Már csak...
4
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Szob és Ipolytölgyes
 • Az Ipoly kanyarulatai,
  szigetei és zátonyai
 • Piknik és strandolás
  a folyóparton
 • Az Ipoly-Duna torkolat
 • A Börzsöny látképe
 • Dunakanyar
Vízitúra az Ipolyon

Vízitúra az Ipolyon 

Egynapos evezős túra
tengeri kajakokkal
A Szlovákia és Magyarország határfolyójaként ismert Ipoly méltatlanul hiányzik a vízitúrázók népszerű helyszínei közül. A Börzsöny „mögött” kanyargó keskeny folyó vadregényes világa és a gyönyörű természet az, ami miatt érdemes eltöltenünk az Ipolyon egy napot.
Profi tengeri kajakokkal vágunk neki az Ipolytölgyes és Szob közti 22 kilométeres folyószakasznak, majd az evezős túra végén, az Ipoly és a Duna torkolatánál meg is mártózunk a folyóban.
Időpontok:
2017. április 29. Várólistára jelentkezhetsz. Jelentkezem!
2017. június 03. Várólistára jelentkezhetsz. Jelentkezem!
Részvételi költség:
10.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • A tengeri kajakok és az evezéshez szükséges eszközök bérleti díját.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az utazást Szobra.
 • Az étkezést.
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 15-30 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
SZÉP Kártya: ezt az utazást – részben vagy egészben – kifizetheted SZÉP Kártyával is, a "Szálláshely" zseb terhére. Irodánk mindhárom kibocsájtó bank (K&H, OTP, MKB) SZÉP Kártyáját elfogadja. Amennyiben ezen a módon szeretnél fizetni, kérjük a Jelentkezési lap „Egyéb üzenet az irodának” rovatában jelezd ezt irodánk felé. Ezt követően munkatársaink felveszik Veled a kapcsolatot.
Túravezetők:
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
1. nap
Szob – Ipolytölgyes – Ipoly – Szob
 • Találkozás: délelőtt 08:30 órakor találkozunk a Duna-parti Szob településén, a rév-kikötőnél. Miután mindenki megérkezett, közösen átautózunk Ipolytölgyesre, a vízitúránk kiindulópontjába. Ezután az autók sofőrei visszaviszik az autókat Szobra, a vízitúra végpontjába, majd az irodánk furgonjával visszaszállítjuk őket Ipolytölgyesre.
 • Ipoly: a 212 kilométer hosszú folyó a szlovákiai Ipoly-hegy tövében ered és Ipolytarnócnál éri el a magyar országhatárt. Onnantól 143 kilométer hosszan szinte végig a két ország határfolyójaként folytatja útját. Az Ipoly a Börzsönyt megkerülve Szobnál ömlik a Dunába.
 • Evezés az Ipolyon: Ipolytölgyes folyópartján kiosztjuk a vízitúrához szükséges felszerelést és egy rövid ismertetőt tartunk a tengeri kajakok használatáról, valamint az előttünk álló útvonalról. Ezután vízre szállunk és megkezdjük a mai kalandos és vadregényes túránkat. A keskeny Ipoly nem hajózható a rengeteg kanyarulat és sziget, a sűrű növényzet valamint a kavicszátonyok miatt. Mindezek azonban ideális vízitúrás helyszínné varázsolják a folyót. Áthaladunk a szlovák és magyar oldalt összekötő híd alatt, amely valaha határátkelőként működött, majd folytatjuk az evezésünket. Ebédidőben kikötünk egy kellemes partszakaszon, ahol elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat. A jóleső pihenés után folytatjuk a vízitúránkat a Börzsöny erdős lankái felé. Elhaladunk Ipolydamásd, majd a szlovákiai Helemba települések mellett, majd hamarosan a torkolathoz érkezünk, ahol az Ipoly a Dunába ömlik. Itt a kisebbik folyó a hordalékából homokfövenyt épített, ami ideális hely a fürdőzésre. Megfelelő időjárás esetén meg is mártózunk egyszerre az Ipoly és a Duna vizében. Innen már csak néhány perc és megérkezünk Szobra, a révkikötőbe, ahol az autóink parkolnak. Táv: 22 km. (***)
 • Szob: a programunk várhatóan a késő délutáni órákban ér véget.
 
A vízitúra nehézsége
 • A vízitúrán való részvételhez átlagosan sportos erőnlét elegendő.
 • Nincs szükség evezős tapasztalatra, de természetesen előnyt jelent. A teljesen kezdők számára a túravezetőink gyorsan elmagyarázzák a kajakozással kapcsolatos alapvető tudnivalókat, amik igen könnyen elsajátíthatóak. A vízitúránk egyik célja, hogy az evezésben járatlanokkal is megszerettessük a kajakozást.
 • A túrán való részvétel alapvető feltétele a biztos úszni tudás.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe