Már csak...
68
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Városnézés Reykjavíkban
 • Túrák vulkánok, jégmezők
  és vízesések között
 • Fürdőzés termálfürdőkben
 • Bálnales
 • Hajókirándulás úszó
  jéghegyek között
 • Gejzírek
 • Világvági halászfalvak
Izlandon a kör bezárul

Izlandon a kör bezárul 

Egy teljes kört írunk le Izland szigetén és belekóstolunk a Felföldbe is. Egyedülálló kalandok és varázslatos élmények várnak minket a gejzírek, gleccserek, tűzhányók, jégmezők, gigantikus kanyonok, hatalmas vízesések és világvégi halászfalvak szigetén. 
Úszú jéghegyek között hajózunk, bálnalesen veszünk részt, egykori vulkánokon túrázunk, majd 
termálforrások vizében pihenünk meg. Ezt nyújtja Izland és még ennél is sokkal többet. Aki belekóstol, menthetetlenül rabja marad a világ egyik legkülönlegesebb országának.
Időpontok:
2017. július 07 - 17. Már csak néhány helyünk van! Jelentkezem!
2017. július 21 - 31. Már csak néhány helyünk van! Jelentkezem!
2017. augusztus 04 - 14. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
399.900 Ft + repülőjegy
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást különjáratú kisbusszal.
 • 9 éjszaka szállást hangulatos turistaszállásokon.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az étkezést.
 • A belépők és fakultatív programok árát.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 200.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 199.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
 
Repülőjegy és repülőtéri illeték:
 • Budapest-Keflavík-Budapest oda-vissza repülőjegy illetékkel: 132.000 Ft-tól.
A repülőjegy ára a jelentkezés idejétől függ.
A repülőtéri illeték összege a jegykiállításig változhat.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-36 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 6 nap.
Repülési útvonal: Budapest-Berlin-Keflavík és vissza (Air Berlin).
Túravezetők:
Levente túravezetőként és az útifilmjeink készítőjeként vesz részt a Baraka életében. Megjárta Provence-t, a Dolomitokat, evezett Montenegróban és bringázott az Isztrián. Ritkán látható kamera nélkül, így egyre több filmje enged betekintést a túráinkba. Ahol Levente megjelenik, a hangulattal nem lesz gond.
Péter igazi outdoor arc: sziklát mászik, kerékpározik, fut, síel, jógázik, miközben alig várja, hogy egyre újabb országokat fedezzen fel. A Barakánál főleg Izland tartozik hozzá, de előfordul a Dolomitokban vagy épp Dél-Afrikában is. Peti a hétköznapokban komoly ember, egy startup oktatási céget visz.
Edvárd főállású idegenvezető, aki egyrészt francia turistákat szokott kalauzolni Magyarországon, másrészt Baraka csoportokat szokott vezetni egzotikus országokba; elsősorban Kubába és Marokkóba.
1. nap
Budapest – Keflavík – Hafnarfjördur (szállás: turistaház)
 • Repülés: az esti órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Berlinbe, majd onnan átszállás után Izland felé folytatjuk a repülésünket. Éjfél után szállunk le a szigetország nemzetközi repülőterén, Keflavíkban.
 • Hafnarfjördur: a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és Reykjavík egyik elővárosába, Hafnarfjördurba utazunk. Egy turistaházban egymás után két éjszakát fogunk eltölteni.
2. nap
Hafnarfjördur – Reykjavík – Krysuvík – Hafnarfjördur (szállás: turistaház)
 • Reykjavík: szinte az egész napunkat Izland fővárosában töltjük, ahol a Gyöngy nevű, remek panorámával rendelkező, futurisztikus épületnél kezdjük a városnézést. Ezután felkeressük a 75 m magas, modern, minimalista stílusban épült Hallgrímskirkja templomot, amelynek tornya remek tájékozódási pont, hiszen sok esetben már 20 kilométeres távolságból látható. Ezután teszünk egy rövid közös sétát Reykjavík központjában, majd szabadprogram keretében ismerkedhetünk tovább a belvárossal. Lesz időnk felfedezni a kikötőt, a sétálóutcát, érdemes belülről is megnézni a Harpa kulturális központ modern épületét és a Városháza melletti tavat. Bejárhatjuk a Nemzeti Múzeum tárlatait, ahol Izland történelmébe és hagyományaiba nyerhetünk betekintést. A sétálóutcán betérhetünk érdekes üzletekbe és megebédelhetünk egy étteremben. A délutáni órákban fakultatív jelleggel közösen felkeressük Reykjavík botanikus kertjét, ahol közel 5000 növényfajt láthatunk.
 • Krysuvík: geotermális mező: a reykjavíki városnézés után, késő délután Izland egyik legkisebb, de az egyik leglátványosabb geotermikus területére utazunk. Krysuvík sárgás, vöröses és barnás dombjai között vulkanikus gőz- és gázkitörések, iszapfortyogók és hévforrások láthatóak. A színes vulkáni sziklákon pallók ívelnek át, amiken biztonságosan meg tudjuk közelíteni a természeti látnivalókat. Teszünk itt egy sétát, majd visszatérünk a buszunkhoz. (*)
 • Hafnarfjördur: a mai éjszakát is Hafnarfjördur egyik turistaházában töltjük.
3. nap
Hafnarfjördur – Thingvellir Nemzeti Park – Geysir – Gullfoss –
Kjölur – Skagafjördur (szállás: turistaház)
 • Thingvellir Nemzeti Park: reggel elhagyjuk Hafnarfjördurt és útnak indulunk észak felé. A mai első látnivalónk az izlandiak legfontosabb történelmi emlékhelye, a Thingvellir Nemzeti Park. 930-ban ezen a helyen ült össze Izland első parlamentje, az Althingi, amit sokan a világ első parlamentjének tartanak. A park geológiailag is nagyon érdekes, hiszen itt látható egyedül a felszínen az a törésvonal, amely kettéosztja 3000 méteres mélységben az Atlanti-óceánt, és amelynek mentén távolodik Európa Észak-Amerikától. A sétánk során felkeressük az Öxará-vízesést, a Törvénydombot és átsétálunk a „Népek-hasadékán”. (*)
 • Geysir és Strokkur: a következő látnivalónk Izland első számú nevezetessége, a Geysir, amely nem csupán a szigetország leghíresebb természeti látnivalója, hanem a Föld összes gejzírének névadója is egyben. Sajnos manapság a nagy Geysir csak igen ritkán működik, de a mellette található Strokkur (magyarul Köpülő) jóval aktívabb. A Strokkur 10-15 percenként tör ki, átlagosan 15-20 m magasra lövellve ki a forró vizet.
 • Gullfoss: a déli országrész legnagyobb zuhataga, magyarul Arany-vízesés. Több kilátópontból is szemügyre vehetjük a Hvítá folyó gigantikus zuhatagát, amelyben két lépcsőben 32 m magasról zúdul alá a hatalmas víztömeg.
 • Utazás a Kjöluron: délután átkelünk Izland leghíresebb felföldi útján, a Kjöluron, amit nem borít aszfalt, és csak a nyári hónapokban járható. Lakatlan lávamezőkön, vulkánok és gleccserek között, több óra alatt szeljük át délről észak felé a szigetországot.
 • Skagafjördur: az esti órákban érkezünk Izland északi partvidékére, a mai szállásunk helyszínére. Skagafjördur kisvárosa a környező farmgazdaságok központja, ahol egy turistaházban egy éjszakát töltünk.
4. nap
Skagafjördur – Glaumbaer Skanzen – Akureyri – Gódafoss –
Myvatn-tó – Myvatn Termálfürdő – Reykjahlíd (szállás: turistaház)
 • Glaumbaer Skanzen: a mai első látnivalónk az 1952-ben létesült Glaumbaer Skanzen, amely hűen mutatja be a 18-19. században élt izlandiak mindennapjait. Egy hagyományos izlandi tanya rekonstruált épületeit nézhetjük meg, amikben egészen 1947-ig laktak. A skanzenhez tartozik egy kis múzeum, amit szintén érdemes felkeresni.
 • Akureyri: Izland második legnagyobb városát, a 17.000 lakosú Akureyrit szabadprogram keretében érdemes felkeresni. Tehetünk egy sétát a hangulatos belvárosban és a tengerparti sétányon.
 • Izlandi Repülési Múzeum: Akureyri mellett található Izland egyetlen légi közlekedési múzeuma, ahol egy hatalmas hangárban rengeteg légijármű látható. A ritkaságnak számító repülőgépek és helikopterek bizonyosan nem csak a technika iránt érdeklődők figyelmét kötik le.
 • Gódafoss: Akureyrit elhagyva Izland egyik legnagyobb zuhatagához utazunk. Több kilátópontból is megszemlélhetjük a Gódafoss vízesését, ahol patkó alakban, 30 méteres szélességben és 12 méteres mélységbe zúdul alá a hatalmas víztömeg.
 • Myvatn-tó: a napunk hátralévő részét a Myvatn-tó környékén található természeti látnivalóknál töltjük. A 37 km2 területű sekély tó 2300 éve egy vulkánkitörés idején keletkezett. A partvidék mocsaras élőhelyei, a vulkanikus kráterek és gőzoszlopok valamint a megszilárdult bazaltsziklák mind-mind a Myvatn-tó lenyűgöző látnivalóihoz tartoznak.
 • Reykjahlíd: kora este érkezünk az alig 300 lakosú Reykjahlíd településére, amely a Myvatn-tó északi részén fekszik. Egy turistaszállóban foglaljuk el a szobáinkat, ahol két éjszakát töltünk.
 • Myvatn Termálfürdő: a nap végén igazi wellness élményben lehet részünk; felkeressük ugyanis a Myvatn Termálfürdőt, Izland egyik legkellemesebb fürdőjét. Kedvünkre pihenhetünk a jótékony hatású, kellemesen meleg vulkanikus termálvízben.
5. nap
Reykjahlíd – Dimmuborgir – Hverfjall – Grjótagjá – Námaskard –
Krafla vulkán – Víti-krátertó – Leirhnjúkur – Reykjahlíd
(szállás: turistaház)
 • Dimmuborgir: az egész napunkat a Myvatn-tó természeti látnivalóinál töltjük. Az első állomásunk egy 300 éves lávamező, ahol a fekete bazaltsziklák középkori várakra, tornyokra, kapukra és bástyákra emlékeztették a korabeli névadókat. Ezért kapta a terület a Dimmuborgir, azaz Sötét Vár nevet. (*)
 • Hverfjall: délelőtt rövid túrára indulunk a 200 m magas Hverfjall salakkúpra, amely 1 kilométeres átmérőjével a világ legnagyobb méretű vulkáni salakkúpja. Felérve a kráterperemre, lenyűgöző kilátás bontakozik ki előttünk a Myvatn-tó vidékére. Táv: 3 km, szint: fel 90 m, le 90 m. (*)
 • Grjótagjá: a Grjótagjá-sziklahasadék a 70-es, 80-as évekig kedvelt geotermális fürdőhelynek számított. Ekkor azonban a környék vulkanikus tevékenysége megváltozott és a hasadék mélyén található hőforrások vize 50 °C fölé emelkedett. (*) Ettől függetlenül a hasadék ma is látványos, így mi is felkeressük.
 • Námaskard geotermikus mező: a Námaskard Izland egyik legszínesebb geotermikus területe, ahol számos gőz- és gázkitörést, iszapfortyogót és hőforrást láthatunk.
 • Krafla, Víti-krátertó: a következő látnivalónk a Krafla 10 km átmérőjű kaldérája, amely több krátert is magába foglal. Közülük az egyik a Víti, amelyben egy festői szépségű krátertó található. Egy rövid gyalogtúra keretében megkerüljük a türkiz színű tavat, majd egy meredek emelkedőn felkapaszkodunk a Krafla 818 méteres csúcsára. Tiszta időben káprázatos panorámában gyönyörködhetünk. Táv: 3 km, szint: fel 180 m, le 180 m. (**)
 • Leirhnjúkur lávamező: a Krafla csúcsáról leereszkedve a Leirhnjúkur lávamezőn teszünk egy sétát, amely az 1976-1984 közti kitörésekor keletkezett. Hiába évekkel ezelőtt borította be az izzó láva a területet, egyes helyeken a kövek még most is forróak.
 • Reykjahlíd: az éjszakát ismét a Myvatn-tó vidékén, egy turistaházban töltjük.
6. nap
Reykjahlíd – Húsavík – Tjörnes – Ásbyrgi-kanyon – Hafragilsfoss – Dettifoss – Egilsstadir (szállás: turistaház)
 • Húsavík, bálnales: reggel elhagyjuk a szállásunkat és a Myvatn-tó vidékét.  Húsavík kisvárosába utazunk, ahonnan egy izgalmas fakultatív bálnalesre indulhatunk. Egy átalakított halászhajóval az Északi-tenger nyílt vizeire hajózunk, és megkerüljük a Lunda-szigetet. Ha kedvező az időjárás, jó eséllyel láthatunk csukabálnákat, hosszúszárnyú bálnákat, sőt némi szerencsével kék bálnákat is. A program a déli órákban ér véget.
 • Tjörnes: a bálnales után a Húsavíkhoz közeli Tjörnes sziklákhoz kirándulunk, ahol rengeteg madár fészkel. Jó eséllyel láthatunk lundákat is, amik Izland nemzeti madarának számítanak. (*)
 • Ásbyrgi-kanyon: a következő programunk a Jökulsárgljúfur Nemzeti Park egyik híres látnivalója, az Ásbyrgi-kanyon. A függőleges, vulkanikus eredetű sziklafalak szinte körbefogják a hatalmas kanyon mélyén futó patakot. A legenda szerint Odin isten nyoclábú lova hagyta maga mögött a patkó alakú sziklaszurdokot. (*)
 • Jökulsá á Fjöllum: Izland második leghosszabb folyója, amelyet követve az északi országrész legnagyobb vízeséseihez jutunk.
 • Hafragilsfoss: Észak-Izland egyik legszebb zuhataga, amelyben a Jökulsá á Fjöllum gleccserfolyó vize zúdul alá. A vízesés szélessége 91 m, magassága 27 méteres.
 • Dettifoss: egy újabb vízesés következik a programban, mégpedig Európa legnagyobb vízhozamú zuhataga. Több kilátópontból, közvetlen közelről is megszemlélhetünk a 100 méteres szélességű Dettifosst. Az irdatlan mennyiségű víz 45 méteres mélységbe zúdul alá.
 • Egilsstadir: a napunk hátralévő része utazással telik, amelynek során Kelet-Izland fjordjai felé tartunk. A célunk a 2300 lakosú Egilsstadir vidéke, Izland keleti részének központja. Egy turistaszállóban egymás után két éjszakát fogunk eltölteni.
7. nap
Egilsstadir – Litlanessfoss – Hengifoss – Hallormsstadur – Seydisfjördur – Egilsstadir (szállás: turistaház)
 • Litlanessfoss és a Hengifoss: a Lagarfljót tó mellett utazva érjük el a délelőtti gyalogtúránk helyszínét. Egy rejtélyes kanyonban több vízesést is láthatunk. Köztük a Litlanessfoss és a Hengifoss izlandi viszonylatban is kiemelkedik. Utóbbi 118 m magas és ezzel a szigetország második legmagasabb zuhataga. Egy rövid túra keretében keressük fel a meseszép vízeséseket, majd visszatérünk a buszunkhoz. Táv: 4 km, szint: fel 200 m, le 200 m. (**)
 • Hallormsstadur: a Lagarfljót partján található Hallormsstadur, Izland legnagyobb kiterjedésű erdős területe. Kellemes erdei ösvényeken teszünk egy sétát az arborétumban, miközben érintjük a vízpartot is. (*)
 • Seydisfjördur: délután a leghangulatosabb kelet-izlandi kisvárosba látogatunk, amely leginkább arról nevezetes, hogy itt köt ki az Európából hetente egyszer érkező komphajó. A párszáz fős település ilyenkor egy nyüzsgő nagyvárosra emlékeztet. Érdemes egy nagy sétát tenni a színes faházak között, majd megpihenni valamelyik remek kávézóban.
 • Egilsstadir: a nap végén visszatérünk az Egilsstadir melletti szállásunkra.
8. nap
Egilsstadir – Lónid-öböl – Lónsöraefi – Stafafell (szállás: turistaház)
 • Kelet-Izland: reggel elhagyjuk a szállásunkat és Izland legritkábban lakott, legelzártabb vidéke felé indulunk. A keleti fjordokat gyér lakosság, ugyanakkor a természeti látnivalók tobzódása jellemzi. Keskeny fjordok és sziklás partszakaszok mellett vezet az utunk a déli partvidék felé.
 • Lónid-öböl: hamarosan a Lónid-öböl közelébe érkezünk, ahol egy látványos gyalogtúrára indulunk.
 • Gyalogtúra Lónsöraefi vidékén: Izlandnak ez az elzárt vidéke még alig ismert, ugyanakkor természeti látnivalókban a szigetország egyik leggazdagabb területe. Az 1-es számú főútról letérve úttalan utakon közelítjük meg a gyéren lakott Lónsöraefit. Izland egyik legnagyobb kiterjedésű természetvédelmi területén járunk, ahol színes riolithegyek, látványos szurdokvölgyek és széles folyóvölgyek között túrázunk. A vidéken nagy számban élnek rénszarvasok. Némi szerencse is kell ahhoz, hogy lássuk őket, de a Lónsöraefi területén a legjobbak az esélyeink. Táv: 12 km, szint: fel 430 m, le 430 m. (**)
 • Stafafell: a mai szállásunk egy mindentől távoli farm turistaházában lesz. Miután elfoglaltuk a szobákat, érdemes tenni egy sétát a környéken. Ezen a szállásunkon egy éjszakát töltünk.
9. nap
Stafafell – Stokksnes – Jökulsárlón gleccserlagúna – Svínafellsjökull – Vík – Reynisfjara – Dyrholey – Skógar (szállás: turistaház)
 • Stokksnes: reggel elhagyjuk a szállásunkat és az 1-es főúton folytatjuk a körutazásunkat. Ha kedvező az időjárás, megállunk egy fotószünet kedvéért a  Stokksnes sziklák mellett, amik a tengerből emelkednek ki és fekete vulkáni hamusivatag veszi körbe őket.
 • Jökulsárlón gleccserlagúna: a következő látnivalónk a déli partvidék és egyben Izland egyik leghíresebb természeti látnivalója, a Jökulsárlón gleccserlagúna. A hatalmas kiterjedésű tóban fehéren csillogó jéghegyek úsznak, amik a Vatnajökull jégmezőből szakadnak le folyamatosan. Egy fakultatív program során speciális kétéltű járművel tehetünk egy hajókirándulást a jégtömbök között. A fehér és kék színekben tündöklő jéghegyek mögött a Vatnajökull jégmezőt, a világ harmadik legnagyobb összefüggő jégmezejét láthatjuk. (A legnagyobb méretű az Antarktisz jégtakarója, a második Grönlandon található.) A lagúna élővilága igen gazdag; az itt élő madarak mellett kis szerencsével fókákat is láthatunk.
 • Svínafellsjökull: rövid utazás után egy olyan kilátópontba érkezünk, ahonnan szinte testközelből láthatjuk a Svínafellsjökull jégmezőt. (*)
 • Vík: rövid megállót tartunk Izland legdélebbi kisvárosában, amely alig 300 lakosú, de 100 kilométeres körzetben a legnagyobb település.
 • Reynisfjara: egy rövid megállót tartunk Izland egyik leglátványosabb tengerpartján, ahol fekete bazalthomok és függőleges sziklák alkotják a meghökkentően szép tájat.
 • Dyrholaey: Izland egyik fontos nevezetessége, egy gigantikus méretű sziklakapu, amelynek lábait a tenger hullámai nyaldossák. A tetején egy világítótorony áll, ahonnan jól láthatjuk nemcsak Dyrholaey sziklakapuját, hanem a távoli Eyjafjallajökull jégmezőt is. (*)
 • Skógar: a falucska a mai szállásunk helyszíne. A turistaházunk közvetlenül a gyönyörű, 62 m magas Skógafoss vízesés mellett található, így az esti órákban önállóan sétálhatunk ki a zuhataghoz. Egy hosszú lépcsősoron felkapaszkodhatunk akár a vízesés tetejéhez is, de már félúton is egy remek kilátópont kínálkozik. Egy éjszakát töltünk ezen a szállásunkon.
10. nap
Skógar – Seljalandfoss – Hjálparfoss – Stöng – Fontana Termálfürdő –
Reykjavík – Keflavík (éjszaka a repülőn)
 • Seljalandsfoss: reggel folytatjuk az utazást a szigetország déli részén, ezúttal azonban már eltávolodunk a partvidéktől. Az első látnivalónk a 60 m magas, kecses Seljalandsfoss vízesés. A zuhatag még izlandi viszonylatban is egyedülálló, hiszen teljesen körbejárható, azaz bemerészkedhetünk a vízfüggöny mögé. Előtte azonban nem árt, ha felhúzzuk az esőkabátunk cipzárját. (*)
 • Hjálparfoss vízesés: felkeressük a déli országrész egyik legérdekesebb vízesését, amely a Fossá és a Thjórsá folyók összefolyásánál alakult ki. A zuhatag a Hekla kitörésekor keletkezett bazaltoszlopok tetejéről zúdul a mélybe.
 • Stöng tanya: a hatalmas Hekla vulkán az 1104-es kitörése során rengeteg hamuval borította be a Thjórsá folyó völgyét, és az ottani viking tanyákat. Az épületek mind elpusztultak, köztük a Stöng tanya is, amit sokan az izlandi Pompejinek neveznek, bár a méreteik nem összehasonlíthatóak. A viking tanyát rekonstruálták és újjáépítették néhány kilométerrel távolabb, Búrfellben. Ezt keressük fel a délután folyamán.
 • Fontana Termálfürdő: délután méltóképpen búcsúzhatunk el Izlandtól a Laugarvatn közelében épült Fontana Termálfürdőben. A kellemes forróvíz, a finn szauna és a gőzkabinok maximális wellness élményt ígérnek. A fürdőzés után az itteni étteremben akár meg is ebédelhetünk.
 • Reykjavík: az esti órákban eltöltünk még némi időt szabadpogram keretében, mielőtt a keflavíki repülőtérre utaznánk. Tehetünk egy sétát a belvárosban vagy megvacsorázhatunk.
11. nap
Keflavík – Berlin – Budapest
 • Repülés: éjfél után indul a menetrendszerinti repülőjáratunk Izlandról Berlinbe, ahová helyi idő szerint reggel érkezünk. Átszállás után repülünk tovább Budapestre. Még a délelőtt folyamán megérkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.
 
 
 
A gyalogtúrák nehézsége
 • Az utazás programjában könnyű illetve közepes nehézségű túrák szerepelnek. Egyik gyalogtúránk sem egész napos, a leghosszabb túra is néhány órás csupán. A teljes felszerelésünket egyik alkalommal sem kell magunkkal vinni, azt mindig a buszunkban vagy a szálláson hagyhatjuk. A kirándulásokra csupán egy kisméretű hátizsákkal kell elindulnunk, benne az esőkabáttal, esőnadrággal, tartalék meleg ruhával és az ivóvízzel.
 • A túrák alapvetően nem nehezek, de a kedvezőtlen időjárás jelentősen befolyásolhatja egy-egy túra nehézségét. Esőben, szélben illetve sáros, csúszós terepen nehezebbnek érezhetjük ugyanazt a túrát. Ezért nagyon lényeges, hogy megfelelő felszereléssel rendelkezzünk.
 • A túrák ki is hagyhatóak, ilyen esetben a busznál vagy a szálláson várhatjuk meg a visszatérő csapatot. A program minden túrája átlagosan sportos erőnléttel végigjárható, de fontos a túrázási tapasztalat.
 • A gyalogtúrákon kizáró ok bármilyen mozgásszervi, érrendszeri, szív-, illetve tüdőbetegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe