 • Kerékpártúra Staubingtól Niederalteich-ig: a városnézést követően a Duna bal partján folytatjuk a túránkat. Újabb festői falvak következnek, köztük mezőgazdasági területek, majd hamarosan ismét a Dunát szegélyező töltés tetején tekerünk tovább. A következő megállónk Deggendorf városa lesz, amit szintén szabadprogram keretében fedezhetünk fel. Innen már csak 10-12 kilométer a mai szállásunk, Niederalteich apró települése. Táv: 76 km. (***)
6. nap
Niederalteich – Passau – Budapest (étkezés: reggeli)
 • Kerékpártúra Niederalteich-tól Passauig: az utazásunk utolsó napján már csak 48 km van hátra, hogy teljesítsük a Donauwörth és Passau közti híres kerékpáros útvonalat. A reggeli után rögtön neki is vágunk a távnak, és a Duna mentén kerékpározva – hol apró falvakon keresztül, hol a töltés tetején vezető kerékpárúton – hamarosan elérjük a három folyó összefolyásánál épült Passaut. Táv: 48 km, szint: fel 20 m, le 20 m. (**)
 • Passau: dél körül érünk a városba, ahol lesz pár óránk arra, hogy megismerkedjünk a barokk óvárossal. Érdemes megnézni a Stephan dómot, amelyben a világ leghatalmasabb orgonája található, a Püsköpi Palotát, a Pál templomot és a Városházát. Sétáljunk ki az Inn, az Ilz és a Duna találkozásához, ahol jól láthatjuk, hogy a Dunába ömlő Inn jóval szélesebb a Dunánál.
 • Utazás: a városnézés után Passau vasútállomásán vonatra szállunk és megkezdjük a hazautazásunk. Bécsben átszállunk, majd a késő esti órákban érkezünk a budapesti Keleti pályaudvarra
 
A kerékpártúrák nehézsége
 • Az utazás kerékpártúrái könnyűek, illetve közepes nehézségűek. A napi távolságok átlagos hosszúságúak. A túrára átlagosan sportos erőnlétű jelentkezőket várunk, akik rendelkeznek kerékpáros tapasztalattal.
 • A túra átlagsebessége körülbelül 18-20 km/óra, ami azt jelenti, hogy ezt a sebességet szinte mindenki, hosszú időn keresztül tudja tartani.
 • A kerékpártúrák szinte végig kiváló minőségű kerékpárutakon vezetnek. A túrákat gyakran szakítják meg pihenők, amiket legtöbbször egybekötünk valamilyen látnivaló felkeresésével.  
 • A túrák teljesítéséhez fontos a kerékpáros tapasztalat, valamint hogy a résztvevők egyben le tudjanak tekerni 20-30 kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre.
 • Mivel a kerékpártúránk Donauwörth-ből Passauba vezet, így nincs lehetőség visszafordulásra vagy egy-egy napi túra kihagyására. Sőt kedvezőtlen időjárás esetén is kerékpároznunk kell, mert a szállások minden nap máshol lesznek.
 • Az egyes kerékpártúrákra csupán egy napi felszereléssel kell elindulnunk, mivel a felszerelésünk többi részét a csomagszállító mikrobusz hozza utánunk.
 • A részvétel szempontjából kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.

 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe