Már csak...
13
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Az Esztergomi Bazilika
  látképe a Duna felől
 • Helemba-, Fogarasi- és
  Törpe-szigetek
 • Duna-Ipoly Nemzeti Park
 • Dunakanyar
 • A Börzsöny és a Visegrádi-
  hegység látképe
 • Visegrád
Vízitúra a Dunán#Esztergomtól Visegrádig

Vízitúra a Dunán#Esztergomtól Visegrádig 

Evezd végig
a Dunakanyart!
Egynapos evezős túránk során bárki hű képet kaphat a vízitúrázás csodálatos világáról. Profi tengeri kajakokkal vágunk neki a Duna egyik legszebb magyarországi szakaszának, hogy összesen 24 kilométert megtéve Esztergomból Visegrádig evezzünk.
Közben a Duna felől csodálhatjuk meg az Esztergomi Bazilikát úgy, ahogyan csak kevesen tehetik, továbbá végigevezünk a Dunakanyarban, amely méltó helyen szerepel Magyarország legszebb tájai között.
Időpontok:
2017. május 13. Várólistára jelentkezhetsz. Jelentkezem!
2017. május 28. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
10.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • A tengeri kajakok és az evezéshez
  szükséges eszközök bérleti díját.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az utazást Esztergomba.
 • Az étkezést.
   
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 15-30 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
SZÉP Kártya: ezt az utazást – részben vagy egészben – kifizetheted SZÉP Kártyával is, a "Szálláshely" zseb terhére. Irodánk mindhárom kibocsájtó bank (K&H, OTP, MKB) SZÉP Kártyáját elfogadja. Amennyiben ezen a módon szeretnél fizetni, kérjük a Jelentkezési lap „Egyéb üzenet az irodának” rovatában jelezd ezt irodánk felé. Ezt követően munkatársaink felveszik Veled a kapcsolatot.
Túravezetők:
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
Balázs a kerékpáros, evezős és hótalpas túráink tapasztalt vezetője. Az utazások között edzéseket tart, miközben ő maga is profi triatlonos – komoly eredményekkel. Kitűnően ért ahhoz, hogyan lehet pár jó szóval átsegíteni az utasainkat a túrák nehezebb szakaszain.
1. nap
Esztergom – Duna – Visegrád
 • Találkozás: délelőtt 09:00 órakor találkozunk Esztergomban, a Mária Valéria híd lábánál található parkolóban. A regisztráció után az autók sofőrei átviszik az autóikat Visegrádra, a vízitúra végpontjába, majd az irodánk furgonjával visszaszállítjuk őket Esztergomba.
 • Esztergom: a Duna-parton kiosztjuk a vízitúrához szükséges felszerelést és egy rövid ismertetőt tartunk a tengeri kajakok használatáról valamint az előttünk álló útvonalról. A Mária Valéria híd lábánál szállunk vízre és alig kezdjük meg az evezésünket, máris készíthetjük a fényképezőgépeinket. Mindannyian jól ismerjük az Esztergomi Bazilika monumentális épületét, de a Dunán evezve, ebből a szögből kevesen láthatták még. A Várhegy tetején magasodó klasszicista épület Magyarországon a legnagyobb, Európában pedig a harmadik legnagyobb méretű templom. Hangtalanul siklunk el a Bazilika előtt, hiszen a Duna „futószalagja”szinte észrevétlenül visz minket tovább.
 • Evezés a Dunán: Esztergomot magunk mögött hagyva hamarosan elhagyjuk a Garam folyó torkolatát is, majd a Helemba-, a Fogarasi- és a Törpe-szigetek mellett evezünk. A Szobi-sziget magasságában érjük el a rév jobb parti állomását, ahol kikötünk és ebédszünetet tartunk. Elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiát vagy megebédelhetünk a révállomás mellett található egyszerű étteremben. A pihenő után már a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén folytatjuk vízitúránkat a festői Dunakanyarban. Itt a Duna a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között tör utat magának csodálatos tájat varázsolva a vízitúrázók elé. A folyó felgyorsuló sodrása kényelmessé teszi az evezést, így zavartalanul gyönyörködhetünk Magyarország egyik legnagyszerűbb tájképében. Rövidesen elhagyjuk Zebegényt, majd Dömöst és megérkezünk Visegrádra. Magasan a fejünk felett a visegrádi Várhegyen őrködő várkastély tövében, a rév állomásánál érünk partot, ahol befejezzük a túránkat. Táv: 24 km. (***)
 • Hazautazás: a program várhatóan a késő délutáni órákban ér véget, ezt követően már csak a hazautazás van hátra.
 
 
A vízitúra nehézsége
 • A vízitúrán való részvételhez átlagosan sportos erőnlét elegendő.
 • Nincs szükség evezős tapasztalatra, de természetesen előnyt jelent. A teljesen kezdők számára a túravezetőink gyorsan elmagyarázzák a kajakozással kapcsolatos alapvető tudnivalókat, amik igen könnyen elsajátíthatóak. A vízitúránk egyik célja, hogy az evezésben járatlanokkal is megszerettessük a kajakozást.
 • A túrán való részvétel alapvető feltétele a biztos úszni tudás.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
   
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe