Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Két nap alatt 140 kilométeres
  bringázás nagyrészt kiváló osztrák kerékpárutakon
 • Fertő-Fertőzug Nemzeti Park
 • Podersdorf
 • Neusiedl am See
 • Borkóstolás egy osztrák
  borospincében
 • Ruszt
 
Kerékpárral a Fertő-tó körül

Kerékpárral a Fertő-tó körül 

Európa egyik klasszikus kerékpártúrás helyszíne a gyönyörű Fertő-tó, amelyet zömmel első osztályú, osztrák bicikliutakon kerülhetünk körbe. Két nap alatt közel 140 kilométert tekerünk osztrák falvakon keresztül, szőlőültetvények és cseresznyéskertek között. Közben rengeteg helyen megállunk pihenni, nézelődni, bort kóstolni, fényképezni.
A szállásunk Ausztriában, egy kényelmes hotelben lesz.
Időpontok:
Jelenleg nincs aktuális időpontunk.
Részvételi költség:
44.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • 1 éjszaka szállást szállodában, kétágyas szobákban.
 • 1 reggelit a szállodában.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját.
 • A csomagszállítást Fertőrákosról a hotelbe, majd vissza Fertőrákosra.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az utazást Fertőrákosra.
 • A további étkezést.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
Előleg: 15.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 29.900 Ft, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-40 fő.
Ajánlott korhatár: 14-55 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
Saját kerékpár: ha ragaszkodsz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra.
Túravezetők:
Péterrel ritkán lehet a kerékpárja nélkül találkozni. De ha mégsem lenne a keze ügyében valamelyik bringája, akkor egy kajakot keressünk valahol. Peti triatlonozik, Ironman versenyeken indul, és hosszú külföldi tartózkodása után most a Barakánál kerékpár- és kajaktúrákat vezet.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
1. nap
Fertőrákos – Fertőd – Illmitz – Fertő-Fertőzug Nemzeti Park – Podersdorf (szállás: szálloda)
 • Találkozás: délelőtt 09:00 órakor találkozunk Fertőrákoson, a templom előtt. A regisztráció és rövid ismerkedés után minden résztvevő elhelyezi a csomagját a kísérőautóban, majd kiosztjuk a kerékpárokat és segítünk mindenkinek a bringák személyre szabott beállításában. Ismertetjük a mai túra útvonalát, majd neki is vágunk az első szakasznak.
 • A Fertő-tó körül: az utazás két napja alatt 140 kilométert fogunk megtenni főleg Ausztriában, kiváló minőségű, aszfaltozott kerékpárutakon. A teljes kör csupán néhány kilométere vezet murvás úton. A szakaszokat gyakran megszakítjuk pihenőkkel. Szintemelkedéssel nem kell számolnunk.
 • Fertőrákostól Fertődig: a mai túra első szakaszát még Magyarországon tesszük meg. Körülbelül 10 kilométert tekerünk Balfig, miközben a Fertő-tó nádasa mellett haladunk. Megkóstoljuk a híres balfi ásványvizet, majd egy újabb óra tekerés után Fertődre érkezünk. Az Esterházy Kastély kapujánál tartjuk az ebédszünetünket, ahol beülhetünk az itteni étterembe vagy megnézhetjük a büfék választékát. A szabadidőben mindenképp érdemes sétálni egyet a szép kastélykertben is.
 • Fertődről Podersdorfig: elhagyjuk Fertődöt és 11 kilométer múlva meg is érkezzünk Ausztriába. Újabb 13 kilométer van hátra a következő pihenőnkig, Illmitz településéig, ahol a kikötőben megcsodálhatjuk a Fertő-tó nyílt víztükrét. A pihenő után a Fertő-Fertőzug Nemzeti Park területén bringázunk tovább. Ez a szakasz a kétnapos kerékpártúránk egyik legszebb része. Elhaladunk a Szik-tó valamint a Büdös-tavak mellett, miközben vigyáznunk kell a kerékpárúton totyogó vadkacsa-családokra, akik lelkesen haladnak egyik szikes tótól a másikig. Egy madármegfigyelő-toronyból megszemléljük a környék panorámáját, majd folytatjuk túránkat egészen a Fertő-tó keleti partvidékén található legnagyobb üdülőközpontig, Podersdorfig. Táv: 73,5 km. (***)
 • Podersdorf: a kora esti órákban érkezünk a szállásunkra, ahol kétágyas szobákban foglaljuk el a szállásunkat. Időközben a csomagszállító autónk is megérkezett, így mindenki átveheti a csomagjait. Vacsorázni a hotel éttermében célszerű.
2. nap
Podersdorf – Neusiedl am See – Nyulas – Purbach – Ruszt – Fertőrákos – hazautazás
(étkezés: reggeli)
 • Podersdorftól Nyulasig: a reggeli után folytatjuk Fertő-tó kerülő kerékpártúránkat. Elhagyjuk a tóparti Podersdorf üdülőfalut és Weiden am See irányába tekerünk, amely szinte már teljesen összeépült a szomszédos Neusiedl am See kisvárosával. Teszünk itt egy kitérőt és elgurulunk a kikötőig, ahol rövid pihenőt tartunk. Ezután szőlőültetvények között, dimbes-dombos tájakon biciklizünk tovább Jois, azaz Nyulas faluba, ahol az egyik helyi szőlősgazda pincéjében megállunk egy rövid kóstolóra. Ausztriának ezen a részén különösen jelentős a szőlő- és gyümölcstermesztés; ezt jelzik a környék kiterjedt szőlőföldjei és cseresznyéskertjei.
 • Nyulastól Rusztig: a pincelátogatás után hamarosan Windenbe érünk, amely a hajdani Borostyán-út egyik állomása volt. Tovább kerékpározva elhaladunk Breitenbrunn mellett, ahonnan már messziről látszik a település nevezetessége, a 16. századi, 32 m magas Török-torony. Folytatva utunkat Purbach-ba érkezünk, ahol a központban sétálva sok, jó állapotban fennmaradt barokk házat és három, még ma is álló városkaput láthatunk. Ezután Donnerskirchen következik, amelynek környékén tavasszal több tízezer cseresznyefa virágzik. Innen már csak 16 kilométert kell megtennünk, hogy a Fertő-tó környékének legszebb városába, Rusztba érkezzünk. Egy hosszabb ebédszünetet tartunk itt, mialatt szabadprogram keretében járhatjuk be a magával ragadó bájos kisváros reneszánsz és barokk utcáit. Az ódon házak szőlőlugassal árnyékolt belső udvaraiban hangulatos borozókat találunk, ahol jól esik egy hűvös fröccs a megfáradt kerékpárosoknak.
 • Ruszttól Fertőrákosig: a kerékpártúránk utolsó 12 kilométere nagyon szép útvonalon vezet Mörbisch településén és az államhatáron keresztül Fertőrákosra. Táv: 65 km. (***) A túránk abban a parkolóban ér véget, ahol az autóinkat hagytuk. A kísérőautóból átvesszük a csomagjainkat, és ezzel véget ér a programunk. 
 
A kerékpártúrák nehézsége
 • A kerékpártúra nehézsége közepes. Szintemelkedést ugyan nem tartalmaz az útvonal, de a nagyobb távolságok, a sorozatterhelés és az esetlegesen előforduló szél miatt egyesek számára fárasztó lehet a túra.
 • Lényeges, hogy a résztvevők viszonylag gyakorlott kerékpárosok legyenek, akik le tudnak tekerni egy nap alatt 65-70 kilométert. Olyanoknak ajánljuk a túrát, akik átlagosan sportos erőnléttel rendelkeznek és gyakran kerékpároznak.
 • Fontos, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre.
 • A részvétel szempontjából kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
 • Az útvonal körtúra jellege miatt nincs lehetőség egy-egy napi szakasz kihagyására vagy visszafordulásra.
 • A napi túrákat többször megszakítjuk pihenőkkel, ebédszünettel és különböző látnivalók felkeresésével. Az útvonal szinte végig aszfalton vezet, csupán néhány kilométert teszünk meg murvás utakon.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe