Már csak...
36
nap
van hátra az indulásig!
Aktív programok
Túrák nehézsége
Komfort
Látnivalók
 • Dunakanyar
 • A Börzsöny, a Pilis és a
  Visegrádi-hegység látképe
 • A Várhegyre épített
  Fellegvár
 • Szentendrei-sziget
 • Pihenő Dunabogdányban
 • Szentendre, kirakodóvásár
  kulturális és kulináris fesztivál
Vízitúra a Dunán #Visegrádtól Szentendréig

Vízitúra a Dunán #Visegrádtól Szentendréig 

Evezés a Duna-
kanyarból
a festők városába
Az egynapos vízitúránk az Esztergom-Visegrád evezés folytatása. A Dunakanyarban, hazánk egyik legszebb vidékén kezdjük az evezésünket, majd elhaladunk az impozáns visegrádi Fellegvár alatt. Lassan csorgunk tovább a Dunán, majd megebédelünk Dunabogdányban. A Szentendrei-sziget mellett evezve érkezünk Szentendrére, ahol véget ér ugyan a túránk, de a temérdek hétvégi program miatt érdemes még időzni.
Időpontok:
2017. június 05. Vannak még szabad helyeink! Jelentkezem!
Részvételi költség:
10.900 Ft
A részvételi költség tartalmazza: A részvételi költség nem tartalmazza:
 • A tengeri kajakok és az evezéshez szükséges eszközök bérleti díját.
 • A Baraka túravezetését.
 • Az utazást Visegrádra.
 • Az étkezést.
A részvételi költség egy összegben és jelentkezéskor fizetendő.
Az utazás fontos adatai:
Létszám: 15-30 fő.
Ajánlott korhatár: 7-60 év. Bővebben
Hiányzás a munkahelyről: 0
SZÉP Kártya: ezt az utazást – részben vagy egészben – kifizetheted SZÉP Kártyával is, a "Szálláshely" zseb terhére. Irodánk mindhárom kibocsájtó bank (K&H, OTP, MKB) SZÉP Kártyáját elfogadja. Amennyiben ezen a módon szeretnél fizetni, kérjük a Jelentkezési lap „Egyéb üzenet az irodának” rovatában jelezd ezt irodánk felé. Ezt követően munkatársaink felveszik Veled a kapcsolatot.
Túravezetők:
Norbi az egyik gazdája a kerékpáros, evezős és hótalpas túráinknak. Mindegy, hogy Hollandiában vezet biciklitúrát, Csehországban kajakozást vagy Ausztriában hótalpas túrát, utasaink maximálisan számíthatnak sok éves tapasztalatára. Emellett Norbi évről évre nagyon sok új utazást is tervez a Barakának.
Pisti 15 éve vezet vízitúrákat elsősorban idehaza. Kiváló ismerője a Dunának, a Tiszának, a Rábának, a Szigetköznek, az Ipolynak és még hosszan sorolhatnánk. A Baraka vízitúrás utasai kiváló túravezetőt ismerhetnek meg személyében. Hamarosan a kerékpártúráink vezetésében is egyre aktívabb szerepet vállal.
1. nap
Visegrád – Duna – Szentendre
 • Találkozás: délelőtt 09:00 órakor találkozunk Visegrádon, amely Budapest irányából könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és személyautóval is. A túravezetőink a rév parkolójában várják a résztvevőket. A regisztráció után az autók sofőrei átviszik az autóikat Szentendrére, a vízitúra végpontjába, majd az irodánk furgonjával visszaszállítjuk őket Visegrádra.
 • Visegrád: a Duna-parton kiosztjuk a vízitúrához szükséges felszerelést és egy rövid ismertetőt tartunk a tengeri kajakok használatáról valamint az előttünk álló útvonalról.
 • Dunakanyar: a rév állomása melletti parkolóban tesszük vízre a kajakokat és Magyarország talán legszebb folyószakaszán kezdjük a túránkat. A Dunakanyarban evezünk, ahol a 328 m magas Várhegyre épített Fellegvár alatt visz minket a Duna. A kajakokban ülve egészen különleges perspektívából láthatjuk a Duna hatalmas kanyarulatát. Szinte mindenki járt már Visegrádon, ám amíg legtöbbször a magasból csodáljuk a panorámát, ezúttal a vízen ringatózva élvezhetjük a Duna, a Pilis és a Börzsöny látképét.
 • Evezés a Dunán: miután elhagytuk a Dunakanyart, hamarosan megpillantjuk a Szentendrei-sziget északi csücskét. Ezután nem a Duna főágán, hanem a sziget jobb oldalán, a Szentendrei-Dunán evezünk tovább. Nemsokára elérjük Dunabogdányt, ahol kikötünk a település fövenyes strandján. Itt tartjuk az ebédszünetünket, amelynek során elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat vagy megebédelhetünk egy közeli étteremben. A pihenő után visszaszállunk a kajakokba és a Szentendrei-Dunán folytatjuk a túránkat. Ez az ág keskenyebb a főágnál, ezért kisebb forgalmú és vadregényesebb annál. Zavartalanul élvezzük az evezést, miközben elhaladunk Tahitótfalu, Leányfalu, majd néhány kilométer múlva a Pap-sziget mellett. A délutáni órákban érkezünk meg a festői Szentendrére, ahol a belváros déli szegletében érünk partot. Táv: 24 km. (***)
 • Szentendre: a program várhatóan a késő délutáni órákban ér véget, de érdemes még a városban maradni, hiszen hétvégente hangulatos kirakodóvásár, kulturális és kulináris fesztiválok várják a látogatókat.
 
A vízitúra nehézsége
 • A vízitúrán való részvételhez átlagosan sportos erőnlét elegendő.
 • Nincs szükség evezős tapasztalatra, de természetesen előnyt jelent. A teljesen kezdők számára a túravezetőink gyorsan elmagyarázzák a kajakozással kapcsolatos alapvető tudnivalókat, amik igen könnyen elsajátíthatóak. A vízitúránk egyik célja, hogy az evezésben járatlanokkal is megszerettessük a kajakozást.
 • A túrán való részvétel alapvető feltétele a biztos úszni tudás.
Fontos tudnivalók
 • Szükséges felszerelés, a szállásunk részletes leírása, várható időjárás, pénznem, belépők árai...
  Minden fontos tudnivalót elolvashatsz ezen az oldalon.
 
 
Baraka Utazási Iroda - Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Net-Tech
Partnereink: Air Partner  | iJoe