Már csak...
78
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Cortina d’Ampezzo
 • Négy látványos gyalogtúra
  a Dolomitok szívében
 • Lavaredo tornyok
 • Misurina-tó
 • Monte Piana csúcs (2305 m)
 • Cinque Torri, az Öt Torony
 • Nuvolau csúcs (2574 m)
 • Sorapis hegycsoport
Dolomitok gyalogtúra, Cortina

Dolomitok gyalogtúra, Cortina 

Négy nap alatt négy látványos gyalogtúrát teszünk az Alpok talán leglátványosabb hegységében. A szállásunk állandó helyen lesz, a csillogó Cortina d'Ampezzo kisvárosa mellett, a környék legszínvonalasabb kempingjében, ahonnan minden nap különböző túrákra indulunk.
A Dolomitok kitűnik meghökkentően látványos sziklatornyaival, lélegzetelállító panorámájával. Ez a vidék már a 19. század óta a hegymászás otthona, a sziklatornyok között azonban fantasztikus panoráma-ösvények is húzódnak, ahonnan mi, „mezei” turisták is megcsodálhatjuk a Dolomitok jónéhány nevezetes helyszínét.
Időpontok:
2017. július 12 - 16. Már csak néhány helyünk van! Jelentkezem!
Részvételi költség:
59.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • 3 éjszaka szállást Cortina d’ Ampezzo legszínvonalasabb kempingjében.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az étkezést.
 • A Faloria felvonó árát.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 20.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék:
39.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-30 fő.
Ajánlott korhatár: 16-55 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 2 nap.
Túravezető:
Bogi főleg a kerékpáros és kajakos túráink bájos segítője, aki részt vesz az útvonalak tervezésében éppúgy, mint a kísérőautónk vezetésében. Bringázik, hegyi terepeken fut és méhészkedik. Túrát vezet a Dolomitokban, Franciaországban, és egy új helyszínen: Új-Zélandon.
0. nap
Budapest – utazás Olaszország felé
 • Utazás: július 12-én este 22 órakor indulunk Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Az éjszakát a buszon utazással töltjük. Szlovénián áthaladva csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak parkolóiban.


1. nap
Auronzo menedékház (2320 m) – Tre Cime di Lavaredo – Auronzo menedékház (2320 m)
– Cortina d’Ampezzo (szállás: kemping)
 • Dolomitok: reggel érkezünk az észak-olaszországi Dolomitokba, az Alpok egyik leglátványosabb hegységébe, ahol a széles, alpesi völgyeket függőleges sziklatornyok és 2-3000 méteres csúcsok határolják. Ezeken a sziklafalakon alakult ki a modern sziklamászás; a hegység ugyanakkor számtalan könnyen járható, de rendkívül látványos turistaösvénynek is helyet ad.
 • Gyalogtúra a Lavaredo tornyokhoz: az utazás után a Dolomitok szívében, a 2320 m magasan épült Auronzo menedékház mellett parkolunk le a buszunkkal. Festői kilátásban gyönyörködve fogyaszthatjuk el itt a reggeli kávénkat. A pihenőt követően hátunkra kapjuk a hátizsákunkat és a Dolomitok egyik leghíresebb területére indulunk túrázni. A Tre Cime di Lavaredo 5-600 m magas sziklatornyai körül vezető túrát járjuk be, amely körülbelül 5-6 óra hosszúságú. Átkelünk a 2450 m magas Lavaredo-nyergen, miközben túránkat végig a Lavaredo tornyok monumentális látványa kíséri. Hamarosan elérjük a Locatelli menedékházat (2405 m), ahol ismét festői panorámában gyönyörködhetünk. Jól láthatjuk innen a Monte Paterno 2744 méteres csúcsát, valamint a Toblin 2617 méter magas sziklatornyát. A környék zarándokhely is egyben, hiszen az I. világháborúban súlyos harcok folytak a vidéken. Több helyen sötét üregek, lőrések és hosszú alagutak rejlenek, amik közül mi is megnézünk párat. Ezután visszatérünk a Locatelli menedékházhoz, ahonnan egy másik útvonalon, a Lavaredo tornyokat megkerülve túrázunk vissza a buszunkhoz. Táv: 11 km, szint: fel 450 m, le 450 m. (**)
 • Gyalogtúra a Misurina-tóhoz: ha marad elég időnk, teszünk még egy rövid túrát, amelynek során az Auronzo menedékháztól (2320 m) leereszkedünk a Misurina-tóhoz (1750 m). Az ösvény végig lejtős, kezdetben sziklák között, majd erdős vidéken halad. Táv: 6,5 km, szint: le 570 m. (**)
 • Cortina d’Ampezzo: a túrák után a szállásunkra utazunk, a Dolomitok központi részének legjobb és leghangulatosabb kempingjébe, amely sétatávolságra fekszik Cortina d’Ampezzo belvárosától. A valóban színvonalas, tágas és tiszta zuhanyzókkal és mellékhelyiségekkel rendelkező kempingben egymás után három éjszakát töltünk. A sátraink felállítása után a nap hátralévő része a pihenésé.
2. nap
Cortina d’Ampezzo – Dürensee (1407 m) – Monte Piana (2305 m) – Dürensee (1407 m) Cortina d’Ampezzo
(szállás: kemping)
 • Gyalogtúra a Monte Piana csúcsára: ezen a reggelen a Dürensee 1407 m magasan található tengerszeméhez buszozunk. A tóparti parkolóból indul a mai gyalogtúránk. A tavat körülvevő fenyvesben, egy patakon átkelve érjük el a túraösvényünket, amelyen egyre magasabbra kapaszkodunk. Több száz méter szintkülönbséget legyőzve, hamarosan magunk mögött hagyjuk a fenyőerdőt és hatalmas sziklafalak alatt túrázunk tovább. Útközben a sziklafalakhoz erősített láncok segítik az előrejutásunkat. Átkelünk egy rövid alagúton és nemsokára már a Monte Piana 2305 m magas csúcsán állhatunk. Remek kilátásban gyönyörködhetünk, láthatjuk többek között az előző napi túránk helyszínét, a Lavaredo tornyokat, valamint a Monte Cristallo hatalmas hegytömbjét. Miután megpihentünk, egy másik útvonalon túrázunk vissza a Dürensee partján várakozó buszunkhoz. A lefelé vezető szakasz ismét technikás és kellőképpen izgalmas, mivel szintén láncokba és drótkötelekbe kapaszkodva tudunk csak egyes helyeken előrejutni. Táv: 12 km, szint: fel 1000 m, le 1000 m. (****) A késő délutáni órákban érkezünk vissza a Cortina d’Ampezzo melletti kempingünkbe.
 • Cortina d’Ampezzo: a túra után remek alkalom kínálkozik arra, hogy besétáljunk a Dolomitok királynőjének is nevezett Cortina központjába, ahol első osztályú éttermek és pizzériák várnak minket. Az elegáns város Olaszország egyik legnagyobb síparadicsoma, nyáron pedig a túrázók és hegymászók egyik legfontosabb kiindulópontja.
3. nap
Cortina d’Ampezzo – Nuvolau csúcs (2574 m) – Cortina d’Ampezzo (szállás: kemping)
 • Gyalogtúra a Nuvolau csúcsra: ezen a reggelen a Falzarego-hágó felé indulunk a buszunkkal, de még a hágó előtt kiszállunk egy parkolóban. Innen elsétálunk az alig 300 méterre fekvő Bai de Dones menedékházba (1889 m), ahol tartunk egy kávészünetet. Ezután indul az igazi gyalogtúra egy erdei ösvényen felfelé. Elhaladunk egy kis tó mellett, majd fokozatosan emelkedve egyre közelebb kerülünk a Cinque Torri sziklákhoz, amely a sziklamászók egyik legkedveltebb helye a Dolomitokban. Érintünk egy érdekes tanösvényt, amely az I. világháború itteni eseményeit mutatja be, majd megkerüljük az Öt Tornyot, azaz a Cinque Torrit. Érintjük a 2280 m magasan épült Scoiattoli házat, majd tovább emelkedve hamarosan a 2413 m magasan fekvő Averau menedékházhoz érkezünk. Egy rövid szusszanás után a mai gyalogtúránk utolsó kapaszkodója vár ránk, amin ha túljutunk, a 2574 méteres Nuvolau csúcson állhatunk. A hegytetőn látható hihetetlen panoráma mellett az itt épült menedékház miatt is megéri az emelkedő leküzdése. Itt tartjuk az ebédszünetünket, miközben a ház kilátóteraszáról a Dolomitok szinte összes nagy csúcsát láthatjuk. A pihenő után leereszkedünk az Averau házhoz, ahonnan szinte végig lefelé túrázunk egészen a 2109 méteres Falzarego-hágóba. Táv: 13 km, szint: fel 750 m, le 530 m. (***) A hágóban lesz némi időnk a pihenésre, majd az időközben megérkező buszunkkal visszautazunk Cortina d’Ampezzóba, a szállásunkra.
4. nap
Cortina d’Ampezzo – Faloria menedékház (2123 m) – Tre Croci hágó (1809 m) – Budapest
 • Gyalogtúra a Sorapis hegycsoportban: nem könnyű elhagyni a Dolomitok hegyeit, ezért az utazásunk utolsó napján teszünk még egy rövid és látványos túrát. Összecsomagoljuk a sátrainkat a kempingben és a buszunkkal Cortina központjába utazunk. Innen indul ugyanis az a felvonó, amely a lenyűgöző, 3205 méteres magasságú Sorapis hegycsoportba vezet. A felvonó felső állomása, a Faloria menedékház 2123 m magasan található; pár perc alatt repít minket ide a kabinos felvonó. Egy rövid emelkedővel indul a kirándulásunk, majd a 2767 méteres La Cesta oldalában túrázunk végig. Nemsokára azonban elhagyjuk a magashegységekre jellemző sziklás vidéket és egy szép erdei ösvényen ereszkedünk lejjebb. A 2-3 órás túránk az 1809 méteres magasságban található Tre Croci hágóban ér véget, ahol a buszunk már várakozik ránk. Táv: 7 km, szint: fel 180 m, le 495 m. (**)
 • Utazás: a túra után nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és egészen Budapestig utazunk. Útközben csak rövid pihenőkre állunk meg benzinkutak pihenőiben. A késő esti órákban érkezünk a Műcsarnok melletti parkolóba.
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • A programban szereplő gyalogtúrák átlagos nehézségűek, de a sorozatterhelés és az olykor technikás terep miatt fárasztók lehetnek. A túrák távolsága és a szintemelkedése nem kimagasló, a terep azonban sokszor sziklás vagy törmelékes. Figyelembe kell vennünk, hogy mind a négy túránk körtúra, így visszafordulásra nincs lehetőség. Az ösvények végig jól járhatóak, semmilyen sziklamászó eszközre vagy tapasztalatra nincs szükség.
 • A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne esőkabáttal, némi élelelmmel és ivóízzel.
 • Ha szoktál túrázni vagy sportolni, van túrázási tapasztalatod, akkor nem érhetnek meglepetések egyik gyalogtúránkon sem. A zord időjárás jelentősen nehezítheti a túrákat, így nagyon fontos a megfelelő felszerelés.
 • A túrák során rövid szakaszokon szükség lehet kézhasználatra. Emiatt a túrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe