Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Granada és az Alhambra
 • Túra az Alpujarrák
  fehér falvai között
 • Caminito del Rey
 • Túra egy olívaligetben
 • Córdoba és a Mezquita
 • Két nap Sevillában
 • Ronda kisvárosa
 • Grazalema Nemzeti Park
 

 

Tavaszi kalandtúra Dél-Spanyolországba
Tíznapos kalandtúra tavasszal, amikor Andalúzia a legelbűvölőbb arcát mutatja. Ez a vidék nagyon különleges helye Spanyolországnak: az Afrikából érkező mór építészet ad különleges hátteret a virtuóz spanyol életnek, a flamenkó, a tapasok és a fiesták világának.
Utazásunk során nem csak Granadát, Córdobát és Sevillát keressük fel, három izgalmas túra is helyet kapott a programunkban.
A szállásaink színvonalas szállodákban lesznek.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
319.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal.
 • 9 éjszaka szállást háromcsillagos szállodákban, kétágyas szobákban.
 • 9 reggelit.
 • A Baraka túravezetését.
 • A további étkezést.
 • A belépők és fakultatív programok árát.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 150.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 169.900 Ft, valamint a repülőjegy és a repülőtéri illeték ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Választható egyágyas felár: 95.000 Ft.

Repülőjegy és repülőtéri illeték:
Budapest-Malaga oda-vissza repülőjegy illetékkel: 165.000 Ft-tól.
 • A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
 • A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 15-25 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 4 nap.
Repülési útvonal: Budapest-München-Malaga-München-Budapest (Lufthansa).
Túravezetők:
Tapasztalt túravezető, polihisztor, aki órákat tud mesélni norvég hegyekről, francia kastélyokról vagy épp a jordán sivatagról. Tanár és terepfutó, sok Baraka túra ismerője, aki megállja (üli?) a helyét kerékpáron és tengeri kajakban is. A túrabotot is ugyanolyan jól forgatja, mint a busz mikrofonját.
Hivatásos túravezető, akivel nehéz találkozni Magyarországon. Élt Portugáliában, Spanyolországban, Kirgizisztánban és Kínában. Legjobban a hegyeket és a sivatagokat szereti, de főleg azt, ha idegen nyelven alkudozhat egy bazárban. Dolgozott overland truckon, nyelvtanárként és idegenvezetőként. Kínaiul tanul, fuvolázik és egyfolytában utazik.
1. nap
Budapest – München – Malaga – Frigiliana – Granada (szállás: szálloda)
 • Repülés: a kora reggeli órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Münchenbe, majd átszállás után Andalúzia felé folytatjuk az utazást. Kora délután szállunk le Malaga repülőterén, ahol már vár ránk a helyszínen bérelt autóbuszunk.
 • Andalúzia: Spanyolország déli tartománya sokkal több egyszerű provinciánál. Az ország esszenciáját nyújtja, hiszen Andalúziában minden megvan, ami a „nagy” Spanyolországban is. Festői kisvárosok, pezsgő nagyvárosok, rengeteg neves műemlék, jelentős történelem, gazdag kultúra, fantasztikus természeti látnivalók, magashegyek, tenger, páratlan panoráma. Andalúzia mindazt nyújtja, ami egy élményekkel teli utazáshoz elengedhetetlen.
 • Utazás: a malagai repülőtérről Granadába utazunk, útközben azonban megállunk egy rövid városnézésre.
 • Frigiliana: egy-másfél órás utazás után érkezünk Frigiliana központjába, amely egy igazi pueblo blanco, azaz fehér falu. Andalúziában ezzel a jelzővel illetik azokat a kisvárosokat, falvakat, amik szinte kizárólag fehérre meszelt házakból állnak. Frigiliana központját szabadprogram keretében fedezhetjük fel. A cseréptetős házak között meredek sikátorok futnak, amik sok helyen színes virágoktól roskadoznak. Frigiliana nem a tengerparton fekszik, de a legmagasabb kilátópontból megpillanthatjuk a Földközi-tengert.
 • Granada: az esti órákban érkezünk Granadába, a szállodánkba, ahol egymás után három éjszakát töltünk.
2. nap
Granada – Alpujarrák – Pampaneira – Capileira – Granada
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Alpujarrák: ezen a reggelen túrázni indulunk a Sierra Nevada déli lankáin. A 3479 méteres hegység csúcsait az év jelentős részében hó borítja. A hegyvonulat napsütéses, tengerre néző oldala a legendás Alpujarrák, ahol bájos falvak és remek panoráma csábít túrázásra.
 • Gyalogtúra: a hegyi levegőn érlelt sonkáiról híres Pampaneira faluból indulunk a mai, szinte egész napos gyalogtúránkra. Erdős, ligetes tájon haladunk, évszázados ösvényeken, amiket egykor öszvérkaravánok használtak. Magasan a háttérben feltűnik a Mulhacén havas csúcsa, a Sierra Nevada legmagasabb pontja. Keresztezünk néhány barrancót, azaz kisebb szurdokvölgyeket, majd nemsokára megérkezünk Bubión faluba. Innen Capileira fehér házai közé túrázunk tovább, ahonnan az Alpujarrák egyik legszebb panorámáját élvezhetjük. A csoport egyik része tarthat itt egy hosszabb ebédszünetet, a másik része pedig egy körtúrát tehet a Poqueira-szurdokban. Miután a csoportunk újra egyesült, Capileira faluból folytatjuk tovább az utazást. Táv: 14 km, szint: fel 670 m, le 320 m. (***)
 • Utazás: a gyalogtúra után egy lélegzetelállító panorámával bíró szerpentinen és a Mór sóhaja hágón keresztül utazunk vissza Granadába.
 • Granada: a túra után pihenünk egy keveset, majd Granada pezsgő éjszakai életének felfedezésére indulunk.
3. nap
Granada (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Alhambra: az egész napunkat Granada temérdek nevezetességének felkeresésére szánjuk. A délelőttöt Európa egyik leghíresebb látnivalójánál, az Alhambra palotában töltjük, mely minden andalúziai utazás egyik legfontosabb látványossága. Az UNESCO Világörökségek között is szereplő Alhambrát a mór Naszríd-dinasztia építette; a céljuk nem volt más, mint a „földi paradicsom“ megépítése. Bejárva az épületegyüttest és a parkokat, bátran kijelenthetjük: jól sikerült a tervük. Fantasztikus palotákat, dísztermeket, árkádokat építettek, amiket medencék, csobogók és parkok vesznek körbe.
 • Granada: az Alhambra után Granada óvárosát vesszük célba. Először a keresztény Granada legnagyobb nevezetességét, a hatalmas katedrálist nézzük meg, majd átsétálunk a számunkra sokkal szokatlanabb Albaicín negyedbe. A keskeny utcákat mór stílusú villák szegélyezik, a terek az észak-afrikai városokat idézik, az apró üzletek és éttermek pedig az ezeregyéjszakák hangulatát nyújtják. Kora este felsétálunk a San Nicolas térre, ahonnan Andalúzia egyik legszebb panorámája látható: előtérben a naplemente fényeiben fürdőző Alhambra, háttérben a havas Sierra Nevada. Az éjszakát ismét Granadában töltjük.
4. nap
Granada – Lecrin-völgy – Antequera – El Chorro
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Utazás: délelőtt elhagyjuk Granada városát és a Gaitanes-szurdok, illetve a Tajo de la Encantada víztározó felé indulunk. Útközben azonban több látnivalót is érintünk.
 • Olíva túra: Granadától nem messze található a Lecrin-völgy, ahol egy remek fakultatív programot ajánlunk. Egy szakavatott vezetővel 2-2,5 órás túrát teszünk régi olívaligetekben és gyümölcsöskertekben. A Sierra Nevada Nemzeti Park és a Torrente folyó között található ez a terület, ahol évszázadokkal ezelőtt olyan vízátviteli rendszereket hoztak létre, amik még ma is használatban vannak. Táv: 4 km, szint: fel 60 m, le 60 m. (*)
 • Antequera: délután érkezünk Antequerába, amelynek a mai kisvárosi jellege ellenére a történelemben többször is komoly szerep jutott. A város legfőbb látványossága az Alcazaba, azaz a keresztény eredetű hatalmas vár. Jókora kapun léphetünk be a várkastély területére, amit alaposan bejárunk. Felkapaszkodunk a harangtoronyba és a várfalak tetejére, ahonnan remek panoráma nyílik.
 • El Chorro: késő délután érkezünk a Tajo de la Encantada víztározóhoz, a néhány épületből álló El Chorro településére. Egy éjszakát fogunk eltölteni itt egy hangulatos szálláson.
5. nap
El Chorro – Caminito del Rey – Córdoba
(szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Caminito del Rey: Andalúzia leghíresebb kalandtúra útvonala, amelyet 1901-ben kezdtek el építeni. Az eredeti célja szerint, az épülő vízerőműveken dolgozó munkások számára biztosított átjárót két vízesés között. 1921-ben Alfonz király is végigment az útvonalon, innen kapta a Caminito del Rey, azaz A király ösvénye elnevezést. Később annyira leromlott az út állapota, hogy több súlyos baleset miatt lezárták. Nemrégiben azonban teljesen felújították és megnyitották a nagyközönség előtt az izgalmas hegyi útvonalat. A délelőtt során tehát a Caminito del Rey hajmeresztő útvonalát járjuk be, amely a Gaitanes-szurdokban vezet. A korlátokkal ellátott és magasan a szurdok oldalában vezető ösvény hatalmas kalandot ígér! A túra teljesen biztonságos, de tériszonyban szenvedőknek nem ajánljuk. Táv: 8 km, szint: fel 200 m, le 200 m. (**)
 • Utazás: a túra után a délutánunk utazással telik. A célunk a Mezquita városa, a Guadalquivir partján épült Córdoba.
 • Córdoba: kora este érkezünk a festői andalúz városba, ahol egy szállodában foglaljuk el a szobáinkat. Egymás után két éjszakát töltünk itt.
6. nap
Córdoba (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Mezquita: az egész napunkat Córdoba központjában töltjük, amely mindmáig megőrizte mór jellegét. Az első és legfontosabb látnivaló természetesen a Mezquita, avagy a Córdobai Nagymecset. A legtöbben a 850 oszlopáról és a színes boltíveiről ismerik a mecsetet, amelynek története igazán fordulatos. A helyén eredetileg keresztény katedrális állt, majd mecsetet építettek a helyén. A mór uralom után a katolikus királyok sokat gondolkodtak azon, mit kezdjenek a gyönyörű épülettel, míg V. Károlynak az az abszurd ötlete támadt, hogy a közepén építsenek katedrálist. A terv megvalósult, a látogatóknak pedig igazán meghökkentő látványban van részük. A kilátás miatt felkapaszkodhatunk a harangtoronyba, majd megpihenhetünk az udvar narancs- és pálmafáinak árnyékában.
 • Városnézés Córdobában: a Mezquita után az Alcázar palotaerődjét keressük fel, amely egykor a katolikus királyok székhelye volt. A belső termek után felkapaszkodhatunk a várfalra, egy tornyba, majd egy nagyszerű parkban sétálhatunk. A nyugalmat szökőkutak, medencék és régi királyok szobrai őrzik. A nap hátralévő részét a régi zsidó negyedben érdemes eltölteni. Keskeny utcák, fehérre meszelt házak, macskaköves terecskék jellemzik ezt a városrészt. Nem érdemes kihagyni az UNESCO Világörökségek között is megtalálható patiókat sem. Ezeket a belső udvarokat az ott lakók egymást túllicitálva díszítik fel virágokkal.
7. nap
Córdoba – Sevilla (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Utazás: a reggeli után elhagyjuk Córdobát és két-három óra alatt Sevillába, Andalúzia fővárosába utazunk.
 • Medina Azahara: amint azonban elhagyjuk Córdobát, nemsokára meg is állunk egy érdekes romvárosnál. Egykor Medina Azahara volt ugyanis az Al Andalúz és a Córdobai Kalifátus fővárosa. Részben az itteni mecset alkotóelemeit használták fel a Mezquita építésénél.
 • Sevilla: miután megérkeztünk Sevillába, elfoglaljuk a szállásunkat, majd  Spanyolország egyik legizgalmasabb nagyvárosának felfedezésére indulunk. Sevillában rengeteg a látnivaló, amik közül a fontosabbakat közösen keressük fel. Ilyen a hatalmas katedrális, amely a világ egyik legnagyobbja; a páratlan belső térben található Kolombusz sírja. A katedrális mellett áll a 76 m magas Giralda, Sevilla szimbóluma, amely eredetileg minaret volt, ma a katedrális harangtornya. Sokak szerint a város leghangulatosabb látnivalója az Alcázar palota, amely hét évszázadon keresztül volt a spanyol uralkodók lakhelye. A palota emeletét ma is a királyi család használja. A díszes termek és belső udvarok mellett az Alcázar parkját mindenképpen érdemes alaposan bejárni.
 • Este Sevillában: Sevilla messzeföldön híres a pezsgő éjszakai életről – mondhatni ez a város egyik legnagyobb vonzereje. Ezt nekünk sem szabad kihagynunk, fel is keressük az egyik legtrendibb flamenco bárt.
8. nap
Sevilla (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Sevilla: ezt a napunkat is teljes egészében Sevillában töltjük. Közösen felkeressük a hatalmas és díszes Plaza de Espana teret, majd elsétálunk a Santa Cruz negyedbe, Sevilla óvárosába. Szabadprogram keretében érdemes felfedezni a girbe-gurba utcákat, az árnyékos tereket és virágos patiókat. A nap hátralévő részében egyénileg ismerkedhetünk tovább Sevillával. A látnivalók között hangulatos parkokban és remek vendéglőkben pihenhetünk meg. Szinte kötelező kipróbálni egy-két tapas éttermet, amik közül a legjobbak a katedrális környékén találhatóak.
 • Sevilla by night: este fakultatív program keretében felkeresünk egy Carmen előadást, ahol bepillantást nyerhetünk a flamenco magasiskolájába. Vagy éjszakai kivilágításban megnézhetjük a sevillai világkiállítás épületeit.
9. nap
Sevilla – Sierra de Grazalema – Ronda (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)
 • Utazás: korán hagyjuk el Sevillát, hogy minél előbb a Sierra de Grazalema hegyei között túrázhassunk.
 • Sierra de Grazalema: a mészkőhegység bioszféra rezervátum és teljes területe a Grazalema Természeti Park védettségét élvezi. A legmagasabb pontja 1654 méteres és számos outdoorsport számára kínál ideális terepet.
 • Gyalogtúra: délelőtt érkezünk Grazalemába, amely egy igazi pueblo blanco, azaz fehér falu. Leparkolunk a buszunkkal és hamarosan már a Sierra de Grazalema hegyi ösvényeit tapossuk. A hegység egyik legszebb körtúráját járjuk végig, amely két csúcsot is érint. Kezdetben erdős, ligetes tájon gyaloglunk, majd fokozatosan elmarad a növényzet és különleges formájú karsztterületeken haladunk keresztül. Az útvonal egy rövid szakaszán a kezünket is használnunk kell az előrejutáshoz, de ez nem növeli jelentősen a túra nehézségét. Az ösvényünk egészen az 1564 méter magas Simancon csúcsig emelkedik, ahol megpihenünk. Innen nem messze emelkedik a csupán pár méterrel alacsonyabb Teloj csúcs (1535 m). Mindkét hegycsúcsról lenyőgöző a panoráma; szinte az egész Grazalema-hegységet láthatjuk. Tovább folytatva túránkat elhaladunk a kicsiny Charca Verde tó mellett majd fokozatosan leereszkedünk Grazalema faluba. Táv: 10 km, szint: fel 740 m, le 740 m. (∗∗∗) Ha kedvünk tartja, lesz időnk rá, hogy végigsétáljunk Grazalema főterén és néhány utcáján.
 • Ronda: a túra után beszállunk a buszunkba és Ronda városába utazunk. A szállásunk hotelben lesz.
10. nap
Ronda – Malaga – München – Budapest (étkezés: reggeli)
 • Ronda: a neve ellenére Ronda Andalúzia egyik legelbűvölőbb kisvárosa. A fekvése lélegzetelállító; a két városrész a legalább 100 m mély El Tejo szurdok két oldalára épült. A hatalmas sziklahasadék fölött egy látványos híd ível át. Ronda első számú látnivalója egyértelműen az El Tejo szurdok és a fölé épült házak, amiket több kilátópontból is szemügyre vehetünk. Rondában található az egyik legszebb spanyol aréna, a Plaza de Toros, ahol szerencsére már csak nagyon ritkán rendeznek bikaviadalokat. Szabadprogram keretében érdemes csak úgy „elveszni” az óváros zegzugos utcában és apró terein, mert Rondában a kilátás mellett az építészet is rengeteg érdekességet kínál. Továbbá ha időnk engedi, akár le is ereszkedhetünk az El Tejo szurdok aljára, vagy elsétálhatunk egy távolabbi kilátópontba.
 • Utazás: a rondai városnézés után Malaga repülőterére utazunk.
 • Repülés: a kora esti órákban indul a Münchenbe tartó repülőjáratunk. Gyors átszállás után Budapest felé folytatjuk a repülésünket, és késő este meg is érkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.
 
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • A programunk három közepes nehézségű gyalogtúrát tartalmaz. Az Alpujarrák és a Grazalema-hegység túrája közepes nehézségű, a kettő közül az utóbbi kissé nehezebb. A sikeres teljesítésükhöz átlagosan sportos erőnlét és túrázási tapasztalat szükséges.
 • A Caminito del Rey útvonal végigjárása nem különösebben nehéz, de azok számára nem ajánljuk, akik tériszonyban szenvednek. Az útvonal jelentős része egy sziklaszurdok falához erősített mesterséges ösvényen vezet, ami alatt százméteres mélység tátong. A kitett útvonal végigjárása teljesen biztonságos, ugyanakkor a tériszonyosokat leküzdhetetlen akadályok elé állítja.
 • A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne ivóvízzel, tartalék meleg ruhával és esőkabáttal. A felszerelésünk többi részét a szállodában vagy a buszban hagyjuk.
 • A túrákon való részvételhez elengedhetetlen a szédüléstől való mentesség, a magabiztos mozgáskoordináció és lépésbiztonság. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe