Már csak...
12
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • 55 kilométeres kerékpártúra
  az ausztriai Stájerországban
 • Fischbacher Alpok
 • A Feistritz-völgy idilli
  kerékpáros útvonala
 • Alpesi panoráma
 • Séta Birkfeld kisvárosában
 • Stubenbergklamm
 • Stubenbergsee tengerszem
Fischbacher Alpok#egynapos kerékpártúra

Fischbacher Alpok#egynapos kerékpártúra 

„Ausztria egyik legszebb kerékpártúrája” – hirdetik az útleírások és nem hazudnak. A Fischbacher Alpok völgyeiben kanyargó Feistritz folyó Stájerország legszebb részein halad keresztül; és mellette egy gyönyörű kerékpáros útvonal halad. Ezen az 55 kilométeres szakaszon tekerünk végig egynapos bringatúránk során.
Budapestről autóbusszal utazunk a túránk helyszínére, majd St. Kathrein faluból kerékpárokkal, könnyű terepen gurulunk le Kaibing településére. Kihagyhatatlan, igazi alpesi élmény!
Időpontok:
2017. május 07. Várólistára jelentkezhetsz. Jelentkezem!
Részvételi költség:
17.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • Az utazást autóbusszal Budapestről.
 • A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját, vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az étkezést.
 • A poggyász- és balesetbiztosítást.
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 20-40 fő.
Ajánlott korhatár: 10-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0 nap.
Saját kerékpár: ha ragaszkodsz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra. A kerékpárodat az autóbusz utánfutójában tudjuk szállítani. Célszerű valamilyen hordtáskáról gondoskodni a kerékpár biztonságos szállításához.
Fel- és leszállási lehetőségek: Budapesten kívül a Tata melletti Remeteségi pihenőnél, illetve a Győr melletti Arrabona pihenőnél is felszállhatsz a buszunkra. A felszállási opciókat a jelentkezési lapon választhatod ki, a pontos indulási időt pedig az irodánkkal tudod megbeszélni.
Túravezetők:
Zoli a kajak- és kerékpártúrák alapembere, rengeteg útvonal alapos ismerője. Évtizedes tapasztalata van a vízitúrázásban és vitorlázásban. Legtöbbször a csoportok végén lelkesíti az utasainkat, mert ahol megjelenik, vele jár a jó hangulat. Nemrégen új hobbit talált: Új-Zélandot.
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
1. nap
Budapest – Sankt Kathrein – Kaibing – Budapest
 • Utazás: reggel 05:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Célszerű körülbelül negyed órával indulás előtt a buszhoz érkezni, hogy pontosan kezdhessük az utazást. Körülbelül négy órás utazás után érkezünk Sankt Kathrein falucskába, amely 820 m magasan, a Fischbacher Alpok gerincéhez közel épült.
 • Fischbacher Alpok: a magyar határhoz közeli, lágyan hullámzó, alacsony hegyvonulat Kelet-Stájerország legszebb erdős vidékeit rejti. Legelők, alpesi farmok és fenyőerdők biztosítanak lenyűgöző hátteret a kerékpártúránknak. A Feistritz-völgyben vezető útvonalunk Ausztria egyik legszebb kerékpáros túrája, pedig az alpesi ország rengeteg kiépített bringaúttal rendelkezik. Az osztrák kerékpártúrák között a „könnyű családi túra” besorolást kapta, hiszen szinte végig a Feistritz hegyi folyót követve kanyarog lefelé.
 • Feistritz-völgy: a túránk kiindulópontja Sankt Kathrein települése, ahol kiosztjuk a kerékpárokat, amik személyre szabott beállításában a túravezetőink minden résztvevőnek segítenek. Teszünk egy-két próbakört a bringákkal, majd megkezdjük a gurulásunkat a Feistritz-völgyi kerékpárúton. Az útvonal egyik jellegzetessége, hogy csak körülbelül 20 százalékban fedi aszfalt; a többi részen kiváló minőségű erdei utakon suhanhatunk. Ahogy elhagyjuk Sankt Kathrein települését, azonnal belecsöppenünk az idillikus alpesi tájba: lombhullató és fenyőerdők, hegyi legelők, heverésző tehenek és illatos rétek kísérik utunkat. Időnként megállunk, hogy a rövid pihenők alkalmával gyönyörködhessünk a panorámában és fotózhassunk. Majd újra bringára pattanunk és mesebeli fenyvesekben tekerünk tovább.
 • Birkfeld: hamarosan a kisvárosba érkezünk, ahol egy hosszabb pihenőt tartunk. A főtéren hagyjuk a bringákat, hogy gyalogosan ismerkedjünk meg a városka központjával. Ihatunk egy bárban egy hamisítatlan osztrák radlert, majd ismét nyeregbe pattanva egy rövid szakaszt közúton teszünk meg.
 • Stubenbergklamm: hamarosan a Feistritz-folyó egyik leglátványosabb szakasza következik, ahol önfeledten élvezhetjük a gurulást. Áthaladunk Anger településén, majd a Stubenbergklamm szűk völgyéhez érünk, ahol a folyó vize felgyorsulva bukik át a jókora sziklákon. Mivel a bringautunk közvetlenül a folyó mellett vezet, így zavartalanul gyönyörködhetünk a látványban. A völgyből kiérve a Stubenbergsee hegyi tavához érkezünk, amelynek vizében a környező dombok tükröződnek. Innen már csak néhány kilométer túránk végcélja, Kaibing települése. Táv: 55 km. (***)
 • Utazás: a túra végeztével nincs más hátra, mint a hazautazás. Beszállunk a buszunkba és néhány óra múlva, az esti órákban érkezünk Budapestre, a Műcsarnok melletti parkolóba. 
 
Fotók: Tassy Márk
 
 
A kerékpártúra nehézsége
 • A kerékpártúránk nehézsége közepes. Szintemelkedés alig található az útvonalban, miközben több száz méteres szintkülönbséget gurulunk lefelé a kijelölt kerékpárúton.
 • Az útvonal sajátossága, hogy csak körülbelül 20 százalékában fedi aszfalt. 80 százalékban kiváló minőségű erdei utakon tekerünk. Ezek a szakaszok nem számítanak „hegyi kerékpározásnak”, mivel városi, trekking vagy fitness kerékpárokkal is végigtekerhetünk rajtuk.
 • Az átlagsebességünk 18-20 km/óra között változik, ami azt jelenti, hogy ezt a kényelmes tempót hosszú időn keresztül lehet tartani. Ráadásul az útvonal szinte végig lefelé vezet, továbbá a teljes túrát többször is megszakítjuk pihenőkkel.
 • A túra teljesítéséhez lényeges a kerékpáros tapasztalat, és fontos, hogy a résztvevők egyben teljesíteni tudjanak 30-35 kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre.
 • Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, várható időjárás, pénznem... Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe