Már csak...
31
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • A Garda-tó és káprázatos
  kisvárosai: Riva del Garda,
  Arco, Malcesine
 • Olaszország legjobb
  minőségű kerékpárútjai
 • A Brenta Dolomitok látképe
 • Ledro-tó
 • Varone-vízesés
 • Gurulás a Monte Baldóról
Kerékpáros hétvége a Garda-tónál

Kerékpáros hétvége a Garda-tónál 

A gyönyörű panorámautak és a kiépített kerékpárutak olaszországi Paradicsomába látogatunk egy hosszú hétvége erejéig. Az ötnapos utazás minden percét alaposan kihasználjuk, hogy leguruljunk a Garda-tavat övező hegyek legszebb szakaszain, végigtekerjünk a völgyekben kiépített, páratlan fekvésű bringás utak aszfaltcsíkjain, és gyalogosan is bejárjuk a tópart legelragadóbb kisvárosait.
Intenzív élmények és folyamatos rácsodálkozás vár mindenkire!
Időpontok:
2017. május 31 - június 05. Várólistára jelentkezhetsz. Jelentkezem!
2017. szeptember 19 - 24. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
129.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 4 éjszaka szállást háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
 • 4 reggelit.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját, vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezést.
 • A belépőket és a Monte Baldo felvonó árát.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 50.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 79.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-30 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 2 nap.
Saját kerékpár: ha ragaszkodsz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra. A kerékpárodat az autóbusz utánfutójában tudjuk szállítani. Célszerű valamilyen hordtáskáról gondoskodni a kerékpár biztonságos szállításához.
Túravezetők:
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
0. nap
Budapest – utazás Olaszország felé
 • Utazás: május 31-én, illetve szeptember 19-én este 22 órakor indulunk Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Az éjszakát a buszon utazással töltjük. Szlovénián áthaladva csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak parkolóiban.
1. nap
Garda-tó – Sarche – Arco – Torbole (szállás: szálloda)
 • Garda-tó: délelőtt érkezünk az észak-olaszországi Garda-tó partjára, amely az Alpok lábánál fekszik és Olaszország legnagyobb tava. A környező hegyek és a tó igazi outdoor paradicsomot alkotnak, ahol megannyi sportot ki lehet próbálni és magas szinten űzni. A hatalmas víztükörnek és a gyakran fújó szélnek köszönhetően a Garda-tó Európa egyik legfelkapottabb szörfparadicsoma, a tavat körbeölelő hegyek pedig a kerékpárosokat, a túrázókat és a via ferratázókat várják. Az aktív programok után a tópart festői kisvárosai és számtalan hangulatos étterme várják a túrázókat.
 • Kerékpártúra és Arco: amint a buszunkkal megérkezünk a Garda-tóhoz, rögtön el is távolodunk tőle, hogy egy bemelegítő bringatúrát tegyünk a Sarca folyó völgyében kiépített kerékpárúton. Ehhez Sarche falu közelében parkolunk le a buszunkkal, ahol kiosztjuk a kerékpárokat. A bringák személyre szabott beállításában a túravezetőink természetesen mindenkinek segítenek. Egy-két próbakör után el is indulunk a túrára. Az alig pár éve elkészült Sarche-Dro kerékpárút csodálatos tájon, egy magas hegyek határolta széles völgyben húzódik és kisebb falvakat, almásligeteket, farmokat köt össze. Áthaladunk Pietramurata és Dro óvárosain, majd hamarosan Arco belvárosába érkezünk. Arco elsősorban a sziklamászók körében fogalom, hiszen a kisváros melletti sziklák az Alpok egyik legnagyobb mászóparadicsomát jelentik. Ugyanakkor Arco központja is gyönyörű; ezért mindenképpen érdemes végigsétálni a főtérről nyíló sétálóutcán. Felkapaszkodhatunk Arco 126 m magas sziklára épült várába, amely uralja a város látképét. A 10. században épült várból kitűnő kilátás nyílik a környékre. A romos várból egy élvezetes ösvényen, öreg olajfák között sétálva térhetünk vissza Arcóba. A szabadidő után ismét kerékpárokra szállunk és a világ egyik legszebb kiépített kerékpárútján hagyjuk el a települést. Idilli tájakon, virágzó leanderek, szőlőültetvények és gyümölcsösök között, a Sarca folyó mentén tekerünk távol az autóutaktól. Táv: 30 km, szint: fel 80 m, le 130 m. (**)
 • Torbole: délután érkezünk Torboléba, a szállásunk helyszínére. A kisváros főleg a szörfösök számára fogalom, de a tóparti sétány és az apró óváros mindenki számára tartogat meglepetéseket. Elfoglaljuk a szobáinkat egy hotelben, ahol négy éjszakát fogunk eltölteni. A nap hátralévő részét pihenéssel töltjük.
2. nap
Torbole – Dorsino – Mezzolombardo – Torbole – Malcesine – Torbole
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Kerékpártúra: minden nap, így a mai reggelen is autóbusszal indulunk a kerékpártúránk kiindulási pontjába. A buszunkkal a Garda-tó feletti hegyekbe kapaszkodunk fel, egészen a 750 méteres magasságban épült Dorsino falu környékére. Egy alacsony forgalmú közúton kezdjük a kerékpártúrát, majd hamarosan a 864 m magasan található Molveno-tóhoz érkezünk, ahol rögtön meg is pihenünk. Tiszta időben kristálytisztán rajzolódnak ki innen a Brenta Dolomitok háromezer méternél is magasabb hegyvonulatai. A pihenő után folytatjuk a bringatúrát egészen Andalo településéig, a híres Paganella síterep központjáig, ahol az ebédszünetünket tartjuk. Ezután dimbes-dombos útvonal következik néhány kisebb emelkedővel, majd egy nagyon hosszú lejtővel. Kilométereken keresztül suhanunk lefelé az Alpok oldalában, egy széles szerpentinen, miközben több helyen is élvezhetjük az Adige folyó völgyének látványát. A túránk Mezzolombardo (226 m) határában ér véget, ahol bepakoljuk a bringákat az utánfutóba, mi pedig beszállunk a buszunkba. Táv: 35 km, szint: fel 400 m, le 800 m. (***)
 • Torbole: a túra után visszatérünk a szállodánkba és pihenünk egy keveset az esti program előtt.
 • Malcesine: délután a buszunkkal a Garda-tó keleti partvidékének legelragadóbb településére, Malcesinébe utazunk. Felkereshetjük a várat, andaloghatunk az üzletekkel teli sikátorokban, majd megvacsorázhatunk Malcesine valamelyik remek éttermében. Az esti órákban utazunk vissza a szállásunkra.
3. nap
Torbole – Malcesine – Monte Baldo – Torbole
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Malcesine: a reggeli után a Malcesine mellől induló felvonóhoz utazunk, amely a Monte Baldo gerincére viszi fel a kirándulókat. A kabinos felvonók előbb a kerékpárjainkat, majd minket is a magasba szállítnak.
 • Kerékpártúra a Monte Baldón: a felvonóból 1752 m magasan szállunk ki, ahol igazi magashegyi környezet és lélegzetelállító panoráma fogad minket. Ha körbenézünk, gyönyörű magashegyek csúcsait láthatjuk, letekintve pedig szinte az egész Garda-tavat megcsodálhatjuk. Miután a teljes csapatunk felért a felvonóval, egy igazán különleges élmény-túra vár ránk: egészen a tópartig gurulunk. Az útvonalunk első kilométere murvás úton vezet, ahol csak nagyon lassan ereszkedünk, de ez a szakasz hamar véget ér, és utána kitűnő minőségű aszfaltútban folytatódik. A táj festői, az útvonal lejtős, úgy érezhetjük, hogy a világ minden bringása minket irigyel! Az első nagy ereszkedés után egy kis emelkedő azért megdolgoztatja az izmainkat, ám mire bemelegednénk, már meg is érkezünk a Graziani menedékházhoz (1617 m), ahol megpihenünk. Ezuán újra lefelé visz az utunk. Vadregényes erdőkön, látványos szerpentineken, alagutakon át kanyarog az út egészen Brentonico településen át (654 m) Mori (203 m) kisvárosáig. Itt rátérünk egy kiválóan kiépített kerékpárútra, amelyen egy enyhe emelkedővel jutunk Nago városkába. Innen egy újabb meredek lejtő következik, miközben közvetlenül előttünk feltűnik a tündöklő Garda-tó. A túra Torboléban, a szállásunknál ér véget. Táv: 55 km, szint: fel 200 m, le 1685 m. (***)
4. nap
Torbole – Varone-vízesés – Ledro-völgy – Ledro-tó – Riva del Garda – Torbole (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Varone-vízesés: a mai bringatúra előtt felkeressük a Garda-tó környékének egyik legnagyszerűbb természeti látnivalóját, a Varone-vízesést. Egy barlangszerű sziklakürtőben alázúduló, 80 m magas, többlépcsős zuhatagról van szó, ahol a szűk szurdokban több kilátópontból is szemügyre vehetjük a zúgókat.
 • Kerékpártúra a Ledro-völgyben: ezúttal a Garda-tó nyugati oldalán emelkedő hegyekről gurulunk le a tópartra. A kiindulási pontunkat ismét autóbusszal közelítjük meg, miközben áthaladunk egy végtelennek tűnő alagúton is. A kerékpártúránk kiindulópontja a 724 m magasan található Ampola menedékház, ahol nyeregbe pattanunk. Az első kilométerek lejtős és vízszintes szakaszokból állnak, miközben elhaladunk az apró Ampola-tó mellett. Ezután Tiarno és Bezzecca hegyi falvakon keresztül a csodaszép fekvésű Ledro-tóhoz (652 m) érkezünk. Itt tartjuk az ebédszünetünket, miközben élvezhetjük a tó csillogó víztükrén tükröződő hegyek látványát. Ezután egy rendkívül változatos szakasz következik: a keskeny kerékpárutunk magas hegyek lábánál, legelőkön és apró falvakon át vezet egyre lejjebb, miközben az út szépsége miatt egy percre sem lankadhat a figyelmünk. Molina települése után a lefelé vezető utunk egyre meredekebbé válik, Pre (501 m) falutól pedig az egész utazásunk talán leglátványosabb szakasza vár ránk. A Garda-tó fölé magasodó, sziklákba vájt szerpentinúton gurulunk végig lefelé, miközben áthaladunk rövid alagutakon és érintünk számtalan kilátópontot. A látvány fantasztikus, szinte azt kívánjuk, hogy soha ne érjen véget ez a szakasz. A Garda-tó vidékének egyik legszebb bringás útvonalán haladunk, alattunk a fodrozódó vízfelszínen szörfösök suhannak. Az ereszkedésünk közben természetesen sokszor megállunk körbenézni és fényképezni, hiszen a Garda-tóra innen nyílik az egyik legszebb panoráma. Hamarosan azonban leérünk a tópartra, Riva del Garda óvárosába.
 • Riva del Garda: kora délután alaposan megismerkedhetünk Riva del Garda festői óvárosával. Macskaköves tereken, keskeny, autómentes utcákon és a tóparti sétányon időzhetünk, miközben számtalan bár, étterem és fagyizó hívogat.
 • Torbole: a városnézés után a vízpart közelében vezető kerékpárúton tekerünk át Torboléba, a szállásunkra. Táv: 32 km, szint: fel 20 m, le 740 m. (***)
5. nap
Torbole – Sirmione – Budapest (étkezés: reggeli)
 • Sirmione: reggel elhagyjuk a szállásunkat és a Garda-tó déli részén fekvő Sirmione kisvárosába utazunk. Szabadprogram keretében járhatjuk be a bájos óvárost, ahol elragadó utcácskákon sétálhatunk egyet.
 • Utazás: a rövid városnézés után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Útközben csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak pihenőiben. A késő esti órákban érkezünk a Műcsarnok melletti parkolóba.
 
 
A kerékpártúrák nehézsége
 • Az utazás kerékpártúrái könnyűek vagy közepes nehézségűek. A távolságok egyik túranap során sem kimagaslóak, és csupán egyetlen alkalommal lesznek számottevő emelkedők. Az útvonalakra sokkal inkább a hosszan tartó ereszkedések jellemzőek. A kilométereken át tartó, olykor meredek gurulások és szerpentinutak mindenképpen megkívánják a kerékpáros tapasztalatot.
 • A túrák kiépített kerékpárutakon vagy alacsony forgalmú közutakon vezetnek. Szinte végig aszfaltúton tekerünk, de egyes szakaszokon előfordulnak rövidebb murvás szakaszok is.
 • A napi távolságokat sokszor megszakítjuk pihenőkkel, ebédszünettel és különböző látnivalók felkeresésével. Emiatt még a legnagyobb távolságot sem érezhetjük hosszúnak, hiszen közben sok időnk jut pihenésre is.
 • A túrák teljesítéséhez kerékpáros tapasztalat szükséges. Fontos, hogy a résztvevők egyben tudjanak teljesíteni 30 kilométert, valamint fel tudjanak tekerni lankás emelkedőkön. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre. Kizáró ok a tériszony és bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe